X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem ,że powinnam przystopować i bardziej się wyluzować , jednak dla mnie to dziwne jest ,że czuję się na ogół zupełnie normalnie

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • aghata Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia, nie mozesz isc do jakiegos lekarza zeby cie zbadal? Rozumiem cie doskonale ale do grudnia to ty sie rozchorujesz. Idz do innego gina prywatnie powiedz zeby ci zrobil usg.

preg.png[/url]
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to chodzę do gina prywatnie,ostatnie miałam 4.11 robione.
    Niestety w moim mieście nie ma Gin takiego godnego zaufania,jednym słowem same patałachy . Za 11 dni mam prenatalne,no jakoś muszę wytrzymać do tego czasu :)

aghata myślisz ,że to może oznaczać coś złego ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 12:34

Mama!"
  • Aninha Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia, znalazłam kiedyś na innym forum kobietę, która miała straszne dolegliwości, a jednak okazało się, że ciąża obumarła. Jak może pamiętasz ja tez miałam pusty pęcherzyk i doskonale Cię rozumiem. Mimo, że od trzech tygodni czuję się gorzej, nie mam apetytu, a wieczorami jest mi słabo i mam mdłości to i tak ciągle myślę czy na pewno dzidzia się rozwija... I strasznie się boję co zobaczę za 13 dni na usg. Coś czuję, że będę spokojna dopiero jak urodzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 13:09

Tymuś - kocham, kocham, kocham :)
    fd5fbc6128.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymam jednak dziewczyny, znalazłam w moim mieście Gin prywatnie, dzisiaj o 18 się dowiem .. uff zeby tylko było ok

Mama!"
  • aghata Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Kikusia, daj znac co i jak, s jak bedzie wszystko ok to na kolana i pasem w goly tylek dostaniesz

preg.png[/url]
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepotrzebnie się wystraszyłam , ale na wszelki wypadek byłam u innego Gin dzisiaj.
    I tak co mogę powiedzieć Wam kochane ,że jestem szczęśliwa :) :) Nie zamartwiajcie się tak jak ja, jeśli praktycznie nie macie tych objawów . Lekarz mi powiedział , że nie jest tak aby każda kobieta musiała wymiotować i się męczyć.

Przedstawiam wam mój maleńki cud <3
    e1cf8c5c1b1558c7med.jpg

Ruszam nóżkami i rączkami :*
    Serduszko bije <3 FHR 160 :)

Sista, Katie87 lubią tę wiadomość

Mama!"
  • aghata Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz na kolano i dostaniesz za te straszenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 07:24

preg.png[/url]
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie nic tylko sama sobie to wkręciłam. Ale to przez to ,że jak człowiek zacznie czytać po internecie o tych objawach ,których ja nie mam to od razu idzie sobie wmówić ,że na pewno jest źle . Przed tą wizytą byłam u przyjaciółki ,która jak mnie usłyszała powiedziała,żebym puknęła się w czoło bo gadam bzdury . Ona jest starsza ode mnie o 10 lat i ma syna 13 letniego , będąc z nim w ciąży powiedziała że nie miała kompletnie żadnych objawów i czuła się całą ciążę wręcz fantastycznie . Od razu mnie naprostowała ,że mam nie czytać głupot na internecie , bo każda kobieta inaczej ciążę przechodzi .
    Oczywiście od lekarza to samo usłyszałam ,że w ciąży nie koniecznie trzeba wymiotować a wymiotować można z miliona powodów . Mówił , że głównym objawem ciąży jest brak miesiączki oraz ,że powinnam się cieszyć :D

Oczywiście więcej już nie będę !:) niepotrzebnie sobie narobiłam czarnych scenariuszy

Jeszcze dostałam taką radę od lekarza na temat kochania się :D
    Nie za długo,nie za głęboko,delikatnie obchodzić się z piersiami .Ogólnie ostrożnie,chociaż ja jestem tak ostrożna ,że nawet chęci nie mam :D
    Cieszę się , że moja dzidzia jest taka grzeczna i mogę jeść,spać,chodzić normalnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 09:20

Mama!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie mam prawie żadnych objawów. Jedynie bolą mnie piersi (ale prawie tak jak na @), częściej odwiedzam toaletę i bardziej chce mi się pić.
    Mnie jednak brak objawów cieszy. Jest duża szansa, że zapamiętam ciążę jako fantastyczne przeżycie :-)

• lilirose Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to była tylko bolesność piersi, której nigdy przed @ nie miałam :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie:

- wydęty brzuch, gazy
    - bolące i powiększone piersi
    - kłujący prawy jajnik
    - częstsze bieganie do kibelka
    - dużo kremowego śluzu aż do dnia spodziewanej @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:51

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!
    U mnie objawami (które zganiałam na nadchodzącą @ ;) ) były przede wszystkim wielkie obrzmiałe sutki i okropny ból piersi, nawet kołdra i koszulka nocna mnie uwierają :/ do tego dużo śluzu w dniu spodziewanej @, szyjka była nisko i nagle poszła w górę mocno, temp nie mierzyłam (to był cykl, w którym odpuściłam :D), w nocy miałam straszne napady duszności aż okno otwierałam :o często biegam do toalety, leciutko czasem kłuje mnie brzuszek i raz zrobiło mi się słabo :P no i wczoraj w 34 dc (cykle 30-34 dniowe) popołudniu mega ciemna druga krecha :D

• Justars Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ten wątek z nadzieją od kiedy zaczęłam starania o Groszka, doszukując się u siebie pierwszych objawów, więc chętnie podaję swoje potwierdzone symptomy ;)

Tuż po zapłodnieniu (myślę, że dzień lub dwa po owulacji) poczułam wrażliwość sutków, których nie było w poprzednich dwóch cyklach starań.

Nawet pomyślałam, że to niemożliwe, że tak szybko coś poczułam, jednak piersi uwrażliwiały się z każdym dniem coraz bardziej, aż w dniu spodziewanej miesiączki bolały już całkiem mocno, zaokrągliły się i ujędrniły.

Zauważyłam też malutkie fioletowe żyłki wokół sutków tuz przed niem spodziewanej @, których nigdy wcześniej nie wiedziałam, więc już przed zrobieniem testu byłam niemal pewna, że się udało :) W kolejnych dniach 2 pozytywne testy i od czasu do czasu pobolewanie jajników aż do teraz.
    Poza tym brak innych objawów, przynajmniej do tej pory (5tc).

• Majkaa1994 Nowa

Wysłany: 21 listopada 2014, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.
    Poratujcie bo staramy sie ponad rok i od 5 msc biore bromrgon. 3 dni spoznia mi sie @ testu ne robilam bo nie wiem co o tym myslec... bardzo chcemy dziecko ale sie nie nastawiam zeby znowu nie przezywac... nie mam praktycznie zadnych objawow piersi mam bardzo miekkie i sutki tak samo miekkie w ogole nie bolesne a przed @ zawsze sie powiekszaly i bolaly jedyne co mnie martwi to okropne skurcze w podbrzuszu a szczegolnie jak robie siusiu, bol w krzyzu ale czasami i na krotko bo po chwili mi przechodzi i ciale czuje jakbym miala dostac okres ale go nie ma (na szczescie), bol glowy ale w nocy i nie moge w nocy spac za to z rana spalabym do popoludnia, nic mi sie nie chce i stracilam apetyt jedyne co moge zjesc to kanapki z serem zoltym... aaa i jeszcze kilka dni przd spodziewana @ mialam taki dziwny śluz i bardzo obfity ale nie wodnisty tylko moze brzydko to okresle ale jak "kozy" z nosa tylko galaretowate i lekko kremowe. poradzcie cos prosze.

Majkaaa
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciąży praktycznie nie miałam żadnych objawów poza sennością i bolem sutków na samym początku. potem doszłą wrażliwość na zapachy.
    nie byyło mdłości ani wymiotów czy innych cudow.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:33

Flexi lubi tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Nona! Tak na prawdę ciążowe dolegliwośći nasilają się około 6 tygodnia i do 15 nawet męczą. ale mam nadzieję na powtorkę z rozrywki bo pierwsza ciąża nie była taka zła odnoście ciążowych dolegliwość: sutki, senność zapachy, nabrzmiałe piersi, zachcianki, drażliwość, zachcianki, senność, potem długo nici ból kregosłupa, waga :/ i spojenie łonowe dawało znać o sobie już koło 34tyg. [ to tak w miarę p okolei jak to u mnie następowało ]

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny:) To mój debiut na fioletowej stronie:) Jeżeli chodzi o objawy to u mnie już po kilku dniach od owulacji pobolewały piersi, najbardziej przy dotyku i wieczorem czułam, że są takie "ciężkie". Zauważyłam też takie fioletowe żyłki ale tylko na prawej piersi :)

zem3wn15az3szllg.png
  • mousse23 Nowa

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej . pisze tu pierwszy raz . w sumie to podejrzewam ze moge byc w ciaży . mam juz synka ma juz dwa lata. czuje sie bardzo dziwnie . boli mnie podbrzusze, plecy z tyłu , mam brązową wydzieline , bolące piersi i widoczne zyly na nich, nudności , czasem bóle głowy i ogólnie jestem spiąca i nie mam na nic siły . jestem dopiero dwa tygodnie po okresie i nie wiem czy to napewno ciąża czy moze owulacja . na test za wcześnie . okresu spodziewam sie na poczatku grudnia .

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ