X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Odżywianie się w ciąży
Odpowiedz

Odżywianie się w ciąży

Oceń ten wątek:
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, że cytrynę powinno się dodawać dopiero wtedy jak się już wyjmie torebkę z herbatą.

Fatim lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można się ze wszystkim dać zwariować :) ja np uwielbiam połączenie pomidor i ogórek (szczególnie kwaszony) a nie powinno się łączyć, bo tracą cenne witaminy. Ostatnio czytałam, że brązowy ryż zawiera większe ilości jakiejś tam substancji rakotwórczej. Wszystko z umiarem i według intuicji ;)
    Ja na obiad jadłam dzisiaj krem brokułowy, kolację kanapki z szynką, twarogiem i suszonymi pomidorami w zalewie <3 2 śniadanie bez rewelacji kanapki, przekąska croissant z malinami, do tego sok 100% a na jutro kupiłam sobie połówkę ananasa i arbuza :D

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mięta pomagała mi na mdłości :) Zgagi po mięcie nigdy nie miałam a wypiłam jej sporo więc nie ma reguły.
    schola wrote:
    czytałam gdzieś również że miętowa też nie bardzo bo powoduje zgagę i dodatkowo obciąża wątrobę

zrz69vvj69ave0jf.png

• Fatim Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ma inną wrażliwość żołądka więc ciężko uogólniać :)
    U mnie dziś kanapki z serem żółtym, szynką i pomidorami suszonymi w zalewie posypane pestkami dyni :)
    Na drugie śniadanie zjem sobie owsiankę z bananem i ananasem :P

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomidor tylko w połączeniu ze świeżym ogórkiem traci witaminy :) Nie ma tego ryzyka jeżeli ogórek jest kiszony, czy konserwowy ;)

Fatim lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z takich dziwnych połączeń lubię pomidora z ketchupem :D

Fatim lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przed chwila zjadłam pełna miskę nesquika z mlekiem taka od dwóch dni mam ochotę ;-) a ostatni raz jadłam juz nawet nie pamiętam kiedy :-)

• Fatim Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co u was dziś na obiad ? Ja zjadłam krem z brokuła i jadę właśnie po zakupy, zrobię pierś z kurczaka z fasolką szparagową :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammm fasolka szparagowa ale apetytu narobilas ;-) a ja dzisiaj robie dorsza (złowionego w walentynkowy wypad nad morze przez nas samych) przepis prosto z rybackiego kutra do tego ryż i jakieś warzywa.

• Fatim Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podasz przepis :) ? Pasuje do innych ryb ?
    Ja nie wytrzymałam i zjadłam opakowanie draży kokosowych (chodziły za mną już któryś dzień więc jak je zobaczyłam pomyślałam, że to nie przypadek) :D
    Na kolację zrobię chyba koktajl i zjem arbuza

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis prosty bardzo rybkę solimy i pieprzymy (ja używam pieprzu cytrynowego) w jeden talerz wbijamy jajka w drugi robimy mieszankę pół na pół mąka ziemniaczana i mąka pszenna i maczamy najpierw mąka później jajko i później jeszcze raz mąka i w głęboki olej rzucić najlepiej do frytkownicy ja nie mam frytkownicy to rozgrzewam olej w garnku, drugi sposób to robie taka zalewe woda, mąka do takiej gęstości ze jak zanurzam w tym rybę to się na niej ta zalewa utrzymuje i do tej zalewy bardzo dużo soli tak ze jak jej spróbujesz to aż ci buzke wykrzywi bo takie słone ma być i zanurzamy w tej zalewie rybę i na głęboki olej mi smakuje bardziej pierwszy sposób, tworzy się super panierka myślę że pasuje do wszystkich filetow jeżeli ryba jest w całości na pstrąg to polecam zalewe jeżeli jest filet i chcesz zrobić w tej zalewie to można później w bułce tartej obtoczyc tez pyszne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 08:53

• agniesja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wam zazdroszczę, że możecie jeść ryby i mięso :( Ja przed ciążą uwielbiałam krewetki a teraz nawet o nich nie mogę pomyśleć, bo mnie mdli :/ Z mięsa jadłam tylko kurczaka, a teraz nawet na kurczaka patrzeć nie mogę ;(

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mnie na słodycze wczoraj poniosło. Wyjadałam asło orzechowe nożem, później w ramach kolacji zjadłam kanapkę z masłem orzechowym i miodem a na koniec powiększony biały twix, bo ciężko na nie trafić a akurat znalazłam...może to przez pobieranie krwi (późno zjadłam śniadanie) i miałam glukozę nieco poniżej normy :/

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słodycze wcinam w nocy.
    Budzę się i jak lunatyk idę do kuchni po coś słodkiego.
    Zaczyna mnie to trochę niepokoić bo mam tak co noc.
    Muszę to ograniczyć.
    Przede mną niedługo glukoza i boję się żeby nie było żadnej cukrzycy :/

zrz69vvj69ave0jf.png

• Martika87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie: dziś na obiad pierś z kurczaka z ziemniaczkami i surówką z pekińskiej,papryki i pomidorków koktajlowych :) Aż mi ślinka leci :P Idę zaraz na zakupy i będę pichcić. A miała być ryba...coś nie mam ochoty na rybki w ogóle :/

zrz69vvj69ave0jf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie odpycha od wszelkiego rodzaju batonów,czekolady, cukierków i chipsów ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 14:15

• agniesja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Caramel. Ja codziennie muszę zjeść coś słodkiego. Muszę, bo inaczej nie potrafię wytrzymać :/ Codziennie powtarzam sobie, że już koniec ze słodyczami, ale nie potrafię. To co innego, niż jak byłam na diecie. Wtedy jakoś nie miałam z tym problemu... Ja też się boję Martika, żeby nie mieć cukrzycy :(

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja mam tak samo i nie jest to takie uczucie, które można po prostu powstrzymać :/ wcześniej mogłam sobie odmówić a teraz ? Czuję, że muszę i koniec, nawet uwagi nie mogę odwrócić od tej potrzeby :(

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie mam tak samo :/ Dzisiaj np. przez cały dzień zjadłam tylko 2 serki wiejskie, do nich po grahamce, jabłko i banana a rano śniadanie z jednej grahamki z serkiem śmietankowym i rzodkiewką, czyli nic konkretnego a poza tym same słodycze :(

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba z tym walczyć :)
    U mnie dziś na śniadanko bułka ziarnista z szynką,pomidorem,ogórkiem konserwowym,sałatą. Zaraz zrobię sobie owsiankę. Muszę w końcu zjeść arbuza zanim się popsuje a na obiad spaghettii, kolacja pewnie na mieście ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
‹‹ 12 13 14 15 16
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ