X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Niska beta-czy coś nie tak?
Odpowiedz

Niska beta-czy coś nie tak?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znowu ja :) wczoraj o 20:30 miałam kontrolę.
    W końcu dobre wieści :) wszystko ładnie sie oczyściło! :) zostały pojedyncze skrzepy, które lekarz powiedział, że za chwile już ich nie będzie. Endometrium 6-7mm, macica ładnie obkurczona :)
    W tym tygodniu zrobię zalecane badania i przygotowujemy domek dla dzidzi na nowo :D
    Zdrowa dieta, suplementacja i ruch + radość z życia i małych rzeczy :)

Co do starań powiedział zeby tak 2/3msc się zregenerować i przygotować. Gdybym miała parcie, ze mi bardzo zalezy to pozwoliłaby od razu, ale że nie czuję presji to na spokojnie :) wiec interpretuje to że moznaby od razu sie starac, ale jeśli to nie problem to dać organizmowi cxzas na regenerację :)

• Leira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gapciaa bardzo się cieszę :)

Zmiana odżywiania na zdrowszy to świetny pomysł. Osobiście polecam odstawić wszystkie przetworzone produkty (gotowe dania, słodycze, sklepowy nabiał: mleko, jogurty, etc) bo to straszny syf. Robić samemu posiłki, a nie będzie trzeb żadnych dodatkowych witamin i kwasu foliowego.

Trzymam kciuki, żeby się udało kolejnym razem! :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Mmmoni Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Powiem szczerze, że jak na 72 h to wynik jest słaby, chociaż nie twierdzę, że na 100% jest źle. Kiedy USG?
    Jutro idę na usg. Cała jestem w stresie ale próbuję pogodzić się z sytuacją

590f1787e23e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat jestem z tych co wierzy w sprawdzoną i podpartą badaniami klinicznymi suplementację, bo dzisiejsza żywności (i o zgrozo nawet powietrze :( ) to juz nie to samo co jeszcze kilkanaście lat temu...
    Ale to tam wiem, że są różne punkty widzenia na ten temat i kazdy szanuje :)
    Zdrowo juz jem ale mozna jeszcze zdrowiej, jeszcze regularniej i jeszcze wiecej aktywności :)
    Z badań mam zalecone androstendion, dhea, dhea-s, testosteron, ft i na pewno powtórzę sobie tarczyce ;)
    Zarejestrowałam sie pierwszy raz u ginekologa na NFZ i liczę na skierowanie :D

Leira lubi tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmoni wrote:
    Jutro idę na usg. Cała jestem w stresie ale próbuję pogodzić się z sytuacją

Jeszcze nie ma się z czym godzić - to dopiero jutro. Póki co jeszcze nie wszystko stracone :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • anka1981 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gapciaa jak ty yam żyjesz. widze ze startujemy z tego samego tematu obie

ono (*) - 05.2011
    ono (*) - 01.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1981 wrote:
    gapciaa jak ty yam żyjesz. widze ze startujemy z tego samego tematu obie

A o co konkretnie pytasz? :) jestem szczęśliwa po wczorajszej diagnozie, że się oczyściło, czekam aż ustaną resztki krwawienia. Od miesiąca nie byłam w lozku (robiąc cos innego niż spanie :P) więc czekam na rą chwilę z małą tęsknotą. Okres prwnie gdzieś za miesiąc, a w międzyczasie przebadan hormony pod PCOS i tarczyce :) moze tez i powtórzę insulinę chociaż naczczo ;)

• Mmmoni Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Jeszcze nie ma się z czym godzić - to dopiero jutro. Póki co jeszcze nie wszystko stracone :)
    Dam znać po wizycie. Jakby kiedyś ktoś byl w podobnej sytuacji, może się przydać mój przykład. Trzymajcie kciuki za nas, im więcej kciuków tym lepiej :)

kowieczka, Leira lubią tę wiadomość

590f1787e23e5.png
  • Mmmoni Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarza. Pęcherzyk urósł do 15mm.w środku pusto, bez pęcherzyka zoltkowego, bez zarodka. Dostałam skierowanie do szpitala :( mam odstawić luteine i czekać tydzień. Jeśli się nic nie zacznie to szpital

gapciaa lubi tę wiadomość

590f1787e23e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to co u mnie

• Leira Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmoni wrote:
    Wróciłam od lekarza. Pęcherzyk urósł do 15mm.w środku pusto, bez pęcherzyka zoltkowego, bez zarodka. Dostałam skierowanie do szpitala :( mam odstawić luteine i czekać tydzień. Jeśli się nic nie zacznie to szpital

Odstaw luteinę, poczekaj z tym szpitalem - na zabieg zdążysz, może się zacznie samo.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Mmmoni Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowe wieści, chyba jeszcze gorsze... Byłam jeszcze u innego lekarza. Dokladniejszy, sensowniejszy. Dzidziuś jest, znaczy był bo zarodek schowany mocno, umarł w 6tc. Łatwiej mi było jak myślałam że puste jajo :( czekam do poniedziałku. I tak muszę zaliczyć szpital bo mamy niezgodność Rh więc muszę wziąć immunoglobuline. Ehhh... Dzięki dziewczyny za rady, wsparcie, dużo wiedzy i dobre słowa. Trzymam za Was kciuki!!!!

gapciaa lubi tę wiadomość

590f1787e23e5.png
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czy przy moich wynikach bety mogę mieć jeszcze nadzieję na szczęśliwe zakończenie czy raczej nie robić sobie złudnych nadziei?
    08.02 19,34
    11.02 34,16
    15.02 116,20

W poniedziałek wybieram się jeszcze na jedną betę ale niepokoją mnie te niskie wartości.

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    Cześć dziewczyny. Czy przy moich wynikach bety mogę mieć jeszcze nadzieję na szczęśliwe zakończenie czy raczej nie robić sobie złudnych nadziei?
    08.02 19,34
    11.02 34,16
    15.02 116,20

W poniedziałek wybieram się jeszcze na jedną betę ale niepokoją mnie te niskie wartości.

Ciężko powiedzieć, pierwszy przyrost jest bardzo słaby, ale kolejny już jest w normie - może kolejny wynik da odpowiedź? Tylko zrób tym razem co 48h (dwa dni), a nie co 72h.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w poniedziałek będzie 72 h od poprzedniego. No nic, zobaczymy co wyjdzie. Jestem już po jednej cp, usunięto mi jajowód i boję się że to kolejna cp.

TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    No właśnie w poniedziałek będzie 72 h od poprzedniego. No nic, zobaczymy co wyjdzie. Jestem już po jednej cp, usunięto mi jajowód i boję się że to kolejna cp.

Na podstawie bety nie da się stwierdzić CP. W ciążach ulokowanych w macicy też może słabo przyrastać beta w efekcie czego ciąża obumiera i następuje poronienie. U Ciebie jednak sytuacja nie jest jednoznaczna. Niektóre ciąże mają wolniejszy rozbieg, więc nie nastawiałabym się na najgorsze :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za dobre słowo :) troszkę mnie uspokoiłaś :)

Majaaaa lubi tę wiadomość

TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmoni wrote:
    Nowe wieści, chyba jeszcze gorsze... Byłam jeszcze u innego lekarza. Dokladniejszy, sensowniejszy. Dzidziuś jest, znaczy był bo zarodek schowany mocno, umarł w 6tc. Łatwiej mi było jak myślałam że puste jajo :( czekam do poniedziałku. I tak muszę zaliczyć szpital bo mamy niezgodność Rh więc muszę wziąć immunoglobuline. Ehhh... Dzięki dziewczyny za rady, wsparcie, dużo wiedzy i dobre słowa. Trzymam za Was kciuki!!!!

Kurczę współczuje :( Ale będzie dobrze za kolejnym razem!

• *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiejsza beta 189,50. Słaby przyrost

TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

• Leira Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    U mnie dzisiejsza beta 189,50. Słaby przyrost

Zdecydowanie, jest to zły znak. Krwawisz? Plamisz? Masz jakieś bóle?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ