X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Plamienie - beżowy śluz w pierwszym trymestrze
Odpowiedz

Plamienie - beżowy śluz w pierwszym trymestrze

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no nie każde plamienie jest niebezpieczne i od razu zwiastuje poronienie, często to np jakies pękniete naczynko umiejscowione w pochwie, wiec nie trzeba od razu umierac ze strachu - ale polecam przy jakimkolwiek planieniu ZAWSZE udac sie do lekarza, żeby wykluczyc niebezpieczenstwo a w razie gdyby mialo to być coś niebezpiecznego szybko dostać odpowiednie leki

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Nie no nie każde plamienie jest niebezpieczne i od razu zwiastuje poronienie, często to np jakies pękniete naczynko umiejscowione w pochwie, wiec nie trzeba od razu umierac ze strachu - ale polecam przy jakimkolwiek planieniu ZAWSZE udac sie do lekarza, żeby wykluczyc niebezpieczenstwo a w razie gdyby mialo to być coś niebezpiecznego szybko dostać odpowiednie leki
    Tak, ale przyczyną plamienia może być np. krwiak jak u mnie... Albo odklejająca się kosmówka

• NatiB Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że może, dlatego sie trzeba zglosic do lekarza zeby to wykluczyc, ale powodow moze byc pelno. Jaki kolor plamienia mialas przy krwiaku?

PrimaSort lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo dokładnie każde plamienie nie jest czymś normalnym :/ i trzeba uważać :)

PrimaSort, kamenkaa lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie mi tu nie chodzi o to, że plamienie jest spoko i na pewno nic sie nie dzieje, tylko chcialam pocieszyć ze nie zawsze zwiastuje coś złego

Bartuś❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Pewnie, że może, dlatego sie trzeba zglosic do lekarza zeby to wykluczyc, ale powodow moze byc pelno. Jaki kolor plamienia mialas przy krwiaku?
    Brązowy, kawa z mlekiem raz ciemnoczerwona krew. Raz dużo, raz tylko na papierze...

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Nooo dokładnie każde plamienie nie jest czymś normalnym :/ i trzeba uważać :)
    no taka prawda niestety..

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też strasznie się wystrasxylam pierwszego plamienia i od razu do szpitala pojechałam ! Tyle się teraz czyta na temat nie daj boze poronien :/ ... ze się wcześniej nie reagowalo - lepiej wariatke z siebie w szpitalu zrobić niż później płakać - oczywiście mówię o sobie ;) bo postawiłam wszystkich na równe nogi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Też strasznie się wystrasxylam pierwszego plamienia i od razu do szpitala pojechałam ! Tyle się teraz czyta na temat nie daj boze poronien :/ ... ze się wcześniej nie reagowalo - lepiej wariatke z siebie w szpitalu zrobić niż później płakać - oczywiście mówię o sobie ;) bo postawiłam wszystkich na równe nogi ;)
    Racja. Ja dopiero co w poniedziałek wyszłam ze szpitala. 6 dni z powodu krwawienia i plamienia spędziłam

ania181111 lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. .. trzeba uważać na siebie i maleństwo :) I będzie dobrze. To moja pierwsza ciąża i tak panikuje strasznie ;) jeszcze mam taaaaakie nastroje ze moj facet ma dosc hahaha ;)dopiero wieczorem dochodze do siebie i jestem sobą ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    No właśnie. .. trzeba uważać na siebie i maleństwo :) I będzie dobrze. To moja pierwsza ciąża i tak panikuje strasznie ;) jeszcze mam taaaaakie nastroje ze moj facet ma dosc hahaha ;)dopiero wieczorem dochodze do siebie i jestem sobą ;)
    Rozumiem Cię. Ja poroniłam już 3 razy. To moja 4 ciąża. Nie mam jeszcze dzieci

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bardzo Ci wspolczuje :( ... Ale nie należy się dolowac bo to jeszcze gorzej i źle wpływa na dziecko. Bądźmy zawsze dobrej myśli :) będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się znajdować w sobie tą siłę

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze napewno :) ja dziś caaaaly dzień wymiotuje i leżę w łóżku :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Będzie dobrze napewno :) ja dziś caaaaly dzień wymiotuje i leżę w łóżku :/
    Ja nigdy w ciąży nie wymiotowałam. Trzymaj się :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 14:21

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej szczesciara :) Ja już nie daje rady ale trzymam się dzielnie :)

PrimaSort, kamenkaa lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie wymiotywalam w pierwszej ciazy ani teraz tylko mnie mgli i mam metaliczny posmak w buzi;/

ania181111, PrimaSort lubią tę wiadomość

• pogodynka172203 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na usg dzidzia rośnie tętno w porządku generalnie wszystko prawidłowo. A plamienia takie lekkie mogą zdarzać sie cały pierwszy trymestr, w moim przypadku prawdopodobnie dopochwowa nystatyna podrażnia nabłonek.

Elvi lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogodynka :) to świetnie ze wszystko ok :). Też czasami plamie tak jednorazowo i też wszystko ok ;).

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    ja tez nie wymiotywalam w pierwszej ciazy ani teraz tylko mnie mgli i mam metaliczny posmak w buzi;/
    ale macie szczęście :) ja od 7.00 do 15.00 praktycznie wymiotuje :/

kamenkaa lubi tę wiadomość

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ