X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Z czym?

przesada w tej Anglii :-)

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka77 wrote:
    Hmm.. Tam nie mam ubezpieczenia, a gin prywatnie nie pytajcie nawet ile sobie liczy za wizyte,... Bo zaczyna sie od 150euro ;-) A nie mówie o kosztach porodu ... Mój teraz wyjedzie z powrotem szybciej, będzie załatwiał takie sprawy i jak ogarnie to ubezp., to moge jechac tam, bo tez mam dobrego gina.
    W sumie sama nie wiem ;d
    Ale w PL zaproponowali mi w mojej przychodni, ze od 21 tyg jest darmowa szkoła rodzenia :-D I nie wiem czy sie nie skusić ha ha :D

Ale jak w pl bedziesz to bez meza?

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On tam ma prace lepiej płatną i w ogóle. Tutaj mam też rodziców, więc tak do końca sama nie zostanę, a On by zjeżdżał raz w mcu... Ale jednak jeśli chodzi o to, to wolałabym być razem z Nim. Jeśli załatwi wszystko, to jade :-)

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka77 wrote:
    przesada w tej Anglii :-)

Aaaaa...no u nich nie nizu wiec sie nie stresuja tak kazda ciaza, oni dopiero interesuja sie ciaza po 12 tygodniu

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka77 wrote:
    On tam ma prace lepiej płatną i w ogóle. Tutaj mam też rodziców, więc tak do końca sama nie zostanę, a On by zjeżdżał raz w mcu... Ale jednak jeśli chodzi o to, to wolałabym być razem z Nim. Jeśli załatwi wszystko, to jade :-)

No to masz dylemat :-D

Natalka77 lubi tę wiadomość

• Lena84 Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie odbiera telefonu ..... sprawa jest tego typu.....zaczne od poczatku... w zeszłym roku byłam u swojego starego gin, który powiedział, ze musze znalezc ginekol-endokrynologa. Podczas tamtej wizyty przepisał mi dupka....wykupiłam, ale nie wziełam... znalazłam ginekologa-endokrynologa, która okaząła sie spoko babka. Natepnie po badaniach okazało sie ze mam prolaktyne podwyższona....dostałam bromka.... nie widzac efektów, wziełam dupka ( 3 cykl)-bez wiedzy lekarza endokrynologa.... pod koniec kwietnia kupiłam zioła ojca sroki....i tak to własnie wyszło...a teraz sie boje jej powiedziec ze sama bez jej wiedzy wiełam....
    i co teraz Ja głupia narobiłam....zmienić lekarza i głupią udać czy jak ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego kalendarzyka mi wynika, że mam jeszcze +/- miesiąc do końca tego największego ryzyka poronienia ... Tak się boje ;/ Nie chciałabym przeżyć tego drugi raz ... Coś strasznego ... Siada na psyche.

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zrob tak....idz do tej babki....i powiedz ze zaszlas, a jak ona ci nic nie da to zasugeruj ...ze co z luta czy dupkiem? Jak ona nic nie powie...to moze wroc do tego starego lekarza po porade, poprostu powiedz ze sie martwisz...???

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena84 wrote:
    nie odbiera telefonu ..... sprawa jest tego typu.....zaczne od poczatku... w zeszłym roku byłam u swojego starego gin, który powiedział, ze musze znalezc ginekol-endokrynologa. Podczas tamtej wizyty przepisał mi dupka....wykupiłam, ale nie wziełam... znalazłam ginekologa-endokrynologa, która okaząła sie spoko babka. Natepnie po badaniach okazało sie ze mam prolaktyne podwyższona....dostałam bromka.... nie widzac efektów, wziełam dupka ( 3 cykl)-bez wiedzy lekarza endokrynologa.... pod koniec kwietnia kupiłam zioła ojca sroki....i tak to własnie wyszło...a teraz sie boje jej powiedziec ze sama bez jej wiedzy wiełam....
    i co teraz Ja głupia narobiłam....zmienić lekarza i głupią udać czy jak ;/

Nie ma co się bać. Lekarz jest od tego, żeby pomóc. KRzyczeć nie będzie, a ukrywać też nie można, dla dobra Twojego i dziecka, a skoro babka jest spoko, jak piszesz, to na pewno powie coś mądrego !

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka77 wrote:
    Z tego kalendarzyka mi wynika, że mam jeszcze +/- miesiąc do końca tego największego ryzyka poronienia ... Tak się boje ;/ Nie chciałabym przeżyć tego drugi raz ... Coś strasznego ... Siada na psyche.

No do 12 tygodnia to napewno nigdzie sie nie wybieraj!!!!

• Lena84 Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...mam jeszcze dupka....biore go....co bedzie to bedzie.... tylko jak codzień sie go bierze czy co??
    nabroiłam :( maaasakra

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena84 wrote:
    ...mam jeszcze dupka....biore go....co bedzie to bedzie.... tylko jak codzień sie go bierze czy co??

No codziennie...nie mozna przerwac...na ile jeszcze masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    No do 12 tygodnia to napewno nigdzie sie nie wybieraj!!!!
    Nie , nie przed 12 tyg, to na pewno nie wyjade. Takich stresów to mi na chwile obecną nie trzeba.

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena84 wrote:

Nie stresuj sie tylko wal do gina jutro, jak nie do niej to do kogos innego

• rediii Znajoma

Wysłany: 8 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jeden dzień mnie nie było.....tyle czytania ;)))

To od początku Natalka77 moje gratulacje :)))

Asha bardzo dobrze z ta praca, ze już nie wróciłaś... Nie ma co.
    Mi tez się piękna cera zrobiła teraz, czasami od rana mnie podbrzusze delikatnie pobolewa, ale ponoć to norma bo miedzy 4-5 tyg. Maluszek dosyć szybko rośnie ;)

Ja już nie mogę się tej wizyty u ginekologa doczekać :))) masakra

Asha, Natalka77 lubią tę wiadomość

f2w3rjjggi8buwxw.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rediii wrote:
    Laski jeden dzień mnie nie było.....tyle czytania ;)))

To od początku Natalka77 moje gratulacje :)))

Asha bardzo dobrze z ta praca, ze już nie wróciłaś... Nie ma co.
    Mi tez się piękna cera zrobiła teraz, czasami od rana mnie podbrzusze delikatnie pobolewa, ale ponoć to norma bo miedzy 4-5 tyg. Maluszek dosyć szybko rośnie ;)

Ja już nie mogę się tej wizyty u ginekologa doczekać :))) masakra

No witam witam, gdzie to sie podziewamy??? :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku cwilke mnie nie byloa to tyle juz napisane :)

Asha to Ty tam uwazaj na siebie

Natalka wspolczuje Ci straszliwy delemt:/ ja bym bez swojego nie mogla

• rediii Znajoma

Wysłany: 8 maja 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe dużo latania dzisiaj :) my z kolei odwołaliśmy wycieczkę do Czarnogóry własnej dzisiaj bo stwierdziłam, ze nie ma co ryzykować... Moja znajoma jak była w ciąży to właśnie się zatruła i nie mogła do końca z tym lekarzem się dogadać bo twierdził ze wszystko jest ok, a ona biedna się tak zestresowała. No wiec nie ryzykujemy. Kiedy indziej pojedziemy ;)

Asha lubi tę wiadomość

f2w3rjjggi8buwxw.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    ojejku cwilke mnie nie byloa to tyle juz napisane :)

Asha to Ty tam uwazaj na siebie

Natalka wspolczuje Ci straszliwy delemt:/ ja bym bez swojego nie mogla

No ja wlasnie tez bym nie mogla, juz w pierwszej ciazy bylam sama, pomimo tego z mezem bylym zylam w jednym domu i drugi raz za cholere bym sie nie zgodzila

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rediii wrote:
    Hehehe dużo latania dzisiaj :) my z kolei odwołaliśmy wycieczkę do Czarnogóry własnej dzisiaj bo stwierdziłam, ze nie ma co ryzykować... Moja znajoma jak była w ciąży to właśnie się zatruła i nie mogła do końca z tym lekarzem się dogadać bo twierdził ze wszystko jest ok, a ona biedna się tak zestresowała. No wiec nie ryzykujemy. Kiedy indziej pojedziemy ;)

Bardzo dobra decyzja :-)

rediii lubi tę wiadomość

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ