X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Magia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze malutkiej nie czuc...troche sie juz tym martwie... choc doktor mowi ze jeszcze mam czas z 2 tyg ... ale tak...mam tluszczyku sporo, lozysko na przedniej scianie I pierwsza ciaza... takze czekam az sie mloda odezwie w brzuszku

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się na zapas :) ja przez to łożysko też inaczej te ruchy odczuwam niż poprzednim razem :) i zazwyczaj wieczorem jak się położę do spania :) sporadycznie w dzień.
    Za tydzień mamy prenatalne to się dowiemy wszystkiego <3

Macie już imiona wybrane? <3

atdcl6d85txjdq74.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia spokojnie, pewnie niedługo poczujesz :) ja jestem zdziwiona że u mnie tak szybko się odezwał maluch, ale lekarz powiedział że to głównie przez to że jestem szczupła i u mnie łożysko nie tłumi odczuwania ruchów. Co do imienia, w końcu wymyśliłam i będzie Nikoś:)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Jaś. Ciekawe czy którymś z nas się powtórzą imiona :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Magia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba bedzie Amelka... choc jeszcze moze sie zmienic... ciezko znalezc nam imie ktore sie obojgu podoba...wczesniej miala byc Emilka... ale juz wlasnie jest zmiana hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 21:01

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka imion, ale ciężko mi wybrać. Z tych co na tą chwilę wybrałam to : Laura, Zuzanna, Antonina, Michalina.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też Was pobolewa brzuch? Ja wczoraj miałam kłucie w pachwinach pozniej jak mi przeszło to zaczął mnie ćmić, dziś też trochę to czuję. Za dużo chyba pochodziłam wczoraj, sądzę że to od wysiłku, nie chce też co kilka dni latać na konsultacje, bo byłam w ostatni czwartek i było ok.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Piękne macie imionka wybrane <3 u nas wojna ;) każdy chce inne :(
    Syn uparł się na Pawełka albo Kacperka, mąż na Antosia. A ja sama już nie wiem jakie mi się podoba, co chwile co innego. Albo któremuś ulegnę albo będzie bezimienny ;)

Kinga dla córeczki też chciałam Michalinka <3

Kapelusz wczoraj mnie bolał jak na miesiączkę, za to nie stawiał się ale dość ten ból dokuczał po nospie i leżeniu przeszło ale też myślę, że z wysiłku bo lepiłam 3 godziny pierogi ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

U mnie będzie Hana lub Hania.

Kapelusik też miałam wczoraj wieczorem kłócia w pachwinach.dzis póki co jest ok.

Dziewczyny podpowiedzcie coś sprawdzonego na celullit- nigdy nie miałam a w tej ciąży nagle mi taki wyszedł że patrzeć nie mogę.

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Magia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz, mnie ogolnie tez codziennie cos boli w brzuchu... zakluje, boli przy przewracaniu sie z boku na bok, nisko w podbrzuszu, czasem w pachwinach... nie jestem zadnym ekspertem ale zalozylam ze jesli bol nie jest mocny, nie ma plamienia I przechodzi po jakims czasie to nie latam do lekarza, bo chyba bym codziennie tam byla... jesli jednak by mnie mocno niepokoil lub by sie przedluzal dluuugo w jednym miejscu to bym zadzwonila do gina...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane. Miłego dnia.
    My cieszymy się ostatnimi dniami zimy.
    Za tydzień w środę połówkowe a w poniedziałek ginekolog. Czas leci szybko.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• mena29 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) też myślałam nad Amelką,ale mojemu M się nie podoba,ale wczoraj dałam hasło Kornelia to chłopakom się spodobało i jak będzie dziewczyna to Kornelia. A dla chłopaka nie mamy.
    Też mnie brzuch pobolewa, jak na okres.Czasem kłuje.
    W ogóle nie wiem na co mam ochotę, co macie dziś na obiad? ja nie mam weny kulinarnej:(

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia na celullit polecam go polubić ;) każda go ma :P Są jakieś masażery, polewanie na przemian zimną,ciepłą woda, pełno kremów ale czy ja wiem czy to coś da :P Najwięcej chyba dieta i ćwiczenia ;)

Muminko obyś miała rację że to ostatnie dni zimy :D
    Ten przyszły tydzień będzie intensywny z tymi połówkowymi :D

Mena ja mam pierogi :D lepiłam wczoraj tyle czasu to zapas zrobiłam haha

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, uspokoiłam się trochę:) też wychodzę z założenia że jak mocno boli albo są plamienia to wstedy do lekarza, ale człowiek zaczyna panikować mimowolnie jednak i racjonalne tłumaczenie na nic:/ skoro nie tylko ja tak mam to znaczy że to normalne. Piękne imiona wybrałaście :) cellulit... mam, ale się nim nie przejmuje- pod swetrem i tak nikt nie widzi, a miss bikini i tak prędko nie będę :p

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w 5-10-15 jest noc zakupów, trwa jeszcze godzinę

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi sie zachcialo pierogow teraz...
    U mnie nudny kurczak...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie teraz tez zaczelo bolec wlasnie, na srodku, nisko podbrzusze... ide sie polozyc...I stresik oczywiacie drobny jest

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia też mnie ćmi w podbrzuszu, wzięłam magnez i leże :)

Znacie jakieś ciekawe blogi, artykuły albo coś bo ja się zanudzę :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, ja wzielam nospe...I leze...nie wiem jak z tym magnezem bo lekarz nic mi nie mowil...to taki zwykly magnez?

Co do czytania...to ostatnio staram sie ogarnac temat wozkow...I czytalam rozne fora...I lep od tego mnie boli...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki!

Czas powrócić do Waszej społeczności. Wiem co u Was, bo podglądam, ale że w mojej głowie i ciele była "zadyma", postanowiłam przeczekać.

Wczoraj byliśmy na połówkowych. Dzieciątko rozwija się prawidłowo, symetrycznie (w sensie wszystkie ograny i części są na podobnym etapie rozwoju), tylko maluch w dolnej granicy siatki centylowej. Wielkoludem nie będzie, bo nie ma po kim, ale martwię się. Z synem były podobne problemy, potem coraz gorsze przepływy i ciężko po urodzeniu. Eh... Niby biorę zastrzyki z heparyny, aspirynę i wierzę, że wszystko się uda, ale... Wiecie, jak jest. Najwazniejsze jednak, że rozwój harmonijny i mieści się w siatce. :) I niespodzianka, bo Klusek okazał się Kluską!!! :)

Kobietki kochane, każdą coś boli (przynajmniej wiemy, że żyjemy), coś martwi, coś trapi, ale fajnie mieć siebie nawzajem... Tyle Wam powiem.

Pozdrawiam serdecznie!

P.S. mam znowu nudności, jak w 2-3 miesiącu! To ci niespodzianka.

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ