Odżywianie się w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pomóżcie.. od jakiś 3 tygodni piłam sobie kawę inkę z mlekiem zagęszczonym z gostynia... teraz czytam etykietę, że jest tylko sterylizowane nie jest napisane nic o pasteryzacji.. czy to jest grozi zakażeniem listerią? Jestem w 13 tygodniu ciąży.. teraz boję się, że to mogło zaszkodzić.
-
oo mi nic takiego nie mówił.. tylko właśnie o spożywaniu wyłącznie pasteryzowanych produktów mlecznych. Zaczęłam czytać o nabiale i zakazane jest niby sterylizowane mleko w ciąży.. to ja już nie wiem. Panikuje z każdą drobnostką.. ale mam nadzieję, że nic sie tam nie rozwija bakteryjnego we mnie
-
nick nieaktualny
-
Dobry wieczór, jeszcze nie jestem Przyszłą Mamą, mam nadzieję, ze ten czas za 2 lata nadejdzie. Jestem obecnie studentką dietetyki na Śląskim Uniwersytecie Medycznym. Piszę pracę magisterską dotyczącą wiedzy i nawyków żywieniowych wśród Przyszłych Mam. Dlatego zwracam się do Was z olbrzymią prośbą o wypełnienie ankiety, jest ona w pełni anonimowa. Nie spodziewałam się, że przeprowadzenie ankiety przez internet wiąże się z wieloma przeszkodami, dlatego liczę na Was Przyszłe Mamy. Z góry dziękuję za pomoc oraz życzę dużo zdrowia dla Was i Waszych maluszków.
https://drive.google.com/open?id=1HQuYs-DAgy1M2JyrO73QmyfKHd39rEIIkxcMtYWWzVo -
hej dziewczyny z tym pasteryzowaniem i jajami nie przesadzajmy. mieszkam na wsi. tu kobiety pija mleko od krowy przegotowane rzecz jasna. jedzą domowe maslo - nieprzygotowane, śmietanę kefiry itd. jajeczka na miekko świeże od kury itd. mam 38 lat. nie znam tu zadnego przypadku listeriozy alergii na stałe itd.
takze... luz !ono (*) - 05.2011
ono (*) - 01.2019 -
nick nieaktualnydietetykakasia wrote:Dobry wieczór, jeszcze nie jestem Przyszłą Mamą, mam nadzieję, ze ten czas za 2 lata nadejdzie. Jestem obecnie studentką dietetyki na Śląskim Uniwersytecie Medycznym. Piszę pracę magisterską dotyczącą wiedzy i nawyków żywieniowych wśród Przyszłych Mam. Dlatego zwracam się do Was z olbrzymią prośbą o wypełnienie ankiety, jest ona w pełni anonimowa. Nie spodziewałam się, że przeprowadzenie ankiety przez internet wiąże się z wieloma przeszkodami, dlatego liczę na Was Przyszłe Mamy. Z góry dziękuję za pomoc oraz życzę dużo zdrowia dla Was i Waszych maluszków.
Dobry wieczór, jeszcze nie jestem Przyszłą Mamą, mam nadzieję, ze ten czas za 2 lata nadejdzie. Jestem obecnie studentką dietetyki na Śląskim Uniwersytecie Medycznym. Piszę pracę magisterską dotyczącą wiedzy i nawyków żywieniowych wśród Przyszłych Mam. Dlatego zwracam się do Was z olbrzymią prośbą o wypełnienie ankiety, jest ona w pełni anonimowa. Nie spodziewałam się, że przeprowadzenie ankiety przez internet wiąże się z wieloma przeszkodami, dlatego liczę na Was Przyszłe Mamy. Dzięki obecności na tym forum odzyskałam wiarę, że uda mi się przeprowadzić te badania do końca, jednak jeszcze troszkę danych mi braku. Z góry dziękuję za pomoc oraz życzę dużo zdrowia dla Was i Waszych maluszków.
Dziewczyny jak u Was na początku było z jedzeniem? Miałyście ochotę na konkretne produkty, a na inne nie mogłyście patrzeć, czy może wszystko co dało się zjeść, było przyjacielem? Ja na samą myśl o jedzeniu dostaję mdłości, jedyne co nie sprawia mi problemu to bułki graham, ale ile można na bułkach lecieć.. Jakieś sposoby, żeby zacząć jeść coś więcej?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -