Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Vika Nowa

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dzisiaj odebrałam wyniki bety, 331 więc w normie jak na 4 tydz:) Jutro jeszcze zrobię powtórny wynik żeby zobaczyć czy przyrasta w dobrym tempie:) Na usg dopiero za 2 tyg, mam nadzieje że szybko zlecą i będzie już coś widać.

Saxatilla bardzo współczuję :( będę trzymać mocno kciuki jak wznowicie starania :*
    Kofeinka gratulacje:):) Zdrówka i spokojnych 8 miesięcy życzę :D
    Jabba trzymam kciuki żeby @ nie przyszła :)
    Totoro życzę zdrówka i przede wszystkim mądrego lekarza który znajdzie przyczynę problemów i pomoże jak najszybciej z nimi wygrać, co na pewno zaowocuję upragnionymi 2 kreseczkami. Ja też miałam postawione kilka różnych diagnoz a powód był bardzo prosty do rozwiązania tylko obniżyć prolaktynę.

Vika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vika ja zaszlam majac prolaktyne pod 16 000 przy normie do 660 i na dodatek z prezerwatywami :-) ale sie cos podzialo...mam nadzieje ze uda sie nastepnym razem

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie po usg te pęcherzyki nie rosną.. Ale w drugim jajniku gdzie dwa dni temu był pusty pojawił się pęcherzyk więc nadzieja jest i w sobotę kolejne usg. Pani doktor widzę że bardzo chce pomóc i dokładnie sprawdzić co się dzieje. :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Jabba Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vika gratulacje :) świetne wiadomości dające dużo nadziei dla wszystkich, u których występują niemałe przeciwności :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 00:15

• monique1981 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sexatilia współczuje wiem o czym mówisz bo w walentynki straciłam w 15 tygodniu synka.obecnie jestem w 10 tygodniu ciąży więc głowa do góry.trzymam kciuki

Martusia-30.12.2007
    Ola-17.03.2010
    Fabianek-14.02.2015 (*)
    Agatka-17.08.2015 (*)
  • pełna_obaw Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pierwszy raz piszę na forum, zawsze dusiłam wszystko w sobie, ale dziś pomyślałam- a co mi tam! Nie chcę się niezdrowo nakręcać, przeżyłam już 2 katastrofy. Ostatnia 5.04 br w 10 tygodniu, okazało się, że pęcherzyk "opustoszał" :( po łyżeczkowaniu czekałam na @ 6 tygodni, gin mówił, że normą jest od 4 do 6- więc ok.
    Później zaczęły się delikatne schody- przed ciążą miałam idealne 28- dniowe cykle- natomiast po :(- stały się nieregularne, niby 2-3-4 dni opóźnienia, ale jednak. Minęły 3 miesiące. Do lutego, mieszkaliśmy za granicą, kiedy pełni euforii zobaczyliśmy 2 kreski, zadecydowaliśmy z mężem, że zostanę w kraju. On nniestety z powodu zobowiązań musiał zostać. Ale przechodząc do rzeczy. Powinnam dostać @ 19 lipca, mamy 24, i nic... Mąż przyjechał na urlop 11.07 kochaliśmy się- oczywiście bez zabezpieczenia- do końca. Możliwe jest, żebym znów mogła zobaczyć światełko w tunelu? Z moich obliczeń była już po owu, ale przez te rozregulowane cykle sama już nie wiem. czuję ciągnięcie w dole brzucha- niby jak na @ a jednak jej nie ma, 3 dni po planowanej miesiączce, takie drobne czerwone niteczki przzy siusianiu, kłucie jajników, teraz jest już 7 dni i dalej tylko ból podbrzusza i wstaję w nocy na siusiu- co nie zdarza mi się raczej. Nie robiłam jeszcze testu- boję się rozczarowania, i chyba chcę żyć troszkę marzeniami jeszcze kilka dni.

pełna_obaw
  • monique1981 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe że jesteś w ciąży. Po co się męczyć i zastanawiać. Lekarz mówił mi że miał pacjentkę która dwa tygodnie po łyżeczkowaniu zaszła i urodziła zdrowego maluszka.ja też miałam takie cykle jak ty i spóźnioną owulację...zrób test i się nie stresuj jak nie teraz to uda się następnym razem.powodzenia i daj znać

Martusia-30.12.2007
    Ola-17.03.2010
    Fabianek-14.02.2015 (*)
    Agatka-17.08.2015 (*)
  • pełna_obaw Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź, strasznie boję się kolejnej porażki, a jak sama w domu siedzę tym bardziej się nakręcam... Masz rację, sprawdzę jak najszybciej. Oby powiedzenie do trzech razy sztuka, okazało się prawdziwe.

DomiTomi lubi tę wiadomość

pełna_obaw
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna_obaw współczuję bardzo i trzymam kciuki za powodzenie:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja na wakacjach za granica. teraz moj 25 dc. Bylo przytulanie i czekam na efekty:) od ovu straszny bol piersi i co mnie dziwi to mocne uplawy takie zolte i bardzo rozciagliwe. Mialam jednego dnia bol jajnika ale nie nastawiam sie. Miala ktoras z was moze takie uplawy i to byla ciaza? Przepraszam za brak polskich znakow:)

• pełna_obaw Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro- dziękuję. Prawdą jest, że co człowieka nie zabije to wzmocni- niedługo będę chyba nieśmiertelna! :)

Totoro lubi tę wiadomość

pełna_obaw
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełna_obaw wrote:
    Hej, pierwszy raz piszę na forum, zawsze dusiłam wszystko w sobie, ale dziś pomyślałam- a co mi tam! Nie chcę się niezdrowo nakręcać, przeżyłam już 2 katastrofy. Ostatnia 5.04 br w 10 tygodniu, okazało się, że pęcherzyk "opustoszał" :( po łyżeczkowaniu czekałam na @ 6 tygodni, gin mówił, że normą jest od 4 do 6- więc ok.
    Później zaczęły się delikatne schody- przed ciążą miałam idealne 28- dniowe cykle- natomiast po :(- stały się nieregularne, niby 2-3-4 dni opóźnienia, ale jednak. Minęły 3 miesiące. Do lutego, mieszkaliśmy za granicą, kiedy pełni euforii zobaczyliśmy 2 kreski, zadecydowaliśmy z mężem, że zostanę w kraju. On nniestety z powodu zobowiązań musiał zostać. Ale przechodząc do rzeczy. Powinnam dostać @ 19 lipca, mamy 24, i nic... Mąż przyjechał na urlop 11.07 kochaliśmy się- oczywiście bez zabezpieczenia- do końca. Możliwe jest, żebym znów mogła zobaczyć światełko w tunelu? Z moich obliczeń była już po owu, ale przez te rozregulowane cykle sama już nie wiem. czuję ciągnięcie w dole brzucha- niby jak na @ a jednak jej nie ma, 3 dni po planowanej miesiączce, takie drobne czerwone niteczki przzy siusianiu, kłucie jajników, teraz jest już 7 dni i dalej tylko ból podbrzusza i wstaję w nocy na siusiu- co nie zdarza mi się raczej. Nie robiłam jeszcze testu- boję się rozczarowania, i chyba chcę żyć troszkę marzeniami jeszcze kilka dni.
    Pelna obaw zrob test i daj nam znac ale sadze ze moze byc ciaza bo mialas te niteczki krwi a to moglo byc zaplpdnienie komorki jajowej. Trzymam kciuki.

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czerwone niteczki trz były objawem ciąży ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • largos Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, akurat dzisiaj mam 25 dc, przed okresem pojawialy mi sie plamienia koloru brazowego, dlatego w koncu zdecydowalam sie pojsc na badanie progesteronu. Wynik w 21dc 30,46.Natspenego dnia zrobilam test ciazowy i wyszla mi delikatna druga kreska. Za 2 dni powtórzylam test i ta druga kreska jest mocniejsza. Beta z dzis 22,90 a to moj 25 dc i test ciazowy z wyrazna kreska jasnorozowa. Objawy: mdłości delikatne,zawroty głowy, brak apetytu polaczony z naglymi napadami jedzenia. Kłucie jajników i dół podbrzusza,piersi w ogole nie bolą, jakby ich nie było. ale głowa mnie boli i senność ogólne osłabienie

relgupjy7eqx5bjf.png
  • monique1981 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje largos.

Martusia-30.12.2007
    Ola-17.03.2010
    Fabianek-14.02.2015 (*)
    Agatka-17.08.2015 (*)
  • Jabba Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Largos gratuluję :)

• Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    U mnie ogromne zmeczenie, sennosc nie doopanowania :( wiec odsypiam w pracy kiedy tylko moge. Jedyne co mnie martwi to caly czas mam bol Jak na @ przez 2tyg juz. Testy pozytywne. Robilam dzisiaj jeszcze Dla pewnosci.
    Liczac Od ostatniej @ to 4tyd2dzien. Ale ten ciagly Bol czy to normalne?
    Staralismy sie rok wiec jeszcze nie dowierzam.
    Kiedy jest sens isc Na usg pierwsze?
    Pozdawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 19:35

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuję wsparcia, bo lęk mnie dzisiaj nie opuszcza. Dwie blade krechy na teście widziałam 4 dni temu (i 4 dni przed @ jednocześnie). Wczoraj dla pewności powtórzyłam test, ale się rozlał w "strefie T" (co prawda dużo ciemniejsza plama była dokładnie w miejscu na drugą kreskę). Uznałam, że test jest wadliwy i dziś rano zatestowałam ponownie. I właściwie wyszedł negatywny- tylko przy wpatrywaniu się pod kątem i pod światło widać jakiś cień kreski :(. Poza tym od jakichś dwóch dni nie czuję żadnych objawów jakie miałam wcześniej. Piersi już nie bolą, chyba że przy silnym dotyku, w brzuchu przestało ciągnąć, senność mniejsza. Tylko wysoka (nawet bardzo) temp się utrzymuje- 37,8 sikam znacznie częściej niż zazwyczaj, bo każde pół szklanki płynu zaraz muszę wysiusiać. Jutro sobota, więc ciężko o betę, a nawet jeśli to wynik będę mogła odebrać dopiero w poniedziałek po południu. Gin na urlopie. Myślicie, że jest szansa, że nie dzieje się nic złego, a test po prostu zgłupiał, bo mam wodę zamiast moczu? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 19:51

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • monique1981 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresuj się na zaś.testy mają różną czułość .zrób test najlepiej rano.wydaje mi się że wszystko jest ok a ty niepotrzebnie się stresujesz.

Martusia-30.12.2007
    Ola-17.03.2010
    Fabianek-14.02.2015 (*)
    Agatka-17.08.2015 (*)
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sęk w tym, że robiłam rano:( a co do czułości to oba standardowe 25

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ