Plamienie - beżowy śluz w pierwszym trymestrze
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitajcie, jestem w 6 tygodniu ciąży. Od kilku dni pojawił się beżowy śluz. Biorę leki na podtrzymanie - Duphaston 3x1 i magnez 3x1...
Jestem po 3 poronieniach. W pierwszej ciąży również plamiłam na beżowo, potem krew i poronienie
Lekarz każe brać leki i się oszczędzać.
Czy któraś z Was tam ma lub miała, że plamiła? Bólu brzucha nie mam przy tym. -
nick nieaktualnykamenkaa wrote:IDz lepiej skonsultuj z lekarzem ... Lepiej iść niż potem żalować ...
trzymam kciuki by bylo wszystko dobrze!
Lekarz powiedział, że przyrost bardzo ładny. Podejrzewa bliźniaki ale nie było dobrze widać na USG na pierwszej wizycie. Kolejną wizytę mam za 9 dni - 16 listopada o 16:00. -
nick nieaktualnykamenkaa wrote:ojej ... dziwne podejscie lekarza ale mysle ze bedzie wszystko dobrze badz dobrej myśli ...
A nie widac bylo nawet pecherzyka na Usg ? w 6tyg?
To dobry specjalista - dr hab. Zajmuje się leczeniem niepłodności.
Na USG byłam jak miałam 4 tygodnie i 4 dni skończone. Było dobrze widać 1 pęcherzyk a drugi mniej wyraźny. Na tej wizycie ma się wyjaśnić. Lekarz nie chciał obiecywać nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 20:06
-
ahaaa i dlatgo nie było widac
wiec moim zdaniem wszystko bedzie dobrze wiesz jakies 2tyg temu tez mialam plamienia śluz brązowawy balam sie bardzo przy badaniu powiedzial ze tego duzo dostalam "dupka" jak narazie nie plamie ale po poronieniu mam taki strach jak Ty ...... bo tez plamiłam wlasnie a potem.......PrimaSort, Ollaala lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamenkaa wrote:ahaaa i dlatgo nie było widac
wiec moim zdaniem wszystko bedzie dobrze wiesz jakies 2tyg temu tez mialam plamienia śluz brązowawy balam sie bardzo przy badaniu powiedzial ze tego duzo dostalam "dupka" jak narazie nie plamie ale po poronieniu mam taki strach jak Ty ...... bo tez plamiłam wlasnie a potem....... -
obecnie mam 6tydzien a plamilam 2tyg temu wiec 4tydz
Ogolnie nie wiem czemu plamiłam sam tego nie wiedział stwierdził ze byc moe naczynka jakies pekły czy cos mam obserwowac na drugi dzien po tym jak wzielam dupka nie plamiłam juz czego i Tobie zycze..Ollaala lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamenkaa wrote:obecnie mam 6tydzien a plamilam 2tyg temu wiec 4tydz
Ogolnie nie wiem czemu plamiłam sam tego nie wiedział stwierdził ze byc moe naczynka jakies pekły czy cos mam obserwowac na drugi dzien po tym jak wzielam dupka nie plamiłam juz czego i Tobie zycze.. -
nick nieaktualnykamenkaa wrote:wedlug belly (6 tyg. i 4 dni) a on stwierdzil ze troszenke wczesniejsza ciaza wiec 6tydz .
ja 2xdziennie dupka biore .
Minely Ci plamienia a wogole duzo ich masz?
Piszę przecież Tobie, że plamię od tygodnia czylu cały czas -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PrimaSort, plamienie nie zawsze jest związane z czymś złym.
Przyczyn może być dużo, np. oczyszczanie się macicy, krwiaczek, pęknięcie naczynka..
Miałam 3 tygodnie plamień. Od 2 tygodni cisza.. Także nie zawsze to jest coś złego.kamenkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWesołek wrote:PrimaSort, plamienie nie zawsze jest związane z czymś złym.
Przyczyn może być dużo, np. oczyszczanie się macicy, krwiaczek, pęknięcie naczynka..
Miałam 3 tygodnie plamień. Od 2 tygodni cisza.. Także nie zawsze to jest coś złego. -
Prima wiesz jakoś na Twoim miejscu pojechałabym do szpitala ja to straszna panikara jestem wole dmuchac na zimne....
Wczoraj jak bylam w Wc tez na papierze zauwazylam śluz jasny pomyslałam moze to nic takiego choc juz obawa jest ah
Czy Ciebie cos boli przy tym?Ollaala lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJutro zrobię betę tak jak zwykle o 13 aby łatwiej było obliczyć przyrost. To będzie równo po 144 godzinach. Ostatnią betę też wykonywałam po 144 godzinach.
Dzisiaj już nie leże plackiem bo lekarz powiedział, że to nic nie da. Jeśli mnie brzuch nie boli to nie ma przekazu. Mam się po prostu oszczędzać i czymś zająć. Będę cały dzień siedziała z mężem na kanapie przed telewizorem.