X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia85 wrote:
    Hej Dziewczyny,

dołączam bo w końcu i mnie się udało :) I jednym z głównych objawów była właśnie niemożność wciagniecia brzucha:)

Laski przestańcie bo ja chodzę i patrze w lusterku czy mogę wciągnąć brzuch hehehhe :-) ♡♡♡♡

• wiktorzna Koleżanka

Wysłany: 25 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czulem to od razu chociaz nie chcialam sie nakrecac. A objawy to. OD owulacji bol jajnikow. Straszne gazy I wzdecia. Jesc mi sie chcialo bardziej. OD 7dpo mialam mdlosci w 9dpo zgage I wtedy zrobilam test I jest pozytywny. Bylam tez chora I bez zycia kilka dni bolalo jak na miesiaczke I plecy. Piersi od 6dpo. Sort ze tak nie skladnie ale sama nie moge uwierzyc ze tak szybko wszystko czulam I test pozytywny w 9 dniu po owulacji. Moze blizniaki

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj rano byłam na becie, wyniki wieczorem. Zobaczymy czy prawidłowo przyrasta. Z objawów przypomniało mi siE, że przed terminem okresu, który nie przyszedł miałam dziwną ochotę na sex, co nigdy mi się nie zdarza przed okresem, wtedy to raczej z kijem nie podchodź :P

• fablous Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to były wrażliwe i obrzmiałe piersi (choć tak mam też przez okresem) oraz ogromna senność. Miałam wrażenie, że na stojąco zasnę

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy rozpulchniona pochwa jest objawem ciąży?okres spóźnia mi się 5 dni,wczoraj robiłam test lecz wyszedł negatywny, robiłam go popołudniu.

• adm Koleżanka

Wysłany: 26 września 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Moim pierwszym objawem po owulacji bylo ciagle wzdecie a raczej duzy brzuch jakbym polknela balona.
    Skora na twarzy rozjasniona za to wlosy przesuszone. Zgaga z rana.
    Szyjka twarda co dalo mi do myslenia i dlatego zrobilam test.
    Poza tym zwykle bolaly mnie piersi do @ a teraz tylko sutki. Pieka.
    Wyszlo mi mnostwo zyl na piersiach.
    Jestem taka ' ciezka' niezaleznie od tego co zjem.
    I czulam gdzies tam ze to juz. Przed snem nawet glaskalam brzuch jakbym wiedziala

s1985 lubi tę wiadomość

adm
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili wanili i jak beta?

Czekoczekolada już 5 dni po @ test powinien coś pokazać. Powtórz test z porannego moczu i dobrze się mu przyjrzyj

Gratulacje adm

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia7777 wczorajsza beta to 637,5.

Podsumowując:

23.09 - 124,8
    26.09 - 637,5

Mam nadzieję, że to dobry przyrost. Jutro mam wizytę u mojej pani ginekolog.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 07:42

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam serdecznie, dołączam się do rozmowy :)
    u mnie pierwszym objawem była niewyjaśniona senność, po przespanej dobrze nocy cały dzień w pracy był koszmarem bez łóżka. zero koncentracji. w tamtym tyg w piątek, wróciłam z pracy ok 16 zjadłam, wykąpałam się i do wyra. dostałam dreszczy jak na grypę. co chwile zasypiałam i się budziłam. o 20tej spałam jak suseł. sobota podobnie, zero chęci do życia. chłopak zabrał mnie na spacer do lasu na grzyby, uwielbiam to ale wtedy myślałam tylko o tym żeby się położyć. w niedziele rano coś mnie wzięło- zrobiłam test- 2 kreska słabiutka, ale widoczna gołym okiem. wielki szok bo planowana miesiączka dopiero we czwartek!!!
    jestem bardzo szczęśliwym śpiochem w tej chwili :)
    moje wyniki:
    21.09 bhcg 39
    23.09 bhcg 138
    25.09 bhcg 346

pozdrawiam wszystkie śpioszki :*

dqpri09kir2ck4nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na odwrót z tym spaniem :( budzę się codziennie o 4 bądź 5 rano i juz spać nie mogę. Dzisiaj o dziwo pospałam do 6!

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to extra ta twoja beta :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie żadnych objawów na razie. Mam nadzieje ze to nie oznacza że cos jest nie tak

• *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) U mnie pierwsze objawy wystąpiły 8dpo i były to: mdłości, ból piersi ale o wiele intensywniejszy niż przed @ oraz ból brzucha typowy jak na @. A pomimo mdłości miałam wieeelki apetyt, który mnie nie opuszcza do tej pory :)

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj śpiączka dopadła i ogólna niemoc. Pani ginekolog powiedziała, że beta dobrze przyrasta, zrobiła usg ale była pewna, że jeszcze nic nie będzie widać a tu niespodzianka :) Pęcherzyk ciążowy 6,5 mm :) Za dwa tygodnie znowu usg, mam nadzieję, że już wtedy zobaczy więcej :)

Pozdrawiam cieplutko.

eiktgzu3rl42zinv.png

• >Buziaczek86 Znajoma

Wysłany: 29 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem tu nowa a chciałabym się dowiedzieć czy któraś z was miała takie objawy jak mam ja a mianowicie, teraz mam 23dc za tydzień spodziewam się @ ( mam nadzieję że nie przyjdzie :-) ), w 21dc pod wieczór przy podcieraniu zobaczyłam parę czerwono-różowych niteczek i tylko w tedy do dzisiaj nic takiego się już nie pojawiło. Teraz tylko czuję czasami lekkie klucia w pachwinach i takie pobolewania podbrzusza takie ciężkie uczucie, kolejne to od dwóch dni boli mnie głowa a u mnie to rzadkość, chodzę jakaś taka senna, i mam śluz taki przeźroczysty. Powiedzcie czy to przepowiada @ czy moge mieć nadzieje na fasolke, aa piersi mnie wogole nie bolą mogę je ciągac i nic :-(

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitki w sluzie świadczą o zagnierzdzeniu tak u mnie było;-) pojawiło się raz właśnie tylko. Trzymam kciuki bo obiecująco to wygląda :-)

>Buziaczek86 lubi tę wiadomość

• >Buziaczek86 Znajoma

Wysłany: 29 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :-) będę informować na bieżąco ;-)

• wannahaveababy Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:50

Clara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannahaveababy wrote:
    Hej

mam nadzieje ze ktos tu jeszcze zaglada.

Jestem tu nowa wiec witam wszystkie staraczki i ciezarowki:)

Przeczytalam sporo postow z tego watku i juz sama nie wiem czy sobie wkrecam ale mam sporo z objawow ktore opisywalyscie. Np sikalam dzis rano juz chyba 4 razy a pilam tylko jedna kawe i herbate.

Test zrobilam wczoraj i nie bylo nawet cienia cienia ale ciagle mam nadzieje ze byc moze zrobilam go za wczesnie.

@ mam dostac w ciagu 1-2 dni modle sie zeby nie przyszla, staramy sie od 4 cykli

Pozdrawiam wszystkich

Witaj, ja również nowa:-)
    nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda - oprócz nas:-)
    W każdym razie u mnie tak:
    ostatnia miesiączka: 10.09.
    Objawy: blada kreska na teście, bolące piersi, mdłości, wzdęcia.
    24.09 - mam nadzieję plamienie implantacyjne.
    Spodziewana miesiączka: 6-7.09 (regularne co 27-28).
    Ale ja wiem i czuję, że to to:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 14:54

• facebookowaja Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem tutaj nowa .
    A mianowicie chciałam zapytać odnośnie waszych objawów ciązy?
    Ostatnia moja miesiaczka 15 .09.2015 miesiączka wystepuje co 31 dni planowana na 16.10.2015 , jak nigdy od 4 dni mam bóle podbrzusza a dokładnie kucie w lewym jajniku a czasem prawym , ( niekiedy bóle wystepują tak jak na miesiączke ) piersi zaczeły mnie pobolewać lekko , strasznie jem jak nigdy , czasami wstając rano mam mdłości ale tłumacze sb ze to wina moze klimatu pogody jaka teraz jest . Co myślicie o tym dziewczyny czy mogła bym być w ciąży ?

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ