Odżywianie się w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
chyba pielęgniarzem:)?
Herbaty nie piję od początku. Od herbaty mi się wymiotować chce!
Kawy piłam wczęnsiej dużo. Teraz wypiłam dwie kawy słabe latte jak na razie.
Piję za to litrami wodę niegzaowaną, a jak już nie mogę wody to jakis naturalny sok. Mogę jabłkowy. Po pomarańczonym niestety wymiotowałam i wolę nie eksperymentować. -
Ja chyba kupię kawę zbożową, bo woda, melisa,rumianek,pokrzywa,mięta już mi bokiem wychodzą straszny wstręt do wody mi naszedł a nigdy nie było to dla mnie problemem
U mnie dziś jajecznica z kurkami i szczypiorkiem była na śniadanie.Bunia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyParagonik_93 wrote:chyba pielęgniarzem:)?
Herbaty nie piję od początku. Od herbaty mi się wymiotować chce!
Skąd ja to znam... eh. A ja herbaciany człowiek:P Od 2 tygodni nie piję herbaty:P ale soki i jabłkowy i pomarańczowy owszem
Nie mogę jeść też za bardzo potrawki z kurczaka, smażonych posiłków i przyprawionych pieprzem zup.
-
Mnie na szczęście do słodkiego nie ciągnie - to jak błogosławieństwo Miałam za wysoki cukier, a teraz super w normie
Fatim, dawno Cię nie widziałam! Po dzisiejszej awanturze na październikówkach opuściłam ten temat...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Fatim wrote:Ja chyba kupię kawę zbożową, bo woda, melisa,rumianek,pokrzywa,mięta już mi bokiem wychodzą straszny wstręt do wody mi naszedł a nigdy nie było to dla mnie problemem
U mnie dziś jajecznica z kurkami i szczypiorkiem była na śniadanie.
Rewelacyjne sa tez herbaty Rooibos. -
polkosia, bo ja na październikówkach się nie pokazuję. Szkoda mi nerwów, może w II trymestrze się rozpogodzi tam...a co się takiego stało ?
Toa muszę kupić Inke właśnie na razie przerzuciłam się na soki, jogurty naturalne mi bardzo smakują, kefirki, ale ciężko nimi zaspokoić pragnienie
Mnie to ciągnie do słodkiego, ale ja byłam nałogowym cukrobiorcą dzisiaj zachciało mi się jogurtu mrożonego z owocami i dodatkami pojechałam kawał drogi po niego a skończyło się na kanapce z kurczakiem curryWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 23:59
Toa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWidzialam te dyskusje na pazdziernikowkach ;p ja tam tez juz nie zagladam, same negatywne emocje ;/
A ja dzisiaj dzien zaczelam nudnosciami, na ktore z ratunkiem przybyl mi kubek cieplego kakao zjadlam chlebek z miodem tez i sie czuje lepiej jeszcze jakbym nie miala kataru, to rewelacja by byla:-)polkosia, Fatim, BATTINKA lubią tę wiadomość
-
Ja na początki nie mogłam się przestawić na inkę, jakoś mi nie smakowała.
Jak już ją polubiłam to mnie odrzuciło od wszystkich kaw, ale liczę na to że przejdzie
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
cześć dziewczyny mam takie pytanko jestem dopiero na samy początku 3 tyg 6 dni beta z wczoraj 455,7 . Mam pytanie odnoście witamin wizyte u gin mam dopiero 16.03 i zastanawiam się czy nie powinnam juz zamiast zwykłego kwasu foliowego zacząć brać jakiego Femibionu lub podobnych witamin dla kobiet w ciąży ?
co sądzicie ?
A co do kawy to w pierwszej ciąży uwielbiałam pić inkę waniliową zwykła kawa nie smakowała mi teraz zresztą też coś mi nie podchodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 08:50
-
magg w pierwszym trymestrze zalecany jest kwas foliowy przez większość lekarzy. Suplementy najlepiej brać od II trymestru
Dziewczyny może założymy temat "Rodzące Jesienią" i będziemy rozmawiać tam o samych pozytywnych rzeczach ?magg lubi tę wiadomość