X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu kinia i Jak? Bo ja tu zaglądam od 18 i siedzę jak na szpilkach :)

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na wieści, ale dajmy jej wejść do domu :)

Kinga40 lubi tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja dzidzia zdrowa , ładnie rośnie i waży 340 . No i Nadal jest dziewczynką .

Czerwony Kapelusz, Tysia11, muminka83, PixiDixi lubią tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było opóźnienie, potem wracaliśmy A jeszcze zaczęło strasznie sypać, więc się nie spieszyliśmy, no i jak wróciłam musiałam zjeść .

muminka83 lubi tę wiadomość

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Kinga to świetnie :D duża dzidzia już :D
    Możesz już kupować sukieneczki <3

Ciekawe czy u nas płeć będzie taka sama na połówkowych :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, u mnie w 21 tygodniu na połówkowych mały ważył 460g. U Ciebie Kinga widzę że 340g.
    To mój bedzie jakiś mutant chyba :D

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb do porodu jeszcze dużo może się zmienić i może się okazać że twój mały urodzi się mniejszy niż królewna Kingi:) na tym etapie wazne jest czy waga mieści się w normach danego etapu ciąży i nie powinno się sugerować waga właśnie w ten sposób bo dziecko najwięcej rośnie na końcu ciąży.

Kinga super wiadomości ufff :)

Tripi też się zastanawiam czy na polowkowych potwierdzi się płeć z prenatalnych ;) póki co stanelam trochę z wyprawka właśnie z tego powodu.

To jest moje pierwsze dziecko i stwierdzam że "mamy" mają przerąbane, najpierw się starasz i martwisz się czy uda się zajść w ciążę, później gdy już się udało martwisz czy serduszko bije, później gdy już usłyszysz serce martwisz się o pierwsze 3 miesiące, gdy i one zbliżają się ku końcowi nie cieszysz się bo martwisz się o badania prenatalne, następnie po nich martwisz się o to żeby po drodze nic się nie wydarzyło i zamartwiajac się oczekujesz polowkowych, w między czasie przez te wszystkie miesiące martwisz się oczywiście o to aby do końca ciążę donosić i doczekać wreszcie szczęśliwego upragnionego rozwiązania. A później to podejrzewam że będziemy się zamartwiac o zdrowie dzieci o to czy dojadaja o to że np. nie masz pokarmu itd itd

I tak już chyba do końca życia :) ehh mamą być... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 09:46

Kinga40, PixiDixi lubią tę wiadomość

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejb wrote:
    Jejku, u mnie w 21 tygodniu na połówkowych mały ważył 460g. U Ciebie Kinga widzę że 340g.
    To mój bedzie jakiś mutant chyba :D
    Nie będzie tak źle. Twój może później zwolnić A moja przyspieszyć. Zresztą przecież dzieciaczki po porodzie też mają różną wagę. Ważne że są zdrowe, wagą się nie przejmuj. ☺

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia z dziećmi tak jest, już zawsze będziesz się o nie martwić nawet jak dorosną. Poprostu taka rola nas matek.

Tysia11, PixiDixi lubią tę wiadomość

• Magia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia11 wrote:
    Bejb do porodu jeszcze dużo może się zmienić i może się okazać że twój mały urodzi się mniejszy niż królewna Kingi:) na tym etapie wazne jest czy waga mieści się w normach danego etapu ciąży i nie powinno się sugerować waga właśnie w ten sposób bo dziecko najwięcej rośnie na końcu ciąży.

Kinga super wiadomości ufff :)

Tripi też się zastanawiam czy na polowkowych potwierdzi się płeć z prenatalnych ;) póki co stanelam trochę z wyprawka właśnie z tego powodu.

To jest moje pierwsze dziecko i stwierdzam że "mamy" mają przerąbane, najpierw się starasz i martwisz się czy uda się zajść w ciążę, później gdy już się udało martwisz czy serduszko bije, później gdy już usłyszysz serce martwisz się o pierwsze 3 miesiące, gdy i one zbliżają się ku końcowi nie cieszysz się bo martwisz się o badania prenatalne, następnie po nich martwisz się o to żeby po drodze nic się nie wydarzyło i zamartwiajac się oczekujesz polowkowych, w między czasie przez te wszystkie miesiące martwisz się oczywiście o to aby do końca ciążę donosić i doczekać wreszcie szczęśliwego upragnionego rozwiązania. A później to podejrzewam że będziemy się zamartwiac o zdrowie dzieci o to czy dojadaja o to że np. nie masz pokarmu itd itd

I tak już chyba do końca życia :) ehh mamą być... ;)

Tyska, uwielbiam Cie!

Tysia11 lubi tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, super cudowne wiesci! Podczytuje tez watek ogolny, wiec jestem na biezaco, bo wiem, ze I tam sie udzielasz. Na glownym zycie plynie dla mnie zbyt szybko...hehe

Kinga40 lubi tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia jakie to prawdziwe <3

Magia też tam nie ogarniam :D za dużo ludzi ;)

Dziewczyny macie już łóżeczka? Ja się właśnie rozglądam i nie wiem jaki materac wybrać :/

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam jeszcze nic...mam jakis lek przed kupowaniem...wiem, jestem okropna... ale juz usilnie mysle ze czas zaczac zakupy..

Materacyk...szczerze, to w roznych miejscach roznie pisza...polecaja np bambus gryka...a potem pisza ze robaki maga w nim byc...potem doswiadczone mamy pisza ze najlepszy lateksowy...a ja sie zastanawiam, czy on nie jest mega sztuczny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 19:32

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia właśnie też słyszałam, że lateks często uczula. Sama nie wiem. W gryce robaki podobno.. chociaż miałam ten materac przy pierwszym dziecku i żadnych robali nie znalazłam. A znów sama pianka? Wydaje się najbezpieczniej no ale nie wiem :P

A co do ubranek to też zawsze miałam takie zdanie że nie za szybko żeby nie zapeszyć. Teraz stwierdziłam, że jeśli ma się coś wydarzyć to się wydarzy i kilka szmatek tego nie zmieni. Bardziej się obawiam, że nie zdąże całej wprawki skompletować a wyląduje w szpitalu :P

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja już łóżeczko mam i póki co kupiłam normalny piankowy i zobaczę. Jeśli się okaże coś nie tak to wtedy wymienię.

Tripi myślę tak samo jak ty odnośnie kupowania rzeczy dla dziecka, w poprzednich ciazach nie kupowalam i nic to nie dalo.... nie dajmy się zwariować;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 20:10

• Magia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, no to mnie zmotywowalas... zaczynam dzialac po weekendzie I kompletowac wyprawke hehe

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łóżeczko też już kupiłam A materac mam lateks pianka kokos.

• Magia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, klocie delikatnie pulsujace w podbrzuszu, w okolicy jakby jajnika lub wyzej (trwa 2 sekundy I powtarza sie co kilka minut)... co to moze byc? Mialyscie cos takiego?

I jak wyglada twardnienie brzucha? Bym wiedziala jakby bylo u mnie?

Nie wiem co robic... nie boli mocno...jechac z takim czyms na IP I meczyc sie tam czekajac 5h? ...sama nie wiem...(tyle ostatnio czekalam)

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia może to nadal rozciaganie macicy. Ja np czuję czasem tak jakby spojenie łonowe mnie bolało,ale ile razy jak byłam u lekarza to było za każdym razem ok z Maleństwem. To dopóki nie mam tego codziennie i bardzo mocno nie boli to nie martwię się tym,widocznie tak już mam.
    Co do twardnienia to byś wiedziała,że to to. To tak jakby skurcz przechodził przez brzuch, wtedy brzuch jest spięty,naprężony, jakby coś od środka chciało jego wypchać:)
    Myślę,że u Ciebie to nic poważnego,może następny etap ciąży,ale wiadomo święty spokój zawsze daje Nam badanie lekarza. Może napisz do lekarza swojego smsa, może On doradzi co robić...mnie też czasem kłuje w prawym jajniku. Pewnie do tego czasu już przeszło Tobie:)

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki :)

Kinga piekne wiesci :) !

W gryce faktycznie moze byc robactwo, wybor pianki jest bardzo dobrym wyborem :)
    Natchnelo mnie z syropem ,dziekuje zawsze robilam z cukrem a z miodem jest przeciez o milion razy zdrowsze,dziekuje ! Kurcze...dlaczego na to nie wpadlam ? O ja blondynka :) ;)
    Milej niedzieli Dziewczynki :)

Tysia11 lubi tę wiadomość

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ