Mdłości w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mi na mdłości nie pomaga nic....ani migdały, na imbir nie moge patrzeć.... Jest nieco lepiej jak cos zjem chociaż zjeść tez jest trudno....byle by nie na pusty żołądek,,,,,ja nawet mam awersje do każdego rodzaju picia i to jest najgorsze....nic nie pomaga..
-
ja też mam straszne mdłości o to praktycznie cały czas, rano w południe, wieczorem w nocy ulge mam tylko wtedy jak zaczne coś jeść, ale do jedzenia jakoś sie zabrać nie moge, no a po posiłku mdłości wracają. Próbowałam już imbiru ale nie pomaga, teraz przerzuciłam się na migdały i też nie widze specjalnej poprawy
-
Mam to samo, rano nie mogę nic zjeść ani się napić bo od razu zwracam, cały dzień mnie trzymają mdłości. Jem małymi porcjami. Nic nie pomaga. Rano masakra, ale pocieszam się że w drugim trymestrze będzie lepiej.
Co do sposobów to słyszałam o wodzie z cytryną, krakersach i wąchaniu czerwonego wina ale tego 2 nie próbowałam bo na samą myśl o o alkoholu mi niedobrze. -
dziewczyny mi najlepiej pomagały owoce - orzeźwienie. Najpierw jabłka obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki, potem jasny winogron oraz arbuz. Arbuz ma dużo wit B6 która dobrze wpływa na mdłości.
Kupiłam 5 kg główkę arbuza i pochłaniałam całą w przeciągu pół dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2013, 06:22
-
Ojeeej jak sobie przypomnę te mdłości! Zdaję sobie sprawę, że to kwestia bardzo indywidualna, mi pomagała herbata miętowa bez cukru, zawsze przy sobie miałam miętówki. Wypróbowałam chyba wszystkie metody tu opisane Zapobieganie porannym mdłościom w ciąży
A imbir? Słyszałam, że też jest skuteczny, ja nie mogłam go stosować, za bardzo wyczuliłam się na zapachyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 10:02
-
Mi nie pomagalo nic, ani migdaly, ani imbir, ani mieta, mam zaparcia i ogolnie katastrofa. jestem w 9 tyg i od 2 dni czyje sie lepiej ale od 4 tyg az do przedwczoraj lezalam plackiem nic nie jadlam, rzygalam...Ogolnie moja ginka przepisala mi navidoxine z wit B6. I odkad je biore jestem wstanie wejsc do kuchni i zrobic sobie herbate. Na zaparcia dali mi granulki agiolax. pomagaja. Trzymajscie sie:))
-
A mi pomógł jedynie diphergan (mam dwa op do odsprzedania bo mi się już nie przyda), po 1 opakowaniu minęło jak ręką odjął wczesniej stracilam aż 5 kg przez wymioty więc gin podjęła kroki
I duuuużo wody mineralnej- bez niej chyba bym wykorkowała, do tego banany- mają B6 w sobie stąd łagodzą objawyZawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
nick nieaktualny