WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Niski przyrost beta
Odpowiedz

Niski przyrost beta

Oceń ten wątek:
  • Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Kasia_82, który teraz jesteś tydzień?
    przy tak wysokiej becie ona ma prawo nie rosnąć tak 100%, i chyba rzadko rośnie regularnie...

6tydz i 3 dni, ale wydaje mie się ze owulacje miałam dużo później niż zwykle. Akurat w tym miesiącu mój partner był w delegacji wiec nasz poerwszy stosunek był w okolicach 20dc, także płód może być młodszy. Ahh nie chce się już pocieszać i szukać powodów do nadzieji. Może lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż rozczarować. Czekam co będzie dalej. Szkoda trochę bo staramy się 16 mies. i to nasz pierwszy pozytywny test. Przynajmniej coś zaskoczyło to nam doda znowu energii do kolejnych owulacji :) i tego się trzymam :)

• monik84111 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia

A Twoje samopoczucie oczywiście pomijając stres... masz objawy ?poczekaj cierpliwie do wizyty ...pozdrawiam

monik84111
  • Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik84111 wrote:
    Kasia

A Twoje samopoczucie oczywiście pomijając stres... masz objawy ?poczekaj cierpliwie do wizyty ...pozdrawiam

Nie mam żadnych objawów niestety :(
    Co ma być to będzie, nie ma co już nad tym rozmyślać . Dam znać po wizycie u lekarza we wtorek :) dziękuje za zainteresowanie ❤️

• Paulina Grudzień Koleżanka

Wysłany: 30 września 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki.
    Jest tu jakaś dziewczyna z Kielc bądź okolic i mogłaby mi polecić dobrego ginekologa który mógłby poprowadzić moja ciążę? Na NFZ bądź prywatnie . :)

Paula.
  • Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik84111 wrote:
    Kasia

Byłam dzisiaj u lekarza !
    Jest zarodek i serduszko ! serduszko jeszcze bije powolutku ale teraz to już muszę być dobrej myśli, że wszystko będzie dobrze.. Ciąża jest młodsza o tydzień :) to dobrze rokuje, że będzie so rozwijało dalej ! kolejną wizytę mam dopiero za 3 tyg.

Dziękuje Wam za wsparcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 13:23

Lyanna, k878, Paróweczka lubią tę wiadomość

• monik84111 Koleżanka

Wysłany: 3 października 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia82

cudowna wiadomosc, dbaj o siebie odpoczywaj

monik84111
  • Karolinka181808 Znajoma

Wysłany: 3 października 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29 robiłam betę i była 170 dziś robilam i wyszło 1083 czy to nie jest zbyt maly przyrost

Karolinka181808
  • monik84111 Koleżanka

Wysłany: 3 października 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolnika

Bardzo dobry przyrost.na takim etapie podwaja się co 48h

monik84111
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_82 fantastyczna wiadomość :) Trzymam mocno kciuki aby wszystko szło w dobrym kierunku. Teraz grunt to pozytywne myślenie. Czekam na kolejne dobre wiadomości :D

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Karolinka181808 Znajoma

Wysłany: 3 października 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ostatni okres był 01.09 dziewczyny 15 miałam podany ovitrel czy napewno to dobry przyrost martwię się

Karolinka181808
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_82 wrote:
    Jest zarodek i serduszko ! serduszko jeszcze bije powolutku ale teraz to już muszę być dobrej myśli, że wszystko będzie dobrze.. Ciąża jest młodsza o tydzień :) to dobrze rokuje, że będzie so rozwijało dalej ! kolejną wizytę mam dopiero za 3 tyg.

Kochana super ,że wszystko wporządku jest :D A który Tobie tydzień lekarz stwierdził ? Ja byłam u gin w poniedziałek i według usg 6tc3d a według om 7tc.

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_82 wspaniała wiadomość! :) Życzę spokojnej i nudnej ciąży :)

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula wrote:
    Kochana super ,że wszystko wporządku jest :D A który Tobie tydzień lekarz stwierdził ? Ja byłam u gin w poniedziałek i według usg 6tc3d a według om 7tc.

Wczoraj według usg 5tc6d a według okresu 6tc6d. Ciaza równy tydzień młodsza. Siedzę w domu bo mam l4 przez krwiaka No i serduszko jeszcze wczoraj powolne wiec mam nadzieje ze wszystko będzie Ok i jak pójdę za 3 tyg do lekarza to już będzie ładny widok :)
    Na razie muszę cos powiedzieć w pracy bo l4 prawie na miesiąc :p

• k878 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_82, super, że wszystko OK,

jakie wyszło tętno?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Kasia_82, super, że wszystko OK,

jakie wyszło tętno?

Tętno było 88, zarodek 0,28. Lekarz powiedział ze powinno z dnia na dzień rosnąć. I tego się trzymam.

• k878 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze, trzymam kciuki

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_82 wrote:
    Wczoraj według usg 5tc6d a według okresu 6tc6d. Ciaza równy tydzień młodsza. Siedzę w domu bo mam l4 przez krwiaka No i serduszko jeszcze wczoraj powolne wiec mam nadzieje ze wszystko będzie Ok i jak pójdę za 3 tyg do lekarza to już będzie ładny widok :)
    Na razie muszę cos powiedzieć w pracy bo l4 prawie na miesiąc :p
    Ja rozmawiałam z koleżanką i mówiła,że u Niej różnica między om a usg na początku ciązy to było 2tygodnie. Także Ty się niczym nie martw później wszystko się wyrówna :D I na pewno będzie dobrze :D Kurcze mi lekarz powiedział tylko,że tętno jest a nie mówił mi jakie jest :/ Kasia a pracą to się wgl nie martw teraz Ty i dzieciątko jesteście najważniejsze :D

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula wrote:
    Ja rozmawiałam z koleżanką i mówiła,że u Niej różnica między om a usg na początku ciązy to było 2tygodnie. Także Ty się niczym nie martw później wszystko się wyrówna :D I na pewno będzie dobrze :D Kurcze mi lekarz powiedział tylko,że tętno jest a nie mówił mi jakie jest :/ Kasia a pracą to się wgl nie martw teraz Ty i dzieciątko jesteście najważniejsze :D

❤️❤️❤️❤️
    Jakby cos szczególnego się u mnie wydarzyło to dam znać :) a już na pewno odezwę się po kolejnej wizycie u lekarza. To będę dlugieeeee 3 tyg. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 19:46

• Kajula Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_82 wrote:
    ❤️❤️❤️❤️
    Jakby cos szczególnego się u mnie wydarzyło to dam znać :) a już na pewno odezwę się po kolejnej wizycie u lekarza. To będę dlugieeeee 3 tyg. :)
    Ja też czekam na kolejną wizytę z niecierpliwością :D Kolejną mam już prywatnie 18 października i mam nadzieję,że jeszcze raz zrobi usg :D Bo nasze maleństwo schowało się w kącik pęcherzyka za żółtko i bardzo słabo widać :( ale jest i ma 0,40cm :D

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Paróweczka Koleżanka

Wysłany: 7 października 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_82 wrote:

Fantastyczna wiadomość! Gratulacje :)

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ