Mdłości w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
lotka1990 wrote:A ja mam takie pytanie - czy było wam niedobrze po witaminach prenatalnych? Brałam wcześniej inofolic ale po pierwszej wizycie lekarz mi polecił pregna plus. Drugiego dnia zaczęłam się źle czuć - jakby ciągle mi coś siedziało na żołądku ale nie wymiotowałam (nawet próbowałam). Pomyślałam że to od tych tabletek i wczoraj i dziś nie wzięłam i jest znacznie lepiej. Tak poza tym żadnych mdłości itp.. nie wiem co z tym zrobić, czy wystarczy zmienić tabletki na inne?
Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r -
Takie uczucie zmęczenia to nie jest z braku witamin czy mikroelementów, to taka normalna reakcja organizmu. Leniuchuj ile się da, odpoczywaj. Jeśli pracujesz, a źle się czujesz i nie dajesz rady, pójdź na zwolnienie i po prostu odpoczywaj. To w końcu minie.
Ze swojej strony polecam imbir w ciąży, oczywiście w odpowiedniej ilości bo również nie powinno się go nadużywać. Jest to naturalny srodek, który mi osobisćie bardzo pomagał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 15:05
-
Imbir faktycznie pomaga, aczkolwiek jeśli ktoś ma problem z robieniem sobie z niego soków, lepiej jest kupić preparat z imbirem. Jak Imbifem https://imbifem.pl/. Są to krople, które mają w sobie wyciag z kłącza imbiru oraz są bardzo skuteczne w walce z napadem mdłości, które jak wiem sama są problematyczne w pierwszym trymestrze.
Mdłości w końcu miną. Zwykle jest to jedynie przejściowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2021, 14:32
-