LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pinky - trzymam kciuki
Jilla - w moim przypadku sytuacja wyglądała tak, że testy apteczne nie wychodzily wcale. Była jedna krecha i narzeczony widział tam jakiś cień cienia drugiej, ale to dla mnie było stanowczo za mało. Testy z rossmana "facelle" pokazały piękne dwie kreski dwa dni po terminie spodziewanej @,i to nie z pierwszego moczu. Nie wiem jakie testy robiłaś Ty i dlaczego na jednych jest wyraźny wynik, a na drugich nie ma praktycznie nic, ale zwróć uwagę na samą rozbieżność. Dlatego j a na Twoim miejscu zaufalabym becie. To w końcu badanie laboratoryjne. Poczekaj z 2 tygodnie i idź do gina. -
muminka83 wrote:Kochane.
Miłego dnia.
Wymioty w pierwszej ciąży donoszonej z synem miałam do dnia cesarki codziennie po każdym posiłku. Nie polecam.
Przy córce - Chyba z dwa czy trzy dni mnie mdliło a tak nic a nic czułam się jak młody Bóg i gdyby nie to że miałam dowody w postaci usg nie pomyślałabym że jestem w ciąży.
Teraz czasem jak jestem głodna mdłości. O są teraz bo czekam na psiapsiołkę by zjeść z nią śniadanie a ta jak zwykle się spóźnia.
PS. Beta z 14 listopada - 1162 ( 31 dzień cyklu)
Beta z 16 listopada - 2673 ( 33 dzień cyklu)
Jestem dobrej myśli.
Serdecznie pozdrawiam
Ja również nie mam żadnych objawów wiec moze będzie dziewczynka
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
nick nieaktualnyTo i ja się witam na tym wątku, chociaż jestem na pograniczu sierpnia.
29.07. to nasz termin
*22dc- pozytywne 3 testy,
*23dc 11dpo
-beta 60,40
-progesteron 25,40
*25dc 13dpo
-beta 226,50 (przyrost 260%)
-progesteron 31,79.
Testy wyszły na tydzień przed terminem @.
Bety są tak samo jeszcze 'przed'.
Cykle były 28-29d.Barbarka1984, monamis lubią tę wiadomość
-
MammaMia2016 wrote:Hej przyszle Mamusie!
Czy są tutaj dziewczyny, ktore sa przed 30 rokiem zycia, sa w ciazy i sa bezrobotne? Najlepiej z wojewodztwa swietokrzyskiego, choc niekoniecznie
Jesli tak, prosze dajcie znac! Bardzo mi pomozecie! -
Hej dziewczyny. Ja ostatniomiałam @ 14.10.ale cykle mam nieregularne. 33,34dni więc nie robiłam wcześniej testu. Dzisiaj jest 37 dzień cyklu. Wczoraj wieczorem zrobiłam test ciążowy i wyszły dwie grube kreski. Powtorzylam dziś rano i to samo. Tylko problem polega na tym, ze ja byłam w środę (15.11.) u ginekologa tak o kontrolnie i chciałam zbadsc hormony, nie podejrzewałam ciąży. Lekarz też nic nie powiedział, a robił usg dopochwowo. Co o tym myśleć? Według obliczeń rodzilabym w lipcu jutro pójdę na betę. Ale martwi mnie to, ze ginekolog nic nie stwierdził. Oczywiście jak sie dowiedziałam to szok i panika. Nie mogłam spac cala noc. Stres straszny mnie ogarnal. Ale dzis już się uspokoilam.
-
Osnowa wrote:Hej dziewczyny. Ja ostatniomiałam @ 14.10.ale cykle mam nieregularne. 33,34dni więc nie robiłam wcześniej testu. Dzisiaj jest 37 dzień cyklu. Wczoraj wieczorem zrobiłam test ciążowy i wyszły dwie grube kreski. Powtorzylam dziś rano i to samo. Tylko problem polega na tym, ze ja byłam w środę (15.11.) u ginekologa tak o kontrolnie i chciałam zbadsc hormony, nie podejrzewałam ciąży. Lekarz też nic nie powiedział, a robił usg dopochwowo. Co o tym myśleć? Według obliczeń rodzilabym w lipcu jutro pójdę na betę. Ale martwi mnie to, ze ginekolog nic nie stwierdził. Oczywiście jak sie dowiedziałam to szok i panika. Nie mogłam spac cala noc. Stres straszny mnie ogarnal. Ale dzis już się uspokoilam.
Gdzieś już czytałam ten post Odpowiadam.
Pęcherzyk ciążowy widać przy becie między 1000-2600.
Na tak wczesnym etapie raczej nie mógł nic zobaczyć oprócz : spulchnionej macicy i powiększonej śluzówki. Na usg najlepiej pójść 2 tygodnie po miesiączce ponieważ wtedy będzie coś widać. Ewentualnie oznaczyć dwukrotnie betę w odstępie 48 h. PozdrawiamDuzaa lubi tę wiadomość
-
Z tego co piszesz jest jeszcze bardzo wcześnie, ginekolog mógł jeszcze nic nie widzieć zwłaszcza że nie spodziewają się nie przyglądał się pod tym kontem. Na początku nie widać zarodka a pęcherzyk jest tak mały że łatwo przeoczyć. Rok temu poszłam do lekarza zaraz po zobaczeniu 2 kresek (jeszcze przed terminem spodziewanej @) to mi kazał wrócić po tygodniu/dwóch bo jeszcze niewiele mógł zobaczyć na 100%. Nie ma więc powodu do zmartwień leć na betę i ciesz się z niespodzianki
-
Hej. Moge dolaczyc? Termin wg bbf na 07.07.2018. Niestety od tygodnia jestem lezaca z powodu plamien/lekkiego krwawienia. Duphaston x3, procz tego Euthyrox 50 no i Pregna plus. Potrzebuje od Was dawki pozytywnosci:)Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Wszystkie tu jestesmy we wczesnej ciazy, czy tylko ja mam od poczatku problemy? kurcze, nie tak to sobie wyobrażałam.Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)