Odżywianie się w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
II Śniadanie
Kanapka z żółtym serem, papryką, pomidorem
Papryka czerwona 70g (½ x średnia sztuka)
Pomidor 60g (3 x plaster)
Ser gouda 50g (2 x plaster)
Bułka grahamka ok 90g ( 1x sztuka)
Obiad - Krupnik, duża miska
Przekąska - chipsy z suszonych jabłek, duża paczka
Kolacja
Kanapka z żółtym serem, pomidorem i oliwą
Oliwa 7g
Pomidor 60g (3 x plaster)
Ser gouda 25g (1 x plaster)
Bułka grahamka 90g ( 1x sztuka)
-
Paragonik_93 wrote:Też często jem na śniadanie płatki, ale powoli mi już się nudzą! Bardzo staram się nie jest bułek i kanapek, ale co tu jeść?
Płatki owsiane/kukurydziane pomieszać z błonnikiem, musli i zmieniać co jakiś czas mieszankę Do tego codziennie inne owoce (świeże i suszone np. żurawina) i rodzaj jogurtu
Ja "kreatywnie" komponuję codziennie moją miseczkę płatków i zawsze się na nią cieszęParagonik_93, Owca123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie wytrzymałam w przerwie między obiadem i zjadłam pętko pysznej kiełbasy
A na obiad:
Risotto z kurczakiem
Kurczak, pierś bez skóry 200g (1 x sztuka)
Jogurt naturalny 70g (3½ x łyżka)
Ryż 100g (1 x paczka)
Pieczarka uprawna 100g
Cebula 80g
Papryka czerwona 70g ( ½ x średnia sztuka)
Oliwa z oliwek 10g (2 x łyżka)
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki pokroić na mniejsze kawałeczki, cebulę w piórka, a kurczaka i paprykę w kostkę. Na oliwie kolejno podsmażyć kurczaka, pieczarki, cebulę i paprykę. Przyprawić solą, pieprzem i natką pietruszki. Dodać jogurt i ugotowany ryż. Wszystko wymieszać i gotować na małym ogniu jeszcze przez chwilkę
sól, pieprz, natka pietruszki
porcja na 2 dni
-
nick nieaktualnyJa dzis o 6:30 zjadlam sobie kanapke z szynka. I w sumie pozniej kolo 9-10 zjadlam troszke krupniku, ale sie nie przyjal, wiec tak jakbym go nie zjadla. Jestem taka zla, ze wlasnie zjadlam kinder czekolade. Jak wymiotowac, to czyms dobrym, nie?
walleriana lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj na śniadanie
dwie kanapki z szynką serem zółtym pomidorem rzodkiewką sałatą + koktail truskawkowo malinowo bananowy
A na obiad były pierogi mojej mamy z kapustą (zostały jeszcze z wigilii ) i barszcz czerwony.
A teraz kolacja - własnie ugotowałam brokuły -podobno w ciazy bardzo zalecena.
Ja poki co sie swietnie czuje, nic mnie nie mgli. Wspolczuje Wam ktore sie zmagacie z mdłościami.
Green, czytałam kiedys ze banany z rana pomagaja. Najlepiej miec je zawsze przy lozku i po przebudzeniu zjesc, troche jeszcze polezec i dopiero wstac.
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
nick nieaktualnyWalleriana co do bananów to przed ciążą jadłam sporadycznie nawet nie wiem czy raz w miesiącu a teraz nimi się opycham jak jadę do sklepu robie zapas bananów przez rok nie zjadłam ich tyle co ostatnio dzisiaj jak mąż jechał do pracy ok 6 rano mowie mu podaj banana hehe
Śniadanie bułka z serkiem żółtym
W międzyczasie banan
Na obiad miałam chęć na grecka sałatkę z pieczywem czosnkowym
Właśnie teściowa zrobiła naleśniki wiec lecę na naleśniki
-
nick nieaktualny
-
U mnie dziś jadłospis bez polotu, bo padam z braku sił. Mąż mnie zabrał do cukierni na sok ze świeżych pomarańczy i rogalik z budyniem i lukrem później 2 kanapki z serem żółtym, szynką i ogórkiem kwaszonym, pomarańcza, 2 kanapki z masełkiem i miodem gryczanym, inka...zaraz się biorę za chrupanie chipsów janłkowych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 18:48
walleriana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny