Plamienie - beżowy śluz w pierwszym trymestrze
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kamenkaa, 72 to tętno, a 7, to wiek zarodka. Tak, to rozumiem.
Z tego co mi wiadomo, im późniejsza ciąża, tym serduszko szybciej bije.
Ale nie znam się na tętnie, bowiem u mnie lekarze jakoś niespecjalnie badali.
Lekarz powiedział, że jest oka, to niech tak pozostanie i już nie zastanawiać się dniami i nocami;))
Zaraz klapsa dam:) -
PrimaSort wrote:Nie wiem też zadzwoń do ginekologa i zapytaj
Tak tez kochana zrobiłam tam jest napisane 7tydzi /2 co odpowiada wielkosci dziecka 11mm dlatego tam jest ta strzaleczka
Dziekuje Prima ze mi podpowiedziałas bym dzwoniła bo zyłabym w niepewnosci :* -
Witajcie
Zaczełam plamic 2 tygodnie temu, na brązowo to byl 6 tydzień ciazy. Lekarz przepisał 2x1 tabl dupashon stwierdzil ze jest krwiak. Po dwoch dniach krwawienie ustało. Dzis zaczelo pobolewac mnie podbrzusze i zauważyłam ze znow plamie na brązowo...Czy któraś z was miala podobnie??
Jestem juz nastawiona na najgorsze....Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 21:49
-
Kamilo, ja miałam ekscesy z plamieniami, które trwały 3 tygodnie.
Oczywiście lekarzom nie udało się zdiagnozować skąd się pojawiły, bowiem ani krwiaka, ani nadżerki nie miałam.
Plamienia często pojawiają się, gdy oczyszcza się macica, pęknie naczynko.
U mnie raz było, raz nie było
Te plamienia możesz mieć od wchłaniającego się krwiaka.
-
Wesołek wrote:Kamilo, ja miałam ekscesy z plamieniami, które trwały 3 tygodnie.
Oczywiście lekarzom nie udało się zdiagnozować skąd się pojawiły, bowiem ani krwiaka, ani nadżerki nie miałam.
Plamienia często pojawiają się, gdy oczyszcza się macica, pęknie naczynko.
U mnie raz było, raz nie było
Te plamienia możesz mieć od wchłaniającego się krwiaka.
Nadzerke mam ale bardzo maleńka tak powiedzial lekarz, ledwo widoczna. Mam nadzieje ze to wina krwiaka lub jakiegoś naczynka. Zrobilam dzis bete wynik wysla mi na e-mail o 14...jutro znow powtórzę. -
Hej dziewczyny dołączę do Was od ok tygodnia wiem że będę mama:D ogromnie się cieszę i Wam również gratuluję . Bete robiłam tydzień temu wynik to : 6725 czyli jakiś piąty tydzień mam nawet zdjęcie mojego bejbi ;)jak się czujecie ? Ja kiepsko zawroty głowy i mdłości mi się zaczynają[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyWitajcie! Dawno się nie odzywałam.
W środę wieczorem przyjechalam do mamy i w nocy zaczelam krwawic ze skrzepami. Od razu do szpitala. Leze w szpitalu. W nocy zrobili mi usg i ciaza nie poronila sie. Dostalam kroplowke i leki.
Tu maja bardzo slaby sprzet. Na ich USG nie bylo nawet widac zarodka a co dopiero serca... powiedzieli ze ciaza za mala o tydzien i ze ten drugi pecherzyk to nie pecherzyk tylko krwiak. Poza tym nawet nie chcieli zobaczyc mojej teczki z badaniami i na co choruje nie wiedza...
Jak powiedzialam im jakie leki biore to kazali je odstawic. Powiedzieli tez ze serce zarodka jak juz udalo im sie znalezc zarodek.... ze serce bije za wolno. Wkurzylam sie i zadzwonilam do mojego ginekologa bo w koncu bylam u niego na wizycie dwa dni temu wieczorem.
No bo nie mozliwe zeby ciaza w ciagu 30 godzin sie zmniejszyla. Przecież 40 godzin wcześniej byłam u swojego ginekologa i było ok. A moj ginekolog na to ze pod zadnym pozorem nie wolno mi odstawiac tych lekow ktore biore bo z moja historia musze je brac. Ze zarodek ma prawidlowe wymiary i ze to dobrze ze jest widoczne tetno plodu bo to dobrze rokuje. Normalnie tetno pojawia sie jakos w polowie 7 lub na poczatku 8 tygodnia a u mnie 6 tygodni i 1 dzien i juz tetno. Poza tym tetno powiedzial ze bardzo ladne.
Co do drugiego pecherzyka to powiedzial ze to nie jest zaden krwiak bo krwiak nie jest otoczony kosmowka wiec jest to pecherzyk poza tym w nim bylo cialko zolte... Jedynie moze na ta chwile tak byc ze ten jeden pecherzyk sie roni. Wiec leze w szpitalu,biore swoje leki a jak czegos chce sie dowiedziec to nie pytam tych na oddziale tylko dzwonie do swojego lekarza. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyania181111 wrote:Kamenkaa termin na 10 lipca wczoraj spanikowalam bo dostałam plamienia i dziś do mojego szpitala jadę sprawdzić czy z dzidzia wszystko ok
Ja jeszcze nie mam karty ciąży ale dziś 6 tygodni i 2 dni -
PrimaSort wrote:Ani witaj i napisz co z dzidzią
Ja jeszcze nie mam karty ciąży ale dziś 6 tygodni i 2 dni
trzymam kciuki za Was dziewczyny
U mnie ogolnie ok
Dzis dośc troche sie nachodziłam i przy sikaniu na papierze troche sluzu kremowego spanikowalam ale nic nie boli i juz go nie widze pytajac lekarza mowil ze taki bialy kremowy moze byc nie wiem co myslec mam nadzieje ze bd dobrze
Prima te Aniolki mi sle zle kojarzą -(masz juz trzy ciaże za sobą Aniolkowe")?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 14:43
PrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamenkaa wrote:trzymam kciuki za Was dziewczyny
U mnie ogolnie ok
Dzis dośc troche sie nachodziłam i przy sikaniu na papierze troche sluzu kremowego spanikowalam ale nic nie boli i juz go nie widze pytajac lekarza mowil ze taki bialy kremowy moze byc nie wiem co myslec mam nadzieje ze bd dobrze
Prima te Aniolki mi sle zle kojarzą -(masz juz trzy ciaże za sobą Aniolkowe")? -
nick nieaktualny
-
PrimaSort wrote:Ani witaj i napisz co z dzidzią
Ja jeszcze nie mam karty ciąży ale dziś 6 tygodni i 2 dni
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]