X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • largos Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie test z rana daje wiarygodne wyniki

relgupjy7eqx5bjf.png
  • Jabba Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota Myślę że najważniejsze to się nie stresować. Stres może tylko zaszkodzić. Zrelaksuj się i jutro rano powtórz test. U mnie też podwyższona temperatura (dziś 37.2) ale @ ma przyjść za 4 dni. Sama już nie wiem co o tym myśleć. Daj znać czy są dwie krechy.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam narzeczonemu, że już nie będę schizować i się martwić na zapas, więc poczekam do wizyty i ginekologa. Idę w przyszły piątek. Oby było dobrze...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • pełna_obaw Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za słowa otuchy, na pewno jak tylko zrobię test od razu napiszę o rezultatach. Na szczęście już Mąż wrócił do domu, to i myśli się trochę uspokoiły :)

pełna_obaw
  • pełna_obaw Debiutantka

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, fałszywy alarm :( Dziś przyszła @ i rozwiała wszelkie wątpliwości. Próbujemy dalej. Może w końcu się uda.

pełna_obaw
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki!
    U mnie w tym prawym jajniku dalej pęcherzyki stoją w lewym jest i rośnie. Jeszcze mówi że owulke chwilę trzeba czekać bo endometrium jeszcze nie na tyle duże. W poniedziałek kolejne usg...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi, jakby owulacja była w tym cyklu to mogłoby być widać na usg, że na jajniku jest pęknięty pęcherzyk jeśli było robione w 37. dc? Trochę głupie pytanie, ale wkurza mnie ta moja wizyta ostatnia i chciałam jedną rzecz zweryfikować...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zawsze lekarz mu mówił czy była owulacja :-)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, tez mi sie tak wydawało, a ten idiota, bo już inaczej go nazwać nie można, gdy zapytałam czy może stwierdzić czy ja w ogóle miałam owulacje do mnie "nie, no jak?! Przecież to zupełna ABSTRAKCJA!", czaicie? Ja zbaranialam, a on, że to trzeba by było obserwować cykl, wzrost pęcherzyków itd! Co za tłuk pancerny. Żałuję, że w ogóle czas straciłam na tę wizytę. Muszę się do mojej gin umowic i czekać, trudno, przynajmniej będę wiedziala co i jak. I chyba jeszcze test zrobię w poniedziałek, moze ten duren ewentualną ciążę też przegapil. Dzięki Basia:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • pełna_obaw Debiutantka

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę dureń. Mnie, mój gin na wizycie kontrolnej po łyżeczkowaniu:( potrafił powiedzieć, że wszystko w porządku, bo owulacja już była- czyli wszystko idzie w dobrym kierunku. Skoro tak mówił, coś tam musiał widzieć [czyli żadna ABSTRAKCJA!!]- ja nie dopytywałam, bo po kwietniowych wydarzeniach, musiałam psychicznie odpocząć, nie mówiąc o książkowych 3 miesiącach. Ale przecież ideał musi być wypracowany! Nie dziś to za miesiąc się uda :)

pełna_obaw
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie czerwona krew w 26 dc. Niewiele ale spodziewam sie @ chociaz cykle mam 30 dniowe. Nadal piersi bola i zawroty glowy mam i te uplawy straszne. Zobaczymy bo krew jasna i niewiele. Nie mam nic nawet na wkladce tylko na papierze sie pojawila. Co wy na to? Tak pragne dzidziusia ze juz zaczynam sobie cos wmawiac.

• Jabba Debiutantka

Wysłany: 25 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna_obaw dobrze powiedziane z tym "ideałem" ;) trzymam kciuki za przyszłe powodzenie.
    Elvi myślę że jak to było tylko plamienie to jest jeszcze szansa. Niestety z tym wmawianiem sobie objawów też mam problem. Ale mam nadzieję że w tym cyklu to jednak prawdziwe sygnały :) na @ wciąż czekam a właściwie to na jej brak :D

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli krew choć niewiele to już traktować jako miesiączkę. Nitki krwi w sluzie dobry znak. Gdyby ciąża to brudzenie brązowe zamiast okresu. Krew jak to mój lekarz mówi jest oznaką już miesiaczki oczywiście są wyjątki ;-)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro trzymam kciuki :-) a endometrium jakiej grubości miałaś?

Totoro lubi tę wiadomość

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie u mnie to miesiaczka ale dopoki nie rozkrecila sie na dobre to zyje nadzieja :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia nie powiedział mi ten cep. . . Powiedział dokładnie "no, endometrium jest...", a ja zapytałam czy zanosi się na miesiączkę czy w ogóle nic się tam nie dzieje to powiedział, że zanosi, ale jeszcze nie w przeciągu dwóch najbliższych dni... Ciekawe czy on w ogóle je tam zmierzył czy tak strzelał na oko... GRRRRRRRRRRRRRR jaka zła jestem ;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fest.. Moja gin nawet wytłumaczyła 3 fazy endometrium i pokazała obrazowo jak powinno wyglądać w owulce. Dobrze ze trafiłam na babkę która przejmuje się mną... I kontroluje na każdym etapie. Powodzenia :-)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin tak samo, zawsze mi mówi jakie endometrium, jak duże pęcherzyki, na co to wskazuje itd, ale żeby nie czekać na wizytę u niej ze 3 tygodnie, to poszlam do miejscowego tylko w sumie po to, zeby powiedział mi na podstawie usg co się tam dzieje, czego się mogę spodziewać,a tu masz, wyszłam bardziej skołowana niż weszłam;/ eh, muszę się do mojej umówić. Dziękuję Basia:) Tobie też powodzenia, kurcze, w końcu musi nam się udać.:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne ;-)

Totoro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam może Wy drogie Panie mi powiecie co o tym myślicie ? Od tygodnia jak nie więcej bolą mnie bardzo piersi z każdej strony , sutki są wrażliwe opuchnięte i zaczerwienione gdzie niegdzie widać prześwity zielonych żyłek , przybyły mi kilogramy zaokrąglił się brzuch u dołu , budzę się w nocy by pójść do toalety , bolą mnie plecy po przespanej nocy , kilka razy dziennie potrafię jeść ogórki małosolne , temperatura ciała wynosi 37 C miesiączka spóźnia się 6 dni a dziś pojawiło się na chwilę plamienie. Co Wy o tym myślicie ?

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ