X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) jutro mam wizytę u mojej ginekolog,
    nie zdążyłam kupić poduszki w lidlu. I tak myslę gdzie mogę kupić tanio,bo by mi się przydała. A poza tym bez zmian u mnie:) tylko myślę o połówkowych i wolałabym aby tylko było usg przez brzuch,jakoś jak pomyślę o tym rozbieraniu przed lekarzem innym niż moja pani doktor to nie mam ochoty;( ( taki wstydzioszek ze mnie:)) heheh)

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty:)! I czekam na relacje po :) mnie przeziębienie rozłożyło mimo, iż cały weekend z nim walczyłam domowymi sposobami, więc jutro idę do rodzinnego. Nie pamiętam, które z Was ostatnio chorowały, ale przeszło Wam pi domowych sposobach? Na mnie miód, imbir maliny, syrop z cebuli nie działa :/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelutek,
    Na mnie dziala tylko inhalacja z sody oczyszczonej I duze czosnku... byc moze mam cos z wampira...

Coraz bardziej przerazaja mnie zakupy tego wszystkiego... staram sie wybrac materacyk...I czytajac poprostu opinie I inne madrosci mozna dostac jobla...
    Nie wiem jaki kupic... nic nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 15:54

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 5 marca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia witaj w klubie, mam to samo, totalny kociokwik jeśli chodzi o dalsze zakupy :/ materac chyba kupię gryka kokos, bo naczytałam się że lateks może uczulać.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena chyba będziesz miała przez brzuch :P no chyba że szyjkę ma Ci zmierzyć ;) tak jak mi to będę miała dwa :)

Kapelusz mi guzik to pomaga.. może trochę ale bez rewelacji :/ brałam syrop prawoślazowy, tantum verde i inhalacje :) jak to infekcja wirusowa to leczona czy nie i tak trwa tydzień :/

Co do materaca to boję się coś tej gryki, kokosa i innych wynalazków :(
    Chyba kupię dobrej jakości piankę 10 cm.
    Starszy ma piankowy i jest ok, nie odkształca się sama tam pierwszą noc spałam i się wyspałam :)

My kupiliśmy rożek, śpiworek do spania i ubranka :) z uśmiechem odhaczyłam na liście ;) zawsze mniej ale i tak mnie to przeraża :D

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 5 marca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi jaki śpiworek kupiłaś, w sensie długość i grubość? Też się przymierzam, ale nie wiem jaki wybrać... Jak masz namiar na sklep to podeślij :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dość cienki ale jakieś tam wypełnienie ma :) coś jak rożek, później kupimy grubszy :) ten ma 60 cm jest dość malutki, myślę że na dwa miesiące wystarczy ;)
    A sklep nawet nie miał nazwy hehe znalazłam w mieście przechodząc przez bramę :D taki jakiś mały osiedlowy :) bo w sieciówkach same większe widziałam

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty <3 i czekam na info :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Kochane,

Ja juz po polowkowym. Wszystko ok z maluszkiem. Klopsik wazy 420g.
    Nie udalo sie tylko obejrzec naczyn odchodzacych od serduszka bo dziecko caly czas plecami bylo odwrocone...I te naczynia ma mi moj dr prowadzacy zobaczyc lub wyslac do innego lekarza jesli nie bedzie u niego na usg widac.
    Ufff... znowu ulzylo mi na chwile...

Po usg bylismy ogladac wozki I chyba zdecyduje sie na Jedo Koda... jesli cos wiecie o tym wozku lub firmie jedo to chetnie poslucham

bejb, Tysia11, Kinga40 lubią tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia cudowne wieści <3 ale klucha z niej ! :D
    Tak się cieszę że wszystko ok :)

Nie znam tego wózka ale jest bardzo ładny i wygląda solidnie :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia super wieści ❤

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤

Wysłany: 6 marca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia super wiadomości:)! Cieszę się, że wszystko ok:) co do wózka ładnie wygląda, zdaje się, że ma to co trzeba pod względem technicznym, ale nic o nim nie słyszałam, może trzeba Internety przegrzebać za opinią :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia rewelacja!!! Ja za 2 dni ;)
    Dziewczyny jaki podgrzewacz do butelek polecacie? Macie jakiś sprawdzony? Nie chce aby przegrzewal jedzenie.

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena a jak Twoja wizyta?

Tysia miałam avent kilka lat temu mleko przegrzewał a na obiadek doczekać się nie szło :/
    Polecam mały garnuszek i kąpiel wodna ;) najszybciej i taniej :)
    Na noc do modyfikowanego termos z ciepłą woda i ruszać się nie trzeba nawet do kuchni ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ogromnie sie ciesze ze wszystko ok na tym usg...

Dziekuje dziewczynki za mile slowa o wozku. Troche sie.boje, bo nie ma za duzo opinii w necie. Sugerowalam sie marka Jedo, ktora bardzo polecala mi kolezanka. Miala Jedo ale inny model przy pierwszym dziecku I teraz tez kupuje dla drugiego...tylko w sklepach stacjonarnych nie ma tamtego modelu...maja tylko Jedo Koda...fajny, ma te glowne funkcje I cena przystepna dla mnie...tylko ten brak opinii...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 21:13

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 6 marca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena czekamy na wieści, daj znać jak się macie po wizycie...

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menuś?
    Wszystko dobrze u Ciebie?

Dziewczynki kto teraz wizutuje, dzis, jutro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 06:20

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja jutro ale dopiero wieczorem :) nie mogę się doczekać ale i zaczynam się bać :(

Dziś dentysta więc strach podwójny ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, ja mam jeszcze 3 zabki do zrobienia I ciagle odwlekam... bedziesz miala jakies znieczulenie? Trzymam za Ciebie kciuki dzis I jutro.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 7 marca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam wizytę prywatnie, ale bardzo się nie martwię, bo tydzień temu byłam na SORZe i było ok. Połowkowe dopiero 16go.

mhsvhdgefzux6fnw.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ