Niska beta-czy coś nie tak?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZapisałam sie na kontrole w piątek. A beta opadła do 5 - krwi juz nie ma, mam tylko taki rozciagliwy śluz jak przy owulacji ale przezroczystość miesza sie z delikatnym brązem.
Zrobiłam wyniki tarczycy i innych ale tez nic tam nie widze, moze lekarz lepiej zinterpretuje oby na korzyść dla mnie
-
gapciaa wrote:Zapisałam sie na kontrole w piątek. A beta opadła do 5 - krwi juz nie ma, mam tylko taki rozciagliwy śluz jak przy owulacji ale przezroczystość miesza sie z delikatnym brązem.
Zrobiłam wyniki tarczycy i innych ale tez nic tam nie widze, moze lekarz lepiej zinterpretuje oby na korzyść dla mnie
No to jesteś oczyszczona
Gratuluję cierpliwości, naprawdę podziwiam wytrwałość! Możesz startować ze staraniami bez konieczności odczekiwania kilku cykli -
Cześć,
Dziewczymy mam pytanie:
Karmię moją 2 latkę piersią, miesiączki jeszcze po porodzie nie dostałam (dodatkowo pcos).
Gdy zaczełam mieć ból jajnika i ciągnący śluz poszłam na żywioł. Po 2 tyg zobaczyłam cień cienia na teście robionym w ciągu dnia.
Poszłam zrobić beta hcg, ale pielegniarka zlecila hcg calkowite:
16dni po bolu jajnika 113 miU/ml
18 dni po bolu jajnika 198 miU/ml.
Przy calkowitej hcg tak samo przeliczam 66% na 48h?
Niby przyrost osiagnal te minimalne 66%, ale czy przy tak niskich wartosciach to nie za mało?
Z Corka na tym etapie mialam wartosci (tyllo, ze jednostka beta hcg) po 500 i 1000. Strasznie sie martwie tym bardziej, ze tsh wyszlo mi 3.0
Czy mozna wogole porownywac wartosci hcg calkowite i beta hcg?
Czy ktos z tak niskiego hcg mial ladna ciaze?
Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 01:18
-
Nie można porównywać beta HCG i total HCG, bo beta to beta, a total to beta + alfa HCG. Nie umiem Ci powiedzieć jak powinna wyglądać sprawa przyrostów w total HCG, ale ja zrobiłabym beta HCG za tydzień. Wcześniej nie ma sensu bo total jest jeszcze niski, więc pewnie i beta jest niska. Nie ma żadnego sensu myśleć teraz o USG, biorąc pod uwagę te wartości. Natomiast na pewno odwiedziłabym endokrynologa jak najszybciej, bo ciąża jest, a ten wynik trzeba skoncultować.
-
nick nieaktualny@Leira tez sie ciesze że wytrwałam swietnie było czuć tu Twoje wsparcie i troskę - dziękuje To ułatwiało sprawę!
Kontrola u ginekologa potwierdziła na usg ze macica oczyszczona i wszystko w porządku. Mój ginekolog jest tez od kwestii endokrynologicznych i wyniki ocenił hormonów tez na całkowicie w porządku
Jeśli chodzi o okres powiedział, że cieżko stwierdzić kiedy będzie - moze być za chwile może trochę dłużej
Ale juz wspominał co i jak jak będzie kolejna ciąża wiec widze ze jest równie optymistycznie nastawiony jak ja.
Zabezpieczanie uznał za niekonieczne bo nawet jakby teraz przyszła dzidzia to wszystko jest ok
Ale owulacji jeszcze nie było ani z lewego ani z prawego a ja po prostu z ulga wracam do dnia codziennego i w końcu chce nacieszyć sie bliskością - ten miesiąc był trudny, hormony tez mi szalały co było widać po moim zachowaniu.
Super będzie juz być w tej pięknej zdrowej ciąży moze najlepiej po tym pierwszym okresie - głupio mowić, ze ostatni okres 14 listopada -
gapciaa wrote:@Leira tez sie ciesze że wytrwałam swietnie było czuć tu Twoje wsparcie i troskę - dziękuje To ułatwiało sprawę!
Kontrola u ginekologa potwierdziła na usg ze macica oczyszczona i wszystko w porządku. Mój ginekolog jest tez od kwestii endokrynologicznych i wyniki ocenił hormonów tez na całkowicie w porządku
Jeśli chodzi o okres powiedział, że cieżko stwierdzić kiedy będzie - moze być za chwile może trochę dłużej
Ale juz wspominał co i jak jak będzie kolejna ciąża wiec widze ze jest równie optymistycznie nastawiony jak ja.
Zabezpieczanie uznał za niekonieczne bo nawet jakby teraz przyszła dzidzia to wszystko jest ok
Ale owulacji jeszcze nie było ani z lewego ani z prawego a ja po prostu z ulga wracam do dnia codziennego i w końcu chce nacieszyć sie bliskością - ten miesiąc był trudny, hormony tez mi szalały co było widać po moim zachowaniu.
Super będzie juz być w tej pięknej zdrowej ciąży moze najlepiej po tym pierwszym okresie - głupio mowić, ze ostatni okres 14 listopada
Najważniejsze, że już po wszystkim!
Po naturalnym poronieniu okres przychodzi po około 4 tygodniach, więc zaczynaj działać, żeby jednak nie przyszedł.. czas start -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny . Jestem po ciazy Pozamacicznej . W tamtej ciazy beta hcg kilka dni po terminie miesiaczki wynosiła 28,mlU . I w ogole ale przyrastala. Potem jakies krwawienia plamienia . Ostatnecznosc . Usunięcie jajowodu. Długa historia. Miewam jakies boleści po prawej stronie gdzie jajowod I jajnik za promieniuje na nogę . Już kilka dni przed miesiaczka zrobilam testy i wiedziałam że jestem w ciąży . Jakoś chyba 5 dni przed miesiaczka . Na następny dzien poleciałam na bete . Wynosiła 43, 7 mlU . Po dwóch dniach powtorzylam . To było w czwartek. Wynosiła 118,00 . Ten przysrost jest okej?
Ika83 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Bardzo proszę czy moglybyscie zerknąć na moje wyniki:
28dc- 15dni po owulacji HCG- 107
30dc- 17dni po owulacji HCG- 282,6
31dc- 19dni po owulacji HCG- 614,2
Czy jest ok? Nie za małe te wartości? -
Cześć dziewczyny, powiedzcie czy mam szansę ? Miałam transfer 11 lutego, 5 dniowej bl. Bardzo się martwię, jak my wszystkie zresztą, ale nic nie rozumiem z moich wyników, Beta niby ostatnio rośnie ale takie małe wartości :
18 lutego 11 beta
20 lutego 29,4
22 lutego 37 i okropne nudności i wymioty
24 lutego 90,4
27 lutego 349,06
1 marca 761,77
Czy mam szanse ? -
madixxx wrote:Hej dziewczyny. Bardzo proszę czy moglybyscie zerknąć na moje wyniki:
28dc- 15dni po owulacji HCG- 107
30dc- 17dni po owulacji HCG- 282,6
31dc- 19dni po owulacji HCG- 614,2
Czy jest ok? Nie za małe te wartości?
To HCG total (całkowite)?
Przyrosty są piękne -
Pia wrote:Cześć dziewczyny, powiedzcie czy mam szansę ? Miałam transfer 11 lutego, 5 dniowej bl. Bardzo się martwię, jak my wszystkie zresztą, ale nic nie rozumiem z moich wyników, Beta niby ostatnio rośnie ale takie małe wartości :
18 lutego 11 beta
20 lutego 29,4
24 lutego 90,4
27 lutego 349,06
1 marca 761,77
Czy mam szanse ?
Moim zdaniem przyrosty są jak najbardziej prawidłowe. Na USG poszłabym za tydzieńPia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam serdecznie, w dniu 12. 02 miałam transfer 5 dniowej blastocysty. Oto moje wyniki beta hcg :
13 dpt -134,
15 dpt -329,
17 dpt - 768
20 dpt - 1986
W 16 dpt byłam na usg i był widoczny pęcherzyk z ciałkiem żółtym na 3,4 mm. Myślicie, że to dobre rokowania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 11:57
-
nick nieaktualnyPia wrote:Cześć dziewczyny, powiedzcie czy mam szansę ? Miałam transfer 11 lutego, 5 dniowej bl. Bardzo się martwię, jak my wszystkie zresztą, ale nic nie rozumiem z moich wyników, Beta niby ostatnio rośnie ale takie małe wartości :
18 lutego 11 beta
20 lutego 29,4
24 lutego 90,4
27 lutego 349,06
1 marca 761,77
Czy mam szanse ?Pia lubi tę wiadomość
-
izabel_ka wrote:Ale mamy podobne bety
jutro powtórzę bete ,a w czwartek idę do lekarza. Nie od ivf, bo jest na urlopie , ale do innego, do którego mam wyjątkowe zaufanie i mam nadzieję ze będzie dobrze. Chociaz po jutrzejszej becie będę juz chyba wiedzieć -
izabel_ka wrote:Witam serdecznie, w dniu 12. 02 miałam transfer 5 dniowej blastocysty. Oto moje wyniki beta hcg :
13 dpt -134,
15 dpt -329,
17 dpt - 768
20 dpt - 1986
W 16 dpt byłam na usg i był widoczny pęcherzyk z ciałkiem żółtym na 6.5mm. Myślicie, że to dobre rokowania?
Myśle, że świetne rokowania. Czasem, poniżej bety 5000 mIU/ml nie widać nawet jaja w macicy, a u Ciebie przy takiej becie i jajo i ciałko żółte, super! -
nick nieaktualnyWasze bety świetnie rosną powinny się podwajac, co 48h. Jestem w szoku, że przy tak niskiej becie bylo widac pecherzyk! W większości przypadków dopiero powyzej 5000 widać pecherzyk z cialkiem.
A co do mdlosci przy becie 37- to chyba z emocji bo ciążowe objawy tego typu dopiero powyzej 1000 albo i duzo pozniej- zazwyczaj 6/7/8 tydzień.
Trzymam za Was kciuki!!!Pia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNanu7 wrote:Wasze bety świetnie rosną powinny się podwajac, co 48h. Jestem w szoku, że przy tak niskiej becie bylo widac pecherzyk! W większości przypadków dopiero powyzej 5000 widać pecherzyk z cialkiem.
A co do mdlosci przy becie 37- to chyba z emocji bo ciążowe objawy tego typu dopiero powyzej 1000 albo i duzo pozniej- zazwyczaj 6/7/8 tydzień.
Trzymam za Was kciuki!!!Pia lubi tę wiadomość