X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • largos Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie test z rana daje wiarygodne wyniki

relgupjy7eqx5bjf.png
  • Jabba Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota Myślę że najważniejsze to się nie stresować. Stres może tylko zaszkodzić. Zrelaksuj się i jutro rano powtórz test. U mnie też podwyższona temperatura (dziś 37.2) ale @ ma przyjść za 4 dni. Sama już nie wiem co o tym myśleć. Daj znać czy są dwie krechy.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam narzeczonemu, że już nie będę schizować i się martwić na zapas, więc poczekam do wizyty i ginekologa. Idę w przyszły piątek. Oby było dobrze...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • pełna_obaw Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za słowa otuchy, na pewno jak tylko zrobię test od razu napiszę o rezultatach. Na szczęście już Mąż wrócił do domu, to i myśli się trochę uspokoiły :)

pełna_obaw
  • pełna_obaw Debiutantka

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, fałszywy alarm :( Dziś przyszła @ i rozwiała wszelkie wątpliwości. Próbujemy dalej. Może w końcu się uda.

pełna_obaw
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki!
    U mnie w tym prawym jajniku dalej pęcherzyki stoją w lewym jest i rośnie. Jeszcze mówi że owulke chwilę trzeba czekać bo endometrium jeszcze nie na tyle duże. W poniedziałek kolejne usg...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi, jakby owulacja była w tym cyklu to mogłoby być widać na usg, że na jajniku jest pęknięty pęcherzyk jeśli było robione w 37. dc? Trochę głupie pytanie, ale wkurza mnie ta moja wizyta ostatnia i chciałam jedną rzecz zweryfikować...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zawsze lekarz mu mówił czy była owulacja :-)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, tez mi sie tak wydawało, a ten idiota, bo już inaczej go nazwać nie można, gdy zapytałam czy może stwierdzić czy ja w ogóle miałam owulacje do mnie "nie, no jak?! Przecież to zupełna ABSTRAKCJA!", czaicie? Ja zbaranialam, a on, że to trzeba by było obserwować cykl, wzrost pęcherzyków itd! Co za tłuk pancerny. Żałuję, że w ogóle czas straciłam na tę wizytę. Muszę się do mojej gin umowic i czekać, trudno, przynajmniej będę wiedziala co i jak. I chyba jeszcze test zrobię w poniedziałek, moze ten duren ewentualną ciążę też przegapil. Dzięki Basia:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • pełna_obaw Debiutantka

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę dureń. Mnie, mój gin na wizycie kontrolnej po łyżeczkowaniu:( potrafił powiedzieć, że wszystko w porządku, bo owulacja już była- czyli wszystko idzie w dobrym kierunku. Skoro tak mówił, coś tam musiał widzieć [czyli żadna ABSTRAKCJA!!]- ja nie dopytywałam, bo po kwietniowych wydarzeniach, musiałam psychicznie odpocząć, nie mówiąc o książkowych 3 miesiącach. Ale przecież ideał musi być wypracowany! Nie dziś to za miesiąc się uda :)

pełna_obaw
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie czerwona krew w 26 dc. Niewiele ale spodziewam sie @ chociaz cykle mam 30 dniowe. Nadal piersi bola i zawroty glowy mam i te uplawy straszne. Zobaczymy bo krew jasna i niewiele. Nie mam nic nawet na wkladce tylko na papierze sie pojawila. Co wy na to? Tak pragne dzidziusia ze juz zaczynam sobie cos wmawiac.

• Jabba Debiutantka

Wysłany: 25 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna_obaw dobrze powiedziane z tym "ideałem" ;) trzymam kciuki za przyszłe powodzenie.
    Elvi myślę że jak to było tylko plamienie to jest jeszcze szansa. Niestety z tym wmawianiem sobie objawów też mam problem. Ale mam nadzieję że w tym cyklu to jednak prawdziwe sygnały :) na @ wciąż czekam a właściwie to na jej brak :D

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli krew choć niewiele to już traktować jako miesiączkę. Nitki krwi w sluzie dobry znak. Gdyby ciąża to brudzenie brązowe zamiast okresu. Krew jak to mój lekarz mówi jest oznaką już miesiaczki oczywiście są wyjątki ;-)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro trzymam kciuki :-) a endometrium jakiej grubości miałaś?

Totoro lubi tę wiadomość

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie u mnie to miesiaczka ale dopoki nie rozkrecila sie na dobre to zyje nadzieja :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia nie powiedział mi ten cep. . . Powiedział dokładnie "no, endometrium jest...", a ja zapytałam czy zanosi się na miesiączkę czy w ogóle nic się tam nie dzieje to powiedział, że zanosi, ale jeszcze nie w przeciągu dwóch najbliższych dni... Ciekawe czy on w ogóle je tam zmierzył czy tak strzelał na oko... GRRRRRRRRRRRRRR jaka zła jestem ;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fest.. Moja gin nawet wytłumaczyła 3 fazy endometrium i pokazała obrazowo jak powinno wyglądać w owulce. Dobrze ze trafiłam na babkę która przejmuje się mną... I kontroluje na każdym etapie. Powodzenia :-)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin tak samo, zawsze mi mówi jakie endometrium, jak duże pęcherzyki, na co to wskazuje itd, ale żeby nie czekać na wizytę u niej ze 3 tygodnie, to poszlam do miejscowego tylko w sumie po to, zeby powiedział mi na podstawie usg co się tam dzieje, czego się mogę spodziewać,a tu masz, wyszłam bardziej skołowana niż weszłam;/ eh, muszę się do mojej umówić. Dziękuję Basia:) Tobie też powodzenia, kurcze, w końcu musi nam się udać.:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne ;-)

Totoro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam może Wy drogie Panie mi powiecie co o tym myślicie ? Od tygodnia jak nie więcej bolą mnie bardzo piersi z każdej strony , sutki są wrażliwe opuchnięte i zaczerwienione gdzie niegdzie widać prześwity zielonych żyłek , przybyły mi kilogramy zaokrąglił się brzuch u dołu , budzę się w nocy by pójść do toalety , bolą mnie plecy po przespanej nocy , kilka razy dziennie potrafię jeść ogórki małosolne , temperatura ciała wynosi 37 C miesiączka spóźnia się 6 dni a dziś pojawiło się na chwilę plamienie. Co Wy o tym myślicie ?

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ