Odżywianie się w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Polkosia zapewne tak.
U mnie niestety chyba skonczy sie na zakazie slodyczy. Ginekolog podejrzewa u mnie cukrzyce ciazowa, bo jem zdrowo, 5 posilkow, pije 1,5-2 litry dziennie a mimo to nadal mam ciala ketonowe w moczu. Dlatego juz teraz musze zrobic krzywa cukrowa. -
nick nieaktualny
-
Toa wrote:Dziewczyny a co na zaparcia? Od kilku dni wyjatkowo mam z tym problem (wczesniej bylo nawet kilka razy dziennie). Przez to praktycznie caly czas mam wzdety brzuch. Wypilam po kolacji duzy kubek kefiru. Myslicie, ze pomoze? A na drugie sniadanie jadlam jablko.
Woda na czczo lub kapusta kiszona w ciągu dniaToa lubi tę wiadomość
-
green wrote:Toa, trzymam kciuki, zeby jednak nie bylo u Ciebie tej cukrzycy. Ja tez mam ketony w moczu, ale ja ciagle wymiotuje, wiec raczej stad. Dzis sie dowiem o 12 co na to moja Pani dr.
A glukoza tez sie pojawila w moczu? -
nick nieaktualny
-
green wrote:Toa, trzymam kciuki, aby sie to ustabilizowalo i aby te ketony zniknely :* bedzie dobrze :*
U mnie, tak, jak myslalam, ketony i bialko pojawilo sie przez wymioty. -
nick nieaktualny
-
U mnie na obiad dzisiaj była pyszna zupka pomidorowa
Zaraz zrobię sobie koktajl na przekąskę a na kolację może kanapka z miodem
Podaję przepis na koktajl
Kolacja
Pikantny koktajl z ogórkową nutą
Jogurt 150g
Ogórek 115g
Papryka chili zielona 5g
Imbir, korzeń 4g
Mięta pieprzowa, świeża 2g (ewentualnie sproszkowana)
Warzywa umyć, papryczkę osuszyć, przekroić wzdłuż, usunąć pestki i drobno posiekać. Ogórka obrać. Do blendera lub miksera włoży wszystkie składniki z wyjątkiem jogurtu i dokładnie zmiksować. Następnie dodać jogurt i ponownie zmiksować.
Imbir można uzyć suszony z torebki
-
green wrote:Ehh.. zazdroszcze Ci troche. Mnie wymioty mecza kilka dni w tygodniu. Przez reszte czasu mam odruchy wymiotne czasem, jak mnie zlapie taka seria odruchow (kilka, jeden po drugim), to az lzy w oczach mam :p
-
nick nieaktualnyA ja od tygodnia nie wymiotowalam i powoli normuja mi sie tez nudnosci
Na sniadanko dzisiaj: pyszne, gorace kakao do tego buleczka z serkiem, wedlinka, salata i jajeczkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 07:10
Fatim lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam,że jak tak czytam co pysznego jecie, to aż apetyt mi wraca:-)
Choć i tak nudnosci mi już prawie przeszły, jednak nadal mam strach ze jak coś zjem to znów wrócą. Ostatnio wszystko było dobrze,a tu nagle wszystko się cofnęło i pędem do wc. Aż się poplakalam.
Na szczęście to tylko raz:-)
Poza tym minął mi smak na kwaśne i teraz najbardziej pasuje mi słodkie i mocno słone.21.10.2015 Leon -
ja dziś na śniadanie miałam kanapkę z szynką i musztardą. Pół startej marchewki z cytryną i kakao!
Mdłości od 10 tygodnia ustępują, chociaż nie tak całkowicie. O ile wczesniej miałam cały dzień mdłości to teraz mi się zdarzają wieczorem!Fatim lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, wiecie na co mam ochotę?? na ZEBRĘ!
Zaraz chyba polecę do sklepu po składniki i upiekę, no nie wytrzymam:D
ah, jak ja kocham zebrę
Paragonik, wiesz właśnie i u mnie podobnie - te poranne są znośne, gorsze te wieczorne. Ale jak myślę, że w moim brzuszka mieszka sobie Marcelek albo Kornelcia, to zniosę wszystko <33Fatim lubi tę wiadomość
-
ja tez mam apetyt na różne rzeczy, ale nietstey nudności są tak mocne , że zamaist przytyć, waga mi spadła prawie o 6kg...mam nadzieję, że niedługo minie i jedzenie będzie zostawałao w brzuszku;( bo wszystkie pyszne rzeczy się marnują
-
Śniadanie
Płatki z jogurtem, bananem i słonecznikiem
Banan 200g
Jogurt naturalny 150g lub szklanka mleka (wtedy płatki w nim gotujemy)
Płatki ryżowe 40g
Słonecznik łuskany 10g (1 łyżka)
Banana obrać i pokroić w krążki, przełożyć do miski, dodać płatki, zalać jogurtem, posypać nasionami słonecznika i dokładnie wymieszać. Lub w wersji z melkiem zagotować płatki, dodać pokrojonego banana i słonecznikWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 11:03