X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rezultat bardzo owocny bo dostałam okres.. Noe zdążyłam testu zrobić heh

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cos czuje ze to Samo bedzie poniewaz w nocy brzuch mnie bolal jak na miesiaczke, piersi tez pomalu zaczynaja. Wiec chyba sobie narazie dam spokoj z testowaniem. Przykro mi, nastepnym razem sie uda.

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam taki problem.
    Odstawiłam w zeszłym miesiącu tabletki antykoncepcyjne, bo chcemy mieć dziecko. 09.08.2015 miałam ostatni dzień miesiączki. Od soboty pobolewa mnie podbrzusze. To są takie bóle jak przed @. Poza tym dzisia miałam lekkie mdłości i strasznie mi gorąco ( a zazwyczaj mi zimno, nawet jak jest 20-kilka stopni na dworze). Nie chcę się nakręcać, może to tylko owulacja (?). Nie wiem co o tym myśleć. No i jestem cholernie drażliwa. Wczoraj pokłóciłam się z moim facetem o jakąś pierdołę. Poza tym jem mniej i do słodkiego mnie nie ciągnie. A może sama się nakręcam?

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrZypuszczam, ze to nie ciaza poniewaz to bylo by za wczesnie. Z moich obliczen dopiero zaczelo Ci sie dni plodne wiec moze dlatego takie samopoczucie Ci towarzyszy. Masz teraZ szanse na dzidziusia wiec bierzcie sie z partnerem do roboty

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedz ;) no nie ma na co czekac tylko do przyjemnosci :D

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • myxy Nowa

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Od niedawna mam jakieś dziwne objawy i zastanawiam się czy nie jest to może ciąża. Problem w tym, że biorę tabletki antykoncepcyjne i nie wiem czy te objawy to nie są jakieś skutki uboczne.

- lekkie mdłości rano i w ciągu dnia
    - mocny ból piersi, głównie po bokach po dotknięciu i przy chodzeniu - od kilku dni
    - ból podbrzusza taki jakby na okres, ale odkąd biorę tabletki nic mnie nigdy przed okresem nie bolało - od 3 dni
    - głośne bulgotanie w brzuchu - od kilku dni
    - wczoraj w południe lekkie plamienie
    - wieczorem kłucie w podbrzuszu
    - dzisiaj biegunka rano
    - wzdęty bruch

Zostało mi jeszcze 5 tabletek aktywnych w tym opakowaniu. Sama nie wiem czy to skutki uboczne czy ciąża. Co myślicie? Kiedy zrobić test? Czekac do czasu aż powinno wystąpic krwawienie?

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to twoja pierwsza antykoncepcja?

• myxy Nowa

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    A to twoja pierwsza antykoncepcja?

Basia, nie. Pigułki biorę od kilku lat i nigdy czegoś takiego nie było. W poprzednim opakowaniu jedną wzięłam z dużym opóźnieniem. Z w/o objawów zdarzał się wcześniej tylko ból piersi. A teraz mnie ten brzuch niepokoi i 1-dniowe plamiemie, ale myślę, że ciąża jest mało prawdopodobna i coś sobie wmówiłam. Poczekam jeszcze te kilka dni na @. I dam znać. Z góry przepraszam wszystkie Panie za offtop

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to od tego zr później wzięłas.. Musisz poczekać nie masz wyjścia :-)

• Emi36 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki staramy sie z mężem o dzidzie już ponad 2 lata.
    Mój cykl trwa 25 dni w dni plodne jak zawsze kochalismy sie teraz jestem 6 dni przed @ test dzis robiłam i nic :(
    Bolą piersi a najbardziej sutki i podbrzusze 5 dni po owu.i pobolewanie znośne utrzymuje sie do teraz.Mam nadzieje wielka ze może w końcu sie uda :)

AgaL, dleyk lubią tę wiadomość

Iwona 39 lat
    Endometrioza I st.
    11.04.2016 Aniołek 7t 3d ciąża pozamaciczna :(
    3 miesiace pózniej ciąża Amelka <3 mały cud <3
    198e9be07204aef8989853855003ef9f.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi36 zapraszam do naszego forum staraczki - drupa wsparcia. Przeniosłyśmy się z tego forum, bo zrobił się bardzo ogólny a dziewczyny chcą się tu dowiedzieć o potwierdzonych pierwszych objawach a nie przypuszczeniach, dlatego utworzyłyśmy nowe forum i większość dziewczyn przeniosła się i tam sobie doradzamy więc zapraszam :)

• myxy1 Nowa

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myxy wrote:
    Witam! Od niedawna mam jakieś dziwne objawy i zastanawiam się czy nie jest to może ciąża. Problem w tym, że biorę tabletki antykoncepcyjne i nie wiem czy te objawy to nie są jakieś skutki uboczne.

- lekkie mdłości rano i w ciągu dnia
    - mocny ból piersi, głównie po bokach po dotknięciu i przy chodzeniu - od kilku dni
    - ból podbrzusza taki jakby na okres, ale odkąd biorę tabletki nic mnie nigdy przed okresem nie bolało - od 3 dni
    - głośne bulgotanie w brzuchu - od kilku dni
    - wczoraj w południe lekkie plamienie
    - wieczorem kłucie w podbrzuszu
    - dzisiaj biegunka rano
    - wzdęty bruch

Zostało mi jeszcze 5 tabletek aktywnych w tym opakowaniu. Sama nie wiem czy to skutki uboczne czy ciąża. Co myślicie? Kiedy zrobić test? Czekac do czasu aż powinno wystąpic krwawienie?

To znowu ja. Piersi cały czas bolą, lekko powiększone. Jak jestem bez stanika to przy każdym kroku boli. W dodatku jestem strasznie zmęczona, poziom koncentracji uwagi zerowy, nie kontaktuję.... Tyle tych objawów, że coraz bardziej się niepokoję, nawet jeśli to nie będzie ciąża, to coś jest nie tak ze mną :( :(
    Nie wytrzymuję już jutro rano zrobię test 2-4 dni przed @ może coś wyjdzie.

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tym razem wyszedł 8 dni przed @ cień cienia już :) z córką tez jakoś z 5 dni przed @ bladzioch wiec testuj rano ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 21:17

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak bierzecie kwas foliowy to sprawdzcie sobie serię, bo kwas foliowy jednego producenta ma być natychmiast wycofany z aptek, bo coś z nim jest nie tak. Jest to między innymi Folic.

Podaję link do artykułu, tam są podane numery seryjne tych wycofanych tabletek.

Swoją drogą, fajnie, że coś takiego się dzieje z tabletkami, które mają brać kobiety w ciąży...

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,GIF-wycofuje-z-aptek-kwas-foliowy,wid,17795018,wiadomosc.html?ticaid=11576a

• myxy1 Nowa

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test wyszedł negatywny. Pozdrawiam wszystkie mamusie.

olga747 lubi tę wiadomość

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej to znowu ja;)
    Bylam w poniedzialek u ginekologa. Powiedzial 'dzis i jutro jest szansa'. No to dawaj faceta w obroty;)
    Podejrzewam ze to nadal objawy owulacji ale czy mozliwe zeby owulka byla drugi raz???
    Mam uczucie wzdetego brzucha, i spodnie mnie cisna na podbrzusze a nie przytylam. I w ogole mam wrazenie ze cos jest inaczej. Fakt ze to pierwszy cykl bez tabletek ale jak w zeszlym roku mialam pauze miedzy opakowaniami to bylo ok.
    I wkurzajace uderzenia goraca:/ @ powinna byc w nastepna sobote a ja sie doczekac nie moge :/
    Jak o tym nie myslec???

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • DorotkaZOz Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!w ciągu ostatnich dni czytałam ten wątek forum od pierwszej strony. Serdecznie gratuluję dziewczynom które już są w ciąży oraz tym które kończą przygodę z ciążą i niebawem ujrzą swojego wyczekiwanego dzieciaczka. Chciałam opowiedzieć tu swoją historię, być może któraś z was miała podobnie i może mi coś doradzić aby niepotrzebnie co dzień się stresować.
    Otóż od początku tego roku mam lekko nieregularne cykle. Od stycznia odpowiednio 26-26-26-25-30-32-28 dni. Ostatnią miesiączkę miałam 14 lipca, przebiegała prawidłowo. Kolejną miesiączkę powinnam dostać 11 sierpnia, jeśli liczyć cykl 28 dni. Żadnych objawów przed zbliżającym się okresem nie miałam, przeważnie boli mnie bardzo brzuch i piersi, tym razem tak nie było. 33 dc dostałam brązowego plamienia, wprawdzie miałam podpaskę ale starczała na cały dzień a i zmieniałam ją tylko z powodów higienicznych. Następnego dnia w południe zrobiłam test ciążowy ale nie z porannego moczu i wyszedł negatywny. Plamienie trwało pięć dni i uatało, ani przez moment nie było krwi, żadnych skrzepów. Czekałam na miesiączkę ale się nie pojawiła więc kolejny test zrobiłam 40 dc z porannego moczu. Również wyszedł negatywny. Przez ten czas zdarzały mi się mdłości oraz lekkie pobolewania w podbrzuszu. Od 42 dc doszło mnie mrowienie piersi, osłabienie, senność,od dwóch dni mam jakiś dziwny ślinotok, mam bardzo dużo wydzieliny, cały czas czuję mokro w majtkach, ciągnie mnie lekko w pachwinach i kłuje po obu stronach na zmianę. Jestem też trochę rozpulchniona w środku. Sama nie wiem co o tym myśleć, czy ja coś sobie uroiłam? Dziś jest 44 dc i nadal źle się czuję. Wizytę u ginekologa mam 14 października ale w tą sobotę, a będzie to 47 dc idę prywatnie do ginekologa na badanie i usg bo boję się że to może być jakaś torbiel, nie wiem jednak czy mogłaby dawać takie objawy. Co radzicie? Nie chcę już robić kolejnych testów bo chyba szkoda kasy, lepiej przeznaczyć na prywatne badanie. Miał ktoś podobne objawy jak ja i był w ciąży? Bo to chyba mało prawdopodobne żeby test się mylił? Oba które robiłam to były bobo - testy.

DorotkaZOz
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotkaZOz, z tego co wiem, u niektórych testy z moczu mogą dość późno pokazywać ciążę (kwestia jak szybko i ile hormonu pojawi Ci się w moczu), lepiej w tym przypadku byłoby zrobić badanie beta hcg z krwi. A ogólnie, to lekarz tu poradzi najwięcej, więc poczekaj na wizytę. My przez sieć niestety nie damy rady stwierdzić, co Ci dolega. Trzymam kciuki, żeby to była ciąża :). Daj znać, jak się sytuacja rozwinie.

AKUxp2.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka zapraszam na forum staraczki - grupa wsparcia.
    Poczekaj na wizytę kochana lub biegnij jutro rano na betę :)

• Bu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka przyłączam się do zaproszenia Elvi - wpadaj do staraczek :) niestety może to być torbiel, jednak życzę jak pisała Kagura aby to była ciąża, której zwykły test nie wyłapał!

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ