X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból jajników miałam 15dc, wtedy przytulaliśmy się ciągle, potem mieliśmy przerwę i kochaliśmy się 21 dc a od 26 dc zaczęłam plamić. Poczekamy, zobaczymy, Zresztą czułość testu była 25, także mogło nie wyjść.

• Eowina Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela, a wiesz który to może być tydzień? Ja jestem na początku 6tc, wizytę u gina mam dopiero za tydzień, a objawów mam sporo jak na ten czas. Chyba, że od tego czekania na wizytę wpadłam w paranoję... :/

• justi8010 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam? Zakładacie ten nowy wątek plotkarsko-zwierzeniowy bo mam zapotrzebowanie na wygadanie się komuś a nie wiem czy mogę tu czy lepiej poczekać. Przy okazji GRATKI dla nowozaciążonych. Fajnie, że chociaż wam się udało, dajecie nadzieję innym, że mimo wszystko trzeba dążyć do celu. Super.

muminka83 lubi tę wiadomość

justi8010
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/forum/i-trymestr/staraczki-grupa-wsparcia,8053.html

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, czy się przyjmie :)
    Zapraszam :)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy, które miałam faktycznie są już niemal potwierdzone :) Jestem po wizycie u pani ginekolog i z badania wynika, że jest Bąbelek! Macica nadal nieduża, ale wyraźnie rozpulchniona, zasinienie tam, gdzie być powinno, etc, etc. Jak na złość w poradni popsuło się usg, więc jutro idę do szpitala, żeby zobaczyć, co w macicy piszczy. Prawy jajnik powiększony, ale pani doktor uspokaja, żeby się nie martwić, bo po prostu pewnie z niego była owulacja. Znów tuptam, tym razem z radości i z ciekawości, co jutro zobaczę na monitorze :)

Elvi, Totoro, saxatilia lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 wrote:
    Ona już mi obiecuje od miesiąca że mi założy;/
    i tak cały czas coś wymyśla,ale dała skierowania na badania więc mam nadzieje ze na nastepnej wizycie juz ja przycisne.
    Dziewczyny powiedzcie mi czy jak np.jest 11t6d to liczy się że to jest 12 tydzień czy jeszcze 11?

to już koniec 12 tygodnia :) Kochana, zmieniaj lekarza, bo tylko do któregoś tygodnia możesz mieć założoną kartę ciąży. Później nie dadzą becikowego jeśli się należy.

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2937339615726d38m.jpg

Jeśli mnie oczy nie mylą to coś w środku jest zdjęcie z dnia wczorajszego :P :P A wy co myślicie? Zdjęcie klik i będzie powiększone <3

Totoro lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam widze ziarenko :-)

muminka83, Helka lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:
    Ja tam widze ziarenko :-)

ja to nazwałam chomiczym bobkiem :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasazerka wrote:
    to już koniec 12 tygodnia :) Kochana, zmieniaj lekarza, bo tylko do któregoś tygodnia możesz mieć założoną kartę ciąży. Później nie dadzą becikowego jeśli się należy.
    Mi się wydaje, że becikowe należy się, gdy karta ciąży jest założona w 10 tyg., ale nie jestem na 100% pewna. Chyba, że Twój lekarz wystawi wstecz, warto się dowiedzieć, żeby nie stracić tej kasy.

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki karta ciąży zabierana jest przy porodzie. Żeby dostać becikowe m.in. Trzeba przynieść zaświadczenie od lekarza, że ciąża była prowadzona najpóźniej od 10 tygodnia. Co nie zmienia faktu że lekarz kartę ciąży powinien już wystawić, nawet ze względu na to że jest to dokument, który zawsze w razie "W" powinno się mieć przy sobie bo nigdy nie wiadomo co może się Zdarzyć

1usap07w9hybl9h9.png
  • welma Nowa

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe i juz szczesliwe mamusie!!!!
    Postanowiłam się wpisac, gdyz od trzech lat sledzę Wasze pierwsze objawy:) a teraz po trzech latach starań moge sie podzielić z Wami swoimi:)
    Tak jak wspomniałam staralismy sie o dzidzie 3 lata!!! Rece nogi mi juz opadaly po kazdym nieudanym cyklu, w tym miesiacu mielismy podchodzic do inseminacji a tu taka niespodzianka!!! Jakies 7 dni po owu strasznie opadłam z sił, zrobiłam sie spiaca i rozdrazniona, no zaczał mnie dziwnie bolec brzuch, jajniki równiez dawały o sobie znac i tak jest do dzis. Podwozie zrobiło sie opuchnięte :)pierwszy test zrobiłam w 24 dc kreska była bardzo słaba no i tylko ja ja widziałam:) nazajutrz zrobiłam kolejny a tu kreska wyrazniejsza!!!! i tak az do okresu :) mam cykle 28 dniowe, z kazdym dniem coraz ciemniejsza :) aha i jeszcze przed okresem miałam delikatne nudnosci!!! tak tak nudnosci a czytałam rózne wypowiedzi na forach, kobietki wrecz wysmiewały objawy przed terminem okresu, jestem zywym dowodem, ze jednak wystepuja. Jestem nieopisanie szczesliwa i całym sercem jestem z dziewczynami, które wypatrują swoje 2 kreseczki, nie tracic wiary i troszeczke wyluzowac :) my zaciazylismy na urlopie :) pozdrawiam serdecznie

muminka83, zita123, Emy lubią tę wiadomość

welma
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becikowe nie zależy od karty ciąży, trzeba tylko mieć udokumentowane że było się pod opieką lekarza przed 10 tyg, cz to będzie wizyta czy usg itp. Lekarz też może wystawić takie zaświadczenie.

muminka83, Lanusia93 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welma gratuluję. Idź na bete i progesteron. Obyś doczekała się na usg upragnionego serduszka :-)

muminka83 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból w okolicy jajnika, lekki ból i laskotanie w podbrzuszu, zmęczenie od 21dc. 25dc test pozytywny :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Kathieen Znajoma

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :-) gratuluję wszystkim którym udało się zajść w ciążę i trzymam kciuki za kobietki nie tracace nadziei i dalej walczące :-) ja juz prawie koniec, nigdy nie plamilam, od dwóch tygodni dopiero jestem bierna seksualnie bo czuję juz dyskomfort lecz zdążyło mi się wylądować na szpitalu z nadciśnieniem... Pozdrawiam :-)

xnw4skjojykgrumx.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wczoraj wieczorem czytałam ten wątek, mając nadzieję, że się dopiszę i z radością to robię! Dziś rano, w dniu spodziewanej miesiączki, zobaczyliśmy dwie krechy - druga blada, ale nie da się jej pomylić z niczym, nie trzeba doszukiwać. Mam nadzieję, że jutro beta potwierdzi ten śliczny widok.

Tymczasem dołączam do grona kobiet, które nie miały jakichś szczególnych objawów, a w zasadzie wszystkie można podciągnąć pod objawy okresu.
    - wrażliwe piersi już od początku fazy lutealnej
    - cały czas czułam jajniki, w tym jeden dzień ostrzejszego bólu
    - mniej bólu jak na okres, choć momentami trudno było mi to zinterpretować, ale skoro miałam wątpliwości, to chyba był to jakiś inny ból
    - minimalnie powiększone piersi (ale to mogło być żczeniowe patrzenie moje i męża)
    - delikatnie kręci mi się w głowie od dwóch dni, gdy wstaje, ale może to być spowodowane upałem
    - od dwóch dni dość szybko po zjedzeniu czegoś odczuwam głód, ale nie jakiś mocny (czytałam że tak się może dziać, organizm wie, że coś się dzieje, więc chce zebrać siły ;))
    - co ciekawe im bliżej daty okresu tym piersi były mniej wrażliwe (zazwyczaj wrażliwość przechodziła w 2 dzień okresu);

Ponieważ dwa poprzednie cykle szalała mi faza lutealan zbadałam również progesteron w 7dpo i wynosił on powyżej 16 , co również dawało nadzieję.

I w zasadzie dziś nie czuję jakichś szczególnych objawów - czuję ciągnięcie w podbrzuszu i czasami zaswędzą mnie piersi, więc w sumie jest fajnie, podejrzewam, że jeszcze przyjdzie czas na dolegliwości :)

Ach, chciałam jeszcze dodać, że mam PCO, a mąż miał kipeskie wyniki nasienia. Dlatego polecam Wam wszystkim nie słuchania gadania o roku czekania - diagnozować można się zawsze. My dzięki temu, że bardzo szybko zrobiliśmy badania męża, skonsultowaliśmy się z andrologiem, wiedzieliśmy na czym stoimy, androlog nas uspokoił. Ja też sama prosiłam o leki (metformine), bo nie chciałam czekać niewiadomo ile, żeby wbić się w jakieś sztywne normy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 12:19

Elvi, zita123, Kathieen lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ból brzucha, piersi i niepokoj

albumina lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania właśnie bardzo dobre podejście nie ma co czekać rok tylko się diagnozować kiedy poczuje się- chcę mieć dziecko. Przez zajściem w ciąże też warto się przebadać żeby pózniej się mniej stresować.
    Gratulacje :)

AnnaKliwijska lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ