X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kochana chyba nie unikniesz opieki kilku lekarzy, gdyż to dla Twojego dobra a ginekolog nie będzie się znał i kontrolował arytmii. A swoją drogą też jestem zdania, że skoro z dzidziusiem wszystko ok, to powinnaś mieć już założoną kartę. Także podpytaj się swojego lekarza. Ja będąc w ciąży zapytałam się kiedy lekarz założy mi kartę a on powiedział, że na następnej wizycie i żebym się nie martwiła, jak minie 10 tydzień, bo chodzę do niego i jeżeli minie już termin to wystawi z wcześniejszą datą. To mnie uspokoiło i faktycznie tak było.
    A u mnie plamienia kawa z mlekiem i lekko brązowe. Dzisiaj termin @, poczekam jeszcze a temperatura nadal wysoka 37,2. Nie dopuszczam myśli złych, musi być dzidziuś :)

magda sz lubi tę wiadomość

• olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona już mi obiecuje od miesiąca że mi założy;/
    i tak cały czas coś wymyśla,ale dała skierowania na badania więc mam nadzieje ze na nastepnej wizycie juz ja przycisne.
    Dziewczyny powiedzcie mi czy jak np.jest 11t6d to liczy się że to jest 12 tydzień czy jeszcze 11?

olenka173065
  • candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę być niemiła ale od jakiegoś czasu robicie tu straszny off topic ;)
    Osobom, które szukają POTWIERDZONYCH objawów ciąży będzie ciężko się dokopać do właściwych informacji.

Może założycie nowy wątek taki "o wszystkim" :)?

Magda lena, zouza, Emy, albumina lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, rozumiem Cię, ale Ty też musisz Nas zrozumieć. Tak się zżyłyśmy wszystkie ze sobą, że zaczęłyśmy o wszystkim ze sobą rozmawiać, dzielić się problemami i smutkami :)
    Ja mogę się dostosować, ale potrzeba jest jakiejś ogólnej akceptacji, zdania pozostałych.

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela a u Ciebie chyba początek ciąży bo na pasku widać... Jakie masz objawy???

• candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi, przecież nikt wam nie karze przestać gadać. Po prostu załóżcie osobny temat ;)
    Chodzi mi o dobro dziewczyn, które się starają i szukają informacji. Nie utrudniajmy im tego :)
    U mnie jedynymi objawami jest pieczenie piersi przed terminem @, lekko wrażliwe sutki, ból jak na @ i rozpieranie w okolicach pęcherza. A tak to nic...Ach, no i kilka mega pozytywnych testów ;)
    Ale jako, że nie byłam jeszcze u gina to się na razie nie wychylam za bardzo...

Emy lubi tę wiadomość

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka - belly liczy w tym przypadku 12 ale każdy lekarz liczy tyg. skończone. Ja tam wolę się posługiwać wyliczeniami lekarza, tak też jest w karcie ciąży liczone że 11,6 to 11 a nie 12.

Candela jak chcesz znać pierwsze objawy ciąży to wystarczy zajrzeć na pierwsze strony topiku wiadomo że nie ma 150 stron różnych objawów. Z tego topiku zrobiła się grupa wsparcia i nie ma w tym nic złego. Całą ciążę jestem z dziewczynami, może są już takie topiki na forum ale takich nigdy za wiele :) Nie masz pojęcia jak przez dłuższy czas czyta się o staraniach i w końcu któraś pisze - Udało się! to jest wspaniałe uczucie :)

Elvi, zita123, zita123, pasazerka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda, ja to wszystko rozumiem!
    Nie widzę jednak przeszkód żeby tą samą grupę wsparcia przenieść do innego wątku. Wrzucasz odnośnik i te, które są zainteresowane tam przechodzą.
    Żaden problem!
    No ale róbcie jak chcecie:) To była taka moja sugestia po prostu :)
    A co do czytania o staraniach innych i radości, kiedy się w końcu uda to uwierz mi - wiem coś o tym ;)

No nic, zmykam. Chciałam dobrze a wyszło jak zwykle ;)

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • justi8010 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, testowałam rano i negatyw. Małpy dalej nie mam, podbrzusze czasami da o sobie znać, ale tak delikatnie, cycuchy bolą jak przed @, i w sumie to na tyle. Normalnie mam mętlik, chociaż wydaje mi się że znowu mi się spóźnia ot tak sobie. Powiedzcie mi, co byście zrobiły na moim miejscu: poczekać z tydzień i zatestować ponownie, pójść do mojej giny w czwartek tak jak chciałam, czy czekać na ewentualną @ i wtedy dopiero działać. A może znowu mi się wszystko za bardzo wydaje?

justi8010
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim zrobiłam test zauważyłam u siebie:
    - bardzo bolące i wrażliwe piersi (nigdy przed @ mnie nie bolały)
    - zmiana nastrojów, od płaczu do śmiechu, łatwo mnie było z równowagi wyprowadzić byle zdaniem
    - bol jajników (głównie lewego - poźniej na przemian -> ale początkowo myślalam, że to przez PCO, a nie ciążę ;)
    - zaparcia i wzdęcia
    - ogromna ochota na seks o każdej porze nocy i dnia ;), nigdy tak nie miałam :)
    - trądzik jak u nastolatki, nigdy nie mialam problemów z cerą i moja pierwsza myśl to, że pewnie przez zblizającą się @ :)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie objawy:
    - pieczenie, swędzenie i ból piersi
    - bóle i kłucie w jajnikach i okolicy
    - zmęczenie i coś, co nazywam (to mi najbardziej pasuje) ogólnym zmuleniem ;-)

I dwa bardziej kosmiczne objawy:
    - potrzeba przeciągania nóg od po przebudzeniu (za każdym razem w nocy) - nie wiem, o co chodzi, budzę się i muszę rozciągnąć nogi tak jak przy skurczu
    - nocne niekontrolowane orgazmy przez sen, które normalnie za bardzo u mnie nie występują :-D

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi wrote:
    Hmmm, rozumiem Cię, ale Ty też musisz Nas zrozumieć. Tak się zżyłyśmy wszystkie ze sobą, że zaczęłyśmy o wszystkim ze sobą rozmawiać, dzielić się problemami i smutkami :)
    Ja mogę się dostosować, ale potrzeba jest jakiejś ogólnej akceptacji, zdania pozostałych.

A ja polecam Wam dziewczyny założenie oddzielnego tematu tak jak zrobiła to Dorota w II trymestrze, temat plotki...plotki ;) i tam sobie plotkujemy o wszystkim jest nas kilka i nikt nam nie zarzuca że zaśmiecamy inne wątki ;) a gadamy o wszystkim :)

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja już od soboty plamię, taka kawa z mlekiem a od trzech dni krzyż boli jak na @, tylko zawsze takie bóle krzyża miałam już 2 dnia @, jak mocne krwawienie było. Mam też temperaturę wysoką, powyżej 37. Dzisiaj jestem 1 dzień po spodziewanej miesiączce i będę testować. Boje się wyniku, bo bardzo chce być z ciąży, ale już nie będę czekała w nieskończoność, bo chce wiedzieć co jest grane. Tak czy siak taka sytuacja wymaga konsultacji lekarza, a jak zrobię test to będę wiedziała już o czym z nim rozmawiać.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi trzymam kciuki:) Daj znać jak zatestujesz:)

A nowy wątek faktycznie można założyć:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może zaproponujemy nazwę takiego wątku, bo też na tym myślałam, ale nie wiem jakby określić nasze problemy :) Może "Staraczki - grupa wsparcia" :)

justi8010, Kasia24 lubią tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pasuje;)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam test o czułości 25, czy wyjdzie mi ewentualna ciąża jak zrobie go w tej chwili?? czy może poczekać do porannego moczu?? Sama nie wiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi ja w dniu spodziewanej @ robiłam test o czułości 25 i wyszedł :) Więc jak jest ciąża, to powinien wyjść.

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam teraz, niestety negatyw. Zobaczymy co będzie dalej i czy dostanę @, biorę luteinę więc powinna niedługo przyjść, a jak nie to powtórzę jeszcze raz.

• annak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogło być tak, że owulacja wystąpiła później niż myślałaś i przez te test jeszcze nie jest w stanie nic pokazać.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ