X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Odżywianie się w ciąży
Odpowiedz

Odżywianie się w ciąży

Oceń ten wątek:
  • Młodamama47kg Nowa

Wysłany: 14 marca, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki mam pewne pytanie zaczynam drugi miesiąc ciąży tydzień..i mam ogromny apetyt..nie mam pojęcia co mogę jeść strasznie ciągnie mnie do kabanosów i nabiału...ale niewiem co mogę..staram się jeść dużo owoców pić wodę/soki bez cukru może któraś w was też tak miała bądź ma i jest wstanie mi doradzić i czy jest możliwe że w drugim miesiącu widać bardzo delikatnie brzuszek?

• Janette Autorytet

Wysłany: 14 marca, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mozna przede wszystkim surowego miesa,surowych ryb( tez makreli,tunczyk nie jest wskazany)i jaj,serow plesniowych.Trzeba uwazac na niektore przyprawy i ziola bo nawet te jsk za duzo moga miec jakies skutki.Ja nie wiedzialam np ze sledzi nie mozna i sie najadalam bo mialam ochote,nic sie nie stalo no ale trzeba poczytac czego unikac. Korzystaj z dobrego apetytu bo niedlugo moga nadejsc mdlosci i malo co zjesz wtedy,tylko wybiorczo. Brzuszek to wydaje mi sie ze jeszcze nie ale wzdecia sa czesto i to moze powodowac lekko takie uczucie.Spokojnego ciazowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 23:28

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
  • Malojka Koleżanka

Wysłany: 31 marca, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a można jeść te wysokobiałkowe serki? Jem z pillos high protein co mają 25-30 g białka z lidla i się zastanawiam czy można, bo jem jeden dziennie.

an1404 lubi tę wiadomość

‹‹ 12 13 14 15 16
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ