Lutowe pozytywne wieści .Kto dołączy?
-
WIADOMOŚĆ
-
Macie też wrażenie, że ten czas się tak strasznie ciągnie? Wydaje mi się że już z miesiąc minął, a od pierwszego pozytywnego testu minęło tylko 5dni...Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualnyWitam przyszłe mamusie!
To moje pierwsze forum i mam nadzieję że będę czuła się tutaj jak ryba w wodzie
dowiem się trochę o ciąży i przy okazji pomogę ponieważ trochę się naczytałam :p
Jeżeli chodzi o testy ciążowe ja chyba miałam pecha ponieważ za każdym razem kiedy sprawdzałam test wychodził negatywnie ;((
mam "prawie" typowie objawy ciąży jakie ma każda kobieta plus jest taki że nie mam wymiotòw lecz zgagę o każdej porze dnia nawet w nocy Teraz od wczoraj dodatkowo czuję lekkie ciągnięcie i bóle podbrzusza,niedługo idę do ginka i zobaczymy co dalej powie!
I gratuluję wszystkim przyszłym mamusiom )madziallena, Czarnaa94, ao12., Bergo lubią tę wiadomość
-
Byłam na wizycie w czwartek, oczywiście tylko po wyniku hcg mógł potwierdzić ciążę, bo w 6tc jeszcze nic nie może wybadać. Dostałam skierowanie na miiilion badań z krwi, może jutro się wybiorę, trochę się obawiam podróży po mieście, bo teraz wszyscy na około chorują. W środę idę na usg tv, zobaczymy co tam słychać. Gin powiedział, że najgorszy jest przełom 11 i 12 tc - bo zanika ciałko żółte i kosmówka przejmuje jego funkcje, także wtedy trzeba uważać. Ja planuję do końca I trymestru dmuchać na zimne, później myślę, że jakoś już pójdzie.
-
A ja doszłam do wniosku (po przekopoaniu mnóstwa forów), że nie mam co sugerowac się objawami tam podanymi itd, bo oni podają, że w 6 tygodniu (czyli 5t i ileśtam dni) ciąża ma 4 tygodnie... Liczą więc, że owulacja była idealnie 14 dnia cyklu w cyklu 28-dniowym... A ja miałam owulację 22 dnia cyklu...
-
Ja jeszcze mierze temperatura, tak chyba zostanie aż nie zobaczę dzidzi na usg. Mnie to uspakaja i pomaga nie robić co chwile testów .
Amenada za Ciebie trzymam kciuki, ale pamietaj - Placebo is a bitch!Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Ja nadal mierzę temperaturę, podobnie jak eM, dla świętego spokoju W przyszły poniedziałek mam pierwszą wizytę, ale na usg chyba nic jeszcze nie będzie widać...
Jak u Was z apetytem? Bo mi dopisuje, ciągle coś przekąszam, staram sie by były to pestki słonecznika lub owoce, ale czasami wpadnie czekoladka
Kalendarz ciąży BellyBestFriend