LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny to i ja też do was dołączę bo spodziewamy się drugiego dzieciątka, mój pierwszy synek urodził się 27 lipca 2016 a teraz termin na 25 lipiec jak się czujecie dziewczyny ? jak z objawami ? byłyście już na badaniach ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 12:34
monamis, muminka83 lubią tę wiadomość
{❁} ──── Tam gdzie jest nadzieja,tam jest życie..
[/url] -
U mnie nie wiem co jest objawem ciazowym a co skutkiem lezenia, znudzenia i zwiotczenia no i progesteron, ktory biore (dupek 3 razy dziennie) tez pewnie dodaje swoje 3 grosze... Aktualnie leci 8my tydzien i:
-wymiotow nie ma (ufff)
-cycki troche bolą (chociaz akurat nie dzisiaj:/)
-brzuch co jakis czas cos "ukluje"
-apetyt jakis dziwny; jednoczesnie na wdzystko i na nic ale jem, z nudow chyba glownie hehe, tylko kawe odstawilam, totalnie nie mam ochoty (mimo, ze kawosz ze mnie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 13:34
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Dziewczyny .. Troche sie zalamalam. Wrocilam wlasnie z usg i jedyne co mi lekarz powiedzial to " pecherzyk widoczny, dziecko wielkosci glowki od szpilki. 5 tydzien chyba".. Kiedy mialyscie pierwsze usg? Zapisalam sie do innego gin.M&M'K lubi tę wiadomość
-
Cześć. To ja dołączam do paczki. 2 testy pozytywne, za 2h ide odebrać wyniki bety a za tydzien mam wizytę . Ostatni okres 7pazdziernika, to moja pierwsza ciąża.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 14:15
monamis, Bez lubią tę wiadomość
-
Polka23:
Jestes w bardzo wczesnej ciazy, jesli owulka sie przesunela to moze byc ciaza mlodsza niz wg OM. Poczekaj, kazdy dzien ma znaczenie, pecherzyk bedzie rosl z godziny na godzine:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 13:44
Lipiec 2018 - synek ♥️
-
U mnie przyplątało się okropne zapalenie dziąseł, plus do tego zaczęła wyżynać mi się ósemka i okropnie popękały mi usta od gorączki Jestem po jednym poronieniu, od którego wprawdzie minęło kilka lat, ale i tak okropnie się martwię o mojego groszka i dlatego wczoraj poszłam na wizytę do ginekologa,która bardzo mnie uspokoiła. W ubiegły czwartek (5t1d) był widoczny tylko pęcherzyk 6.5cm, a wczoraj (5t5d) pęcherzyk miał już 7.7 cm i było już widoczne ciałko żółte. Ciąża według USG wciąż o tydzień młodsza, ale to dlatego, że owulacja była późna, 17/18 dc. Teraz mogę cierpieć w spokoju hehe
-
monamis wrote:U mnie przyplątało się okropne zapalenie dziąseł, plus do tego zaczęła wyżynać mi się ósemka i okropnie popękały mi usta od gorączki Jestem po jednym poronieniu, od którego wprawdzie minęło kilka lat, ale i tak okropnie się martwię o mojego groszka i dlatego wczoraj poszłam na wizytę do ginekologa,która bardzo mnie uspokoiła. W ubiegły czwartek (5t1d) był widoczny tylko pęcherzyk 6.5cm, a wczoraj (5t5d) pęcherzyk miał już 7.7 cm i było już widoczne ciałko żółte. Ciąża według USG wciąż o tydzień młodsza, ale to dlatego, że owulacja była późna, 17/18 dc. Teraz mogę cierpieć w spokoju hehe
muminka83 lubi tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
-
Powiem Ci, że też mnie to zdziwiło, ale na zdjęciu USG jak byk cm, lekarz też mówiła, że to parametr wzrostu. Hehehe a tam, może być i dinozaur, byle było zdrowe :p
muminka83, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Polka23 wrote:Dziewczyny .. Troche sie zalamalam. Wrocilam wlasnie z usg i jedyne co mi lekarz powiedzial to " pecherzyk widoczny, dziecko wielkosci glowki od szpilki. 5 tydzien chyba".. Kiedy mialyscie pierwsze usg? Zapisalam sie do innego gin.
-
nick nieaktualnyA mi dzisiaj coraz mniej się wydaje że czuję cycki, mdłości nie zauważam, bolą plecy i od 5 boli dzisiaj brzuch jak na @...
Nie wytrzymałam i pojechałam sama na wyniki mimo że powinnam leżeć po weekendowym plamieniu. Progesteron ostatnio spadł, dostałam do Dupka jeszcze Luteinę i mam czarne myśli co dzisiaj wyjdzie -
Loczek, ja też nie mam typowych dolegliwość ciążowych, ale w ogóle się tym nie przejmuje, bo nigdy nie byłam jakoś szczególnie wrażliwa na zmiany hormonalne i nawet duphaston tego nie zmienił. Każda ciąża jest inna i jak dla mnie po prostu jesteśmy szczęściarami.
Aniu, bóle brzucha jak na @ są normalne. W 4 tygodniu też je miałam i ratowałam się nospą. Jasne, że mnie martwiły, ale lekarz mówi,że to kwestia rozciągającej się macicy. Jeżeli jednak miałaś plamienia to zamiast latać, rzeczywiście lez... Z tym nie ma żartów...Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
monamis wrote:Loczek, ja też nie mam typowych dolegliwość ciążowych, ale w ogóle się tym nie przejmuje, bo nigdy nie byłam jakoś szczególnie wrażliwa na zmiany hormonalne i nawet duphaston tego nie zmienił. Każda ciąża jest inna i jak dla mnie po prostu jesteśmy szczęściarami.
Aniu, bóle brzucha jak na @ są normalne. W 4 tygodniu też je miałam i ratowałam się nospą. Jasne, że mnie martwiły, ale lekarz mówi,że to kwestia rozciągającej się macicy. Jeżeli jednak miałaś plamienia to zamiast latać, rzeczywiście lez... Z tym nie ma żartów...
-
Loczek, trzymam kciuki ja kolejną wizytę mam na początku grudnia i mam nadzieję zobaczyć coś więcej niż kropki :p Jestem dobrej myśli, bo z poczęciem też panikowałam, a udało się wyjątkowo szybko
Ania, za Ciebie też trzymam kciuki. Na pewno wszystko będzie dobrze, wspomnisz moje słowaLoczek2018 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny