Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
To kochana chyba nie unikniesz opieki kilku lekarzy, gdyż to dla Twojego dobra a ginekolog nie będzie się znał i kontrolował arytmii. A swoją drogą też jestem zdania, że skoro z dzidziusiem wszystko ok, to powinnaś mieć już założoną kartę. Także podpytaj się swojego lekarza. Ja będąc w ciąży zapytałam się kiedy lekarz założy mi kartę a on powiedział, że na następnej wizycie i żebym się nie martwiła, jak minie 10 tydzień, bo chodzę do niego i jeżeli minie już termin to wystawi z wcześniejszą datą. To mnie uspokoiło i faktycznie tak było.
A u mnie plamienia kawa z mlekiem i lekko brązowe. Dzisiaj termin @, poczekam jeszcze a temperatura nadal wysoka 37,2. Nie dopuszczam myśli złych, musi być dzidziuśmagda sz lubi tę wiadomość
-
Ona już mi obiecuje od miesiąca że mi założy;/
i tak cały czas coś wymyśla,ale dała skierowania na badania więc mam nadzieje ze na nastepnej wizycie juz ja przycisne.
Dziewczyny powiedzcie mi czy jak np.jest 11t6d to liczy się że to jest 12 tydzień czy jeszcze 11?olenka173065 -
Nie chcę być niemiła ale od jakiegoś czasu robicie tu straszny off topic
Osobom, które szukają POTWIERDZONYCH objawów ciąży będzie ciężko się dokopać do właściwych informacji.
Może założycie nowy wątek taki "o wszystkim" ?Magda lena, zouza, Emy, albumina lubią tę wiadomość
-
Hmmm, rozumiem Cię, ale Ty też musisz Nas zrozumieć. Tak się zżyłyśmy wszystkie ze sobą, że zaczęłyśmy o wszystkim ze sobą rozmawiać, dzielić się problemami i smutkami
Ja mogę się dostosować, ale potrzeba jest jakiejś ogólnej akceptacji, zdania pozostałych. -
Elvi, przecież nikt wam nie karze przestać gadać. Po prostu załóżcie osobny temat
Chodzi mi o dobro dziewczyn, które się starają i szukają informacji. Nie utrudniajmy im tego
U mnie jedynymi objawami jest pieczenie piersi przed terminem @, lekko wrażliwe sutki, ból jak na @ i rozpieranie w okolicach pęcherza. A tak to nic...Ach, no i kilka mega pozytywnych testów
Ale jako, że nie byłam jeszcze u gina to się na razie nie wychylam za bardzo...
Emy lubi tę wiadomość
-
Olenka - belly liczy w tym przypadku 12 ale każdy lekarz liczy tyg. skończone. Ja tam wolę się posługiwać wyliczeniami lekarza, tak też jest w karcie ciąży liczone że 11,6 to 11 a nie 12.
Candela jak chcesz znać pierwsze objawy ciąży to wystarczy zajrzeć na pierwsze strony topiku wiadomo że nie ma 150 stron różnych objawów. Z tego topiku zrobiła się grupa wsparcia i nie ma w tym nic złego. Całą ciążę jestem z dziewczynami, może są już takie topiki na forum ale takich nigdy za wiele Nie masz pojęcia jak przez dłuższy czas czyta się o staraniach i w końcu któraś pisze - Udało się! to jest wspaniałe uczucieElvi, zita123, zita123, pasazerka lubią tę wiadomość
-
magda, ja to wszystko rozumiem!
Nie widzę jednak przeszkód żeby tą samą grupę wsparcia przenieść do innego wątku. Wrzucasz odnośnik i te, które są zainteresowane tam przechodzą.
Żaden problem!
No ale róbcie jak chcecie:) To była taka moja sugestia po prostu
A co do czytania o staraniach innych i radości, kiedy się w końcu uda to uwierz mi - wiem coś o tym
No nic, zmykam. Chciałam dobrze a wyszło jak zwykle -
Dziewczyny, testowałam rano i negatyw. Małpy dalej nie mam, podbrzusze czasami da o sobie znać, ale tak delikatnie, cycuchy bolą jak przed @, i w sumie to na tyle. Normalnie mam mętlik, chociaż wydaje mi się że znowu mi się spóźnia ot tak sobie. Powiedzcie mi, co byście zrobiły na moim miejscu: poczekać z tydzień i zatestować ponownie, pójść do mojej giny w czwartek tak jak chciałam, czy czekać na ewentualną @ i wtedy dopiero działać. A może znowu mi się wszystko za bardzo wydaje?justi8010
-
Zanim zrobiłam test zauważyłam u siebie:
- bardzo bolące i wrażliwe piersi (nigdy przed @ mnie nie bolały)
- zmiana nastrojów, od płaczu do śmiechu, łatwo mnie było z równowagi wyprowadzić byle zdaniem
- bol jajników (głównie lewego - poźniej na przemian -> ale początkowo myślalam, że to przez PCO, a nie ciążę
- zaparcia i wzdęcia
- ogromna ochota na seks o każdej porze nocy i dnia , nigdy tak nie miałam
- trądzik jak u nastolatki, nigdy nie mialam problemów z cerą i moja pierwsza myśl to, że pewnie przez zblizającą się @
-
A u mnie objawy:
- pieczenie, swędzenie i ból piersi
- bóle i kłucie w jajnikach i okolicy
- zmęczenie i coś, co nazywam (to mi najbardziej pasuje) ogólnym zmuleniem
I dwa bardziej kosmiczne objawy:
- potrzeba przeciągania nóg od po przebudzeniu (za każdym razem w nocy) - nie wiem, o co chodzi, budzę się i muszę rozciągnąć nogi tak jak przy skurczu
- nocne niekontrolowane orgazmy przez sen, które normalnie za bardzo u mnie nie występują -
nick nieaktualnyElvi wrote:Hmmm, rozumiem Cię, ale Ty też musisz Nas zrozumieć. Tak się zżyłyśmy wszystkie ze sobą, że zaczęłyśmy o wszystkim ze sobą rozmawiać, dzielić się problemami i smutkami
Ja mogę się dostosować, ale potrzeba jest jakiejś ogólnej akceptacji, zdania pozostałych.
A ja polecam Wam dziewczyny założenie oddzielnego tematu tak jak zrobiła to Dorota w II trymestrze, temat plotki...plotki i tam sobie plotkujemy o wszystkim jest nas kilka i nikt nam nie zarzuca że zaśmiecamy inne wątki a gadamy o wszystkim -
Dziewczynki, ja już od soboty plamię, taka kawa z mlekiem a od trzech dni krzyż boli jak na @, tylko zawsze takie bóle krzyża miałam już 2 dnia @, jak mocne krwawienie było. Mam też temperaturę wysoką, powyżej 37. Dzisiaj jestem 1 dzień po spodziewanej miesiączce i będę testować. Boje się wyniku, bo bardzo chce być z ciąży, ale już nie będę czekała w nieskończoność, bo chce wiedzieć co jest grane. Tak czy siak taka sytuacja wymaga konsultacji lekarza, a jak zrobię test to będę wiedziała już o czym z nim rozmawiać.
-
nick nieaktualny