Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
moze to owulacja sie zbliza ? ja wlasnie tak mam przed. przy cyklach 33 dniowych mam owulacje ok 20 dc
-
nick nieaktualnywannahaveababy wrote:Clara to pewnie jesteś ja niestety nie
mi testy pokazały ciążę bardzo szybko - 21dc, 22dc.
Ale kreska testowa była taka ledwo ledwo widoczna. jak pokazywałam mężowi to mówił, że mam urojenia. Ale ja ją widziałam i czułam się ciążowo - w końcu wiem jak to jest: mam dwoje dzieci, a byłam w 4 ciążach - dwie straciłam.
W każdym razie to wczesna ciąża, rokowania ostrożne.
I na spokojnie, starasz się dopiero 4 cykl.
Mi co prawda udało się w I cyklu, ale ja tak mam:-) wszystkie ciąże były z I cyklu.
Ale są dziewczyny co naprawdę długo starają się na Ovu...
Powodzenia, trzymam kciuki:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 11:47
-
mi dzisiaj zaczeło sie plamienie ;/ a dokładnie z śluzem taka jak by resztka miesiączki i nie wiem co sie dzieje jestem zagranicą i do lekarza tutaj ciezko pobolewa mnie brzuch na dole jak na okres juz tak od 4 dni i piersi troszeczke ale okres dopiero planowo powinien byc 16.10.2015 powiedzcie czy miała któraś z was tak ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 12:05
-
Clara wrote:Witaj, ja również nowa:-)
nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda - oprócz nas:-)
W każdym razie u mnie tak:
ostatnia miesiączka: 10.09.
Objawy: blada kreska na teście, bolące piersi, mdłości, wzdęcia.
24.09 - mam nadzieję plamienie implantacyjne.
Spodziewana miesiączka: 6-7.09 (regularne co 27-28).
Ale ja wiem i czuję, że to to:-)
Hej ostatniA miesiączki miałam tak jak Ty 10.09 i również mam regularne cykle. Powiedz jaki robiłaś test ze tak wcześnie Ci wyszedł?. Pozdrawiam -
nick nieaktualnyolga747 wrote:Hej ostatniA miesiączki miałam tak jak Ty 10.09 i również mam regularne cykle. Powiedz jaki robiłaś test ze tak wcześnie Ci wyszedł?. Pozdrawiam
Witaj, test Pink. Ale ta kreseczka jak wyżej pisałam praktycznie niewidoczna - ale ja widziałam. Mój mąż nie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 14:39
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywannahaveababy wrote:Hej Clara
Gratuluje i zycze jak najlepiej dla twojej fasolki
wiem ze sa osoby ktore staraja sie latami. Mam takie kolezanki i osoby w rodzinie. Jednak teraz dotknelo to mnie i jest to teraz moj maly dramat, i wcale nie poprawia mojego samopoczucia to ze inne tez nie moga zajsc.
Kazde dwa tygodnie od owulacji do okresu to czas wyciety z zyciorysu, mix emocji, nadziei, ludzenia sie i jednoczesnie starania zeby za bardzo sie nie nakrecac bo znowu bedzie rozczarowanie.
Zazdroszcze wszystkim ktore zachodza od razu a juz najbardziej nie moge pogodzic sie z tym ze jedna pojdzie na impreze, sciagnie majtki i od razu w ciazy jest (niechcianej w dodatku) a my sie staramy miesiacami/latami - marzymy o tym dziecku i nie mozemy go miec (
masz rację - nie chciałam by to tak zabrzmiało ze staraniami. Przepraszam.
obok mnie sąsiadka - kobieta 45l., zaawansowana ciąża, dwoje dorosłych dzieci. Dziennie kurzy, z piwskiem idzie - aż mnie kurwica trafia jak myślę o tym maleństwie. I co, i taka ma!! Dlatego doskonale Cię rozumiem. -
nick nieaktualnywannahaveababy wrote:Ja sie nie gniewam
A u ciebie wiadomo juz cos wiecej? Powtarzalas test? -
Clara wrote:testów robiłam kilka, wszystkie na plus- kreseczki intensywniejsze. Po terminie miesiączki idę na betę. A do gina, pewnie nie wcześniej jak w 8 tygodniu - chce by juz wszystko było na swoim miejscu.
Clara,
Trzymam więc kciuki za kolejne pozytywne testy i pozytywną betę! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny!
U mnie na kilka dni przed spodziewaną miesiączką bóle podbrzusza jak na miesiączkę,które trwały do końca 2 miesiąca.Teraz pojawiają się sporadycznie. Bolące sutki,w późniejszym okresie ciąży całe piersi (zdecydowanie większe-pełniejsze i bardziej wrażliwe)
Pojawiło się u mnie plamienie implantacyjne. I oczywiście siusiany test ciążowy dodatni jeszcze przed terminem miesiączki. A i zapomniałabym- zgaga, której nigdy wcześniej nie
miałam.. To chyba teraz wszystko,co przychodzi mi do głowy
aaaaaa, no i jeszcze szyjka. Miękką, wysoko i zamkniętaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 17:58
Clara lubi tę wiadomość
Pozdrawiam,
Ola -
nick nieaktualnyOlkaBdg wrote:Witajcie dziewczyny!
U mnie na kilka dni przed spodziewaną miesiączką bóle podbrzusza jak na miesiączkę,które trwały do końca 2 miesiąca.Teraz pojawiają się sporadycznie. Bolące sutki,w późniejszym okresie ciąży całe piersi (zdecydowanie większe-pełniejsze i bardziej wrażliwe)
Pojawiło się u mnie plamienie implantacyjne. I oczywiście siusiany test ciążowy dodatni jeszcze przed terminem miesiączki. A i zapomniałabym- zgaga, której nigdy wcześniej nie
miałam.. To chyba teraz wszystko,co przychodzi mi do głowy
aaaaaa, no i jeszcze szyjka. Miękką, wysoko i zamknięta
u mnie podobnie tzn. jestem dwa dni przed planowaną miesiączką.
A jakiś czas już mam bóle podbrzusza, ale lżejsze od miesiączkowych.
Piersi mnie bolą, ale tak z boku, ściemniały mi brodawki piersi.
I pojawiły się na nich takie grudki. Plamienie implantacyjne również miałam:-)