Majowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już byłam wczoraj, po becie która wyniosła 347,41
Ogólnie i tak nie było nic widac ale zmartwiło mnie plamienie i sie wybrałam dla spokojnej głowy za 3tyg kolejna, powinno być już widać i słychać serduszko
Póki co wszystko w porządku Luteina 2x1 w razie plamien -
Witajcie i ja dołączam się do grupy. Z kalkulatora wychodzi mi 10 maja. Ostatnia miesiączka 27 lipca. Ostatnio cykle miałam 34 dniowe. Pierwszy test zrobiłam wczoraj 29.08 bo dostałam z znikąd biegunki od niedzieli wieczór i piersi nabrzmiałe. I wczoraj pomyślałam skoro okresu brak zatestuje, bo podejrzana ta biegunka bez przyczyny i ukazały się 2 kresczki. Kolor jasnieszy tej drugiej, ale dziś zrobiła się ciemniejsza. Mam nadzieję że udało się. Staramy się od ponad roku. Jedno dziecko już mamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 11:06
-
Witajcie majowe mamusie
Ostatnią miesiączkę miałam 24 lipca. Wszystkie testy wyszły mi pozytywne już przed terminem @, beta 22.08 - 350, 24.08 - 742. Piersi powiększone i w żyłkach, sutki bolące, czuję rewolucje w podbrzuszu, głodna jestem ciągle i chce mi się spaaaać Usg tydzień temu jeszcze nic nie pokazało, trafiłam na nieprzyjemną i szorstką ginekolog, zaczęłam się negatywnie nakręcać, chociaż nie mam żadnych niepokojących objawów. Idę na USG za tydzień - będzie wtedy 7 tydzień. To moja pierwsza ciąża, udało się nam z mężem za pierwszym razem, aż trudno mi uwierzyć w nasze szczęście... Świruję, że coś będzie nie tak...
A Wy jak tam? Już któraś po usg?muminka83 lubi tę wiadomość
-
chopinistka gratuluję i witam :*
Ja po usg, ale za wcześnie żeby cokolwiek zobaczyć Endometrium pogrubione, czyli ok, mały torbielik za prawym jajniku, ale gin powiedział, że sam się wchłonie.
Następna wizyta za 3 tygodnie Ma być już coś widać i gin powiedział, że będzie już serduchoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 12:41
Mufinka27 lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie majowe mamusie
Ja ostatnią @ miałam 29 lipca, owulacja była 10 sierpnia ( nie była potwierdzona, ale tego dnia bardzo bolał mnie lewy jajnik), 22sierpnia dwa dni przed terminem @ na teście pokazały się dwie kreseczki
W przyszły poniedziałek mam umówiona wizytę u ginekologa. Będzie to 25 dzień po owulacji i po cichu liczę, że zobaczę już bijące serduszko, chociaż nie nastawiam się, bo wiem że to jeszcze za wcześnie.
Data porodu wypada mi na 4 maja -
Hejka. Mi termin wylicza na 10 maja 2018. Jednak już wiem że rozwiązanie będzie w kwietniu bo to trzecia cesarka. Ostatni okres 2 sierpnia. Test robiony 30 sierpnia w dniu spodziewanej miesiączki dwie krechy a w ostatnim dniu sierpnia beta 194,500 .
Biorę progesteron ze względu na wcześniejsze poronienia. Cykle 28 - dniowe.
Wierzę że będzie dobrze. Ja umówię wizytę dopiero na 11 września choć nie wiem czy nie przeniosę na tydzień później. Teraz jedynie co to powtórka bety w poniedziałek.
Bardzo się cieszymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 09:28
Klaudiia87, Kasia_82 lubią tę wiadomość
-
Witajcie
26lipca ostatnia miesiaczka druga kreska przed terminem @ bardzo jasna ale test beta HCG pokazał w poniedziałek 28.08 wynik 350.
Wizyta u lekarza była jednak jeszcze nic nie widział mam wyznaczoną za 3 tyg 20.09
Nerwy są/
Ale Spokój tylko mnie uratuje! -
Witam i ja. Termin z BBF wychodź na 12 maja, ale jeśli wszystko będzie dobrze tm urodzę albo pod koniec kwietnia, albo na początku maja. Staraliśmy się ponad rok. Już straciłam nadzieję A tu dzisiaj taka niespodzianka. Mamy już 2 dzieci, ale zawsze marzyliśmy o 3. Mam za sobą 4 poronienia, choruje na cukrzycę typu I i mam zespół antyfosfolipidowy. Tyle w skrócie o mnie.
-
nick nieaktualny
-
Lukrecja wrote:Byłam dziś na 1 wizycie z USG, beta HCG wynosi obecnie 5642. Lekarz powiedział że przy takim poziomie bety powinno być widać serce a niestety widać było tylko pęcherzyk ciążowy 10 mm i pęcherzyk żółtkowy. Zmartwiłam się.
Lekarz bzdury opowiada. Serce widać najwcześniej w 6 w 1 d i to przy becie powyżej 10 000 tyś. Zmień lekarza lub za tydzień idź raz jeszcze na usg. -
nick nieaktualny
-
Feeva wrote:Hej dziewczyny!
Ja dzisiaj też zobaczyłam swoje II kreseczki w 25dc, termin @ na wtorek tj. 29.08 Udało się w drugim cyklu starań od podjęcia decyzji o maluszku.
Według belly mój termin też na maj 2018r, więc witam się
Jutro rano powtarzam test, a w poniedziałek na betę lecę
Nadal nie dowierzam! Pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki
Cześć dziewczyny! Też w 25dc zrobiłam test i były 2 wyraźne kreski, następnego dnia zrobiłam bete i wyszło 4 tydzień. Właśnie mija 4 dzień- dziś miesiączka nie wystąpiła a ja jestem bardzo szczęśliwa!
muminka83, Witch15 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLukrecja wrote:Dziewczyny jest serduszko!!!! Beta ponad 18500
Tam jest więcej dziewczyn i na bieżąco
Gratuluję serduszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 17:57
Lukrecja lubi tę wiadomość