Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No wiem ,że powinnam przystopować i bardziej się wyluzować , jednak dla mnie to dziwne jest ,że czuję się na ogół zupełnie normalnie
-
Ogólnie to chodzę do gina prywatnie,ostatnie miałam 4.11 robione.
Niestety w moim mieście nie ma Gin takiego godnego zaufania,jednym słowem same patałachy . Za 11 dni mam prenatalne,no jakoś muszę wytrzymać do tego czasu
aghata myślisz ,że to może oznaczać coś złego ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 12:34
-
Kikusia, znalazłam kiedyś na innym forum kobietę, która miała straszne dolegliwości, a jednak okazało się, że ciąża obumarła. Jak może pamiętasz ja tez miałam pusty pęcherzyk i doskonale Cię rozumiem. Mimo, że od trzech tygodni czuję się gorzej, nie mam apetytu, a wieczorami jest mi słabo i mam mdłości to i tak ciągle myślę czy na pewno dzidzia się rozwija... I strasznie się boję co zobaczę za 13 dni na usg. Coś czuję, że będę spokojna dopiero jak urodzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 13:09
-
Nie wytrzymam jednak dziewczyny, znalazłam w moim mieście Gin prywatnie, dzisiaj o 18 się dowiem .. uff zeby tylko było ok
-
Niepotrzebnie się wystraszyłam , ale na wszelki wypadek byłam u innego Gin dzisiaj.
I tak co mogę powiedzieć Wam kochane ,że jestem szczęśliwa Nie zamartwiajcie się tak jak ja, jeśli praktycznie nie macie tych objawów . Lekarz mi powiedział , że nie jest tak aby każda kobieta musiała wymiotować i się męczyć.
Przedstawiam wam mój maleńki cud
Ruszam nóżkami i rączkami :*
Serduszko bije FHR 160Sista, Katie87 lubią tę wiadomość
-
No wiecie nic tylko sama sobie to wkręciłam. Ale to przez to ,że jak człowiek zacznie czytać po internecie o tych objawach ,których ja nie mam to od razu idzie sobie wmówić ,że na pewno jest źle . Przed tą wizytą byłam u przyjaciółki ,która jak mnie usłyszała powiedziała,żebym puknęła się w czoło bo gadam bzdury . Ona jest starsza ode mnie o 10 lat i ma syna 13 letniego , będąc z nim w ciąży powiedziała że nie miała kompletnie żadnych objawów i czuła się całą ciążę wręcz fantastycznie . Od razu mnie naprostowała ,że mam nie czytać głupot na internecie , bo każda kobieta inaczej ciążę przechodzi .
Oczywiście od lekarza to samo usłyszałam ,że w ciąży nie koniecznie trzeba wymiotować a wymiotować można z miliona powodów . Mówił , że głównym objawem ciąży jest brak miesiączki oraz ,że powinnam się cieszyć
Oczywiście więcej już nie będę ! niepotrzebnie sobie narobiłam czarnych scenariuszy
Jeszcze dostałam taką radę od lekarza na temat kochania się
Nie za długo,nie za głęboko,delikatnie obchodzić się z piersiami .Ogólnie ostrożnie,chociaż ja jestem tak ostrożna ,że nawet chęci nie mam
Cieszę się , że moja dzidzia jest taka grzeczna i mogę jeść,spać,chodzić normalnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 09:20
-
nick nieaktualnyJa na razie nie mam prawie żadnych objawów. Jedynie bolą mnie piersi (ale prawie tak jak na @), częściej odwiedzam toaletę i bardziej chce mi się pić.
Mnie jednak brak objawów cieszy. Jest duża szansa, że zapamiętam ciążę jako fantastyczne przeżycie -
nick nieaktualnyWitam dziewczyny!
U mnie objawami (które zganiałam na nadchodzącą @ ) były przede wszystkim wielkie obrzmiałe sutki i okropny ból piersi, nawet kołdra i koszulka nocna mnie uwierają do tego dużo śluzu w dniu spodziewanej @, szyjka była nisko i nagle poszła w górę mocno, temp nie mierzyłam (to był cykl, w którym odpuściłam ), w nocy miałam straszne napady duszności aż okno otwierałam :o często biegam do toalety, leciutko czasem kłuje mnie brzuszek i raz zrobiło mi się słabo no i wczoraj w 34 dc (cykle 30-34 dniowe) popołudniu mega ciemna druga krecha -
Czytałam ten wątek z nadzieją od kiedy zaczęłam starania o Groszka, doszukując się u siebie pierwszych objawów, więc chętnie podaję swoje potwierdzone symptomy
Tuż po zapłodnieniu (myślę, że dzień lub dwa po owulacji) poczułam wrażliwość sutków, których nie było w poprzednich dwóch cyklach starań.
Nawet pomyślałam, że to niemożliwe, że tak szybko coś poczułam, jednak piersi uwrażliwiały się z każdym dniem coraz bardziej, aż w dniu spodziewanej miesiączki bolały już całkiem mocno, zaokrągliły się i ujędrniły.
Zauważyłam też malutkie fioletowe żyłki wokół sutków tuz przed niem spodziewanej @, których nigdy wcześniej nie wiedziałam, więc już przed zrobieniem testu byłam niemal pewna, że się udało W kolejnych dniach 2 pozytywne testy i od czasu do czasu pobolewanie jajników aż do teraz.
Poza tym brak innych objawów, przynajmniej do tej pory (5tc).
-
hej dziewczyny.
Poratujcie bo staramy sie ponad rok i od 5 msc biore bromrgon. 3 dni spoznia mi sie @ testu ne robilam bo nie wiem co o tym myslec... bardzo chcemy dziecko ale sie nie nastawiam zeby znowu nie przezywac... nie mam praktycznie zadnych objawow piersi mam bardzo miekkie i sutki tak samo miekkie w ogole nie bolesne a przed @ zawsze sie powiekszaly i bolaly jedyne co mnie martwi to okropne skurcze w podbrzuszu a szczegolnie jak robie siusiu, bol w krzyzu ale czasami i na krotko bo po chwili mi przechodzi i ciale czuje jakbym miala dostac okres ale go nie ma (na szczescie), bol glowy ale w nocy i nie moge w nocy spac za to z rana spalabym do popoludnia, nic mi sie nie chce i stracilam apetyt jedyne co moge zjesc to kanapki z serem zoltym... aaa i jeszcze kilka dni przd spodziewana @ mialam taki dziwny śluz i bardzo obfity ale nie wodnisty tylko moze brzydko to okresle ale jak "kozy" z nosa tylko galaretowate i lekko kremowe. poradzcie cos prosze.Majkaaa -
nick nieaktualny
-
Dziękuję Nona! Tak na prawdę ciążowe dolegliwośći nasilają się około 6 tygodnia i do 15 nawet męczą. ale mam nadzieję na powtorkę z rozrywki bo pierwsza ciąża nie była taka zła odnoście ciążowych dolegliwość: sutki, senność zapachy, nabrzmiałe piersi, zachcianki, drażliwość, zachcianki, senność, potem długo nici ból kregosłupa, waga i spojenie łonowe dawało znać o sobie już koło 34tyg. [ to tak w miarę p okolei jak to u mnie następowało ]
-
Witam Was dziewczyny:) To mój debiut na fioletowej stronie:) Jeżeli chodzi o objawy to u mnie już po kilku dniach od owulacji pobolewały piersi, najbardziej przy dotyku i wieczorem czułam, że są takie "ciężkie". Zauważyłam też takie fioletowe żyłki ale tylko na prawej piersi
-
hej . pisze tu pierwszy raz . w sumie to podejrzewam ze moge byc w ciaży . mam juz synka ma juz dwa lata. czuje sie bardzo dziwnie . boli mnie podbrzusze, plecy z tyłu , mam brązową wydzieline , bolące piersi i widoczne zyly na nich, nudności , czasem bóle głowy i ogólnie jestem spiąca i nie mam na nic siły . jestem dopiero dwa tygodnie po okresie i nie wiem czy to napewno ciąża czy moze owulacja . na test za wcześnie . okresu spodziewam sie na poczatku grudnia .