X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Z czym?

przesada w tej Anglii :-)

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka77 wrote:
    Hmm.. Tam nie mam ubezpieczenia, a gin prywatnie nie pytajcie nawet ile sobie liczy za wizyte,... Bo zaczyna sie od 150euro ;-) A nie mówie o kosztach porodu ... Mój teraz wyjedzie z powrotem szybciej, będzie załatwiał takie sprawy i jak ogarnie to ubezp., to moge jechac tam, bo tez mam dobrego gina.
    W sumie sama nie wiem ;d
    Ale w PL zaproponowali mi w mojej przychodni, ze od 21 tyg jest darmowa szkoła rodzenia :-D I nie wiem czy sie nie skusić ha ha :D

Ale jak w pl bedziesz to bez meza?

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On tam ma prace lepiej płatną i w ogóle. Tutaj mam też rodziców, więc tak do końca sama nie zostanę, a On by zjeżdżał raz w mcu... Ale jednak jeśli chodzi o to, to wolałabym być razem z Nim. Jeśli załatwi wszystko, to jade :-)

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka77 wrote:
    przesada w tej Anglii :-)

Aaaaa...no u nich nie nizu wiec sie nie stresuja tak kazda ciaza, oni dopiero interesuja sie ciaza po 12 tygodniu

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka77 wrote:
    On tam ma prace lepiej płatną i w ogóle. Tutaj mam też rodziców, więc tak do końca sama nie zostanę, a On by zjeżdżał raz w mcu... Ale jednak jeśli chodzi o to, to wolałabym być razem z Nim. Jeśli załatwi wszystko, to jade :-)

No to masz dylemat :-D

Natalka77 lubi tę wiadomość

• Lena84 Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie odbiera telefonu ..... sprawa jest tego typu.....zaczne od poczatku... w zeszłym roku byłam u swojego starego gin, który powiedział, ze musze znalezc ginekol-endokrynologa. Podczas tamtej wizyty przepisał mi dupka....wykupiłam, ale nie wziełam... znalazłam ginekologa-endokrynologa, która okaząła sie spoko babka. Natepnie po badaniach okazało sie ze mam prolaktyne podwyższona....dostałam bromka.... nie widzac efektów, wziełam dupka ( 3 cykl)-bez wiedzy lekarza endokrynologa.... pod koniec kwietnia kupiłam zioła ojca sroki....i tak to własnie wyszło...a teraz sie boje jej powiedziec ze sama bez jej wiedzy wiełam....
    i co teraz Ja głupia narobiłam....zmienić lekarza i głupią udać czy jak ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego kalendarzyka mi wynika, że mam jeszcze +/- miesiąc do końca tego największego ryzyka poronienia ... Tak się boje ;/ Nie chciałabym przeżyć tego drugi raz ... Coś strasznego ... Siada na psyche.

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zrob tak....idz do tej babki....i powiedz ze zaszlas, a jak ona ci nic nie da to zasugeruj ...ze co z luta czy dupkiem? Jak ona nic nie powie...to moze wroc do tego starego lekarza po porade, poprostu powiedz ze sie martwisz...???

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena84 wrote:
    nie odbiera telefonu ..... sprawa jest tego typu.....zaczne od poczatku... w zeszłym roku byłam u swojego starego gin, który powiedział, ze musze znalezc ginekol-endokrynologa. Podczas tamtej wizyty przepisał mi dupka....wykupiłam, ale nie wziełam... znalazłam ginekologa-endokrynologa, która okaząła sie spoko babka. Natepnie po badaniach okazało sie ze mam prolaktyne podwyższona....dostałam bromka.... nie widzac efektów, wziełam dupka ( 3 cykl)-bez wiedzy lekarza endokrynologa.... pod koniec kwietnia kupiłam zioła ojca sroki....i tak to własnie wyszło...a teraz sie boje jej powiedziec ze sama bez jej wiedzy wiełam....
    i co teraz Ja głupia narobiłam....zmienić lekarza i głupią udać czy jak ;/

Nie ma co się bać. Lekarz jest od tego, żeby pomóc. KRzyczeć nie będzie, a ukrywać też nie można, dla dobra Twojego i dziecka, a skoro babka jest spoko, jak piszesz, to na pewno powie coś mądrego !

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka77 wrote:
    Z tego kalendarzyka mi wynika, że mam jeszcze +/- miesiąc do końca tego największego ryzyka poronienia ... Tak się boje ;/ Nie chciałabym przeżyć tego drugi raz ... Coś strasznego ... Siada na psyche.

No do 12 tygodnia to napewno nigdzie sie nie wybieraj!!!!

• Lena84 Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...mam jeszcze dupka....biore go....co bedzie to bedzie.... tylko jak codzień sie go bierze czy co??
    nabroiłam :( maaasakra

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena84 wrote:
    ...mam jeszcze dupka....biore go....co bedzie to bedzie.... tylko jak codzień sie go bierze czy co??

No codziennie...nie mozna przerwac...na ile jeszcze masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    No do 12 tygodnia to napewno nigdzie sie nie wybieraj!!!!
    Nie , nie przed 12 tyg, to na pewno nie wyjade. Takich stresów to mi na chwile obecną nie trzeba.

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena84 wrote:

Nie stresuj sie tylko wal do gina jutro, jak nie do niej to do kogos innego

• rediii Znajoma

Wysłany: 8 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jeden dzień mnie nie było.....tyle czytania ;)))

To od początku Natalka77 moje gratulacje :)))

Asha bardzo dobrze z ta praca, ze już nie wróciłaś... Nie ma co.
    Mi tez się piękna cera zrobiła teraz, czasami od rana mnie podbrzusze delikatnie pobolewa, ale ponoć to norma bo miedzy 4-5 tyg. Maluszek dosyć szybko rośnie ;)

Ja już nie mogę się tej wizyty u ginekologa doczekać :))) masakra

Asha, Natalka77 lubią tę wiadomość

f2w3rjjggi8buwxw.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rediii wrote:
    Laski jeden dzień mnie nie było.....tyle czytania ;)))

To od początku Natalka77 moje gratulacje :)))

Asha bardzo dobrze z ta praca, ze już nie wróciłaś... Nie ma co.
    Mi tez się piękna cera zrobiła teraz, czasami od rana mnie podbrzusze delikatnie pobolewa, ale ponoć to norma bo miedzy 4-5 tyg. Maluszek dosyć szybko rośnie ;)

Ja już nie mogę się tej wizyty u ginekologa doczekać :))) masakra

No witam witam, gdzie to sie podziewamy??? :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku cwilke mnie nie byloa to tyle juz napisane :)

Asha to Ty tam uwazaj na siebie

Natalka wspolczuje Ci straszliwy delemt:/ ja bym bez swojego nie mogla

• rediii Znajoma

Wysłany: 8 maja 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe dużo latania dzisiaj :) my z kolei odwołaliśmy wycieczkę do Czarnogóry własnej dzisiaj bo stwierdziłam, ze nie ma co ryzykować... Moja znajoma jak była w ciąży to właśnie się zatruła i nie mogła do końca z tym lekarzem się dogadać bo twierdził ze wszystko jest ok, a ona biedna się tak zestresowała. No wiec nie ryzykujemy. Kiedy indziej pojedziemy ;)

Asha lubi tę wiadomość

f2w3rjjggi8buwxw.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    ojejku cwilke mnie nie byloa to tyle juz napisane :)

Asha to Ty tam uwazaj na siebie

Natalka wspolczuje Ci straszliwy delemt:/ ja bym bez swojego nie mogla

No ja wlasnie tez bym nie mogla, juz w pierwszej ciazy bylam sama, pomimo tego z mezem bylym zylam w jednym domu i drugi raz za cholere bym sie nie zgodzila

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rediii wrote:
    Hehehe dużo latania dzisiaj :) my z kolei odwołaliśmy wycieczkę do Czarnogóry własnej dzisiaj bo stwierdziłam, ze nie ma co ryzykować... Moja znajoma jak była w ciąży to właśnie się zatruła i nie mogła do końca z tym lekarzem się dogadać bo twierdził ze wszystko jest ok, a ona biedna się tak zestresowała. No wiec nie ryzykujemy. Kiedy indziej pojedziemy ;)

Bardzo dobra decyzja :-)

rediii lubi tę wiadomość

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ