Lutowe pozytywne wieści .Kto dołączy?
-
WIADOMOŚĆ
-
KUNIAK beta ok, najważniejszy jest przyrost, powinnaś zrobić równo po 48h wtedy łatwiej ocenić przyrost. Najważniejsze, żeby rosło. Zrób też progesteron, bo beta nie zawsze w pełni odzwierciedla stan ciąży. Wiem o tym, bo też za pierwszym razem robiłam tylko bete i to niestety nie wystarczyło.Przy tej ciąży monitorowałam betę i prog - rosły jak szalone:)Co niestety nie ustrzegło mnie przed duphastonem.
KUNIAK lubi tę wiadomość
[/url][/url] -
KUNIAK wrote:Melduje sie następna , wczoraj odebrałam wynik bety 517 )
Mam pytanie bo wyczytałam ze dwie z was pracują w laboratorium,czy to odpowiedni wynik bety ,minęło 32 dni od ostatniej miesiączki i 17 od owulacji
Zamierzam badanie powtórzyć po 72 godz.czyli w poniedziałek
(jestem po przejściach wiec się bardzo stresuję)
Witaj KUNIAK Gratulacje!!!
Będzie dobrze, grunt to się nie stresować niepotrzebnie (wiem, wiem, łatwo mówić
Ja 14 dpo betę miałam 114,7 a 6 dni później 3151,2
Kalendarz ciąży BellyBestFriendKUNIAK lubi tę wiadomość
-
Gratulacje Cześka i KUNIAK jest nas coraz wiecej
Ja tez mam tylozgiecie macicy i czytalam ze w polowie ciazy prostuje sie wiec komplikacji nie ma, ale mozna osczuwac wieksze parcie na pecherz i dlatego czesto u kobiet majace ten rodzaj ulozenia macicy wczesniej widac brzuszekLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
I ja dolaczam po cichutku... od srody pozytywy, choc troche sie obawiam bo 3ci dzien plamie na brazowo, temp ciagle wysoko, w pierwszej ciazy tez mialam exscesy i to z krwawieniem i bylo ok wiec mam nadzieje, ze teraz tez tak bedzie.
-
Witam, czytam Was od pewnego czasu i postanowiłam się wreszcie odezwać. U mnie też wyczekane dwie kreseczki się pojawiły, w piątek mam wizytę u mojej ginekolog, czego się trochę obawiam,bo nie pozwoliła mi jeszcze zachodzić w ciążę. W październiku musiałam mieć zakończoną poprzednią w 14tc. Strasznie to przeżyłam. Miałam odczekać pół roku, ale nie mogłam już. Termin z ostatniej miesiączki to 9 listopad. Mam nadzieję,że tym razem wszystko pójdzie dobrze:)
-
KasiaMJ wrote:Maga31, dziękuję i Tobie też życzę dużo zdrówka. Byłam dziś na USG - strasznie się denerwowałam (bałam się powtórki z grudnia). Wszystko jest OK, maleństwo 8,2mm, tętno 132:)
Dziewczyny mam pytanie czy macica tyłozgięta ma jakiekolwiek znaczenie w czasie ciąży i przy porodzie? Czy mogę mieć inne dolegliwości np. może mi uciskać w innym miejscu niż przodozgięta? Nie przejmuję się tym, tylko tak po prostu zastanawiam. Dzięki:)
Gratulacje, cieszę się, że wszystko w porządku
Odnośnie tyłozgięcia macicy to też mam Moje siostry też mają i swoje ciąże przeszły bez problemu.
Ginekolog zalecił im we wczesnej ciąży leżenie na brzuchu, aby siłą ciężkości macica chociaż w niewielkim stopniu zmieniła swoje położenie.
Ja do gina idę dopiero jutro, sama jestem ciekawa czy też mi to zaleci, ale na brzuchu staram się jak najczęściej zasypiać
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
KasiaKa wrote:Witam, czytam Was od pewnego czasu i postanowiłam się wreszcie odezwać. U mnie też wyczekane dwie kreseczki się pojawiły, w piątek mam wizytę u mojej ginekolog, czego się trochę obawiam,bo nie pozwoliła mi jeszcze zachodzić w ciążę. W październiku musiałam mieć zakończoną poprzednią w 14tc. Strasznie to przeżyłam. Miałam odczekać pół roku, ale nie mogłam już. Termin z ostatniej miesiączki to 9 listopad. Mam nadzieję,że tym razem wszystko pójdzie dobrze:)
KUNIAK, KasiaKa, Alisss - GRATULUJĘ i reszcie " lutowo - macowych dobrych wieści " także .
-
eM super przyrost ladny. Bedzie dobrze.
Witam nowe ovu mamusie i trzymajcie sie ao12. ma racje pozytywne myslenie to polowa sukcesu
musze wam sie przyznac ze czuje sie coraz gorzej.. mdli mnie po jedzeniu a wieczorem wymioty... w sobote jak mnie tesciowa nakarmila to wszystko stalo.mi w gardle ;(( maluszek nie znosi czelolady a przed ciaza nie moglam dnia zakonczyc nie jedzac czegos slodkiego dzisiaj klientka mi powiedziala ze bedzie.... i tu sie zatrzymam, zobaczymy czy miala racje. Z reszta moj maz juz mi powiedzial to samo co klientka odnosnie plci ale to bedzie pewne za 8 tyg... szybko minieLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:musze wam sie przyznac ze czuje sie coraz gorzej.. mdli mnie po jedzeniu a wieczorem wymioty... w sobote jak mnie tesciowa nakarmila to wszystko stalo.mi w gardle ;(( maluszek nie znosi czelolady a przed ciaza nie moglam dnia zakonczyc nie jedzac czegos slodkiego dzisiaj klientka mi powiedziala ze bedzie.... i tu sie zatrzymam, zobaczymy czy miala racje. Z reszta moj maz juz mi powiedzial to samo co klientka odnosnie plci ale to bedzie pewne za 8 tyg... szybko minie
Ja się w sobotę skusiłam na kawę i mnie pokarało biegunka full mode, ale przynajmniej oduczyłam się kawy ale też czuje się gorzej po 2h nie jedzenia robi mi się niedobrze...Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Magic a widać Ci już brzuszek?Magic wrote:Gratulacje Cześka i KUNIAK jest nas coraz wiecej
Ja tez mam tylozgiecie macicy i czytalam ze w polowie ciazy prostuje sie wiec komplikacji nie ma, ale mozna osczuwac wieksze parcie na pecherz i dlatego czesto u kobiet majace ten rodzaj ulozenia macicy wczesniej widac brzuszek -
Dzieki Kasiu idę jeszcze jutro ,czyli po 48godzinach i mam nadzieję że wynik mnie uspokoi,choć oststnio beta też rosła tyle że wolno
A w momencie zabiegu miałam 21.000 ;/
Nie wiedziałam że w jednej ciąży można mieć przodo- a w innej tyłozgięcie?
Myślałam że to zależy od naszej budowy,i jest nam dane raz na zawsze hmm.człowiek uczy sie całe zycie