X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • asik2903 Nowa

Wysłany: 31 października 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obecnie jestem w 4t 6d i opórcz lekkiego pobolewania piersi pod wieczór nie mam absolutnie żadnych objawów. Czy to normalne? Jem normalnie, nic mi nie śmierdzi, humorów też nie mam. No może chodzę spać o 19 i śpie jak dziecko do rana, co bardzo nie cieszy mojego męża :) jak u was z objawami w 5-6 tyg?

• ewkaa28 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 6 tyg i też mnie pobolewają piersi,ale zwłaszcza jak trochę postoję to czuje ucisk-ból na dole pleców. Też nie mam humorków i nic mi nie śmierdzi:)Oby tylko nie doszły mdłości i rzyganko..;)

ewa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja też na początku ciąży nie miałam żadnych obiawów tylko piersi mie bolały jak na okres także test ciążowy zrobiłam 2 tyg po terminie miesiączki z racji tego że miałam nie regularne okresy i myślałam że mi się spużnia

• Isana_23 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wiedziałam od samego początku że jestem w ciąży testy negatywne, 10, 12 DPO ale czułam że jestem nie wiem jak to wytłumaczyć:P aż w 14 DPO moje przypuszczenia się potwierdziły:) Ba! czuję że to dziewczynka!!:) a fizycznie to ból piersi, kłucie w podbrzuszu i fakt trochę mi niedobrze:/

eiktpc0z997t3pzv.png
  • Minja Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isana, mam dokładnie teraz takie same odczucia ( 4 tc) , piersi, kłucie czasami takie nawet dość ostre w podbrzuszu, kręci mi się często w głowie i dochodzi do tego niestety bardzo duża nerwowość.

Kilka dni po owulacji bolał mnie brzuch, piersi i miałam biały śluz, w 20 dc beta wyszła ujemna. Test ciążowy pozytywny pierwszy wyszedł w 27 dc ( dzień po terminie @ ).

Udało się w <3 <3 <3 cyklu

201507137244.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jestem wedlug belly w 6 tygodniu i moje objawy to:
    - brak miesiaczki
    -mega zmeczenie, moglabym lezec w lozku calymi dniami
    -lekko bolace piersi

Fyfes lubi tę wiadomość

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • joka789 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi było troszkę mdło w 26 i 27 dc,a w 28 dc byłam bardzo zmęczona ale pod wieczór to przeszło, poza tym w 28 dc test sikany wyszedł negatywny ;) poczekałam do niedzieli 30 dc i rano wyszła blada kreska, w 31 dc beta 135,9 i właśnie w 30 dc i 31 dc było mi mdło, kwaśno w buzi, czułam zmęczenie, trochę słabo a teraz dwa dni nic mi nie jest poza bólem piersi i wielkim rozdrażnieniem :D:D

08.-09.2020 r. 💔
    <3 06.07.2015 r.
    <3 08.02.2018 r.

05.11.2020 ll 🥰
    oar843r8bm7sia93.png
  • lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isana 23, a skąd wiesz ze to dziewczynka?:) masz jakieś sposoby rozpoznawania???moze zdradź?:D

Ja tez od początku miałam bolące i nabrzmiałe piersi i dziwny bol w podbrzuszu, juz myślałam ze to jakiś pęcherz przeziębiony,ciągłe siusianie a potem test i blada krecha 2 dni po terminie okresu hehe:)

teraz 5 tydzień i mam kłucie i bóle w podbrzuszu jak sie stresuje i denerwuje w pracy, humorów nie mam, zapachy spoko, to smieszne burczenie w podbrzuszu, i tylko ciągle głodna jestem, do pracy zabieram wałówkę i spiaca jestem od 19-20.

• anadyjka Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isana_23 :) Jeśli pragniecie mieć dziewczynkę to trzymam mocno kciuki :-*

U mnie w rodzinie nikt nie wierzył jak mówiłam, że czuje, że będzie dziewczynka - bo nie chciałam mieć chłopca...

Marzenia się spełniają i jak lekarz potwierdził płeć na I usg prenatalnym to łzy szczęścia płynęły :D

Ogólnie nie ma takiego spisu objawów, które mogą świadczyć o płci dziecka - są tylko przesądy i zabobony - wierzcie nie sprawdzają się :D Dziewczynki nie odbierają urody mamusiom, a wręcz przeciwnie - niektórym dodają ;) Kształt brzuszka zależy od wielu czynników - genetycznych, czy uprawiałyście przed ciążą sport, czy miałyście nadwagę/niedowagę czy to pierwsze, czy kolejne dzieciątko...itp.

Płeć dziecka jest zapisana tam na górze - to Bóg decyduje <3 <3 <3

1z6tb9y.jpg

Asik2903 - tak to normalne :) W początkach ciąży można nie mieć żadnych objawów, zazwyczaj przypominają one te przed okresu i dotyczą tkliwości piersi. Zachcianek można nie mieć przez całą ciąże-je nie miałam i nie mam. W I trymestrze je się normalnie tak jak zawsze, w II trymestrze powinno się zwiększyć porcje o 300 g to jest jogurt albo jabłuszko, w III trymestrze o 1 posiłek dodatkowy :)

28vaogw.jpg

e1l049r.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 01:46

"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka"
  • anadyjka Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia, Twoje objawy też są zupełnie normalne :D Tylko napisałaś, że jesteś w 6 tyg, a na suwaczku wyświetla się, że jesteś w 8 tyg :D

około 6. zarodek jest teraz szczególnie narażony na działanie szkodliwych czynników środowiska. Powinnaś o siebie dbać (uważać na leki, zdecydowanie nie pić alkoholu, nie palić, dobrze się odżywiać).

http://parenting.pl/portal/6-tydzien-ciazy

do 8. tygodnia wykształcają się paluszki. Coraz lepiej widać uszka, górną wargę i czubek noska.

http://parenting.pl/portal/8-tydzien-ciazy

"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka"
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anadyjka wrote:
    Kikusia, Twoje objawy też są zupełnie normalne :D Tylko napisałaś, że jesteś w 6 tyg, a na suwaczku wyświetla się, że jesteś w 8 tyg :D

około 6. zarodek jest teraz szczególnie narażony na działanie szkodliwych czynników środowiska. Powinnaś o siebie dbać (uważać na leki, zdecydowanie nie pić alkoholu, nie palić, dobrze się odżywiać).

http://parenting.pl/portal/6-tydzien-ciazy

do 8. tygodnia wykształcają się paluszki. Coraz lepiej widać uszka, górną wargę i czubek noska.

http://parenting.pl/portal/8-tydzien-ciazy

Moja ciąża jest o 2 tygodnie młodsza niżeli by to wynikało z OM :)

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • agnieszka1804 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczął sie 6 tydzień, i też nie mam żadnych mdłości, i innych rewelacji, ale piersi pozostały nadal ciężkie i nabrzmiałe, i czułam ból i szczypanie, a dziś już nic. Ale czuje sie zmęczona i senna, i węch mi sie wyostrzył, i czuje różne dziwne zapachy.

"Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."...
  • anadyjka Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia -hehe to rzeczywiście, pewnie z czasem się unormuje i będziesz wiedziała w którym rzeczywiście jesteś tygodniu/miesiącu ciąży :)

ja też jak poszłam na pierwszą wizytę do ginka, aby potwierdzić czy jestem w ciąży - to najpierw usłyszałam, że jestem w 6 tyg, a jak poszłam za tydzień to już byłam w 8 :)

Teraz też, wg Belly

Jesteś w 31 tygodniu ciąży
    (30 tyg. i 5 dni)
    Miesiąc: 8
    Trymestr: 3

a 8 miesiąc ciąży zaczyna się w 32 tygodniu przecież ;) :P

cclsvf8.png

https://www.maluchy.pl/ci-69369.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 15:09

• Kikusia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 8tygodniu
    Nie umiem przestać się martwić . Na ogół czuję się tak jakby "nie ciążowo" . Objawy jeśli mam to są na prawdę MIKRO .
    Gdzieś wyczytałam na internecie ,że gdy kobieta która podczas ciąży nie wymiotuje ma zwiększone ryzyko poronienia . :(
    Jeszcze ani razu nie zdarzyło mi się wymiotować.
    Niby byłam niedawno na wizycie u Gin (4.11) i dzidziuś miał 14mm,następna wizyta dopiero w grudniu .Liczyłam ,że usłyszę bijące serduszko, tak jak inne dziewczyny pisały,że słyszały. Ale jak mnie Gin badała to tylko obraz USG widziałam i nic więcej.
    Mam umówione badania prenatalne-czego się okropnie boję ,bo w myślach już miliony chorób . Wariuje już , doszukuję się czy to dobrze że właściwie świetnie się czuje czy jednak jest to znak ,że może być źle .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 11:39

Mama!"
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia wrote:
    Jestem w 8tygodniu
    Nie umiem przestać się martwić . Na ogół czuję się tak jakby "nie ciążowo" . Objawy jeśli mam to są na prawdę MIKRO .
    Gdzieś wyczytałam na internecie ,że gdy kobieta która podczas ciąży nie wymiotuje ma zwiększone ryzyko poronienia . :(
    Jeszcze ani razu nie zdarzyło mi się wymiotować.

Nie przejmuj się, moja siostra ani razu nie zwymiotowała przez całą ciąże i ma bardzo zdrową i piękną córeczkę.

Witam Was dziewczyny.
    Ja dopiero oczekuje pierwszego usg, które mam mieć w poniedziałek. Bardzo się stresuje czy jest wszystko dobrze..

Objawy jakie posiadam to;
    wrażliwe, wiecznie nabrzmiałe sutki
    lekki ból/ kłucie w podbrzuszu

Audobrandessa lubi tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsza wizyta za tydzień dopiero a pierwsze objawy jakie miałam, zanim jeszcze wykonałam test: zmęczenie, drzemka w ciągu dnia musiała być i dość wcześniej wieczorem się kładłam, delikatne zawroty głowy, nabrzmiałe piersi i swędzące sutki. Do tego jak wstawałam z łózka albo wysiadałam z samochodu to kłuły mnie jajniki dość mocno przez chwilę. Test zrobiłam 2 dni przed planowanym terminem @ i kreska była dość wyraźna. Beta potwierdziła moje przypuszczenia :-) Kilka razy miałam do tego czasu mdłości ale bez szału. Podbrzusze też mnie czasami pobolewa jak na @ - ale to normalne :-)

Pierwszą ciąże przeszłam prawie bez objawowo a córę mam zdrowiusieńką ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się bo w pierwszej ciąży też nie miałam objawów ( pusty pęcherzyk był ) , teraz wprawdzie dzidzia jest , ale tyle czytam o ciąży obumarłej ,że się boję :( Podobno piersi powinny się znacząco powiększać i być wrażliwe na dotyk . A u mnie to czasem przez chwileczkę trochę zabolą , potem już całkiem nic

Jeszcze wczoraj wydarzyła się okropna rzecz:( Otóż zachciało mi się wody napić ,w lodówce miałam dwie zaczęte butelki , wiec wzięłam pierwsza z brzegu.
    Robiąc łyka poczułam,że zaczęło mnie palić w buzi,okazało się że to był biały denaturat,który przyniósł mój K i sam się zapomniał wkładając do lodówki. W tym samym momencie wyplułam wszystko,pobiegłam do toalety to zwymiotować,dokładnie opłukałam buzię.
    Ale byłam taka przerażona ,że to dotarło do maluszka, tak się zastanawiam czy rzeczywiście mogło mu to zaszkodzić ,mimo że raczej nie połknęłam a i zwróciłam na wszelki wypadek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 14:31

Mama!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikusia nie martw sie ja też w ciązy nie miałam żadnych obiawów nie wymiotowałam ani razu a piersi do tej pory znacząco mi sie nie powiekszyły a dszidzia rozwija sie zdrowo bez problemów co do denaturatu jeśli nie połknełaś to nie martw się nie zaszkodzi maluszkowi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 15:33

Kikusia lubi tę wiadomość

• Kikusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 czy może miałaś tak,żeby piersi kilka dni były mocno napięte i wrażliwe,a później już wcale ?
    Już po prostu wariuje , bo wcześniej miałam wizytę co 2 tyg a teraz dopiero w grudniu.
    Tak się zastanawiam jak to jest możliwe,żeby być w ciąży i czuć się zupełnie normalnie,gdzie zawsze kojarzyła mi się z setkami dolegliwości.
    Na początku to byłam bardzo senna,tak że z łóżka nie wychodziłam . Jednak teraz prawie jakby ręką odjął wszystko .

Mama!"
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia zamęczysz się tymi obawami i doszukiwaniem się czegoś złego.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ