Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KathleenPL zgadzam sie z Toba.
Didus26 jestem w tej samej sytuacji. Ja mialam @ 21.12 i mam co 26 dni. Przytulanie bylo codziennie od 27.12. do 04.01 i czekaaaaam.. 16.01 powinnam dostac @ ale mam nadzieje, ze nie nadejdzie.. robilam test wczoraj ale byl negatywny.. wiem, ze to za wczesnie ale nie moglam wytrzymac... Piersi nie moge juz dotknac tak mnie bola i lodowki tez nie otwieram... chodze i ciagle sprzatam, bo mi wszystko smierdzi.. nie wiem czy ja sobie cos ubzduralam??? niech ten czas szybciej leci... -
Witam was wszystkich:), właśnie dziś dowiedziałam się, że jestem w ciąży, ale o tym wiedziałam już wcześniej, wsłuchiwanie się w swój organizm przez pół roku opłaciło się i obecne objawy nie można było z niczym innym pomylić
Tydzień po owulacji:
- swędzenie, obrzmienie piersi
- skurcze podbrzusza
- wysoka temp
- odrzuciło mnie od ulubionego kremu do twarzy
Potem brak okresu i w końcu dwie kreski na teście:)
Więc nie zgadzam się z opiniami, że wsłuchiwanie się w swój organizm nie ma sensu:), owszem ma, możemy lepiej poznać swój organizm i odróżnić objawy ciążowe od tych miesiączkowych:), bo naprawdę są one bardziej wyraźne:)Misi@, Agutek. lubią tę wiadomość
-
Witaj jobi!
Dziś spojrzałam w lustro i nie mogłam uwierzyć!!! Moje piersi zrobiły się duże, widać żyłki. Są obrzmiałe i widoczne bardzo duże sutki, tak jakby napompowane. Bolą mnie tylko w nocy, a w dzień jedynie z boku od zewnętrznej strony. Dzisiaj mnie trochę brzuch pokłuwa, ale nie w dole gdzie jajniki, tylko nieco wyżej. Zobaczymy. Czuję, że jestem w ciąży, ale to się okaże Fajne, to forum. Nigdy, nigdzie się nie wypowiadałam. Ja ogólnie czuję się dziwnie, czasami boli mnie głowa, nie mogę spać w nocy, towarzyszy mi rwanie nóg oraz częste chodzenie do toalety. Na zapach jakoś szczególnie nie reaguje, dusi mnie po lakierze do paznokci i po dezodorancie. Pozdrawiam serdecznieDidus26 -
Dzisiaj bylam u lekarza i pokazalo sie ze nie jestem w ciazy! coz za wspaniala nowina odrazu za chcialo mi sie życ! takze nie potrzebnie sie stresowalam
a teraz wynosze sie z tej strony .Trzymajcie sie dziewvczynki!!
Adine lubi tę wiadomość
jolasek -
Didus26
ja tez czuje, ze jestem w ciazy bo wszystko jest inaczej. Inaczej wygladam. Twarz mam inna. Piersi tez mnie bola po boku a do tego swedza. Jak mi sie powieksza to chyba bede musiala kupic dwa berety.. hihi... albo bede sie przewrac do przodu. Jestem ciagle glodny, glowa mnie boli, dzisiaj mialam skurcze macicy, rano nie moge nic zjesc i sprzatam jak oszalala... wszystko mi dziwnie pachnie..no i najlepiej bym tylko spala... Didus26 jeszcze kilka dni i bedziemy wiedzialy... yuhu .. -
U mnie niestety ginekolog zauważył jedynie kolejną zbliżającą się owulację.. Postanowiłam odpuścić, nie myśleć ciągle o dzidziusiu i przytulać się codziennie i za 19 dni zobaczymy czy @ nadejdzie. Oby nie!
P.S. jesteście cudownym wsparciem :-*
Jobi, Didus26 - trzymam kciuki za Wasze dwie kreseczki -
Posłuchajcie jeszcze historii mojego dzisiejszego testu.
Kupiłam wczoraj test "Pink", zwykły płytkowy za 8,90 zł wyjęłam, położyłam na płaskiej powierzchni, zakropliłam 3 kroplami moczu, no i zaczyna mocz swoją wędrówkę, pierwsze co zauważyłam, to że od razu widać czerwoną kreskę w polu "T", potem szybko znika i ukazuje się tylko w miejscu linii "C".
Dziwne, to było, więc rozebrałam ten głupi test i na nim w ogóle nie było widać pustej kreski kontrolnej "T" tak jakby w ogóle jej nie było, natomiast obok była jasno różowa krawędź. Nic nie rozumiem, dlatego wstrzymam się do msc, ale może któraś z was tak miała ??jobi lubi tę wiadomość
Didus26 -
nick nieaktualnyDidus26 wrote:Posłuchajcie jeszcze historii mojego dzisiejszego testu.
Kupiłam wczoraj test "Pink", zwykły płytkowy za 8,90 zł wyjęłam, położyłam na płaskiej powierzchni, zakropliłam 3 kroplami moczu, no i zaczyna mocz swoją wędrówkę, pierwsze co zauważyłam, to że od razu widać czerwoną kreskę w polu "T", potem szybko znika i ukazuje się tylko w miejscu linii "C".
Dziwne, to było, więc rozebrałam ten głupi test i na nim w ogóle nie było widać pustej kreski kontrolnej "T" tak jakby w ogóle jej nie było, natomiast obok była jasno różowa krawędź. Nic nie rozumiem, dlatego wstrzymam się do msc, ale może któraś z was tak miała ?? -
nick nieaktualnykochane ponieważ to temat : potwierdzone pierwsze objawy ciąży mam pytanie.
Oczywiście wiem, że jestem w ciąży z testów i bety (jutro idę do gin).
Ale chodzi mi o te objawy. Są niepokojące. Bo na samym początku jak się mogłam tylko domyślać to miałam nawet sporo objawów. A teraz cisza. Nic mnie nie boli, nie mam mdłości, ZERO . Niby oddaje dużo moczu, ale dużo też pije (tak jak i wcześniej) nic się nie zmieniło. Czytałam w necie, że przy 6 tc to mało jest objawów (tzn tak mówią kobiety), ale na różnych poradniach itd to są wszelakie objawy. Tak się zastanawiam czy ze mną jest coś nie tak? Czy należę do szczęściar? A może wszystkie bóle przyjdą przed porodem z zwiększoną siłą ? .... -
Didus26
gdybys wiedziala co ja wczoraj zrobilam z testem tez go rozebralam na czynniki pierwsze mi juz te paski w oczach rozowieja... zamowilam w internecie 20 sztuk i tak sobie maczam.. dobrze, ze moj maz o tym nie wie, bo by powiedzial ze kobita oszalala. Moj maz pracuje 100 km od domu i przyjezdza raz w tygodniu i w piatek do poniedzialku rano, takze w pozostale dni moge poszalec i probowac te moje testy. Ja mam tez dostac @ okolo 16.01. Mnie wszystko boli i swedzi.
Agu258
to trzymam kciuki za przytulanie i postaraj sie nie myslec o tym, ze chcesz miec dzidzusia tylko korzystaj i baw sie z mezem poki jeszcze nikt nie robi rumoruDidus26 lubi tę wiadomość