X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że trzeba zrobić test,bo na ten moment to może być i ciąża i zbliżający się okres.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra czemu jeszcze testu nie robiłaś? :P ja przy takich objawach od razu bym zrobiła :) Siusiaj i daj znać. Objawy i na okres i na ciążę są prawie takie same więc nie ma co czekać i testować skoro się spóźnia

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację , wiele razy wykonywałam test i nici , boje się że się kolejny raz zawiodę

• Jabba Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bój się :) ja już bym nie wytrzymała. U mnie objawy podobne ale do @ 3 dni. Daj znać jak wyszło.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testuj :)
    A u mnie nowe objawy, tym razem nieprzyjemne :D Mdli mnie strasznie. Bąbelek ewidentnie nie znosi zapachu Pronto. Miałam smaka na Magnum i też nie podpasowało, najgorzej, że i po wodzie mnie ciągnie... Ale już teraz znalazłam na to metodę: pomaga mi nektar bananowy. Może którejś z Was też pomoże :). Mam nadzieję, że to nie siła psychiki i już tuptam z myślą o piątku i wizycie u lekarza :)

muminka83, Jagodowa lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Jabba Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota ale Ci zazdroszczę tego suwaczka :D

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze objawy w ciąży : bolały inaczej jak zwykle plecy. Czułam mrowienie po bokach piersi i nadal czuje. Mdli mnie od tygodnia. Tydzień temu byłam bardzo zmęczona, leżałam jak kłoda. Wiecznie spać mi się chciało. Teraz jestem w ciąży i czekam na piątkową wizytę.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam brązowe plamienia lekko, a teraz praktycznie nic. Wczoraj byłam w podróży i włożyłam podpaskę, ale praktycznie cały dzień nic... Dzisiaj znowu wkładka, przewidywana @ 29 lipca. Piersi nadal bolą, o reszcie objawów nie pisze na razie, bo boje się, że to moje uronienia :)
    Boje się również tego, że jeżeli to ciąża to te plamienia nie powinny mieć miejsca, boje się, aby nie doszło do poronienia. Mam przy sobie luteinę dopochwową. Czy mam ją może brać?? Jak myślicie?

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi wrote:
    A ja miałam brązowe plamienia lekko, a teraz praktycznie nic. Wczoraj byłam w podróży i włożyłam podpaskę, ale praktycznie cały dzień nic... Dzisiaj znowu wkładka, przewidywana @ 29 lipca. Piersi nadal bolą, o reszcie objawów nie pisze na razie, bo boje się, że to moje uronienia :)
    Boje się również tego, że jeżeli to ciąża to te plamienia nie powinny mieć miejsca, boje się, aby nie doszło do poronienia. Mam przy sobie luteinę dopochwową. Czy mam ją może brać?? Jak myślicie?

Mi lekarz powiedział że mam zacząć brać duphaston od momentu aż wyjdzie test pozytywny, choć z tego co wiem nie ma to znaczenia bo jak miesiączka ma przyjść to i tak będzie pomimo brania. Dwa dni przed spodziewaną miesiączką test powinien wyjść. Ewentualnie zrób sobie Betę. Trudno mi cokolwiek więcej radzić. Ja to po ostatnim poronieniu jestem nawet za bardzo przerażona i sama bardzo się denerwuje.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na betę nie pójdę, bo jestem za granicą u męża. Ale masz rację... do dzisiaj będę brała luteinę, ona nie zaszkodzi a jak ma przyjść miesiączka to przyjdzie. A jak nie przyjdzie to zatestuje za dwa lub trzy dni, już po terminie @.

Gratuluje dzidzi :) i dziękuję za radę. W grupie drogie panie siła :)

muminka83 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mam pierwszą Betę i wynosi 839,70 :P na 5 t 1 dz. Mam nadzieję ze to dobry wskaźnik. Bowiem te rozpiętości na wyniku papierowym doprowadzają mnie do szału. Czy Jak zrobię kolejną betę w środę nie będzie za wcześnie?

Liskova lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie sie krwawienie skończyło. Chlop moj to juz by chcial próbować. Ja niby też ale jakos sie obawiam. Najbardziej tego co powiedzą w pracy i znajomi.ledwo poroniła a juz w ciąży. Wiem ze nie ma pewności że znajdę ale sie obawiam. CO myślicie?
    I ile warto czekać? Bo co gin to różne opinie

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka poroniła w lipcu i jak mówiła to czekała trzy tygodnie gdzieś bo miała zabieg oczyszczania i musiała.... a potem zaszła w ciążę z bliźniakami i urodziła chłopczyka i dziewczynkę :) Zawsze to ciąża, nawet początkowa zmienia organizm kobiety, hormony wzrastają itp. także uważam, że to nawet dobry czas, bo organizm już troszkę jest do tego przystosowany :) A ludźmi się saxatilia nie przejmuj, nie musi nikt wiedzieć nic na początku. Powodzonka w staraniach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi i tak nikomu nie powiemy do 12 tc na pewno :-)

muminka83 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:
    Hihi i tak nikomu nie powiemy do 12 tc na pewno :-)

hihihi też mamy taki plan ale nie wiem czy wytrzymam. Pewnie decydujące będzie serduszko :D i pewnie obwieszczę najbliższej rodzinie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też wam zazdroszczę suwaczków ciążowych, też miałam brązowe plamienia i ból jajników około 23/24 dc ale cykle mam 29/30 dni więc to chyba przed zbliżającą się @, chociaż dawno tak nie miałam, dzisiaj niestety też śluz zabarwiony a jestem w 26 dc @ niestety powinna się pojawić za 3 dni...ehhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz ty już niedługo rodzisz!!! Ale ten czas leci!!!

muminka83, magda sz lubią tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Mam mam pierwszą Betę i wynosi 839,70 :P na 5 t 1 dz. Mam nadzieję ze to dobry wskaźnik. Bowiem te rozpiętości na wyniku papierowym doprowadzają mnie do szału. Czy Jak zrobię kolejną betę w środę nie będzie za wcześnie?
    Tfu, chcialam zacytowac, a nie polubić :D
    Nie będzie za wcześnie :)

Saxatilia, jak masz zaufanie do swojego gina, to go słuchaj i odczekaj tyle, ile trzeba. Jak nie trzeba, to nie czekaj, a ludźmi się nie przejmuj, to nie ich życie :)

• Jagodowa Nowa

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) jak widac jestem tutaj kompletnie nowa. I nie ukrywam, ze szukam porady... otóż w styczniu poszaleliśmy z moim partnerem i efektem 'kalendarzyka' byla nieplanowana, jednak ukochana i bardzo chciana ciąza :) jednak nasze szczęście nie trwało długo,bo po 14tyg najszczesliwszego etapu w moim zyciu okazalo się, ze serduszko maleństwa nie bije. Od tego czasu minęły 4 miesiące i ostatnio powrócilismy do kalendarzyka- żeby przesadnie się nie starać ale jak pojawią się dwie kreski to będziemy bardzo szczęśliwi. :)
    Jestem w 21 dc. Od tygodnia pobolewa mnie podbrzusze, jestem senna i okropnie płaczliwa, do tego za kawałek żoltego sera dałabym się pokroić. Okropnie bolą mnie nogi (tego doswiadczalam jeszcze w 1ciąży). Co myślicie o takich objawach? Ponadto tydzień po 'szaleństwach' (które miały miejsce 8-9dc) miałam lekkie plamienie, dosłownie kilka kropelek krwi. Co o tym myślicie? :( nie chcę się za bardzo nastawiac, ale mam po prostu jakieś dziwne... przeczucie. Myślicie że mogę zrobić test 4 dni przed planowaną @?Pozdrawiam was wszystkie :)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 dc to raczej za wczesnie na takie objawy, ledwo zagniezdzenie pewnie bylo ;)

Test możesz zrobić, to kwestia 10 zł wte czy wewte :)

‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ