X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • kejkej Znajoma

Wysłany: 2 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak też się muszę zapisać po powtórzonym wyniku bety, mimo że to jeszcze wcześnie, ale tak jak piszesz mogą być jakieś niedobory ..

taka ja lubi tę wiadomość

• kejkej Znajoma

Wysłany: 4 września 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta
    1 września 11.77
    3 września 71,68
    Jest Ok ?

Marietta, pasia27, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejkej, jest bardzo ok :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • kejkej Znajoma

Wysłany: 4 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    kejkej, jest bardzo ok :)

Dziekuje za odpowiedz :) to moja pierwsza a do tego bardzo wczesna ciąża i wszystkim sie przejmuje.. Musze trochę wyluzować ! :)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyluzuj jest ok! Ciesz się ;-)

kejkej lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 6 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejkej wszystko bedzie dobrze ;) ja tez sie czasem przejmuje bo pierwsze dziecko ale grunt to pozytywne myslenie! ;) ciesze sie razem z Toba

kejkej lubi tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • RofTW Koleżanka

Wysłany: 7 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę w to uwierzyć,ze tym razem mogę być autorem tego postu :) moje potwierdzone objawy to:

- ogromne wzdęcie praktycznie od samej owulacji.
    - ok. 10 dnia po owulacji obudził mnie osłabiający bol brzucha (jak na biegunkę), jednak gdy pobiegłam do toalety okazało sie,ze to fałszywy alarm. Podejrzewam,ze tak odczułam zagnieżdżenie.
    - brak PMS, brak bolu piersi aż do dnia spodziewanego okresu.
    - dwie kreseczki w dniu spodźiewanej miesiączki :)
    - a teraz: bol głowy szczególnie wieczorami i nad ranem, bol piersi i wrażliwość na zapachy (zwłaszcza "chemiczne").

Wszystkim oczekującym życzę powodzenia a tym ktorym sie udało życzę pięknej, spokojnej ciazy :)

kejkej, pasia27, Foto_Anna lubią tę wiadomość

f2w3ikgno7e387of.png

http://media.photobucket.com/component/Download-File?file=/albums/dd354/c_dancer2002/babydust.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję!

RofTW, pasia27 lubią tę wiadomość

• RofTW Koleżanka

Wysłany: 8 września 2015, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Gratuluję!

Dziękuje :)

f2w3ikgno7e387of.png

http://media.photobucket.com/component/Download-File?file=/albums/dd354/c_dancer2002/babydust.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ;)
    Podejżewam, że jestem w ciąży byłby to jakiś 5 tydz niestety test zrobie dopiero w piątek ale na 80% procent to jest to ;)
    Chciałam zapytać czy któraś z was w tak wczesnej ciązy miala z jednej strony troszke większy brzuszek? :) ja tak mam pierwszy raz we wczesniejszej ciąży która trwała bardzo krótko nie mialam żadnych objawów bo była słabiutka. Więc teraz nie mam żadnego porównania :p
    Powiedzcie prosze jak to było u was :)

• RofTW Koleżanka

Wysłany: 8 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka112 wrote:
    Hej dziewczynki ;)
    Podejżewam, że jestem w ciąży byłby to jakiś 5 tydz niestety test zrobie dopiero w piątek ale na 80% procent to jest to ;)
    Chciałam zapytać czy któraś z was w tak wczesnej ciązy miala z jednej strony troszke większy brzuszek? :) ja tak mam pierwszy raz we wczesniejszej ciąży która trwała bardzo krótko nie mialam żadnych objawów bo była słabiutka. Więc teraz nie mam żadnego porównania :p
    Powiedzcie prosze jak to było u was :)

Ja tak miałam! W sumie to nadal mam :) jak leżę to z prawej strony mam lekkie wybrzuszenie. Myślałam, ze jestem na cos chora i nawet mężowi pokazywałam. A pozniej zrobiłam test i wyszło szydło z worka :)

f2w3ikgno7e387of.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RofTW wrote:
    Ja tak miałam! W sumie to nadal mam :) jak leżę to z prawej strony mam lekkie wybrzuszenie. Myślałam, ze jestem na cos chora i nawet mężowi pokazywałam. A pozniej zrobiłam test i wyszło szydło z worka :)

To super nie jestem sama :)
    To takie wspaniałe uczucie dotykać brzuszka, widzieć, że cos sie zmieniło i wiedzieć, że prawdopodobnie ktoś tam jest :) :) :)

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chciałabym opisać swoje objawy. To początki dopiero (tydzień po pozytywnym teście). Obserwowałam się dokładnie. W 25 dc miałam plamienie implantacyjne, po nim kilka dni ból krzyża i bezsenności. Gdy te objawy ustały pojawiły się dosyć męczące bóle piersi. Obecnie ciągle śpię i zaczyna mnie wzdymać oraz czuje niepokojące odbijanie się, ale na razie wymiotów nie ma. Chodzę taka przymulona :) Zaczyna się nasilać wrażliwość na zapachy.
    I mimo, że to początki organizm domaga się regularnych posiłków. Kiedyś rano biegłam do pracy tylko o kawie, mało jadłam i nie czułam głodu, nie było to dobre, ale mam tendencje do tycia i byłam na ciągłej diecie. Teraz nie mogę wyjść bez śniadania, bo mnie ssie, w pracy muszę robić sobie przerwę na kanapkę i herbatę. Także boje się konsekwencji takiego jedzenia, ale dzidziuś najważniejszy :)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka112 wrote:
    To super nie jestem sama :)
    To takie wspaniałe uczucie dotykać brzuszka, widzieć, że cos sie zmieniło i wiedzieć, że prawdopodobnie ktoś tam jest :) :) :)
    Tam jeszcze nikogo nie ma :-) Dopiero będzie :-)

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze coraz wiecej nas jest ^_^ My wlasnie weszlismy na 10ty tydzien :) i mamy mase badan przepisanych:

z tych zaleconych przez ministerstwo:
    -grupa krwi
    -morfologia
    -glukoza
    -TSH (tarczyca)
    -mocz
    -Toxo IgG
    -Toxo IgM
    -HCV
    -HIV
    -VDRL

no i oczywiscie na 22-go szykujemy sie na prenatalne (w celu wykluczenia chorob genetycznych m.in. : Downa, Edwardsa, Patau):
    -test PAPPA i wolna podjednostka beta HCG

i kolejne prenatalne w postaci USG I trymestru na 6tego pazdz (stwierdzajacy czy dzidzia prawidlowo sie rozwija ;) )

mamy cale 2,38 cm :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 10:38

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    staramy się z mężem o dzidziusia. Byłam u ginekologa, zrobiłam wszystkie badania (wyszły OK, tylko prolaktyna delikatnie odniesiona, ale mówił, że to może być efekt stresu bo tarczyca OK) i przepisał mi Mastodyne i Folik. Biorę miesiąc, cykl mi się wydłużył o 2 dni po pierwszym miesiącu (dodam, że miałam krótkie cykle co 21 dni). Spodziewam się okresu w sb dopiero, ale już od poniedziałku miałam silne bóle podbrzusza, bolały mnie jajniki jak przed @. Pomyślałam, że za wcześnie, bo takie bóle miałam 1-2 dni przed okresem. Dzisiaj środa, zero bólu wszystko w normie. Dodam, że od kilku dni kichałam jak najęta, i pon-wt było mi strasznie zimno, mimo że każdy mówił, że jest ciepło. Dzisiaj wszystkie objawy minęły jak ręką odjął. Piersi mnie nie bolą (na ulotce leku napisali, że ma spowodować mniejszą bolesność piersi przed miesiączką, więc widzę, że są nabrzmiałe, ale nie bolą). Bóle głowy do tego, zaparcia i rozbicie. Nie umiem się na niczym skupić, ale zastanawiam się czy to nie od samego myślenia o ciąży. Dwudniowa choroba- spadek formy bez leków? Zbyt wcześnie dające o sobie znać jajniki? Na test jeszcze za wcześnie (dopiero w sobotę tym bardziej przy moich krótkich cyklach nie ma sensu robić). Mam nadzieję, że jednak będę w Waszym gronie jako przyszła mama, a nie dopiero starająca się przyszła mama :)

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze objawy to widoczne na piersiach i dekolcie żyły.
    Przy tym nabrzmiałe piersi.
    Parcie na pęcherz! Co chwilkę goniłam do wc ( już jest lepiej )
    Beta potwierdziła ciążę w 11dpt 158 a usg pokazało bijące serduszko w 5t3d.
    Objawy zmieniają się jak w kalejdoskopie ( doszły mdłości,( ale nie wymioty ), ból kręgosłupa, smaki i zapachy . Z niecierpliwością czekam na kolejne USG.
    Pozdrawiam wszystkie zafasolkowane :)

taka ja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:20

• Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesamowicie się czuję, pisząc do Was TU i teraz :) Jestem w ciąży!
    Jestem w ciąży! :) :) :)
    Beta w 9 dpo: 11, w 11 dpo: 63. Aaaaaaaaaaaa! I wszystkie testy wychodzą pozytywnie :) Zrobiłam im zdjęcia.
    Skoro temat potwierdzonych pierwszych objawów to.... 9 dpo usmażyłam ulubione kotlety i nie tknęłam ani jednego. Odrzuciło mnie.
    Dziś 12 dpo miałam ostreee zatwardzenie, ciągnące bóle brzucha i wzdęcie (w pracy miałam rozpięte spodnie :D ) i się podejrzanie pociłam. O rany, jak ja czekam na cudowne mdłości, rzyganie, zawroty łowy, wszystko co będzie mi mówiło, że maluszek we mnie ciągle jest i rośnie :)

Raźniej mi z Wami, przejdziemy przez to razem, co nieeeeeeeeeee? :)

RofTW lubi tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto Anna to baardzo gratuluję!!

Foto_Anna lubi tę wiadomość

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ