LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magia ja na razie robiłam bez znieczulenia bo małe dziurki ale na 8mke już będę musiała bo jest w kiepskim stanie dentystka powiedziała, że bez problemu ze znieczuleniem aczkolwiek musiałam przynieść karteczkę od ginekologa że ciąża przebiega prawidłowo i nie ma przeciwwskazań do zabiegów stomatologicznych i znieczuleń
Znajoma w ciąży już trzecią 8mke wyrwała w normalnym znieczuleniu i jest wszystko ok.
Lekarz powiedział mi że znieczulenie nie zaszkodzi bo jest miejscowe ale te bakterie które są w zepsutym zębie mogą zrobić wiele szkód w tym przyczyniają się nawet do porodów przedwczesnych.
Dlatego robię wszystkie ząbki, a i przy okazji korzystam z NFZ ile się da mamy więcej rzeczy za darmo u dentysty i dostaję białe plomby za darmo -
Wróciłam z wizyty, wszystko wygląda ok póki co. Lekarz skurczami kazał mi się mocno nie martwić, bo nic złego nie zrobimy, nospa jeszcze przez tydzien i magnez do końca ciąży, na bóle brzucha dostałam spasmoline w razie czego. Mały dziś w trakcie badania ziewał, fajny widok czekam na relacje po Waszych jutrzejszych badaniach.
-
Kapelusik super
Czytałam że to mogą być te skurcze braxtona hicksa i są całkiem naturalne.
No zobaczymy co mi jutro powiedzą
Już nie mogę się doczekać
Też macie taki ogromny apetyt? Ja jestem przerażona, zjadłam na kolację nr.1 4 tosty a jeszcze jedną zjem pewnie kolo 21-22, brzuch też już mam dość duży to pewnie z tego jedzenia haha -
Tripi skurcze braxtona-hicksa są po 20 tygodniu, dlatego ja do 20 tygodnia mam brać nospe pozniej już nie, bo skurcze będą ale już fizjologiczne. 3 lekarzy mi powiedziało że te która mam, to nie powinno ich być. Ty już jesteś w 21 tygodniu więc nie masz się co niepokoić mi apetyt minął wraz z 1 trymestrem, nie mam już nawet ochoty na słodycze za bardzo :o
-
Hejka,
Ja też zauważyłam że teraz chętniej jem niż w pierwszym trymestrze.
Jedyne co mnie powstrzymuje to czasem pojawiająca się zgaga.
Mam nadzieję że nie zmienimy się w słonie do końca ciąży -
Kapelutek, cudownie ze wszystko ok.
Tripi, ja jestem tez bardziej glodna niz wczesniej. Staram sie jesc zdrowo I bez grzechow, bo sporo juz wazylam przed ciaza I mialam mega problem z waga zawsze...ale sa chwile ze nie moge sie powstrzymac przed slodkim...
Magia -
Hej dziewczyny ale się stresuję
Kapelusz, właśnie ja nie wiem czy te co ja mam są fizjologiczne, bo jednak lekarka 2 tyg temu się zaniepokoiła po dotknięciu brzucha.
Zazdroszczę braku chęci na słodycze ja każdy posiłek muszę "zagryźć" słodkim
Bejb a co tam wolno nam !
Magia ja tak właśnie mam z tym że nie mam problemu z wagą i na razie tylko 1,5 kg na plusie ale coś czuję że duuuużo kilogramów przede mną haha
Tysia trzymam kciuki daj znać po
-
No to ja dziś pierwsza - chwalę się a co! Już po nic pomiędzy nogami nie wyrosło, 100% pewności że Hana to Hana a nie Henio A co najważniejsze rozwija się prawidłowo. Żołądek nerki serce pęcherz rączki nóżki itd wszystko prawidłowo wykształcone. Córcia waży 350 gram. Mamy 5 zdjęć i nagranie na płytce.
Moja mała akrobatyka zakładała sobie nogi na głowę i oglądała swoje stópki- i tak też jest uwieczniona na zdjęciu
bejb lubi tę wiadomość
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Poproś przed badaniem żeby się przygotował Ja akurat nie musiałam prosić bo jest to u nich standardem ale myślę że jak napomkniesz o tym przed badaniem to nie będzie problemu.Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
hej Dziewczyny:) dziewczyny super wieści,że Maleństwa zdrowe i rosną)
We wtorek byłam u lekarza i wszystko dobrze, dziś miałam mieć połówkowe,ale sprzęt nawalił i mam przełożone na nast. tydzień. U mnie lekarz się wygadała,że na 100 % dziewczynka,choć my z M. nie chcieliśmy wiedzieć,chcieliśmy mieć niespodziankę. Mała waży 372g Lekarz zrobiła Nam badanie w 4D i jak Ją podglądalismy to aż się za główkę złapała,ależ to słodko wyglądało. Cudo moje.Tysia11 lubi tę wiadomość
-
Tysia cieszę się duża kobitka
Mena to nawet lepiej bo w tym tyg już miałaś usg noo i też wielka
No i gratulacje córeczki !!!
Ciekawe jak mój okruszek czy też taki wielki
Wczoraj wieczorem tak wariował, że mąż aż był zdziwiony że w 21 tyg tak wyraźnie go czuć
Dam znać wieczorem dziewczynki no chyba że bardzo późno wrócimy to rano się odezwe.
Trzymajcie proszę kciuki -
Gratulacje Dziewczynki. Ciesze sie ze u Was wszystko dobrze, Tysia, Mena.
Caluski dla Wszystkich w dniu kobiet.
Ps. Hihihih... fajnie ze na forum nie ma facetow... chyba ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 17:19
bejb lubi tę wiadomość
Magia -
Witam dziewczyny
Trochę późno wczoraj wróciliśmy i już nie miałam siły pisać
Z bobikiem wszystko dobrze bardzo był nami znudzony haha ciągle ziewał
Waży 470g i jest za duży o tydzień i ma wielkie stopy
Niestety siedzi dalej pośladkowo zobaczymy czy zechce zmienić pozycje
Szyjka trochę krótsza niż ostatnio ale w dalszym ciągu długa ma 4,5cm i szczelnie zamknięta. Mam się aż tak bardzo nie przejmować tymi skurczami bo one występować muszą i powiedział że z czasem będą bardziej wyczuwalne.bejb lubi tę wiadomość