Paniczny strach na poczatku ciazy
-
WIADOMOŚĆ
-
Czekam właśnie przyszłam i okazalo sie ze mój lekarz odwołał wszytskie wizyty.... zły mi stanęły w oczach. Dobrze ze mialam wizytę na 12.40 bo o 13 przyjmuje inny lekarz i poprosiłam zeby mnie przyjął... dzis konczy mi sie l4.... Wiec nie chce sie martwić czy z maluszkiem wszytsko ok i czekac kolejne 2 tyg na wizytę
-
Kinga28 wrote:Czekam właśnie przyszłam i okazalo sie ze mój lekarz odwołał wszytskie wizyty.... zły mi stanęły w oczach. Dobrze ze mialam wizytę na 12.40 bo o 13 przyjmuje inny lekarz i poprosiłam zeby mnie przyjął... dzis konczy mi sie l4.... Wiec nie chce sie martwić czy z maluszkiem wszytsko ok i czekac kolejne 2 tyg na wizytę
Czekamy na info ✊✊✊2019 II -start z badaniami
2019 VIII/IX 2x nieudana IUI
2019 XI - naturalny cud
2020 I 9 - 👼 [*] 7/9
2020 IV - nasz cud włączone metyle + heparyna +acard
2020 V 11 mamy ❤
31 l -
Kinga28 wrote:Wszytsko dobrze serduszko pięknie bije 9+4, dzidziuś sie rozwija wizyta sie obsunela i po oczekiwaniu okazalo sie ze jest ok
2019 II -start z badaniami
2019 XI - naturalny cud
2020 I 9 - 👼 [*] 7/9
2020 V 11 mamy ❤
31 l -
Ostatniego malucha straciłam w 8+6 ale od początku serduszko słabo bilo mimo ze lekarz mi o tym nie mówił, ale czytalam ile mniej więcej powinno wynosić i dalekie to było od tego. Dlatego teraz mialam obawy takie duże. Bardzo fajny lekarz mnie badal. Nie było pacjentów innych wiec mnie dokładnie zbadal, na usg wszytsko wytłumaczył. A prawie godzinę siedziałam w gabinecie. Wyszłam zaplakana ze szczęścia i bardzo szczęśliwa. Lekarz powiedział że po 10 tyg ryzyko poronienia spada do 1% i tego się będę trzymać
-
Kinga28 wrote:Ostatniego malucha straciłam w 8+6 ale od początku serduszko słabo bilo mimo ze lekarz mi o tym nie mówił, ale czytalam ile mniej więcej powinno wynosić i dalekie to było od tego. Dlatego teraz mialam obawy takie duże. Bardzo fajny lekarz mnie badal. Nie było pacjentów innych wiec mnie dokładnie zbadal, na usg wszytsko wytłumaczył. A prawie godzinę siedziałam w gabinecie. Wyszłam zaplakana ze szczęścia i bardzo szczęśliwa. Lekarz powiedział że po 10 tyg ryzyko poronienia spada do 1% i tego się będę trzymać
-
Kinga28 wrote:Ostatniego malucha straciłam w 8+6 ale od początku serduszko słabo bilo mimo ze lekarz mi o tym nie mówił, ale czytalam ile mniej więcej powinno wynosić i dalekie to było od tego. Dlatego teraz mialam obawy takie duże. Bardzo fajny lekarz mnie badal. Nie było pacjentów innych wiec mnie dokładnie zbadal, na usg wszytsko wytłumaczył. A prawie godzinę siedziałam w gabinecie. Wyszłam zaplakana ze szczęścia i bardzo szczęśliwa. Lekarz powiedział że po 10 tyg ryzyko poronienia spada do 1% i tego się będę trzymać
U mnie tez w poprzedniej był problem z prawidlowa akcja serca.. Byla koło 90 w 7 -8 tygodniu... Lekarz ciagle mi mówił że moze być zle więc byłam świadoma.. A tu od 6 tyg jest serduszko i ladnie bije. Czuje ze musi to być to! Styczeń 2021 bedzie nasz ))2019 II -start z badaniami
2019 XI - naturalny cud
2020 I 9 - 👼 [*] 7/9
2020 V 11 mamy ❤
31 l -
Cześć Dzieczyny.
Ze względu że mam problem z wrastającym paznokciem od paru dni używałam płynu Betadine na miejsce gdzie ten paznokieć wrasta by to dezynfekować, dopiero dzisiaj doczytałam się na ulotce że ten lek powinno się tylko i wyłącznie stosować po zgodzie lekarza bo jod zawarty w tym leku może się dostać do dziecka przez łożysko o powodować problemy z tarczycą. Nie przypuszczała bym żeby lek dezynfekujący miał jakiś wpływ, wizytę w szpitalu mam dopiero 29 maja, wysłałam zapytanie do ginekologa online czy mogłam zaszkodzić jakoś dziecku u mnie dziś 11 tydzień i trzy dni
Uzywalam tego płynu trochę tylko na rankę
Mam nadzieję że wszystko ok z dzidziaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 23:47
🤰🏻♥️👰 -
Ja tez oglądam i czytam ulotki i na każdym leki jest informacja ze albo nie stosować w ciazy albo skonsultować z lekarzem. Nawet mialam to w ulotce magnezu z Wit. B6 ze nie stosować w ciazy ! Pytałam farmauceuty skad to wynika i mi mówił że są leki (witaminy) przebadane pod katem ciazy A niektóre nie i stąd takie zapisy. Nie wiem jaki jod jest w Twoim leku zawarty ale ogólnie zaleca się zeby ciężarna brała jod
-
Już się uspokoiłam, chodziło o to że jod zawarty w tym płynie może przenikać przez łożysko i mieć negatywny wpływ na tarczyce dziecka, ale w pierwszym trymestrze tarczyca jeszcze nie wykształciła się więc wszystko jest ok. Mam nauczkę żeby po prostu dwa razy coś sprawdzić zanim użyje🤰🏻♥️👰
-
Też bym w życiu nie przypuszczała, ze moze być tam coś co może zaszkodzić...
Ale najwwzniejsze ze nie będzie miało to wpływu na maleństwo❤❤❤2019 II -start z badaniami
2019 XI - naturalny cud
2020 I 9 - 👼 [*] 7/9
2020 V 11 mamy ❤
31 l -
Ja smaruje brzuch, piersi i .... tylek:) mam kilka koleżanek ktore urodziły i jedna miala rozstępy na tyłku, inna na piersiach. Żadna na brzuchu. Okazalo sie ze jedna nie smarowala piersi bo nie przyszło jej to do głowy, druga nie smarowala tyłka - mi też by to do głowy nie przylo. Też bym sie skupiła na brzuchu.teraz profilaktycznie smaruje wszytsko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 08:55
-
No narazie używam oleju macadamia takiego małego z hebe i mam jakas oliwke z Rossmann i sie zastanawiam co stosować na dłuższą metę. Tą oliwke polecają dziewczyny na forach i jest tania ale jakoś nie mam przekonania czy do brzucha bedzie dobra jak już będzie sie powiększal. Moja siostra 10 lat temu używała zwykłej bambino ale smarowala sie 3 razy dziennie, i chyba tez Bede tak robić, ze smarowaniem sie ze 2 -3 razy dziennie brzucha.