Plamienie - beżowy śluz w pierwszym trymestrze
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ciężka sprawa z mdłościami, naprawdę.
Już mam je za sobą, ale wiem, że są męczące.
Wiesz co, Prima, przypomniała mi się pewna kwestia.
W ostatniej ciąży miałam 2 pęcherzyki. Z czego jeden miał malutki zarodek, a drugi był pusty.
Nie znałam się na becie, ale ją zrobiłam w 4-5 tygodniu, gdzie wynosiła grubo ponad 30 tyś. Tylko akurat trafiłam na malejącą, więc już wiedziałam, że to się ciekawie nie skończy. -
nick nieaktualnyWesołek wrote:Ciężka sprawa z mdłościami, naprawdę.
Już mam je za sobą, ale wiem, że są męczące.
Wiesz co, Prima, przypomniała mi się pewna kwestia.
W ostatniej ciąży miałam 2 pęcherzyki. Z czego jeden miał malutki zarodek, a drugi był pusty.
Nie znałam się na becie, ale ją zrobiłam w 4-5 tygodniu, gdzie wynosiła grubo ponad 30 tyś. Tylko akurat trafiłam na malejącą, więc już wiedziałam, że to się ciekawie nie skończy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzepraszam, że dopiero teraz piszę ale internet mi w domu padł...
Na tą chwilę bliźniaki ale jeden bardzo słabo rokuje - pęcherzyk mały o nieregularnym kształcie a ciałko żółte wewnątrz niego za duże najprawdopodobniej nie przetrwa ;-(
Poniżej zdjęcia z dzisiejszego USG.
Proszę o modlitwę za moje maleństwa aby oba prawidłowo się rozwijały.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czułam, że Prima, to bliźniaki.
Kochana, niestety tak jest często, że słabszy znika.
U mnie tak było..
Ważne, żeby był zdrowy chociaż 1.
Wiem, że się martwisz,aby 2 przetrwały, ale nic nie jest powiedziane, że tak będzie;)
Trzymamy kciuki bardzo, bardzo!
Kamenkka, to świetna wiadomość
Niech Wasze maleństwa rosną!PrimaSort lubi tę wiadomość
-
PrimaSort, widzisz, miałam przeczucie, ze bliźnięta. Czasami jest tak jak wesołek mówi, że jeden może się wchłonąć, ale z drugiej strony te rozmiary są tak malutkie, że określić wielkość jest bardzo trudno. Może ten słabszy nadrobi.
Należy się modlić aby ten pęcherzyk o nieregularnym kształcie nie miał wpływu na drugie maleństwo. Bliźnięta są super, ale to jest mocne obciążenie dla organizmu. Ale należy zaufać troszkę matce naturze.
Trzymam kciuki, aby było wszystko dobrze.PrimaSort lubi tę wiadomość
-
PrimaSort wrote:Serduszko biło? U mnie w jednym coś pulsowało, ale będzie serduszko badane za dwa tygodnie na wizycie.
tak widzialam ze biło i mowil ze wszystko ok
Mowil ze wszystko ok ze nie ma juz zagrozonej ciazy i wogole dobrze tylko co teraz sie dopatrzylam na karcie wkleje Wam pisze
FHR (+) I PISZE 72/7 DZiwny opis a czytajac w necie ma byc 120 do 160
nie zapytalam o to bo mowil ogolnie wszystko dobrze bez zagrozen bez plamienia a teraz tak gapiąc sie w ta karte widze to jak myslicie to opis tego czy co innego boje sie troche ze to niskie ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 11:07
Ollaala lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamenkaa wrote:tak widzialam ze biło i mowil ze wszystko ok
Mowil ze wszystko ok ze nie ma juz zagrozonej ciazy i wogole dobrze tylko co teraz sie dopatrzylam na karcie wkleje Wam pisze
FHR (+) I PISZE 72/7 DZiwny opis a czytajac w necie ma byc 120 do 160
nie zapytalam o to bo mowil ogolnie wszystko dobrze bez zagrozen bez plamienia a teraz tak gapiąc sie w ta karte widze to jak myslicie to opis tego czy co innego boje sie troche ze to niskie ...