LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magia ja robiłam odrosty na początku ciazy (w 6 tyg) strasznie mnie dusil ostry zapach. Jakoś wytrzymałam- No bo już Nie miałam innego wyjścia ale też wtedy czułam się ogólnie słabiej. Teraz czuje się o niebo lepiej więc pewnie gdzieś za miesiąc wybiorę się znowu.Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Bylam na tym drugim polowkowym z przymusu I z sercem I naczyniami wszystko ok( na pierwszym polowkowym nie bylo widac bo dziecko pupskiem odwrocone), ale tym razem dr mowi, ze zoladek troche maly...I ze trzeba obserwowac ... heh... ale I tak juz nie mam sily sie stresowac. Takze sie nie stresuje...
Magia -
Magia cieszę się, że wszystko dobrze, zoladek pewnie jeszcze podrosnie nie ma co się martwić na zapas. Mi na SORZe ostatnio lekarka powiedziała że nie widzi żołądka i pęcherza :o bo może są puste akurat i mam o to zapytać na połowkowych. Wystraszyła mnie nieźle, ale myślę sobie ze ona specjalista od usg nie była, więc musi być ok.
-
Witam Was
Magia może po prostu mniej się napił i dlatego?
Najważniejsze że serducho zdrowe
A tak w sumie to mi lekarz nie mierzył narządów.. tylko sprawdzał czy "działa" układ pokarmowy.
A jak np zapytałam czy to bezpieczne że ma tak koło buźki pępowine to powiedział że nawet jak dzieci są owinięte na tym etapie to on nie "Straszy" pacjentek bo za godzinę się już odwinie
U ciebie pewnie to samo z żołądkiem zjadłaś pewnie coś co jej nie smakowało i mniej piła
-
Macie racje dziewczyny, doktor mowil, ze mogla mniej zjesc (napic sie), takze do obserwacji.
Kapelusz, wlasnie ponoc tak jest ze jak zoladek lub nerki sa oproznione to moze nawet wcale ich nie byc widac... pocieszajace jest to, ze jak juz raz byly widoczne to raczej nie zniknely...heh
Zycze Wszystkim milego dnia.
Ktos dzis ma wizyty?
Magia -
dzień dobry:)
Magia też malowałam włosy,chyba to był 16 tydzień. Moja fryzjerka ma farby bez amoniaku. W ogóle ich nie czuć. Dziewczyny mają rację,że jak wcześniej był żołądek to przecież nie zniknął.
Mam badania połówkowe w czwartek. Jeszcze o nich nie myślę. Mała kopie i to mnie uspokaja. Choć jak mniej kopie,to znów lekki stresik:) i tak wkoło. Dwa dni czułam się naprawdę dobrze.Dziś jestem senna.Właśnie piję kawę i jem gorzką czekoladę,aby magnez nie wypłukać. Później idę do biblioteki i na spacer.
Dziewczyny kupiłyście już sobie poduszkę do spania? jaką i jak się sprawuje
-
Ja połowkowe mam zaraz po Tobie mena, bo w piątek. Co do ruchów też tak mam że jak się dłużej nie rusza to już zaczynam myśleć czy wszystko ok. Dziewczyny też macie takie problemy ze spaniem, ja codziennie budze się ok 1-2 w nocy, bo mi nie wygodnie i mam wrażenie że mam wszystkie narządy w środku zgniecione
-
Hej Dziewczyny!
Pobyt w Polsce miałam bardzo intensywny i nawet na forum nie miałam siły. Widzę, że połówkowe przebiegają znakomicie. Magia, wiadomo, że każda jest wyczulona na jakiekolwiek odchylenia, rozumiem. Bylam u mojej ginekolog na kolejnym połówkowym. W trakcie badania opisuje narządy i mówi, że są dwie nerki, a ja się dopytuję czy tak już zostanie. Sama mam jedną i lekko wyczulona jestem. A ona na to, że skoro są, to nie znikną i nos tez nie odpadnie. Także Twojej Niuni żoładek też nie zanika, tylko widocznie zły moment trafiliście. Trzymam kciuki!
Trochę wyprawki skompletowałam i przywiozłam część rzeczy po synu. Lekarka nastraszyła, że może być konieczność położenia się za jakiś czas, zatem chcę w marcu i kwietniu zamykać tematy: wyprawka, przygotowanie mieszkania, umeblowanie pokoju syna przed szkoła (biurko, regał, itp). Oby sił starczyło. Chwilowo muszę leżeć, ale mam nadzieję, że sytuacja się wyciszy.
Miłego dnia Kobiety i dużo pozytywnych emocji! Niech maluszki nam się uśmiechają w brzuszkach.
Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
A ja dziś miałam pierwszą wizytę położnej. Trwała około godzinę, pani zrobiła ogólny wywiad, trochę poopowiadala o podstawach, zmierzyła mi ciśnienie, zmierzyła tętno dziecka. Będzie przychodzić raz w miesiącu do porodu i potem jeszcze kilka razy po porodzie.
Wczoraj byłam też na pierwszym spotkaniu ze szkoły rodzenia i jestem bardzo zadowolona
A co do poduszki to ja mam tą z Lidla i jest bardzo fajna. Nie używam jej do spania ale do leżenia- gdy czytam książkę czy coś oglądam.
Pozdrowienia dla Was! -
Czesc Dziewczyny
Magia tym zoladkiem to sie nie martw. Na poprzednim USG moja gin kompletnie nie widziala zoladka u jednego blizniaka i wystraszylam sie niezle. Polozna mojej gin zadugerowala bym wrocila za pol godziny a w miedzyczasie zjadla i napila sie slodkiego. Podzialalo! Jak wczesniej bylo nic tak po pol godzinie wielki brzuchal a synek najedzony juz spal.
Ja tez juz sama jestem wielka i chyba najwiecej na calym forum bo z 65 juz mam 84 kg. Trudno. Zejdzie pozniej
Nie martwic mi sie tutaj prosze !!!
Edit: Kinga, corcia piekniusia :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 14:21
Kinga40 lubi tę wiadomość
-
Mena, ja mam poduszke od siostry tzw rożek, czy polksiezyc taka do karmienia I uzywam jej do spania, tak jakby czesciowo na brzuchu, ale tak zeby nie gniesc brzuszka. Mam problem z tym spaniem, bo cale zycie spalam na brzuchu I tylko taj potrafie...a teraz nie bardzo chyba moge heh...
Jola, to lezenie to cos powaznego? Moze przegapilam cos wczesniej jesli pisalas...
Trzyman kciuki zeby jak najszybciej bylo ok.
Bejb, a polozna przychodzi przed porodem normalnie na nfz, czy jak to jest?
Pixi,ale jak sa dwa dzidziusie to nie mozesz porownywac wagi do pojedynczych mam... ja tez bardzo tyje, bardzo bardzo...
Magia -
Magia, Kapelusz u mnie nie ma się czym martwić, bo dziecku na szczęście póki co nic nie zagraża. Mam przepukline pachwinową i (wstyd się przyznawać) żylaki w miejscach intymnych. Nie ma to nic wspólnego z hemoroidami... Strasznie bolesne dziadostwo i nieprzyjemne. Dziwne, że już w drugim trymestrze dostałam, bo pomijam milczeniem że w ogóle. Niby obie rzeczy dotyczą bardziej kobiet z nadwagą, ale widocznie są wyjątki.
Najgorsze dla mnie jest to, że pracuję. Niewiele, ale jednak i na chwilę obecną nie powinnam rezygnować. Eh... Tak, wiem co najwazniejsze, ale sytuacja jest nieco skomplikowana.
Ostatnio pisałyście, że źle się ze sobą czujecie: brzydkie, grube itp. Mam to i ja. Dziś chciałam trochę poćwiczyć, ale nawet nie ma na razie opcji. Musimy zmienić myslenie, bo nam dzieci marudy i smutasy wyrosną! Oczywiście żartuję!Adam (21.09.2011)
Alicja (09.07.2018)
-
Dzien dobry
Jola u mnie zaczyna sie robic zylak w wiadomym miejscu.Jola, robisz cos z tymi zylakami? Bardziej martwia mnie zylaki ,ktore gin dostrzegla na macicy. Mam miec cc i juz myslw a co bedzie jak podczas cc przetna takiego zylaka.
Co do kwestii fryzjerskich pytalam sie mojej gin czy j7z moge rozjasniac wlosy ( jestem dzielna i mam mega odrost to powiedziala,ze spokojnie tak takze niedlugo zrobie porzadek na glowie.
Poduche zbietam sie kupic i jest taki ogrom ,ze nie wiem na co sie zdecydowac.
Milego dnia!
-
PixiDixi nie bardzo wiem co z tym dziadostwem robić. Ginekolog mówiła, że jak najwięcej leżeć z nogami w górze. Odpoczywać, odpoczywać i odpoczywać. Tylko, że z drugiej strony im mniej ruchu, tym większe ryzyko żylaków. I błędne koło. PixiDixi, jeśli trafisz na mądre rady, daj proszę znać. Mnie 11 godzinna podróż dobiła, także nie polecam.
Co do poduch, kupiłam fasolkę do karmienia. Teraz namiętnie śpię z nią pod nogami. Kobiety, ale ulga! Tylko uwaga, mój mąż mi ją podkrada i jeśli idę spać później niż on, wtula się w poduchę i nie chce oddać. Także pilnować swoich poduch!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 10:08
Adam (21.09.2011)
Alicja (09.07.2018)
-
Dzień dobry dziewczyny!
Co tam u Was słychać? Ja zaczęłam nowa pracę i muszę wejść w nowy rytm, bo poki co z niczym się nie wyrabiam.
W poniedziałek byłam u lekarza - na 100% w moim brzuszku mieszka córeczka. Victoria jest zdrowa, z każdym dniem coraz bardziej ruchliwa i śliczna! zresztą zobaczcie sami
<a href=https://zapodaj.net/46722f4274107.jpg.html>DSC_3290.JPG</a>PixiDixi, bejb lubią tę wiadomość
-
Jola jak trafię na jakieś sensowne porady dam znać. U mnie sprawę polepsza acard i clexane, aż boję się myśleć co byłoby bez tego.
W kwietniu idę na usg żył ( nigdzie nie mam żylaków tylko sama góra to podpytam się u specjalistów.
Monamis link się nie wkleja , jak atmosfera w nowej pracy. Jestem pod mega wrażeniem ,że ciężarną zatrudnił Twój pracodawca, czapka z głowy, tendencja jest raczej odwrotna ciężarne niestety "przeszkadzają" pracodawcom. -
Czesc Dziewczeta,
Monamis, to dzielniuszek z Ciebie ze nowa prace zaczelas. Mam nadzieje ze sie nie przemeczasz.
Jola, wlasnie pod wplywem tego sredniego samopoczucia postanowilam cos ze soba zrobic, bylam wczoraj u kosmetyczki, a jutro ide do fryzjera. Poprostu musze...
Poza tym nic mi sie nie chce I nie mam na nic sily... trudno... taki czas...gdzie ta wiosna???
Magia