X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • jobi Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym jak zjadlam gumisie, smazona cebule, zrobilam zupe z papryka, klopsy, popijajac Fanta oczywiscie czas na tescik... dziewczyny ja oszaleje. .mnie tez wszystko boli..a jeszcze maz mi wierci dziure w brzuchu..kochanie wszystko dobrze...alez oczywiscie. .. zna mnie skubany..ale milcze..

• Didus26 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jobi trzymaj się :D co ma być, to będzie :D

Didus26
  • Didus26 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj mi znać koniecznie 16stego co i jak, czy ta cholerna @ przyszła, czy też odeszła w siną dal :P

Saja lubi tę wiadomość

Didus26
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.dziewczyny weźcie mi napiszcie jak to jest z tym bólem piersi?czy one bola od samej owulacji do spodziewanej @ czy zaczynają bolec przed sama @?
    Wiem ze to indywidualna sprawa ale chciałabym wiedzieć jak to bylo u Was.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Didus26 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na tydzień przed. Na początku tylko od dołu, potem od zewnętrznej strony, a teraz to już całe bolą, ale bardziej bolą w nocy, niż z rana... Ja czekam, bo zostało ok 3 dni na to czy jestem w ciąży, czy też nie. Pozdrawiam.

Didus26
  • jobi Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didus26,

ja juz nie moge na te testy patrzec. Rano jak wstaje to sie ciesze,ze minal kolejny dzien i moge zrobic test. Dzisiaj byl negatywny :-( .. jutro mam dostac @.. chyba,ze sie wszystko poprzesuwalo.. dzisiaj stracilam juz nadzieje :-(..
    Ty tez daj znac jak u Ciebie? Moze chociaz jednej z nas sie powiedzie..

Ja sie ostatnio odchudzalam i zrzucialam 10 kg i tak myslalam, ze to na pewno tez ma wplyw.

Battinka mnie bolaly piersi juz po owulacji. Najpierw troszeczke a teraz glownie po bokach i przec caly dzien. Oprocz tego swedza. To jest bardzo indywidualne.

Ja mam juz synka. Ma siedem lat i w pierwszej ciazy a wlascicie drugiej, bo pierwsza stracilam nie odczuwalam zadnych objawow. Przeprowadzalam sie i zorientowalam sie dopiero w 9 tygodniu, ze juz dawno nie mialam @. Piersi zaczely mnie wtedy pobolewac jak juz bylam w ciazy. Zatem kazda ciaza jest inna i u kazdej kobiety wyglada to inaczej. Wtedy jadlam caly czas pasztet z jablkiem :-) i zadnych slodyczy.

Buziaki dla wszystkich

• marcepanek Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaczęły boleć piersi już po owulacji. Najpierw boki i na dole, teraz całe. Najbardziej w nocy. W ciągu dnia czasem łapią mnie lekki mdłości. Wczoraj 2 dni po terminie @ cień drugiej kreski, dzisiaj rano już wyraźniejsza ta druga. Na bete nie idę bo to tylko nie potrzebny stres.No i chce mi się spać:) zachcianek na razie nie mam:) I tak zastanawiam się na kiedy umówić sie na wizytę do lejarza?:)

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem że to indywidualna sprawa ale dlatego pytam jak Wam się dawały we znaki piersi.ja tez bylam w ciąży ale w ogóle niepamiętam(bo wtedy tak sie nie doszukiwalam objawów)a teraz po prostu sie dołuje co miesiąc:(
    Pamiętam jedno ze parę dni przed @bolaly piersi...mnie zawsze w owulke bola później juz przestają.takze myślę ze jak bym zaszła to przecież by mnie bolały do samego okresu...:(( ach...
    Dziękuję za odpowiedź.pozdrawiam

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Didus26 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanek mam tak samo.... Ale jeszcze nie wiem, czy jestem w ciazy... Tak czuje. Jakie mialas objawy???

Didus26
  • kellle Nowa

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi zaczęły na początku, jakoś tydzień po owulacji mrowić, swędzieć i były gorące, ból pojawił się dopiero około terminu miesiączki i wydało mi się to trochę późno, bo zamiast mniej boleć, bolały coraz bardziej i zrobiły się wielkie:), także jak dla mnie piersi to był główny objaw, który dał mi do myślenia, test był tylko formalnością:)

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tak samo, zaraz po owulacji zaczęły mnie boleć, najpierw boku, a najgorzej sutki, jak tylko je dotykałam to aż czułam mrowienie w brzuchu. Nawet mój mąz się śmiał że mi urosły i że jedn większy od drugiego;) teraz bolą nadal. W pierwszej ciązy( niestety skończyła się poronieniem) także bolały mnie strasznie piersi, ale od czasu @ , teraz dużo wcześniej, więc to dało mi do myślenia;) No i wczoraj bolała mnie głowa, czasem pobolewa mnie krzyż i mam w ciągu dnia lekkie plamienia z baiłego gęstego śluzu.. wizyte u lekarza mam dopiero 26 więc jeszcze ponad tydzień w niepewności...

• jobi Znajoma

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanek to niepewnosc doprowadza do szalu. Wiem cos o tym. Dzisiaj mialam dostac @... nie ma sladu.. przynajmniej do teraz... test robilam dzisiaj rano... negatywny :-( ... mam wszystkie objawy ciazy... ale chyba sobie uroilam, bo bardzo chcialabym miec drugiego dzidzusia a zegar tyka. Pierwsze dziecko urodzilam majac 28. Zadnego sprawdzania dni plodnych. Nic. Nawet maz we mnie nie skonczyl a juz bylam w ciazy. A teraz.. po siedmiu latach i taki cyrk... chyba za bardzo chce... siedze w pracy i caly czas mysle, tylko zeby ten okres nie przyszedl.. a moze te testy byly po terminie? oczywiscie chec leciec i kupic inny test.. nikomu nie mowie co wyprawiam.. dobrze , ze mam was bo az mi wstyd, ze w wieku 35 lat odwalam takie numery.. ale o niczym innym nie marze... :-(

• MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Ja też się podzielę swoimi objawami. Nie są wcale takie spektakularne, ale jakies są:
    - ból piersi po bokach juz na tydzien przed @ (z reguly albo nie bolały, albo na 2 dni przed)
    - wrażenie zjedzenia nieświeżego jajka (nie nazwalabym tego mdlosciami,ale permanentą niestrawnością)
    -zaparcie i wzdęcia
    - niechęć do słodyczy, chyba że to karpatka, albo wz ;-) Na cukierki,a zwłaszcza mije ukochane michalki nie mogę patrzeć

Dodam, że jestem teraz w 48 dc. W 36 dc widoczny pęcherzyk 7 mm. Pozytywny test wyszedł już 3 dni przed @.To moja 2 ciąża.
    W pierszej objawy były podobne. Tylko bardziej ciągnęło mnie do słodyczy. Później dostałam lekkiej cukrzycy ciazowej i w sumie się cieszę, bo przytyłam ok 8 kg.

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jobi dokładnie... ja zrobiłam test dzień przed terminem spodziewanej@ bo te bolące " cycki" nie dawały mi spokoju i wyszła bladziutka kreska, drugiego dani rano już ciemniejsza. Z 2 dni przed zrobiło mi się słabo ale cały czas zwalałam wszystko na zioła, która piłam i które pewnie pomogły mi zajść :) wiem że łatwo się mówi ale postaraj się wyluzować .. zrób test ok 3 dni po terminie @ bo teraz to może być bardzo wczesna ciąza a testy nie mają wcale aż takiej dokładności;)
    MuffinLady zazdroszcze że ty już po pierwsze wizycie i widziałaś pęcherzyk. Teraz przed nami to najgorsze oczekiwanie do 13 tygodnia;(

• MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mercepanku trzymam kciuki za to, żeby było wszystko po Twohej mysli. Też idę 26 na wizytę. Mam nadzieje, ze zobaczę dzidzię, bo na razie mam stres z betą. Niepotrzebnie zrobiłam sobie badanie przy okazji pobierania krwi. Wyszło 2550, a to juz 47 dc. Początkowo pieknie przyrosło z okolo 200 do 700 w ciagu 48 godz. W pon powtórzę. Czasem chyba lepiej nie wiedzieć za dużo

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciązy też poszłam na bete... nie potrzebny stres, na początku rosła a póżniej za mało przyrastała, ale wiem że czasem tak jest, bo każdy organizm jest inny i hormony każdej kobiety inaczej " działają" więc postaraj się nie denerwować:) ja tym razem nie poszłam na bete, czekam na 26:). w takim razie razem idziemy:) ty już widziałaś chociaż pęcherzyk a ja dzielnie czekam:)

• janosikowa Debiutantka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz braku okresu, poranne mdłości bez wymiotów, to skłoniło mnie do zrobienia testów.

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 11:47 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 19 maja 2016, 14:47

menka lubi tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jobi nie martw się nie jesteś jedyna z tym bzikowaniem ja mam 32 lata i tez mnie biorą takie chwile ze aż wstyd...po prostu to jest takie pragnienie dziecka ze szkoda gadać!!!
    Tez mam jedno ale cóż drugie mi chyba nie dane :((

Marcepanek pisalas cos o ziołach dzieki którym zaszłaś?co pilas?ja juz drugi cykl pije Ojca Sroki 3 ale juz przerywam brania...mam dość.tylko sie bardziej nakręcam:(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Didus26 Znajoma

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam test dzisiaj i był negatywny. Wciąż jednak bolą mnie piersi a miesiaczka powinna być pojutrze Temeratura w pochwie jest wieksza niz wczesniej prawie 38 i co myslicie ??

Didus26
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    jestem nowa i podobnie jak Wy czekam na brak @ :)

Ostatnia @ 23 grudnia a od połowy cyklu mój organizm wariuje:
    - ból piersi - raz bardzo lekki, raz mocniejsze kłucia, choć zdarzały się cykle, w których bardzo bolały ale chyba nigdy tak długo
    - kilka dni po stosunku ostre bóle brzucha, jakby jelit
    - lekkie zawroty głowy i lekko mi niedobrze - ale może być objawem przemęczenia
    - od połowy cyklu też lekkie pobolewania podbrzusza jak na okres, czego nigdy nie miałam - max. 2 dni przed @
    - od tygodnia temp. w pochwie ok. 37,1, ogólna ciała 37,5
    - ciągłe jakieś przelewanie, mrowienie w brzuchu, ale powyżej pępka - może rzeczywiście mam problemy w jelitami, a nie fasolka

- jak wszystkie wyżej objawy można przyczepić zmianom hormonalnym i przemęczeniu, tak martwi mnie występujący co kilka dni ból brzucha/jelit - sama nie wiem, wysoko, nawet ostry ból w mostku. W pierwszej ciąży miałam takie bóle ale na pewno w wysokich miesiącach

To by była moja 2 ciąża, mam córeczkę 3,5 roku, o którą sie staraliśmy niecałe 3 lata. Od początku ciąża zagrożona, od 7 tc. bezwględny nakaz leżenia. Miałam cały czas takie skurcze i takie mocne bóle brzucha, że nawet nie byłam w stanie siedzieć czy chodzić, przynajmniej dzięki temu wytrzymałam 7 m-cy non stop w łóżku leżenia na wznak :)

Do tej pory nie chcieliśmy drugiego dziecka, ale ostatnio o tym zaczęliśmy myśleć. To jest nasz pierwszy cykl, z czego w razie ewentualnych problemów z zajściem mąż nie będzie chciał w nic ingerować - za dużo przeszliśmy wtedy. Więc marzyłabym o 2 kreseczkach :)

Diduś26 nie ukrywam, że jestem ciekawa jak u ciebie sprawa się potoczy, bo dużo podobnych objawów jest u mnie :)

3mam kciuki za wszystkie strajace się bo wiem jakie to obciążenie psychiczne. Teraz jeszcze jestem na luzie, ale pamiętam starania sprzed 4 lat... badania co 2 tygodnie, seks na zawołanie... średnio przyjemnie

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ