LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tysia fajny taki ośrodek u mnie nic takiego nie ma, pójdę po prenatalnych spytać o tą położną ale też wydaje mi się że to u mnie tylko na papierku jest w praktyce pewnie się nie spotkamy
Mena może występuje w dniu spodziewanej miesiączki? czasem podobno tak się zdarza
Cieszę się że poczułaś ruchy będziesz spokojniejsza -
Mena gratuluję! Tysia u mnie też niczego takiego nie ma, zazdroszczę. O spotkania z położna to będę się ubiegać, jak im za to płacą to niech mnie czego nauczy a nie tylko na papierze :p co do samopoczucia to słaba dziś jestem i zastanawiam się nad wizyta prywatnie u innego lekarza, bo już 3 dzień mnie brzuch ćmi (dziś to uczucie obudziła mnie w środku nocy) a radość z braku skurczy macicy była przedwczesna, bo mimo magnezu i nospa dalej się spina, chociaż nie tak często.
-
Położna ma obowiązek odwiedzić Cię 4-6 razy! Jeżeli u Ciebie jej nie będzie sprawdź później swoją kartę bo zapewne wpisze sobie 6 wizyt (za każdą wizytę ona bierze kasę, więc laski nie robi że przyjdzie). Powinnaś dostać do niej nr kontaktowy i ewentualnie sama zadzwonić że ma przyjść. Pomimo tego że jestem stara i myślałam że przecież wszystko Wiem, to uświadomiłam sobie że właściwie gowno wiem więc mam zamiar korzystać z jej pomocy i pytać nawet o największą głupotę w końcu to pierwsze dziecko-mam prawo nie wiedzieć.Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Jeszcze jak któraś z Was ma pod ręką mamę czy tesciowa to rewelacja. Ja niestety tego luksusu nie mam. Mój ksieciuniu pracuje do 18 więc będę zdana raczej na siebie samą.Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Kapeulusz jak się martwisz to warto o tym pomyśleć, jedna wizyta więcej nie za szkodzi a Ty się uspokoisz
Tysia w poprzedniej ciąży nawet nie zostałam poinformowana że takie coś się należy
mało tego po porodzie środowiskowa przyszła trz razy i jak odpadł pępuszek to kazałą podpisać dokumenty i tyle się widziałyśmy, nie skontrolowała mi rany, laktacji kompletnie nic..
Mam i mame i teściową na miejscu no ale mama to pracuje tak jak mąż do wieczora praktycznie a teściowa mnie wkurza haha za dużo by chciała swoich dobrych rad narzucać no i ma starodawne metody wychowania pierwszego syna to np nosiła ubranego w kombinezon polarowy w rożku pod kocem i na puchowej poduszce a był wrzesień więc kontakty ograniczam do minimumTysia11 lubi tę wiadomość
-
Magia ja też ostatnio coś złapałam ale Pani doktor powiedziała że w ciąży co chwilę coś będę łapać dostałam globulki a na następnej wizycie zaś mówiła że biało w środku
Dziewczyny tak wam zazdroszczę że mieszkacie koło siebie chciałabym się z wami spotkać na klachy
I nie smutać bo dzieciaczki smutne -
Tripi widziałam takie body "moja mama nie potrzebuje twoich rad"- może w sam raz na wizytę teściowej ja dziś kupiłam body "uczę mamę cierpliwości a to wszystko z miłości" niedrapki dostałam gratis bo Pani nie chciały wejść na kasę i kupiłam oliwke na rozstepy dla ciężarnych z musteli-podobno sprawdzona i działa.Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Tysia muszę koniecznie takie kupić haha i to kilka par
O musteli też dobre rzeczy słyszałam ja zrezygnowałam ze smarowania z powodu tych skurczy
Mena najważniejsze że ustało poleż sobie bo może coś ma zamiar Cie rozłożyć stąd to osłabienie?
Mnie za to zaczęła ciągnąć blizna po cc i to ta w środku dość nie przyjemne uczucie. Mam nadzieje że ma się dobrze i nie ma zamiaru się rozejść -
Monamis, herbatke proponuje jak tylko te mrozy I sniegi puszcza, bo z tego mojego zadupia nie mozna sie nigdzie wydostac. Dzis musialam prosic ojca by po mnie przyjechal.
Lekarz powiedzial ze bole podbrzusza to normalne w ciazy I jesli przechodza po j s kims czasie to nic nie jest. Co do infekcji powiedzial ze specjalnie nic nie widzi ale dal masc pimafucort. I kazal sie nie denerwowac.
Na rozstepy kupilam mamas benydream z rosmana ktory mi podpowiedzialyscie I super fajnie sie smaruje, szybko sie wchlania... czy pomoze tego nie wiem, ale ja I tak mam skore taka sobie wiec rewelacji nie spodziewam sieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 17:16
Magia -
Byłam u lekarza prywatne( nie mojego bo mój przyjmuje tylko w srody) , ale mnie nie przyjął, bo jak stwierdził nie zdąży. Poradził mi jechać na IP jelsi się źle czuje. Odpocznę trochę i zobacze jak będę się czuła wobec tego, narazie jest trochę lepiej.
-
Hej!
Nic, a nic dziś nie zrobiłam. Nawet obiad na szybko, bez wczuwania się. Bałagan coraz większy, a mi tylko w głowie coraz bardziej huczy.
Tripi, wiem o czym piszesz odnośnie teściowej. Moja jest kochana, ale strasznie działa mi na nerwy podważanie naszych/moich decyzji. Teraz i tak jestem głównie z młodym sama. Mąż wyjeżdża rano, wraca następnego dnia późnym wieczorem i tak po 6 dni... Będzie wesoło. Kobiety, dacie radę! Naprawdę! Takie fajne mamuśki z Was, wszystko do przejścia. Tyle, że snu będzie brakowało.
Kapelusz, jak masz spać spokojniej i głowę odciążyć, jedź i się przebadaj. Myślę, że często same wiemy, kiedy koniecznie trzeba zgłosić się do lekarza, a kiedy przewrażliwienie następuje. Ale uwaga, mamy prawo! Laski, jesteśny w dwupaku i emocje, obawy mamy przynajmniej za dwoje. A jeszcze bierzemy na siebie stres, który omija Panów. Oni naprawdę nie rozumieją, bo nie są w ciąży.
Nie smutać się tak! Wiosna przyjdzie i będziemy grube i piękne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 18:26
Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Wracam z SORu, na szczęście wszystko jest dobrze, ale mam zakaz chodzenia :o mam się oszczedzać, brać na stał nospe n FORTE ta ma receptę i magnez jak dotąd. Tripi obserwuj swój brzuszek, bo mi lekarka powiedziała że macica nie może się spinac jeszcze i żartów nie ma, jak coś będzie nie tak to na tym etapie ciężko będzie uratować ciążę.