X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, Jestem swiezutko po becie, wiec objawy sprzed kilku ostatnich tygodni.

-tydzien po owulacji, delikatne plamienie i krew z nosa (co nigdy mi sie nie zdarza)
    -bol w odcinku szyjnym tak silny, ze nie moglam usiedziec (nie wiem, czy to zbieznosc ale przeszlo w dniu spodziewanej miesiaczki)
    -bole dokladnie takie jak na miesiaczke (bylam pewna, ze sie zbliza)
    -piersi dokladnie jak przed miesiaczka (nie widzialam zadnych zmian)
    -od dnia spodziewanej miesiaczki silny bol w podbuszu ale taki ciagnacy, trzymal sie przez 4 dni
    -klucie jajnikow, raz jeden, raz drugi (nie czulam nigdy jajnikow nawet na owulacje)

Pozdrawiam cieplutko :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• PrezesGąska Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) no ja dzis ujrzalam dwie krechy, jestem 10 dpo, 26dc, spodziewany termin @ 3.12. Od razu wiedzialam ze jestem w ciazy, czulam takie rzeczy ktorych nie czulam nigdy wczesniej;)

- ból podbrzusza
    - ciągnięcię i uczucie łaskotania/drapania w macicy bardzo podobne jak przy cytologii
    - ból krzyża
    - ciągnięcie w okolicy pachwin
    - podwyzszona temp. (37.2)
    - wyostrzenie wechu
    - zaparcie
    - wzrost apetytu
    - zaburzenia snu
    - wahania nastroju
    - uczucie ciaglego glodu w zoladku a w brzuchu uczucie pelnosci
    - ciezkie piersi
    - zmeczenie
    - wzdęcia
    - biały gęsty bezwonny śluz codziennie od 2-3 dnia od owulacj
    - dzis pieką mnie jeszcze sutki :)

kasioua, Tamalka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja juz sama nie wiem co myslec, okolo tygodnia po okresie zaczely mnie pobolewac piersi, teraz to juz trwa okolo dwóch tygodni, a do oczekiwanej miesiączki jeszcze ok.tydzien. Nie pamietam żeby kiedykolwiek mnie bolaly piersi przed ani po okresie, do tego bola mnie sutki, jestem jakby spuchnięta pod brzuchem, pobolewa mnie tez pobbrzusze, a ostatni czulam,ze,mam gorączkę i bolalo mnie wszystko nad pupa, myslalam, ze to zapalenie pęcherza, ostatnio mialam,takie objawy wiec udalam,sie do lekarza, okazalo sie, ze nie ma zapaleni pęcherza ani bakterii, jestem bardzo zmęczona choć sie nie przemeczam, raz mi cieplo raz zimno, czesto chodze do toalety a kiedy czuje gorączkę,której nie mam czasem nawet drżę mimo iż mi cieplo. Wymiotuje czasem choć nie,wiem czemu, zrobilam test u lekarza z moczu okazal sie negatywny, czy to mozliwe ze jest za wczesnie na test i w końcu jestem w ciąży??? No i jak nigdy co dzien musze zjeść czekoladę inaczej mam nerwy, no i mam katar... Czy to juz?? Mam nadzieje.. Wczoraj jak poszlam siku polecial mi śluz z czymś różowym a dzis chyba dostlam okres o tydzień wcześniej, i to dziwny jakiś z dziwnymi ciemnymi ciagnacymi sie skrzepami

Zapomnialam,dodać.. Czasami swędzą mnie wargi sromowe i mam pryszcze na twarzy co zdarzalo sie parę dni przed okresem nigdy po... Patula

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, ja też doświadczam w tym cyklu czegoś dziwnego.. Według O.F owulacje miałam w 20 dniu cyklu.. Zbytnio jej nie zauważyłam bo przez 3 dni wczesniej miałam bardzo dużo śluzu. W dniu przewidywanej owulacji zaczął mnie straaasznie boleć lewy sutek, ale tak jakby ktoś mi go wykręcał :-D Następnego dnia nadal bolał ale tylko przy dotyku..A na wieczór miałam dreszcze, złe samopoczucie..po czym temperatura podskoczyła bardzo..Kolejny dzień to samo, w godzinach popołudniowo - wieczornych, dopada mnie złe samopoczucie, jakieś zimne poty..osłabienie, po czym temperatura podskakuje.. Nie wiem o co tu chodzi, wczesniej nigdy tak nie miałam. Ale objawy ciąży zaraz po owulacji? Wydaje mi sie ze za szybko. Jeśli owulacja byla w poniedziałek, to dlaczego ta lewa pierś jest wciąż tak bardzo wrażliwa na dotyk :-D Może któraś tak miała i pozniej ujrzała dwie kreseczki ? :-D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najpierw pojawiły się gazy, potem zgaga, bolesne piersi i teraz lekkie mdłości, zmęczenie, senność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 19:33

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to ciaza i po prostu ostatnia miesiaczka przyszla jak zawsze normalnie warto zrobić test, ja idem do ginekologa jak tylko sie skonczy bo w zeszlym roku dlugo sie leczylam na torbiele na jajnikach i bol przypomina okres jak i zapalenie pęcherza, radze wam isc do,lekarza jak najszybciej, nie chcecie przezyc tego co ja zbtorbielami, jedn oekl i spedzilam,tydzin w szpitalu sto razy dziennie zastrzyki dożylne bol pleców i brzucha, chocbtym razem mam nadzieje ze jestem w,ciazy

• Martika87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest non stop zimno. Ciągle leze pod kocem i się wygrzewam. Często mam dreszcze,ale widzę,że coś musi być na rzeczy i nie jestem sama :)

Moni& wrote:
    uczucie zimna i dreszcze mam od jakiegoś czasu ale nie połączyłam tego jakos z objawami ciąży... moze dlatego ze jest zimno:P ale faktycznie od jakiegos czasu czuje ze mi bardziej zimno

zrz69vvj69ave0jf.png

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie to samo mam, zaczeło się pare dni po owulacji :-D grzeje kaloryferem na maksa a mi ciagle zimno :-D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyłki na piersiach. Powiększone jakby opuchnięte piersi. Wrażliwe sutki. Lekkie pobolewanie podbrzusza i jajników. Wysokie temperatury w pochwie 37,1 i 37,2. Zwiększona ilość śluzu (biały, gęsty).Lekkie mdłości. To wszystko zaczęło się około 10 dpo i wciąż trwa (dziś 14 dpo). Od 11 dpo 2 kreski codziennie. :)

• kahhhunia Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    w czerwcu przestałam brać tabletki i od tamtej pory łykam kwas foliowy. Od września staramy się o dzidzie i do tej pory nic :/ teraz mam nadzieję, wczoraj zrobiłam test ciążowy i druga kreska była bardzo blada. Spodziewany termin @ 15.12. Wczoraj pierwszy raz w życiu bardzo bolały mnie piersi, parzyly od środka i od tamtej pory bardzo wrażliwe sutki. Wiec moze się udało :) byłabym szczęśliwa. W poniedziałek jesli nie dostanę @ to robię test ponownie. 3majcie kciuki!

Kahhhunia
  • kahhhunia Debiutantka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i zrobiłam juz dziś dwa testy i na obu dwie krechy i juz widoczne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 19:24

Kahhhunia
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry Paniom:)

To moje objawy:
    - temperatura 37,5. Od owulacji tendencja wzrostu od 36,6
    - zgaga zaczęła mnie męczyć na początku 5 tyg (teraz jest trochę lepiej)
    - niebieska żyłka która idzie od mojego serduszka po żebrach brzuchu do macicy
    - niebieskie żyłki na piersiach
    - ból piersi... jakby ktoś tunele metra mi wiercił pod sutkiem
    - ból jajników i tych okolic (najbardziej bolało na dwa dni przed @ i przez cały tydzień) teraz zwykle wieczorem czuje "ciepło" tam
    - mdłości nie tylko poranne..tajska kuchnia też nie posmakowała Fasolce :/
    - jak zawsze nienawidziłam cebulę teraz mogę ją jeść codziennie :)
    - ból pleców pojawiający się znikąd
    - i ciągły głóóóód nawet o 3 w nocy

Po 3 latach ostawiłam tabletki yasminelle jakoś na początku czerwca, odczekaliśmy kilka miesięcy żeby się uregulowało i się udało:)

Owulacje miałam jakoś 22 listopad, 1 grudnia test ujemny, ale na szczęście Mikołaj dopisał i 6 grudnia dwie kreski.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem bardzo aktywna fizycznie, codziennie cwiczylam silowo. Jednego dnia po owulacji (nie pamietam dokladnie ktory byl to dzien) bylam tak slaba ze nie bylam w stanie przejsc 30 minutoego programu, skonczylam po 10 minutach spocona jak swinka ;)
    Zaczely mocno bolec mnie sutki i piersi po bokach. Podbrzusze jak na @
    No i slynne lazanki: smakowaly mi na rybe. Niezbyt apetyczne ;)
    Zrobilam test po tych lazankach - pozytywny :)

• juwelka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 16:06

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie -

dwa dni przed @
    _ mega wzdety brzuch,
    -bol podbrzusz
    - zwrost apetytu
    - pragnienie

-Plamienie,
    - ból jajników i brzucha jak na @

- obsypało mnie tradzikiem

W dniu miesiaczki II i dwie krechy beta 209
    Czekam na wynik drugiej bety

• paola1205 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie: dwa dni przed zrobieniem testu mega pragnienie, oraz delikatne mrowienie w piersiach, ale naprawdę takie delikatne, a poza tym nic, zupełnie NIC. Teraz wszystko odeszło :) Jedynie lekkie pobolewanie podbrzusza i zmniejszony apetyt :)

km5stv73b57ghe1m.png
  • ankaaa25 Nowa

Wysłany: 19 grudnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 dni przede @
    - kłujący ból jajnika z którego była owulacja
    - ból piersi na tydzień przed @
    - wzrost apetytu
    - senność

• barbarakaliska Nowa

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było podobnie. Ale przede wszystkim miałam wrażliwe piersi. I oczywiście brak okresu, który był pierwszym czerwonym światłem dla mnie.
    Potem to już takie standardy...
    - plamienia
    - zmęczenie
    - skurcze

Praktycznie to samo, co tutaj opisali:
    http://leczymysie.pl/objawy-ciazy/

Czekam na mojego bobasa!!! :)
  • alciak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszymi objawami ciąży były mdłości, głównie przy leżeniu na wznak :) silne bóle jajników, delikatna kolka i oczywiście zmiana wielkości piersi, większa wrażliwość na dotyk i zmiana koloru brodawek. Niestety po 6 tygodniach poroniłam. Obecnie z mężem jesteśmy po pierwszym cyklu starań i nerwowo odliczam czas do @ co kilka dni wykonując testy :) dostrzegamy wspólnie zmiany w wyglądzie piersi, w czasie świąt ciągle spałam i odczuwałam duże zmęczenie, ale może to tylko kwestia wyczerpujących przygotowań, jajniki bardzo delikatnie od czasu do czas zakłują, ale to w porównaniu do pierwszej ciąży jest lepszą oznaką i dziś miałam delikatną kolkę - nie wykonywałam żadnej aktywności fizycznej, przechodziłam tylko z jednego pomieszczenia do drugiego, wtedy też tak miałam choć to rzadko opisywana oznaka ciąży. I tak sobie teraz myślę ile w tym prawdy, a ile wyobraźni... czas pokaże... a ja bęďę żyć nadzieją, co namniej do Nowego Roku :)

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • m.m. Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola1205 wrote:
    A u mnie: dwa dni przed zrobieniem testu mega pragnienie, oraz delikatne mrowienie w piersiach, ale naprawdę takie delikatne, a poza tym nic, zupełnie NIC. Teraz wszystko odeszło :) Jedynie lekkie pobolewanie podbrzusza i zmniejszony apetyt :)
    u mnie identycznie. Jestem prawdopodobnie w 5 tygodniu, lekarza mam na 05.01.2015. Objawów brak. Zaczynam się martwić...

f2w3gzu3442kk16w.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ