X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Didus26 Znajoma

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile dałabym żeby być na Twoim miejscu :( Zle robisz,ale to Twoj wybor. Trzeba byc odpowiedzialnym.

Didus26
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dać d... to każdy potrafi, ale wziąć odpowiedzialność za swoje czyny to juz nie. :/

Przepraszam, za ostre slowa, ale jak mnie to irytuje.

Agnieszka93, Agu27 lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • jobi Znajoma

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL zgadzam sie z Toba.

Didus26 jestem w tej samej sytuacji. Ja mialam @ 21.12 i mam co 26 dni. Przytulanie :-) bylo codziennie od 27.12. do 04.01 i czekaaaaam.. 16.01 powinnam dostac @ ale mam nadzieje, ze nie nadejdzie.. robilam test wczoraj ale byl negatywny.. wiem, ze to za wczesnie ale nie moglam wytrzymac... Piersi nie moge juz dotknac tak mnie bola i lodowki tez nie otwieram... chodze i ciagle sprzatam, bo mi wszystko smierdzi.. nie wiem czy ja sobie cos ubzduralam??? :-) niech ten czas szybciej leci...

• kellle Nowa

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkich:), właśnie dziś dowiedziałam się, że jestem w ciąży, ale o tym wiedziałam już wcześniej, wsłuchiwanie się w swój organizm przez pół roku opłaciło się i obecne objawy nie można było z niczym innym pomylić:-)
    Tydzień po owulacji:
    - swędzenie, obrzmienie piersi
    - skurcze podbrzusza
    - wysoka temp
    - odrzuciło mnie od ulubionego kremu do twarzy
    Potem brak okresu i w końcu dwie kreski na teście:)
    Więc nie zgadzam się z opiniami, że wsłuchiwanie się w swój organizm nie ma sensu:), owszem ma, możemy lepiej poznać swój organizm i odróżnić objawy ciążowe od tych miesiączkowych:), bo naprawdę są one bardziej wyraźne:)

Misi@, Agutek. lubią tę wiadomość

• jobi Znajoma

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelle.. u mnie jest to samo.. tylko czekam na dwie kreseczki. Do piatku..

• Didus26 Znajoma

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj jobi!

Dziś spojrzałam w lustro i nie mogłam uwierzyć!!! Moje piersi zrobiły się duże, widać żyłki. Są obrzmiałe i widoczne bardzo duże sutki, tak jakby napompowane. Bolą mnie tylko w nocy, a w dzień jedynie z boku od zewnętrznej strony. Dzisiaj mnie trochę brzuch pokłuwa, ale nie w dole gdzie jajniki, tylko nieco wyżej. Zobaczymy. Czuję, że jestem w ciąży, ale to się okaże :) Fajne, to forum. Nigdy, nigdzie się nie wypowiadałam. Ja ogólnie czuję się dziwnie, czasami boli mnie głowa, nie mogę spać w nocy, towarzyszy mi rwanie nóg oraz częste chodzenie do toalety. Na zapach jakoś szczególnie nie reaguje, dusi mnie po lakierze do paznokci i po dezodorancie. Pozdrawiam serdecznie :)

Didus26
  • Jolas Znajoma

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj bylam u lekarza i pokazalo sie ze nie jestem w ciazy! coz za wspaniala nowina odrazu za chcialo mi sie życ! :) takze nie potrzebnie sie stresowalam :P
    a teraz wynosze sie z tej strony .Trzymajcie sie dziewvczynki!! :)

Adine lubi tę wiadomość

jolasek
  • jobi Znajoma

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didus26

ja tez czuje, ze jestem w ciazy bo wszystko jest inaczej. Inaczej wygladam. Twarz mam inna. Piersi tez mnie bola po boku a do tego swedza. Jak mi sie powieksza to chyba bede musiala kupic dwa berety.. hihi... albo bede sie przewrac do przodu. :-) Jestem ciagle glodny, glowa mnie boli, dzisiaj mialam skurcze macicy, rano nie moge nic zjesc i sprzatam jak oszalala... wszystko mi dziwnie pachnie..no i najlepiej bym tylko spala... Didus26 jeszcze kilka dni i bedziemy wiedzialy... yuhu .. :-)

• agu258 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety ginekolog zauważył jedynie kolejną zbliżającą się owulację.. Postanowiłam odpuścić, nie myśleć ciągle o dzidziusiu i przytulać się codziennie :-) :-) i za 19 dni zobaczymy czy @ nadejdzie. Oby nie! :-)

P.S. jesteście cudownym wsparciem :-*

Jobi, Didus26 - trzymam kciuki za Wasze dwie kreseczki :-) :-)

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • SummerVisions Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja mam mdłości, ciągłą ochotę na słodycze, śledzie i ogórki. Do @ zostało mi jeszcze kilka dni, mam nadzieję, że się jednak nie pojawi...

Również trzymam za Was kciuki! :)

Lu lubi tę wiadomość

nzjd6vgcehf8qt7d.png

nzjd43r8vj9vszon.png

Stay positive!
  • Didus26 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby były agu258 :)
    Jobi ja dzisiaj zrobiłam test (wynik-negatywny), tez myślę ze za wcześnie ponieważ ja msc mam dostać 16,17, ale najprawdopodobniej powinien to być 18.01 Kurde, teraz to się denerwuje....

Didus26
  • Didus26 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posłuchajcie jeszcze historii mojego dzisiejszego testu.
    Kupiłam wczoraj test "Pink", zwykły płytkowy za 8,90 zł :P wyjęłam, położyłam na płaskiej powierzchni, zakropliłam 3 kroplami moczu, no i zaczyna mocz swoją wędrówkę, pierwsze co zauważyłam, to że od razu widać czerwoną kreskę w polu "T", potem szybko znika i ukazuje się tylko w miejscu linii "C".
    Dziwne, to było, więc rozebrałam ten głupi test i na nim w ogóle nie było widać pustej kreski kontrolnej "T" tak jakby w ogóle jej nie było, natomiast obok była jasno różowa krawędź. Nic nie rozumiem, dlatego wstrzymam się do msc, ale może któraś z was tak miała ??

jobi lubi tę wiadomość

Didus26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didus26 wrote:
    Posłuchajcie jeszcze historii mojego dzisiejszego testu.
    Kupiłam wczoraj test "Pink", zwykły płytkowy za 8,90 zł :P wyjęłam, położyłam na płaskiej powierzchni, zakropliłam 3 kroplami moczu, no i zaczyna mocz swoją wędrówkę, pierwsze co zauważyłam, to że od razu widać czerwoną kreskę w polu "T", potem szybko znika i ukazuje się tylko w miejscu linii "C".
    Dziwne, to było, więc rozebrałam ten głupi test i na nim w ogóle nie było widać pustej kreski kontrolnej "T" tak jakby w ogóle jej nie było, natomiast obok była jasno różowa krawędź. Nic nie rozumiem, dlatego wstrzymam się do msc, ale może któraś z was tak miała ??
    Dziwny ten Twój test ;) ja tak nigdy nie miałam ;) Chociaż też zawsze kupowałam te najtańsze, nigdy nie miałam żadnych wątpliwości zawsze jedna krecha. Tzn poza ostatnim wyjątkiem, ale też kupiłam 2 w miare tańsze i wyszły dwie krechy ;) musisz jeszcze raz spróbować zrobić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ponieważ to temat : potwierdzone pierwsze objawy ciąży mam pytanie.
    Oczywiście wiem, że jestem w ciąży z testów i bety (jutro idę do gin).
    Ale chodzi mi o te objawy. Są niepokojące. Bo na samym początku jak się mogłam tylko domyślać to miałam nawet sporo objawów. A teraz cisza. Nic mnie nie boli, nie mam mdłości, ZERO . Niby oddaje dużo moczu, ale dużo też pije (tak jak i wcześniej) nic się nie zmieniło. Czytałam w necie, że przy 6 tc to mało jest objawów (tzn tak mówią kobiety), ale na różnych poradniach itd to są wszelakie objawy. Tak się zastanawiam czy ze mną jest coś nie tak? Czy należę do szczęściar? A może wszystkie bóle przyjdą przed porodem z zwiększoną siłą ? ....

• Didus26 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, ale juz postanowiłam, ze wstrzymam się do msc. Powodzenia Ci życzę :)

Paula_21 lubi tę wiadomość

Didus26
  • jobi Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didus26

gdybys wiedziala co ja wczoraj zrobilam z testem :-) :-) tez go rozebralam na czynniki pierwsze :-) mi juz te paski w oczach rozowieja... zamowilam w internecie 20 sztuk i tak sobie maczam.. dobrze, ze moj maz o tym nie wie, bo by powiedzial ze kobita oszalala. Moj maz pracuje 100 km od domu i przyjezdza raz w tygodniu i w piatek do poniedzialku rano, takze w pozostale dni moge poszalec i probowac te moje testy. Ja mam tez dostac @ okolo 16.01. Mnie wszystko boli i swedzi.

Agu258
    to trzymam kciuki za przytulanie ;-) i postaraj sie nie myslec o tym, ze chcesz miec dzidzusia tylko korzystaj i baw sie z mezem poki jeszcze nikt nie robi rumoru ;-)

Didus26 lubi tę wiadomość

• Didus26 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe ;)))

Saja lubi tę wiadomość

Didus26
  • Didus26 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jajniki bolą :// brzuch boli tak jakby rozrywało :(((

Didus26
  • Didus26 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie bolą mnie plecyyyyy :((((((((

Didus26
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja rozkladam testy na części pierwsze :-D

Didus26 lubi tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ