WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Odżywianie się w ciąży
Odpowiedz

Odżywianie się w ciąży

Oceń ten wątek:
  • Młodamama47kg Nowa

Wysłany: 14 marca, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki mam pewne pytanie zaczynam drugi miesiąc ciąży tydzień..i mam ogromny apetyt..nie mam pojęcia co mogę jeść strasznie ciągnie mnie do kabanosów i nabiału...ale niewiem co mogę..staram się jeść dużo owoców pić wodę/soki bez cukru może któraś w was też tak miała bądź ma i jest wstanie mi doradzić i czy jest możliwe że w drugim miesiącu widać bardzo delikatnie brzuszek?

• Janette Autorytet

Wysłany: 14 marca, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mozna przede wszystkim surowego miesa,surowych ryb( tez makreli,tunczyk nie jest wskazany)i jaj,serow plesniowych.Trzeba uwazac na niektore przyprawy i ziola bo nawet te jsk za duzo moga miec jakies skutki.Ja nie wiedzialam np ze sledzi nie mozna i sie najadalam bo mialam ochote,nic sie nie stalo no ale trzeba poczytac czego unikac. Korzystaj z dobrego apetytu bo niedlugo moga nadejsc mdlosci i malo co zjesz wtedy,tylko wybiorczo. Brzuszek to wydaje mi sie ze jeszcze nie ale wzdecia sa czesto i to moze powodowac lekko takie uczucie.Spokojnego ciazowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 23:28

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
  • Malojka Koleżanka

Wysłany: 31 marca, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a można jeść te wysokobiałkowe serki? Jem z pillos high protein co mają 25-30 g białka z lidla i się zastanawiam czy można, bo jem jeden dziennie.

an1404 lubi tę wiadomość

‹‹ 12 13 14 15 16
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ