X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    facebookowaja wrote:
    Clara kiedy pierwszy pozytywny test ci wyszedł ile dni po plamieniu ?

od 30.09 czyli 6 dni po plamieniu - cień cienia. Test PINK.
    Sama zdziwiłam się, że już coś pokazało tzn. tak wcześnie.

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Dziewczyny, wytłumaczcie mi coś: lekarze liczą ciążę od ostatniej miesiączki.
    Na moim przykładzie: ostatnia miesiączka 10.09, plamienie implantacyjne: 24.09 (wiem, bo plamiłam).

I teraz tak: idę do gina, on mierzy płód i mówi, że ciąża młodsza.
    No a jak nie ma być młodsza jak giny liczą od ostatniej miesiączki, a owulacja jest o wiele później, nie mówiąc o zagnieżdżeniu.

I kurcze potem kobieta przeżywa stres jak słyszy, że ciąża młodsza itd.

Nie rozumiem tego...

U mnie takze ciaza nie zgadzala sie z data ostatniej miesiaczki (lekarz mi pow ze jajeczkowanie musialo sie opoznic i stad ciaza mlodsza o 2 tyg) w ciagu kolejnych wizyt lekarz za pomoca USG byl w stanie okreslic wiek ciazy i wyznaczyc przewidywany dzien rozwiazania :)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • gabi... Nowa

Wysłany: 7 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny staramy sie z mezem o dzidzie juz ponad rok czasu. 29 wrzesnia(wtorek) bylam na monitorinku cyklu i pecherzyk mial 20 mm dostalam zastrzyk ovitelle na pekniecie i lekarz kazal wspolzyc 4 dni z tym ze kochalismy sie tylko w czwatrek ponieważ moj maz jest ciągle poza domem. 2 dni po owulacji zaczely mnie bolec piersi i podbrzusze. Jak myslicie mogło nam sie udac podczas jednego stosunku? Czy sobie cos uroilam? Tak bardzo marzymy o dziecku.

Gabi...
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko powiedzieć musisz cierpliwie czekać :-)

taka ja lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • gabi... Nowa

Wysłany: 8 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam wczoraj test bo juz nie moglam wytrzymac ale byl negatywny dzisiaj rano zrobilam z innej firmy i druga kreska bladsza ale jest. Możliwe ze utrzymuje sie jeszcze ten hormon po ovitrell czy może sie udalo ;-) kidy zrobic bete? Dzisiaj jest 7 dzien od owulacji a 9 od zastrzyku. Ciągle mnie bola piersi i podbrzusze.

Gabi...
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi... wrote:
    Zrobilam wczoraj test bo juz nie moglam wytrzymac ale byl negatywny dzisiaj rano zrobilam z innej firmy i druga kreska bladsza ale jest. Możliwe ze utrzymuje sie jeszcze ten hormon po ovitrell czy może sie udalo ;-) kidy zrobic bete? Dzisiaj jest 7 dzien od owulacji a 9 od zastrzyku. Ciągle mnie bola piersi i podbrzusze.

Betę mogłaś zrobić dziś, ale trochę późno jest.Więc jeśli wytrzymasz to zrób w poniedziałek i powtórz sobie w środę żeby zobaczyć jak przyrasta.Skoro sikańce nawet blade wychodzą to ok :-)Jeżeli boli podbrzusze to weź no spe żeby dzidzia miała spokój w brzuniu

relg3e5e9ky1omot.png
  • Paula 111 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

• Paula 111 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja tez tak mialam 3 nio po ow. Czulam pobolewanie piersi i podbrzusza. Ale bardzo delikatnie, bardziej wieczorami. Test 3 dni przed@pokazal slabiutka druga kreske po 3 dniach juz mocniejsza a dzis 6 dni po planowanej @mega wyrazne grube krechy na ktore nie trzeba bylo czekac☺

• Paula 111 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis bylam u gina ale jeszcze nic nie widzial to 5 tyg i 0 dni. Mowil ze jest pogrubione endometrium i na tym etapie czesto nic nie widac, ale ze wczesniej poronilam jutro mam zrobic bete i progesteron. Wierze ze bedzie ok ☺ Trzymam za Was kciuki

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ovitrelle druga kreska może być widoczna do 14 dni od zastrzyku. Jest szansa ale gdy beta rośnie lub druga kreska będzie z dnia na dzień mocna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Powiedzcie mi czy to możliwe czy sobie cos wkręcam.. Mianowicie ostatnia @ miałam 7 września. Teraz spóźnia mi sie trzeci dzień ale moje cykle niestety ńie zawsze bywało regularne. Jednak ostatnio przez trzy miesiące chodziło wszystko jak w zegarku. Teraz od tygodnia mam zgagę, w ciagu dńia dopadają mnie chwilowe mdłości, mam okropne zaparcia i straszliwe gazy

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czas na test :-)

taka ja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle o tym zeby wstrzymać sie do poniedziałku zeby w razie czego był bardziej wiarygodny

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już powinno pokazać. Kup dwa ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro po pracy llece po testy oby sie udało bo bardzo bym chciała byc już mamusia

• facebookowaja Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mieisączka ostatnia 15.09.2015 palmienie 2.10.2015 dzisiaj test robiłam ale jedna kreseczka czy to może zbyt wcześnie go zrobiłam ? termin spodziewanej @ to 16 .10 cykle mam co 31-32 dni

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    facebookowaja wrote:
    ja mieisączka ostatnia 15.09.2015 palmienie 2.10.2015 dzisiaj test robiłam ale jedna kreseczka czy to może zbyt wcześnie go zrobiłam ? termin spodziewanej @ to 16 .10 cykle mam co 31-32 dni

Powiem Ci ,że ja w pierwszej ciąży robiłam 3 dni przed planowaną miesiączką i nic, w dzień dwa bladziochy i jest Daria.Teraz w drugiej zrobiłam dwa dni przed i dwa bladziochy, potem dwa razy beta żeby wiedzieć czy przyrasta.Każda ciąża inna lecz lepiej robić w terminie okresu, jak masz jakieś przeczucia.Cykle mam 28 dniowe i mniej więcej w owu czułam ból brzucha,klucie w odbycie,bolesne piersi,zawroty głowy i gazy.Obstawiam chłopaka ale co będzie zobaczymy:-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie za wcześnie na testowanie, te plamienie to pewnie około owulacyjne, a zagnieżdżenie jest przeciętnie między 6 a 10 dniem po owu i dopiero po 48h podwyższa się hcg ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Andie Znajoma

Wysłany: 10 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 4 lat staraliśmy się z mężem o dziecko przez ostatni rok podchodziliśmy 8 razy do inseminacji i w czerwcu po usłyszeniu że bez in vitro nie ma żadnych szans odpuściliśmy sobie. Wczoraj na wizycie kontrolnej na monitorze pokazał się mały człowiek 17,3mm 9 tydzień i pięknie bijące serduszko :)

AgaL lubi tę wiadomość

f2wli09kgp0kv2eg.png

setcgqq4rg8xk74u.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andie taka hstoria jak Twoja daje nadzieję wszystkim starającym się :)
    Spokojnej ciąży, pomyślnego rozwiązania życzę :)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ