Lutowe pozytywne wieści .Kto dołączy?
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaMJ wrote:Maga31, ja też pracuję w laboratorium i przy poprzedniej ciąży w listopadzie 2013 powiedziałam kierowniczce, ale nieoficjalnie. Dała mi pracownię, na której nie ma kontaktu bezpośredniego z materiałem (system zamknięty). Zostałam też na pracy zmianowej. Niestety 20.12.2013 poroniłam. Teraz jestem znowu w ciąży i postanowiłam od razu iść na zwolnienie. Nie ma co cwaniakować , nie oszukujmy się w laboratorium nie ma opcji, żeby nie mieć kontaktu z chemią, w okół same analizatory, monitory, hałas i dużo biegania na co dzień. Poprzednio czułam się rewelacyjnie, żadnych dolegliwości, ale teraz nie wyobrażam sobie pracować - żołądek szaleje i ciągle chce mi się spać. Jeśli mogę coś doradzić, to od razu bierz L4, szkoda potem sobie wyrzucać, że się tego nie zrobiło. Pozdrawiam:)
Dziękuję ci Kasiu za dobrą radę , też postanowiłam nie ryzykować dlatego na razie jestem na L4 na "jelitówkę" a w poniedziałek idę do ginekologa i najprawdopodobniej da mi L4 ciażowe. Mam nadzieję, że będzie u mnie możliwość papierkowej pracy, bo do końca nie chcę rezygnować z pracy..., ale wiem, że zdrowie własne i dziecka jest najważniejsze.
Przykro mi, że Twoja pierwsza ciąża skończyła się tak szybko... Dobrze, że udało Ci się znów zajsć w ciążę. Życzę dużo zdrowia!
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
eM, mi również przestawiło się, w ten sposób, że rano wstaję bardzo wcześnie i nie potrafię już zasnąć, za to około 13 oczy już mi się kleją i po południu po prostu muszę się położyć przynajmniej na 2 godzinki
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
Hej dziewczyny, mam pytanie dziś robiłam betę wynik to 102,6 Mam długie cykle i cięzko mi się wpasować w te normy. Dziś jest mój 36 dzień cyklu. Owulacje miałam 25 dnia cyklu. Czy któraś z Was miała podobnie? Chciałabym się dowiedzieć czy wszystko jest ok
Kiedy powinnam zrobić drugie badanie? -
Aga89 wrote:Hej dziewczyny, mam pytanie dziś robiłam betę wynik to 102,6 Mam długie cykle i cięzko mi się wpasować w te normy. Dziś jest mój 36 dzień cyklu. Owulacje miałam 25 dnia cyklu. Czy któraś z Was miała podobnie? Chciałabym się dowiedzieć czy wszystko jest ok
Kiedy powinnam zrobić drugie badanie?
Aga gratuluje bete drugą powinnaś zrobić po 48 godzinach wtedy wiadomo czy dobrze przyrasta Ja tez ovulke miałam późno i nie ma powodów do zmartwień -
Aga89 normalnie liczy się ciąże od 1 dnia poprzedniej miesiączki, ale myślę że powinnaś sobie odjąć z tydzień ze względu na późną owulacje. Nie wiem czy OvuFriend bierze to pod uwagę...
Ja też jestem już po jednych badaniach beta i jutro robię drugie. Ginekolog powiedziała, że poziom powinien wzrosnąć przynajmniej o 50%.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
heja. Byłam wczoraj na usg tv - ciąża pojedyncza, serducho tyka, określiła wiek na 6.0 tc, mimo że wczoraj miałam 6.4 tc. Bardzo się cieszę, że jest ok. Od zeszłego pt jestem na L4, dość długim, w związku z tym, że od razu dostałam Duphaston. Wolałabym pracować, ale u mnie jest nerwowo w pracy i to nie byłoby dobre dla dziecka.
-
Jak to nic nie mógł wybadać? Ja już widziałam puls, serce bije, dzidziuś ma 5,5mm... Może idź do innego lekarza..karuzelka wrote:Byłam na wizycie w czwartek, oczywiście tylko po wyniku hcg mógł potwierdzić ciążę, bo w 6tc jeszcze nic nie może wybadać. Dostałam skierowanie na miiilion badań z krwi, może jutro się wybiorę, trochę się obawiam podróży po mieście, bo teraz wszyscy na około chorują. W środę idę na usg tv, zobaczymy co tam słychać. Gin powiedział, że najgorszy jest przełom 11 i 12 tc - bo zanika ciałko żółte i kosmówka przejmuje jego funkcje, także wtedy trzeba uważać. Ja planuję do końca I trymestru dmuchać na zimne, później myślę, że jakoś już pójdzie.
-
Kazda ciaza jest inna jak kazka kobieta Bergo jak tam u Ciebie? ja mam jakies koszmary nocne, ze bylam u lekarza a on mi mowi ze ciazy juz nir ma, ze mam pusta macice... jakies dziwne leki mam. Macie cos takiego? Chyba za duzo sie naczytalam i jestrm niespokojna... zwlaszcza o tych bolach podobnych do miesiaczkowych. Miewam je rzadko ale sie boje. Leze caly czas bo sie biheLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ja mam mega poryte sny ostatnio mi się śniło, że zapomnieliśmy powiedzieć rodzicom a o ginekologu też śniłam, że powiedział że nie jestem w ciąży ... eh dziewczyny poryte mamy głowy
Dziś się przyznałam kierownikowi w pracy bo potrzebne były nadgodziny, a nigdy nie robiłam problemów jak był kryzys...Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
Nandria wrote:
wg mnie to zależy od gina u mnie potrafi nawet i 30 minut trzymać nie mówiąc że jak umawiam sie na daną godzine to wchodze z godzinnym opóźnieniem ale u mojej ginki to norma -
nick nieaktualny
-
Ja to dopiero miałam dzisiaj powalony sen, matko skąd mi się to wzięło?! Śniło mi się że byłam w Rosji i walczyłam z tamtejszymi ludźmi o wolność i udało Nam się, rozmawialiśmy z Putinem ale zginęła tam moja koleżanka. Potem się okazało że tak na prawdę Putin ją przetrzymuje. A potem zadzwonił do mnie brat żeby się pożegnać bo idzie gadać z Putinem.
No cyrk normalnie To dlatego że B na okrągło tylko wiadomości ogląda i ja też muszę. Koniec z tym od dziś -
Czarnaa94 wrote:Ja to dopiero miałam dzisiaj powalony sen, matko skąd mi się to wzięło?! Śniło mi się że byłam w Rosji i walczyłam z tamtejszymi ludźmi o wolność i udało Nam się, rozmawialiśmy z Putinem ale zginęła tam moja koleżanka. Potem się okazało że tak na prawdę Putin ją przetrzymuje. A potem zadzwonił do mnie brat żeby się pożegnać bo idzie gadać z Putinem.
No cyrk normalnie To dlatego że B na okrągło tylko wiadomości ogląda i ja też muszę. Koniec z tym od dziś
ja mam też jakieś chore sny, ale staram się nie zawracać nimi głowy:) -
ao12. wrote:no to Ci się udzieliło:)
ja mam też jakieś chore sny, ale staram się nie zawracać nimi głowy:)
Ja też ogólnie mam często dziwne sny, ale ten po prostu przebił wszystko -
Maga31, dziękuję i Tobie też życzę dużo zdrówka. Byłam dziś na USG - strasznie się denerwowałam (bałam się powtórki z grudnia). Wszystko jest OK, maleństwo 8,2mm, tętno 132:)
Dziewczyny mam pytanie czy macica tyłozgięta ma jakiekolwiek znaczenie w czasie ciąży i przy porodzie? Czy mogę mieć inne dolegliwości np. może mi uciskać w innym miejscu niż przodozgięta? Nie przejmuję się tym, tylko tak po prostu zastanawiam. Dzięki:)Maga31, Magic, anka_a lubią tę wiadomość
[/url][/url] -
KasiaMJ wrote:Maga31, dziękuję i Tobie też życzę dużo zdrówka. Byłam dziś na USG - strasznie się denerwowałam (bałam się powtórki z grudnia). Wszystko jest OK, maleństwo 8,2mm, tętno 132:)
Dziewczyny mam pytanie czy macica tyłozgięta ma jakiekolwiek znaczenie w czasie ciąży i przy porodzie? Czy mogę mieć inne dolegliwości np. może mi uciskać w innym miejscu niż przodozgięta? Nie przejmuję się tym, tylko tak po prostu zastanawiam. Dzięki:)
Ja mam tyłozgięcie. Co do ciąży czułam pierwsze ruchy w 16 tyg... co do porodu bóle krzyżowe... -
Melduje sie następna , wczoraj odebrałam wynik bety 517 )
Mam pytanie bo wyczytałam ze dwie z was pracują w laboratorium,czy to odpowiedni wynik bety ,minęło 32 dni od ostatniej miesiączki i 17 od owulacji
Zamierzam badanie powtórzyć po 72 godz.czyli w poniedziałek
(jestem po przejściach wiec się bardzo stresuję)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 12:33
Maga31 lubi tę wiadomość
-
KUNIAK wrote:Melduje sie następna , wczoraj odebrałam wynik bety 517 )
Mam pytanie bo wyczytałam ze dwie z was pracują w laboratorium,czy to odpowiedni wynik bety ,minęło 32 dni od ostatniej miesiączki i 17 od owulacji
Zamierzam badanie powtórzyć po 72 godz.czyli w poniedziałek
(jestem po przejściach wiec się bardzo stresuję)
http://www.countdowntopregnancy.com/tools/beta_doubling_calculator.php
http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator (ten kalkulator lepszy...
Ja miałam ok 3.04.13r 914 m/l ovu miałam 19 marca (14 dni po ovu )
a 9.04.13 r czyli 6x 24h =144h miałam 8996 ml
Więc u ciebie to tak na 4 tydzień wygląda powtórz bete po 4 dniach najlepiej zob czy jest przytrost.
I spokojnie nie stresuj się)KUNIAK lubi tę wiadomość