X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Paniczny strach na poczatku ciazy
Odpowiedz

Paniczny strach na poczatku ciazy

Oceń ten wątek:
  • maduśka1989 Znajoma

Wysłany: 14 maja 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa12 wrote:
    A który tydzień masz? 😊

Wg moich obliczeń jak byłam na usg był 6tydz1d więc dzisiaj 6tydz5d ale po usg powiedział, że napewno poniżej 6 było wtedy

• Mika_83 Znajoma

Wysłany: 14 maja 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam ze tylko ja mam zanikajace objawy bo stresuje sie jak nie wiem bo piersi mnie bolaly a nagle nie i sie przestraszylam ale bole podbrzusza sa wiec napawam sie optymizmem ze jest ok

f2w3rjjgg65epz52.png
    Gabrysia ur. 2010-12-10 Oliwier ur. 2015-09-16
  • Mika_83 Znajoma

Wysłany: 14 maja 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym mialam dzisiaj cudowna popoludniowa drzemke :)

f2w3rjjgg65epz52.png
    Gabrysia ur. 2010-12-10 Oliwier ur. 2015-09-16
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę dużo witamin plus trzy razy na dobę magnez, to też może powodować ze objawy są mniejsze

🤰🏻♥️👰
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo co tu tak cicho? Wszystko ok u Was dziewczyny?

U mnie bez zmian,mało objawów, powiedziałabym że oprócz piersi delikatnie nic. Odliczam dni do 29 Maja :-)

🤰🏻♥️👰
  • Aaggaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nawrót mdłości, zgaga i wilczy apetyt. Za to piersi odpuściły. I tak na zmianę 😁 też biorę magnez i witaminy 😊 po USG wszystko w normie 🥰

• maduśka1989 Znajoma

Wysłany: 17 maja 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja objawów dalej zero^^ byliśmy na usg, wszystko pięknie więc bez stresu☺️☺️

• violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że wszystko jest ok :-)

🤰🏻♥️👰
  • Kinga28 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie objawy tez w kratkę :) czasem sa mdłości ale nie codziennie. Bol piersi caly czas. Mialam wczesniej mocniejsze (chociaż i tak lekkie) bóle A teraz tylko takie delikatne cmienie w podbrzuszu. Oczywiście jest zagwostka czy jest ok. Wizyta u gin 21 maja, i tak odliczam. W ubiegłą środę mialam jakies czarne mysli. Nawet myslalam zeby isc gdzies indziej do lekarza zeby zobaczyc czy wszytsko ok. Ale jakos sie do kupy pozbieralam no i czekam jak na szpilakch. W ostatniej ciazy w 9 tyg serduszko przestało bić wiec ciągle myślę czy teraz będzie dobrze. Ale już do czwartku wytrzymam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2020, 20:44

• violetwoman Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2020, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga28 wrote:
    U mnie objawy tez w kratkę :) czasem sa mdłości ale nie codziennie. Bol piersi caly czas. Mialam wczesniej mocniejsze (chociaż i tak lekkie) bóle A teraz tylko takie delikatne cmienie w podbrzuszu. Oczywiście jest zagwostka czy jest ok. Wizyta u gin 21 maja, i tak odliczam. W ubiegłą środę mialam jakies czarne mysli. Nawet myslalam zeby isc gdzies indziej do lekarza zeby zobaczyc czy wszytsko ok. Ale jakos sie do kupy pozbieralam no i czekam jak na szpilakch. W ostatniej ciazy w 9 tyg serduszko przestało bić wiec ciągle myślę czy teraz będzie dobrze. Ale już do czwartku wytrzymam.
    Będzie dobrze kochana, zobaczysz :-* trzymam kciuki i dawaj znać co i jak

🤰🏻♥️👰
  • daria1 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma czego sie bac, mojej mamie bylo niedobrze przez cale 9 miesiecy i wszystko poszlo pozniej dobrze

ubranka dla niemowląt
  • Luuluu Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wczoraj byłam na wizycie juz u mojego gina prowadzącego... Z miesiączki i usg mam 7tydzien 2 dzień.. Serduszko biło ;) ulga ogromna.. Kolejna wizyta za miesiąc 15 czerwca... Ale dla mojej głowy kazał mi przyjść na 5 min 1 czerwca -zebym sie nie stresowala... -nie uniknione ale musze wytrzymać "tylko" 2 tygodnie...
    Poza tym kazał mi zmienić neoparin na clexane.. Dość negatywnie się na temat neoparin wypowiadał.. Mam nadzieję, ze hematolog nie bedzie robił z tym problemu i wypisze mi refundacje na to.
    Poza tym jestem juz dalej niz ostatnio
    .. Dla osób ktore sa po stracie to chyba najgorsze przekroczyć ten "okropny czas" gdzie miałyśmy zle informacje w poprzedniej ciąży...
    Ale musimy być dobrej myśli...musi być dobrze!!!

2019 II -start z badaniami
    2019 VIII/IX 2x nieudana IUI
    2019 XI - naturalny cud <3
    2020 I 9 - 👼 [*] 7/9
    2020 IV - nasz cud <3 włączone metyle + heparyna +acard
    2020 V 11 mamy ❤

f2w33e3kaumphv47.png
    31 l
  • Natalia0007 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 12maja ujrzałam pozytywny test i beta 40 niestety miałam lekkie brązowe plamienie wiec dostała duphaston i luteinę w poniedziałek robiłam betę i już jest 1260 wiec bardzo ładna jednak czasem martwią mnie lekkie skurcze podbrzusza zawłaszcza pod wieczór i niekiedy widze na wkładce lekkie brązowe ślady 😕strasznie się boje wizyta kolejna 28 cały czas leżę 😖 z objawów jem jak szalona piersi są mega bolące czasem boli kręgosłup i podbrzusze czuje .

12.05 II hcg 40
    15.05 hcg 239
    18.05 hcg 1260
    20.05 hcg 5449
    Duphaston
    Luteina
    Acard
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luuluu wrote:
    Cześć, wczoraj byłam na wizycie juz u mojego gina prowadzącego... Z miesiączki i usg mam 7tydzien 2 dzień.. Serduszko biło ;) ulga ogromna.. Kolejna wizyta za miesiąc 15 czerwca... Ale dla mojej głowy kazał mi przyjść na 5 min 1 czerwca -zebym sie nie stresowala... -nie uniknione ale musze wytrzymać "tylko" 2 tygodnie...
    Poza tym kazał mi zmienić neoparin na clexane.. Dość negatywnie się na temat neoparin wypowiadał.. Mam nadzieję, ze hematolog nie bedzie robił z tym problemu i wypisze mi refundacje na to.
    Poza tym jestem juz dalej niz ostatnio
    .. Dla osób ktore sa po stracie to chyba najgorsze przekroczyć ten "okropny czas" gdzie miałyśmy zle informacje w poprzedniej ciąży...
    Ale musimy być dobrej myśli...musi być dobrze!!!
    Wszystko będzie dobrze :-) :-*

Luuluu lubi tę wiadomość

🤰🏻♥️👰
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0007 wrote:
    Hej dziewczyny 12maja ujrzałam pozytywny test i beta 40 niestety miałam lekkie brązowe plamienie wiec dostała duphaston i luteinę w poniedziałek robiłam betę i już jest 1260 wiec bardzo ładna jednak czasem martwią mnie lekkie skurcze podbrzusza zawłaszcza pod wieczór i niekiedy widze na wkładce lekkie brązowe ślady 😕strasznie się boje wizyta kolejna 28 cały czas leżę 😖 z objawów jem jak szalona piersi są mega bolące czasem boli kręgosłup i podbrzusze czuje .
    Gratulacje! :-*

Uważaj na siebie i dużo odpoczywaj :-)

🤰🏻♥️👰
  • Natalia0007 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violetwoman wrote:
    Gratulacje! :-*

Uważaj na siebie i dużo odpoczywaj :-)
    Dziękuje 🙂cały czas leżę tylko z psem na spacer a tak to łóżko. 🙂

12.05 II hcg 40
    15.05 hcg 239
    18.05 hcg 1260
    20.05 hcg 5449
    Duphaston
    Luteina
    Acard
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze. Relaks, jakieś fajne filmy, coś przyjemnego, wszystko będzie ok

🤰🏻♥️👰
  • Natalia0007 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was ma takie mocne bóle pleców na dole ?

12.05 II hcg 40
    15.05 hcg 239
    18.05 hcg 1260
    20.05 hcg 5449
    Duphaston
    Luteina
    Acard
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0007 wrote:
    Ja takie miałam właśnie w 10 tygodniu
    Jak długo coś robię np sprzątamy czy gotuje to zaczyna boleć, i też jak siedziałam na krześle bez oparcia to bardzo bolało. Trzeba uważać i nie nadwyrężać pleców. Teraz jestem w 11 tygodniu i dwa dni i jest lepiej bo się pilnuje

🤰🏻♥️👰
  • Luuluu Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0007 wrote:
    Ja czasami mam... Jak sie nakrece na robote zwłaszcza... Nie jest stały objaw ale czasami cos mnie tam "ciągnie"...

2019 II -start z badaniami
    2019 VIII/IX 2x nieudana IUI
    2019 XI - naturalny cud <3
    2020 I 9 - 👼 [*] 7/9
    2020 IV - nasz cud <3 włączone metyle + heparyna +acard
    2020 V 11 mamy ❤

f2w33e3kaumphv47.png
    31 l
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ