Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie jeden wyraźny objaw zaczynający się dosłownie tuż po owulacji i trwający do teraz (początek 5tc): Trądzik.
Ale taki trądzik, że czuję się znowu jak 15-latka. Podejrzewam, że ten objaw jest związany z nadmiarem progesteronu, który wyszedł mi w badaniu.
Oprócz tego takie normalne objawy - zmęczenie, senność, momentami ból podbrzusza, bolesne piersi, kłucie jajników, czasami mdłości (na razie słabe i rzadko), chwilowe bóle krzyża w okolicy implantacji.
Aha. I dziwactwo, które nie wiem, czy w ogóle z ciążą wiązać - swędzą mnie łydki (dokładniej golenie). Zaczęły kilka dni po owulacji i swędzą nadal, raz mniej, raz bardziej, a czasem jak cholera. Zupełnie, jakbym miała wysypkę, ale nie mam żadnych zmian skórnych, podrażnień, ani niczego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 14:08
-
nick nieaktualnyMoje objawy ciazy to prawie ich brak
- do 9 dpo sucho, potem zaczeło być coraz wiecej śluzu roźciagliwego, myslalam, ze się nie udalo i zadzwonilam do ginekologa ze smutna informacją...
- ból całych piersi..nigdy takich nie mialam, zawsze bolały tylko brodawki. Tym razem ból pod pachami jakby węzłów chłonnych
- zawsze dużo pilam, wiec częstomocz to u mnie normalna sprawa
- od 9 dpo drzemki popołudniowe
- od 11 dpo bóle @ i to tylko od czasu do czasu trwające kilka sekund
- zmęczenie
10 dpo beta pozytywnagosiunia lubi tę wiadomość
-
Ja co miesiąc miałam objawy ciążowe, a tym razem powiedziałam przyjaciólce, ze na pewno się nie udało, bo nic nie czuje.
W okolicach zagnieżdźania, poczułam wieczorem siedząc przy komputerze, przeszywające kłucie w macicy, jakby ktoś wbijał szpikulec.
Poza tym zdarzyło mi sie dwa razy przysnąć w pracy przy biurku na 5-10 minut, taka bylam zmeczona, oczywiscie zrzucalam to na karp pracy, obowiązków i późnego kladzenia się spać.
w nocy z 12 na 13dpo śniło mi się, że zrobiłam 4 pozytywne testy ciążowe, wstałam więc 13dpo i zrobiłam test na którym był cień cienia drugiej kreseczki, po południu na kolejnym tescie kreska byla juz ciut bardziej widoczna -
nick nieaktualnyJa od razu po owulacji miałam kłucia w jajniku...Takie konkretne...
Od razu zaczęły mi puchnąć piersi,bardzo bolały(wszystko już w pierwszych dniach po owulacji-czego nigdy wcześniej nie miałam),w ogóle jak patrzyłam na mój brzuch,na którego punkcie mam obsesję-wyglądał jakoś inaczej...ogólnie czułam że to jest to:) potem baaardzo dużo ze mnie leciało-takiej wody delikatnie kremowej...a potem testy i blade kreski:)Maja84 lubi tę wiadomość
-
Hej, jestem tu nowa . Staramy się z M. o fasolke pierwszy miesiąc. Nie wiem czy sobie wkręcam ciąże, czy może faktycznie w niej jestem, ale mój organizm dziwnie się ostatnio zachowuje. Cykle mam raczej 28 dniowe, owulacja była 11dc bo byłam dzień później u ginekologa, ale tez czułam, ze to akurat ten dzień bo powtórnie bolał mnie lewy jajnik. Nigdy nie miałam zgagi, teraz mam ją codziennie, cokolwiek zjem, cokolwiek wypije. Brzuch mnie boli od 7dpo, piersi 3dpo do dnia dzisiejszego, ale od trzech dni już dużo słabiej. Zrobiłam dwa dni temu test - negatywny, zrobiłam test dzisiaj - negatywny. Lekarz kazał mi brać inofolic - tak też robię, ale po tym testowaniu straciłam juz całkiem nadzieje. Do tego ciągle chodze do toalety bo mam wrażenie, ze juz dostalam okres, bo organizm wydziela dużo śluzu, dokładnie tak, jak w dzień spodziewanej miesiączki. I tak od dwóch dni. Okres mam dostać za 4 dni. Mam nadzieje, ze nie nadejdzie, ale jak zobaczylam dzisiaj ta jedna kreche i żadnych oznak drugiej, to nie wiem co mam myśleć...
-
Czesc dziewczyny,
mam synka, ktory skonczyl 06.01 siedem lat i przyszedl czas na siostrzyczke lub braciszka. Bardzo bym chciala. Bylismy z mezem na urlopie miedzy swietami i sylwesterem i bylam w tym okresie plodna. @ mam dostac 16.01 i licze juz dni. Dziwnie sie czuje. Boli mnie podbrzusze i piersi z boku. Czuje lekkie mdlosci i mam apetyt za dziesieciu. Ale tylko na slodycze. Wszystkie czekoladowe mikolaje juz zjadlam . Zamowilam 20 testow ciazowych i dzisiaj przyjda. Bede chyba robic codziennie. Nie chce sie nastawiac ale czuje, ze jest cos nie tak. Oszaleje chyba do 16.
Buziaczki -
Agu258 ja też byłam pewna, że coś jest na rzeczy, a dopiero na 2 dni przed @ wyszedł mi pozytywny test i to ledwo widoczny. Nadzieja ciągle jest
Jobi - skąd ja znam to uczucie?! też miałam problem z ciągłym robieniem testów... nawet zaczęłam chodzić do różnych aptek, bo bałam się, że wezmą mnie za desperatkęJULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -
Witam!!! Czuje ze zaraz z nerwow umre:((( strasznie sie boje ze moge byc w ciazy, Blagam dziewczyny ginekolodzy odpowiedzcie mi czy ból nerek czy w dolnej czesci krzyzu tak jak przed okresem moze byc objawem przed wczesnej ciazy???pierwszy raz tak mam a od okresu minelo 6 dni i co znowu okres ? prosze pomozcie bo nie wyrobie;/;/jolasek
-
Tylko ze ja uprawialam sex bez zabespieczenia w 2 dzien okresu, ale prawdopodobnie nie skonczył we mnie...ale jakos mi to nie daje spokoju...bo pierwszy raz nam sie to zdarzyło...a bol to nie był taki jak Cie boli kregosłup tylko tak jakby ból nerek jak przed okresem...nie wiem co myslec , sama sie tym tak nakrecam i mi sie objawy ukazuja?????????? poradzcie;/jolasek
-
Alciak.. testy wczoraj nie przyszly .. dzisiaj musza byc juz na pewno. Ja tez juz nie chodze do apteki:-) Zamawiam przez internet. Przez ostatnie kilka miesiacy ciagle mi sie wydawalo, ze jestem w ciazy. Chyba mam juz obsesje. Teraz jednak jest inaczej. Piersi bola mnie nie milosiernie i podbrzusze. Wczoraj jadlam na przemian ogorki kiszone z czekolada. Jeszcze tydzien i bede wiedziala. Juz nie moge sie doczekac. Testy i tak bede robic... o boze ja chyba zwariowalam. Mezowi narazie nic nie mowie. Pomysli, ze znowu falszywy alarm.
Dziewczyny trzymam za was wszystkie kciuki, za te ktore sa w fazie staran i nie tylko.
Buziaczki -
Jolas mysle, ze prawdopodbienstwo zajscia w ciaze w drugi dzien okresu jest znikome. Z tego co zaobserwowalam, dziewczyny w wieku 20 lat zachodza o wiele szybciej. Ja mam 35 i wcale nie jest tak latwo. Nawet w dni plodne. To zalezy od kobiety. W jakim jestes wieku?. Masz juz dzieci? Jak sie nadal obawiasz to lec po tabletke 72h po do ginekologa.
Trzymam kciuki za Ciebie -
Mam 26 lat i nie mam dzieci.cholernie sie boje.. Tez mi sie wydaje ze w drugim dniu okresu jest niemozliwe zeby mogłam zajsc, ale tyle sie naczytałam ze teraz juz nie wiem co o tym myslec;/;/ Zastanawia mnie tylko ten ból w dolnej czesci krzyża...taki jak przed okresem czasami mam...żadnych bóli piersi nie mam naszczescie innych objawów...ale mimo tego ten krzyż mi nie pasuje;/ czy sfiksowałam? panike mam taką ze koniec;/
Jak myslisz?jolasek -
nick nieaktualnyNoim pierwszym objawem był ogromny ból piersi, ale zupełnie inny niż zawsze. Bolało mnie też pod pachami i są piękne okrągłe i nabrzmiałe...szkoda, że po ciąży znów się zmienią Mam również ból podbrzusza, podobne do tego okresowego i jestem śpiąca.
Jolas wydaje mi się, że jest to mało prawdopodobne, ale zrób sobie test, żeby się uspokoić.
jobi trzymam kciuki, aby się udałogosiunia lubi tę wiadomość