Niska beta-czy coś nie tak?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo znowu ja wczoraj o 20:30 miałam kontrolę.
W końcu dobre wieści wszystko ładnie sie oczyściło! zostały pojedyncze skrzepy, które lekarz powiedział, że za chwile już ich nie będzie. Endometrium 6-7mm, macica ładnie obkurczona
W tym tygodniu zrobię zalecane badania i przygotowujemy domek dla dzidzi na nowo
Zdrowa dieta, suplementacja i ruch + radość z życia i małych rzeczy
Co do starań powiedział zeby tak 2/3msc się zregenerować i przygotować. Gdybym miała parcie, ze mi bardzo zalezy to pozwoliłaby od razu, ale że nie czuję presji to na spokojnie wiec interpretuje to że moznaby od razu sie starac, ale jeśli to nie problem to dać organizmowi cxzas na regenerację
-
gapciaa bardzo się cieszę
Zmiana odżywiania na zdrowszy to świetny pomysł. Osobiście polecam odstawić wszystkie przetworzone produkty (gotowe dania, słodycze, sklepowy nabiał: mleko, jogurty, etc) bo to straszny syf. Robić samemu posiłki, a nie będzie trzeb żadnych dodatkowych witamin i kwasu foliowego.
Trzymam kciuki, żeby się udało kolejnym razem! -
nick nieaktualnyAkurat jestem z tych co wierzy w sprawdzoną i podpartą badaniami klinicznymi suplementację, bo dzisiejsza żywności (i o zgrozo nawet powietrze ) to juz nie to samo co jeszcze kilkanaście lat temu...
Ale to tam wiem, że są różne punkty widzenia na ten temat i kazdy szanuje
Zdrowo juz jem ale mozna jeszcze zdrowiej, jeszcze regularniej i jeszcze wiecej aktywności
Z badań mam zalecone androstendion, dhea, dhea-s, testosteron, ft i na pewno powtórzę sobie tarczyce
Zarejestrowałam sie pierwszy raz u ginekologa na NFZ i liczę na skierowanie
Leira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanka1981 wrote:gapciaa jak ty yam żyjesz. widze ze startujemy z tego samego tematu obie
A o co konkretnie pytasz? jestem szczęśliwa po wczorajszej diagnozie, że się oczyściło, czekam aż ustaną resztki krwawienia. Od miesiąca nie byłam w lozku (robiąc cos innego niż spanie ) więc czekam na rą chwilę z małą tęsknotą. Okres prwnie gdzieś za miesiąc, a w międzyczasie przebadan hormony pod PCOS i tarczyce moze tez i powtórzę insulinę chociaż naczczo -
Leira wrote:Jeszcze nie ma się z czym godzić - to dopiero jutro. Póki co jeszcze nie wszystko stracone
kowieczka, Leira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mmmoni wrote:Wróciłam od lekarza. Pęcherzyk urósł do 15mm.w środku pusto, bez pęcherzyka zoltkowego, bez zarodka. Dostałam skierowanie do szpitala mam odstawić luteine i czekać tydzień. Jeśli się nic nie zacznie to szpital
Odstaw luteinę, poczekaj z tym szpitalem - na zabieg zdążysz, może się zacznie samo. -
Nowe wieści, chyba jeszcze gorsze... Byłam jeszcze u innego lekarza. Dokladniejszy, sensowniejszy. Dzidziuś jest, znaczy był bo zarodek schowany mocno, umarł w 6tc. Łatwiej mi było jak myślałam że puste jajo czekam do poniedziałku. I tak muszę zaliczyć szpital bo mamy niezgodność Rh więc muszę wziąć immunoglobuline. Ehhh... Dzięki dziewczyny za rady, wsparcie, dużo wiedzy i dobre słowa. Trzymam za Was kciuki!!!!
gapciaa lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Czy przy moich wynikach bety mogę mieć jeszcze nadzieję na szczęśliwe zakończenie czy raczej nie robić sobie złudnych nadziei?
08.02 19,34
11.02 34,16
15.02 116,20
W poniedziałek wybieram się jeszcze na jedną betę ale niepokoją mnie te niskie wartości.15.04.2016 synek Filipek ❤️
12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane
Ja: 33 lata
kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
On: 33 lata
Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3
Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams -
*KasiaS* wrote:Cześć dziewczyny. Czy przy moich wynikach bety mogę mieć jeszcze nadzieję na szczęśliwe zakończenie czy raczej nie robić sobie złudnych nadziei?
08.02 19,34
11.02 34,16
15.02 116,20
W poniedziałek wybieram się jeszcze na jedną betę ale niepokoją mnie te niskie wartości.
Ciężko powiedzieć, pierwszy przyrost jest bardzo słaby, ale kolejny już jest w normie - może kolejny wynik da odpowiedź? Tylko zrób tym razem co 48h (dwa dni), a nie co 72h. -
No właśnie w poniedziałek będzie 72 h od poprzedniego. No nic, zobaczymy co wyjdzie. Jestem już po jednej cp, usunięto mi jajowód i boję się że to kolejna cp.15.04.2016 synek Filipek ❤️
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams -
*KasiaS* wrote:No właśnie w poniedziałek będzie 72 h od poprzedniego. No nic, zobaczymy co wyjdzie. Jestem już po jednej cp, usunięto mi jajowód i boję się że to kolejna cp.
Na podstawie bety nie da się stwierdzić CP. W ciążach ulokowanych w macicy też może słabo przyrastać beta w efekcie czego ciąża obumiera i następuje poronienie. U Ciebie jednak sytuacja nie jest jednoznaczna. Niektóre ciąże mają wolniejszy rozbieg, więc nie nastawiałabym się na najgorsze -
Dziękuję za dobre słowo troszkę mnie uspokoiłaś
Majaaaa lubi tę wiadomość
15.04.2016 synek Filipek ❤️
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
nick nieaktualnyMmmoni wrote:Nowe wieści, chyba jeszcze gorsze... Byłam jeszcze u innego lekarza. Dokladniejszy, sensowniejszy. Dzidziuś jest, znaczy był bo zarodek schowany mocno, umarł w 6tc. Łatwiej mi było jak myślałam że puste jajo czekam do poniedziałku. I tak muszę zaliczyć szpital bo mamy niezgodność Rh więc muszę wziąć immunoglobuline. Ehhh... Dzięki dziewczyny za rady, wsparcie, dużo wiedzy i dobre słowa. Trzymam za Was kciuki!!!!
Kurczę współczuje Ale będzie dobrze za kolejnym razem! -
U mnie dzisiejsza beta 189,50. Słaby przyrost15.04.2016 synek Filipek ❤️
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams