X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • jobi Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym jak zjadlam gumisie, smazona cebule, zrobilam zupe z papryka, klopsy, popijajac Fanta oczywiscie czas na tescik... dziewczyny ja oszaleje. .mnie tez wszystko boli..a jeszcze maz mi wierci dziure w brzuchu..kochanie wszystko dobrze...alez oczywiscie. .. zna mnie skubany..ale milcze..

• Didus26 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jobi trzymaj się :D co ma być, to będzie :D

Didus26
  • Didus26 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj mi znać koniecznie 16stego co i jak, czy ta cholerna @ przyszła, czy też odeszła w siną dal :P

Saja lubi tę wiadomość

Didus26
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.dziewczyny weźcie mi napiszcie jak to jest z tym bólem piersi?czy one bola od samej owulacji do spodziewanej @ czy zaczynają bolec przed sama @?
    Wiem ze to indywidualna sprawa ale chciałabym wiedzieć jak to bylo u Was.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Didus26 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na tydzień przed. Na początku tylko od dołu, potem od zewnętrznej strony, a teraz to już całe bolą, ale bardziej bolą w nocy, niż z rana... Ja czekam, bo zostało ok 3 dni na to czy jestem w ciąży, czy też nie. Pozdrawiam.

Didus26
  • jobi Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didus26,

ja juz nie moge na te testy patrzec. Rano jak wstaje to sie ciesze,ze minal kolejny dzien i moge zrobic test. Dzisiaj byl negatywny :-( .. jutro mam dostac @.. chyba,ze sie wszystko poprzesuwalo.. dzisiaj stracilam juz nadzieje :-(..
    Ty tez daj znac jak u Ciebie? Moze chociaz jednej z nas sie powiedzie..

Ja sie ostatnio odchudzalam i zrzucialam 10 kg i tak myslalam, ze to na pewno tez ma wplyw.

Battinka mnie bolaly piersi juz po owulacji. Najpierw troszeczke a teraz glownie po bokach i przec caly dzien. Oprocz tego swedza. To jest bardzo indywidualne.

Ja mam juz synka. Ma siedem lat i w pierwszej ciazy a wlascicie drugiej, bo pierwsza stracilam nie odczuwalam zadnych objawow. Przeprowadzalam sie i zorientowalam sie dopiero w 9 tygodniu, ze juz dawno nie mialam @. Piersi zaczely mnie wtedy pobolewac jak juz bylam w ciazy. Zatem kazda ciaza jest inna i u kazdej kobiety wyglada to inaczej. Wtedy jadlam caly czas pasztet z jablkiem :-) i zadnych slodyczy.

Buziaki dla wszystkich

• marcepanek Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaczęły boleć piersi już po owulacji. Najpierw boki i na dole, teraz całe. Najbardziej w nocy. W ciągu dnia czasem łapią mnie lekki mdłości. Wczoraj 2 dni po terminie @ cień drugiej kreski, dzisiaj rano już wyraźniejsza ta druga. Na bete nie idę bo to tylko nie potrzebny stres.No i chce mi się spać:) zachcianek na razie nie mam:) I tak zastanawiam się na kiedy umówić sie na wizytę do lejarza?:)

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem że to indywidualna sprawa ale dlatego pytam jak Wam się dawały we znaki piersi.ja tez bylam w ciąży ale w ogóle niepamiętam(bo wtedy tak sie nie doszukiwalam objawów)a teraz po prostu sie dołuje co miesiąc:(
    Pamiętam jedno ze parę dni przed @bolaly piersi...mnie zawsze w owulke bola później juz przestają.takze myślę ze jak bym zaszła to przecież by mnie bolały do samego okresu...:(( ach...
    Dziękuję za odpowiedź.pozdrawiam

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Didus26 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanek mam tak samo.... Ale jeszcze nie wiem, czy jestem w ciazy... Tak czuje. Jakie mialas objawy???

Didus26
  • kellle Nowa

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi zaczęły na początku, jakoś tydzień po owulacji mrowić, swędzieć i były gorące, ból pojawił się dopiero około terminu miesiączki i wydało mi się to trochę późno, bo zamiast mniej boleć, bolały coraz bardziej i zrobiły się wielkie:), także jak dla mnie piersi to był główny objaw, który dał mi do myślenia, test był tylko formalnością:)

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tak samo, zaraz po owulacji zaczęły mnie boleć, najpierw boku, a najgorzej sutki, jak tylko je dotykałam to aż czułam mrowienie w brzuchu. Nawet mój mąz się śmiał że mi urosły i że jedn większy od drugiego;) teraz bolą nadal. W pierwszej ciązy( niestety skończyła się poronieniem) także bolały mnie strasznie piersi, ale od czasu @ , teraz dużo wcześniej, więc to dało mi do myślenia;) No i wczoraj bolała mnie głowa, czasem pobolewa mnie krzyż i mam w ciągu dnia lekkie plamienia z baiłego gęstego śluzu.. wizyte u lekarza mam dopiero 26 więc jeszcze ponad tydzień w niepewności...

• jobi Znajoma

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanek to niepewnosc doprowadza do szalu. Wiem cos o tym. Dzisiaj mialam dostac @... nie ma sladu.. przynajmniej do teraz... test robilam dzisiaj rano... negatywny :-( ... mam wszystkie objawy ciazy... ale chyba sobie uroilam, bo bardzo chcialabym miec drugiego dzidzusia a zegar tyka. Pierwsze dziecko urodzilam majac 28. Zadnego sprawdzania dni plodnych. Nic. Nawet maz we mnie nie skonczyl a juz bylam w ciazy. A teraz.. po siedmiu latach i taki cyrk... chyba za bardzo chce... siedze w pracy i caly czas mysle, tylko zeby ten okres nie przyszedl.. a moze te testy byly po terminie? oczywiscie chec leciec i kupic inny test.. nikomu nie mowie co wyprawiam.. dobrze , ze mam was bo az mi wstyd, ze w wieku 35 lat odwalam takie numery.. ale o niczym innym nie marze... :-(

• MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Ja też się podzielę swoimi objawami. Nie są wcale takie spektakularne, ale jakies są:
    - ból piersi po bokach juz na tydzien przed @ (z reguly albo nie bolały, albo na 2 dni przed)
    - wrażenie zjedzenia nieświeżego jajka (nie nazwalabym tego mdlosciami,ale permanentą niestrawnością)
    -zaparcie i wzdęcia
    - niechęć do słodyczy, chyba że to karpatka, albo wz ;-) Na cukierki,a zwłaszcza mije ukochane michalki nie mogę patrzeć

Dodam, że jestem teraz w 48 dc. W 36 dc widoczny pęcherzyk 7 mm. Pozytywny test wyszedł już 3 dni przed @.To moja 2 ciąża.
    W pierszej objawy były podobne. Tylko bardziej ciągnęło mnie do słodyczy. Później dostałam lekkiej cukrzycy ciazowej i w sumie się cieszę, bo przytyłam ok 8 kg.

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jobi dokładnie... ja zrobiłam test dzień przed terminem spodziewanej@ bo te bolące " cycki" nie dawały mi spokoju i wyszła bladziutka kreska, drugiego dani rano już ciemniejsza. Z 2 dni przed zrobiło mi się słabo ale cały czas zwalałam wszystko na zioła, która piłam i które pewnie pomogły mi zajść :) wiem że łatwo się mówi ale postaraj się wyluzować .. zrób test ok 3 dni po terminie @ bo teraz to może być bardzo wczesna ciąza a testy nie mają wcale aż takiej dokładności;)
    MuffinLady zazdroszcze że ty już po pierwsze wizycie i widziałaś pęcherzyk. Teraz przed nami to najgorsze oczekiwanie do 13 tygodnia;(

• MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mercepanku trzymam kciuki za to, żeby było wszystko po Twohej mysli. Też idę 26 na wizytę. Mam nadzieje, ze zobaczę dzidzię, bo na razie mam stres z betą. Niepotrzebnie zrobiłam sobie badanie przy okazji pobierania krwi. Wyszło 2550, a to juz 47 dc. Początkowo pieknie przyrosło z okolo 200 do 700 w ciagu 48 godz. W pon powtórzę. Czasem chyba lepiej nie wiedzieć za dużo

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciązy też poszłam na bete... nie potrzebny stres, na początku rosła a póżniej za mało przyrastała, ale wiem że czasem tak jest, bo każdy organizm jest inny i hormony każdej kobiety inaczej " działają" więc postaraj się nie denerwować:) ja tym razem nie poszłam na bete, czekam na 26:). w takim razie razem idziemy:) ty już widziałaś chociaż pęcherzyk a ja dzielnie czekam:)

• janosikowa Debiutantka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz braku okresu, poranne mdłości bez wymiotów, to skłoniło mnie do zrobienia testów.

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 11:47 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 19 maja 2016, 14:47

menka lubi tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jobi nie martw się nie jesteś jedyna z tym bzikowaniem ja mam 32 lata i tez mnie biorą takie chwile ze aż wstyd...po prostu to jest takie pragnienie dziecka ze szkoda gadać!!!
    Tez mam jedno ale cóż drugie mi chyba nie dane :((

Marcepanek pisalas cos o ziołach dzieki którym zaszłaś?co pilas?ja juz drugi cykl pije Ojca Sroki 3 ale juz przerywam brania...mam dość.tylko sie bardziej nakręcam:(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Didus26 Znajoma

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam test dzisiaj i był negatywny. Wciąż jednak bolą mnie piersi a miesiaczka powinna być pojutrze Temeratura w pochwie jest wieksza niz wczesniej prawie 38 i co myslicie ??

Didus26
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    jestem nowa i podobnie jak Wy czekam na brak @ :)

Ostatnia @ 23 grudnia a od połowy cyklu mój organizm wariuje:
    - ból piersi - raz bardzo lekki, raz mocniejsze kłucia, choć zdarzały się cykle, w których bardzo bolały ale chyba nigdy tak długo
    - kilka dni po stosunku ostre bóle brzucha, jakby jelit
    - lekkie zawroty głowy i lekko mi niedobrze - ale może być objawem przemęczenia
    - od połowy cyklu też lekkie pobolewania podbrzusza jak na okres, czego nigdy nie miałam - max. 2 dni przed @
    - od tygodnia temp. w pochwie ok. 37,1, ogólna ciała 37,5
    - ciągłe jakieś przelewanie, mrowienie w brzuchu, ale powyżej pępka - może rzeczywiście mam problemy w jelitami, a nie fasolka

- jak wszystkie wyżej objawy można przyczepić zmianom hormonalnym i przemęczeniu, tak martwi mnie występujący co kilka dni ból brzucha/jelit - sama nie wiem, wysoko, nawet ostry ból w mostku. W pierwszej ciąży miałam takie bóle ale na pewno w wysokich miesiącach

To by była moja 2 ciąża, mam córeczkę 3,5 roku, o którą sie staraliśmy niecałe 3 lata. Od początku ciąża zagrożona, od 7 tc. bezwględny nakaz leżenia. Miałam cały czas takie skurcze i takie mocne bóle brzucha, że nawet nie byłam w stanie siedzieć czy chodzić, przynajmniej dzięki temu wytrzymałam 7 m-cy non stop w łóżku leżenia na wznak :)

Do tej pory nie chcieliśmy drugiego dziecka, ale ostatnio o tym zaczęliśmy myśleć. To jest nasz pierwszy cykl, z czego w razie ewentualnych problemów z zajściem mąż nie będzie chciał w nic ingerować - za dużo przeszliśmy wtedy. Więc marzyłabym o 2 kreseczkach :)

Diduś26 nie ukrywam, że jestem ciekawa jak u ciebie sprawa się potoczy, bo dużo podobnych objawów jest u mnie :)

3mam kciuki za wszystkie strajace się bo wiem jakie to obciążenie psychiczne. Teraz jeszcze jestem na luzie, ale pamiętam starania sprzed 4 lat... badania co 2 tygodnie, seks na zawołanie... średnio przyjemnie

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ