Płeć dziecka znana w 12 tc która tak miała?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w obu ciążach poznałam płeć w 12 tygodniu i się to sprawdziło. Tak jak wcześniej dziewczyny pisały jeśli lekarz ma bardzo dobry sprzęt i jest dobrym specjalistą to określi bez problemu po wyrostku płciowym. Mój lekarz od genetycznego sam spytał czy chce zna płeć i powiedział że jakby nie był pewien to by nie mówił. Znajomym robiącym u niego też się sprawdziło za każdym razem.
-
ja dokladnie w 12tc (wczoraj), usłyszałam, ze na 60-70% dziewczynka. bardzo sie ciesze, bo z ciążą wszystko ok, ale płcią jestem rozczarowana, bo chcialam synka bardzo. może coś sie jeszcze zmieni bo z mężem "celowaliśmy" na chłopaka. z drugiej strony jakby mi powiedzieli, ze to jednak chlopak to nie wiem czy bym uwierzyła.
-
Ja za niecały tydzień będę miała badanie prenatalne (będzie to 12t + 0d) i mam nadzieję, że wstępnie też się dowiem kto siedzi w moim brzuszku dam znać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 10:58
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
nick nieaktualny
-
To niekoniecznie kwestia sprzętu a samego dziecka - na przełomie 11/12 tygodnia narządy płciowe zaczynają się różnicować dopiero. Jak są już widoczne cechy danej płci to lekarz może je odczytać, ale czasami jeszcze nie widać. Na początku męskie i żeńskie narządy wyglądają niemal identycznie:
chłopiec 11 tygodni:
dziewczynka 11 tygodni:
EDIT:
Ja się dowiedziałam, że będzie córka w 16tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 14:56
Matylda
-
nick nieaktualny
-
12tyg.5d. lekarz na USG dostrzegł wargi sromowe i pytał czy widzę, że to dziewczynka. Oczywiście ja nic na tych ekranach nie rozpoznaję poza głównym zarysem sylwetki dziecka. Doktor stwierdził, że płeć będziemy potwierdzać w kolejnych badaniach. Jest dobrym specjalistą i myślę, że się nie myli. Czas pokażeNimfa
-
nick nieaktualnyHmm. W pierwszej ciąży dowiedziałam się dopiero w 18tc, że będzie córka. W drugiej ciąży w 12tc lekarka stwierdziła, że będzie chłopak. Zaznaczę, że obie ciążę przechodziłam zupełnie inaczej i tym też lekarka mogła się zasugerować. Przyznam, że bardzo się ucieszyłam, że drugie dziecko to chłopak. Jednak w 18tc lekarka "zmieniła" zdanie i okazało się, że będę miała drugą córkę Jeśli będzie mi dane zostać mamą kolejny raz, to wstrzymam się z poznaniem płci przynajmniej do połowy ciąży