X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Jagodowa Nowa

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź :) 'denerwuje się' dlatego, ze w 1. Ciążę zaszlam również zaraz po @ i jak sobie przypominam, to 'coś niepokojącego' działo się jeszcze przed spodziewana miesiączką. Mam cichą nadzieję, że to nie urojenia, bo niby nie nastawiam się teraz na dzidziusia, ale świadomość że to może być to bardzo mnie cieszy... no nic, trzeba czekac. Aż miło się patrzy na Wasze suwaczki pod postami :)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo! U mnie ten pęcherzyk w lewym jajniku ładny :-) jutro chciała zrobić usg czy peknal ale mi jutro szykuje się wyjazd...pójdę w czwartek ale pewnie już pęknie.. Co do endometrium troszkę małe ale nie jest źle. Mówi że przepchamy jajowody...Ale ja się boję bo to takie nieprzyjemne... Może się uda bez ;-)

magda sz lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia super, działajcie prężnie;D Ja wczoraj zrobiłam ostatni test, dla uspokojenia sumienia - negatyw, i na razie czekam na miesiączkę, mam nadzieję, że się wreszcie pojawi. Potem umówię się do mojej gin i zobaczymy co dalej.:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro staramy sie razem.
    :-)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne;) jak tylko moj cykl się wreszcie skończy;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś dziewczyny wzięło na sikanie.Pół nocy biegałam potem rano nieźle i teraz znowu z 6-8 razy na godzine.
    Mdłości jakby mniejsze,dalej się stresuje z tymi lekarzami tak mnie odsyłają z kwitkiem;(
    Jakbym była jakimś wielkim problemem.Jestem już w 12 tygodniu a karty ciązy dalej nie mam;/

Supriseme lubi tę wiadomość

olenka173065
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za poradą biorę dalej luteinę, aby ewentualnie podtrzymać ciążę lub czekać na @. Dzisiaj mój 29 dc, jutro teoretycznie powinnam dostać miesiączkę. Kilka dni temu miałam różowawe upławy, jednak bardzo intensywne, rozciągliwe, jak podczas owulacji. Myślałam, że miesiączka przyszła wcześniej. Potem lekko brązowe, taka kawa z mlekiem a dzisiaj już prawie nic, tzn są, ale przezroczyste i mocno rozciągliwe. Temperatury nigdy regularnie nie mierzyłam, ale od kilku dni utrzymuje się powyżej 37. Od wczoraj ból krzyża jakbym cały dzień w ogrodzie robiła :) Wystarczy, że pochodzę trochę w domu coś zrobię i leżę odpoczywam. Tak boje się zatestować - boje się rozczarowania...

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065, o kartę się nie martw, bo często tak jest, że lekarz wystawi wstecz i mu nikt nie udowodni, że było inaczej.
    A to co się dzieje kochana, że po lekarzach biegasz, można zapytać???

• DoMCia Debiutantka

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny !

Jestem tu nowa :) i przeczytalam wszystkie wasze wpisy. GRATULUJE WSZYSTKIM PRZYSZLYM MAMOM ! :)

12 i 14 lipca wspolzylam z moim partnerem 15 mialam owulacje. 5 dni po zaczal mnie bolec brzuch i jajniki. Pozniej mialam taki jedendzien gdzie baaardzo zle sie czulam jakbym miala byc chora.. nastepnego dnia juz tak nie mialam. Po paru dniach przychodzilam obok macdonalda.. tylko poczulam zapach odrazu odruchy wymiotne.. pare dni temu gdy palilam papierosa wieczorem tak samo mnie mdlilo..a dzisiaj rano po sniadaniu dokladnie to samo az do lazienki leciec musialam..piersi bola strasznie i sutki.. do tego gazy..brzuch caly czas boli.. jutro mam dostac @. Dzisiaj w sumie przed chwila zauwazylam takie malutkie brazowe plamki na bieliznie ale taka czysta krew tylko tak delikatnie..boje sie ze jutro dostane @ i wszystko od poczatku :(

Jak mysliciee ?:)

DoMcia
  • DoMCia Debiutantka

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze tak sie rozpisalam :)

DoMcia
  • DoMCia Debiutantka

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i z 3 dni temu lezalam z partnerem na lozku wieczorem i znowu mdlosci..

DoMcia
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoMCia to jesteś na podobnym etapie co ja. Też jutro spodziewany termin @, o objawach pisałam wcześniej, mdłości nie mam i odruchów wymiotnych, ale piersi, wysoka temp. tak mi ciężko, brakuje mi tchu i lekkie zawroty. Kilka dni temu plamiłam do wczoraj, a dzisiaj już nic i tylko upławy mocne. Poczekamy zobaczymy, senna też jestem. Też obawiam się rozczarowania bo już od grudnia staramy się tak mocniej i nic nie wychodziło.
    Także wiele wskazuje u Ciebie, że może być to ciąża, życzę Ci z całego serca :)

• DoMCia Debiutantka

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze i przyszedl..ahh ta @. Ale wiesz trzyma mnie jeszcze to ze @ moze byc tez podczas ciazy :D chyba za bardzo chce.. czasami mysle ze nie moge miec dzieci.. ;(

DoMcia
  • DoMCia Debiutantka

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie jest jeszcze mi to pisane ;(

DoMcia
  • justi8010 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki ;) Dzisiaj powinnam dostać @ a tu ani widu ani słychu, tzn rano, jak wstałam do pracy to zaczął mnie boleć brzuch jak zawsze na okres. W pracy jeszcze bolał ze dwie godzinki i na tym się skończyło. Jak ręką odjął normalnie. Czasem mnie lewy jajnik zakłuje a tak to nic mi nie jest poza tym, że bolą mnie cycki. Wogóle to ziewam od paru dni od rana do wieczora. Jak wracałam z pracy to kupiłam test. Jak mnie krew nie zaleje to raniutko zatestuję. CIEKAWE. Nie nakręcam się niepotrzebnie, ale.....

muminka83 lubi tę wiadomość

justi8010
  • DoMCia Debiutantka

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nic nie wiadomo ;) Trzymam kciuki !! Daj znac :)

DoMcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, jestem tu nowa:)
    w czwartek (23.07) wykonałam betke która potwierdziła moja ciąze 4-5 tydzien,
    dzisiaj powtorzyłam badnie:)

• madziaim1 Znajoma

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi8010 trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 22:02

Mama 6 letniego Kubusia
    Zuzia
    w4sq3e3kbkewos48.png

20100724650116.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 wrote:
    A mnie dziś dziewczyny wzięło na sikanie.Pół nocy biegałam potem rano nieźle i teraz znowu z 6-8 razy na godzine.
    Mdłości jakby mniejsze,dalej się stresuje z tymi lekarzami tak mnie odsyłają z kwitkiem;(
    Jakbym była jakimś wielkim problemem.Jestem już w 12 tygodniu a karty ciązy dalej nie mam;/

A dlaczego nie masz karty ciąży? Czy ona nie powinna być dana wraz z stwierdzeniem akcji bicia serduszka dziecka? Zmień lekarza albo zażądaj :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi chodzi o to że mam stwierdzoną od dziecka arytmie i dodatkowo niedobór czynnika krwi.Kazali mi się zgłosić do przychodni do szpitala.Pojechałam tam zapisali mnie dopiero na 29 wrzesnia.A co do tej pory?Inny lekarz wystawia mi zwolnienia jeszce inny robi usg a jeszcze inny zleca badania;/
    Saya 16 gratki:)

olenka173065
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ