X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • topciaqqova27 Znajoma

Wysłany: 21 listopada 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny to i ja też do was dołączę bo spodziewamy się drugiego dzieciątka, mój pierwszy synek urodził się 27 lipca 2016 a teraz termin na 25 lipiec :) jak się czujecie dziewczyny ? jak z objawami ? byłyście już na badaniach ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 12:34

monamis, muminka83 lubią tę wiadomość

{❁} ──── Tam gdzie jest nadzieja,tam jest życie..
    3227ea4c4f.png[/url]
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie wiem co jest objawem ciazowym a co skutkiem lezenia, znudzenia i zwiotczenia :) no i progesteron, ktory biore (dupek 3 razy dziennie) tez pewnie dodaje swoje 3 grosze... Aktualnie leci 8my tydzien i:
    -wymiotow nie ma (ufff)
    -cycki troche bolą (chociaz akurat nie dzisiaj:/)
    -brzuch co jakis czas cos "ukluje"
    -apetyt jakis dziwny; jednoczesnie na wdzystko i na nic :) ale jem, z nudow chyba glownie hehe, tylko kawe odstawilam, totalnie nie mam ochoty (mimo, ze kawosz ze mnie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 13:34

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Polka23 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny .. Troche sie zalamalam. Wrocilam wlasnie z usg i jedyne co mi lekarz powiedzial to " pecherzyk widoczny, dziecko wielkosci glowki od szpilki. 5 tydzien chyba".. Kiedy mialyscie pierwsze usg? Zapisalam sie do innego gin.

M&M'K lubi tę wiadomość

3jgxs65gorluprva.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. To ja dołączam do paczki. 2 testy pozytywne, za 2h ide odebrać wyniki bety a za tydzien mam wizytę :). Ostatni okres 7pazdziernika, to moja pierwsza ciąża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 14:15

monamis, Bez lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polka23:
    Jestes w bardzo wczesnej ciazy, jesli owulka sie przesunela to moze byc ciaza mlodsza niz wg OM. Poczekaj, kazdy dzien ma znaczenie, pecherzyk bedzie rosl z godziny na godzine:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 13:44

Lipiec 2018 - synek ♥️
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przyplątało się okropne zapalenie dziąseł, plus do tego zaczęła wyżynać mi się ósemka i okropnie popękały mi usta od gorączki :( Jestem po jednym poronieniu, od którego wprawdzie minęło kilka lat, ale i tak okropnie się martwię o mojego groszka i dlatego wczoraj poszłam na wizytę do ginekologa,która bardzo mnie uspokoiła. W ubiegły czwartek (5t1d) był widoczny tylko pęcherzyk 6.5cm, a wczoraj (5t5d) pęcherzyk miał już 7.7 cm i było już widoczne ciałko żółte. :) Ciąża według USG wciąż o tydzień młodsza, ale to dlatego, że owulacja była późna, 17/18 dc. Teraz mogę cierpieć w spokoju hehe :)

Victoria czekamy na Ciebie <3
    TP:18.07.2018
    dev198prs__.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monamis wrote:
    U mnie przyplątało się okropne zapalenie dziąseł, plus do tego zaczęła wyżynać mi się ósemka i okropnie popękały mi usta od gorączki :( Jestem po jednym poronieniu, od którego wprawdzie minęło kilka lat, ale i tak okropnie się martwię o mojego groszka i dlatego wczoraj poszłam na wizytę do ginekologa,która bardzo mnie uspokoiła. W ubiegły czwartek (5t1d) był widoczny tylko pęcherzyk 6.5cm, a wczoraj (5t5d) pęcherzyk miał już 7.7 cm i było już widoczne ciałko żółte. :) Ciąża według USG wciąż o tydzień młodsza, ale to dlatego, że owulacja była późna, 17/18 dc. Teraz mogę cierpieć w spokoju hehe :)
    Chyba pecherzyk w mm a nie w cm :) 7.7 cm to by bylo jajo dinozaura :)

muminka83 lubi tę wiadomość

Lipiec 2018 - synek ♥️
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci, że też mnie to zdziwiło, ale na zdjęciu USG jak byk cm, lekarz też mówiła, że to parametr wzrostu. Hehehe a tam, może być i dinozaur, byle było zdrowe :p

muminka83, Loczek2018 lubią tę wiadomość

dev198prs__.png
  • Calinkaa Nowa

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny i ja dolaczam do was. Pierwsza ciaza, staraliśmy sie z narzeczonym od 2 lat. Przewidywany termin porodu: 15 lipca 2018r. Od 5 tygodnia mecza mnie mdłości trwajace praktycznie caly dzien

monamis, Loczek2018 lubią tę wiadomość

hchyflw1y72hxkvv.png
  • angela2005 Debiutantka

Wysłany: 21 listopada 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie coraz nas więcej super

• angela2005 Debiutantka

Wysłany: 21 listopada 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polka23 wrote:
    Dziewczyny .. Troche sie zalamalam. Wrocilam wlasnie z usg i jedyne co mi lekarz powiedzial to " pecherzyk widoczny, dziecko wielkosci glowki od szpilki. 5 tydzien chyba".. Kiedy mialyscie pierwsze usg? Zapisalam sie do innego gin.
    Nie martw sie u mnie ciąża tez okazala sie mlodsza i chodze co 10 dni ale sa postepy i teraz żałuję bo jakbym zaczekala i poszla w 8tyg to bym sobie duzo stresu zaoszczedzila. Będzie dobrze spokojnie

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak u mnie wyjdzie. Betę mam 1100, wiec jakby 6 tydzien, a bbf liczy mi ze 7 tydzien. Pójdę we wt i pewnie bd wiadomo

qb3cp07w5ku95ses.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek, jedno jest pewne - na pewno wszystko będzie dobrze :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

dev198prs__.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj bo za dobrze sie czuje i zaczynam swirowac ze może mi to wszystko się wydaje

qb3cp07w5ku95ses.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj coraz mniej się wydaje że czuję cycki, mdłości nie zauważam, bolą plecy i od 5 boli dzisiaj brzuch jak na @...
    Nie wytrzymałam i pojechałam sama na wyniki mimo że powinnam leżeć po weekendowym plamieniu. Progesteron ostatnio spadł, dostałam do Dupka jeszcze Luteinę i mam czarne myśli co dzisiaj wyjdzie :/

• monamis Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek, ja też nie mam typowych dolegliwość ciążowych, ale w ogóle się tym nie przejmuje, bo nigdy nie byłam jakoś szczególnie wrażliwa na zmiany hormonalne i nawet duphaston tego nie zmienił. Każda ciąża jest inna i jak dla mnie po prostu jesteśmy szczęściarami. :)

Aniu, bóle brzucha jak na @ są normalne. W 4 tygodniu też je miałam i ratowałam się nospą. Jasne, że mnie martwiły, ale lekarz mówi,że to kwestia rozciągającej się macicy. Jeżeli jednak miałaś plamienia to zamiast latać, rzeczywiście lez... Z tym nie ma żartów...

dev198prs__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z tych że jak na papierze nie mają napisane że jest OK, to nic mnie nie uspokoi...
    Teraz czekam do 13 na wynik i albo się załamię albo odpuszczę już wyniki bo będzie dobrze.

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monamis wrote:
    Loczek, ja też nie mam typowych dolegliwość ciążowych, ale w ogóle się tym nie przejmuje, bo nigdy nie byłam jakoś szczególnie wrażliwa na zmiany hormonalne i nawet duphaston tego nie zmienił. Każda ciąża jest inna i jak dla mnie po prostu jesteśmy szczęściarami. :)

Aniu, bóle brzucha jak na @ są normalne. W 4 tygodniu też je miałam i ratowałam się nospą. Jasne, że mnie martwiły, ale lekarz mówi,że to kwestia rozciągającej się macicy. Jeżeli jednak miałaś plamienia to zamiast latać, rzeczywiście lez... Z tym nie ma żartów...
    monamis bardzo chce być szczęściarą, ale uwierzę dopiero jak zobaczę na usg. Na szczęście ten tydzień mam tak zabiegany, że mam nadzieję że mi szybko minie i doczekam upragnionej pierwszej wizyty u gina:)...

qb3cp07w5ku95ses.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek, trzymam kciuki :) ja kolejną wizytę mam na początku grudnia i mam nadzieję zobaczyć coś więcej niż kropki :p Jestem dobrej myśli, bo z poczęciem też panikowałam, a udało się wyjątkowo szybko :)

Ania, za Ciebie też trzymam kciuki. Na pewno wszystko będzie dobrze, wspomnisz moje słowa :)

dev198prs__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monamis wrote:

Ania, za Ciebie też trzymam kciuki. Na pewno wszystko będzie dobrze, wspomnisz moje słowa :)

No jest, jest ;)
    4t+0d 5tc:
    HCG 1387,00 mIU/ml
    Progesteron 35,20 ng/ml

<3 <3 <3

Będę brała nospę żeby nie bolało...

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ