X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    facebookowaja wrote:
    Clara kiedy pierwszy pozytywny test ci wyszedł ile dni po plamieniu ?

od 30.09 czyli 6 dni po plamieniu - cień cienia. Test PINK.
    Sama zdziwiłam się, że już coś pokazało tzn. tak wcześnie.

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Dziewczyny, wytłumaczcie mi coś: lekarze liczą ciążę od ostatniej miesiączki.
    Na moim przykładzie: ostatnia miesiączka 10.09, plamienie implantacyjne: 24.09 (wiem, bo plamiłam).

I teraz tak: idę do gina, on mierzy płód i mówi, że ciąża młodsza.
    No a jak nie ma być młodsza jak giny liczą od ostatniej miesiączki, a owulacja jest o wiele później, nie mówiąc o zagnieżdżeniu.

I kurcze potem kobieta przeżywa stres jak słyszy, że ciąża młodsza itd.

Nie rozumiem tego...

U mnie takze ciaza nie zgadzala sie z data ostatniej miesiaczki (lekarz mi pow ze jajeczkowanie musialo sie opoznic i stad ciaza mlodsza o 2 tyg) w ciagu kolejnych wizyt lekarz za pomoca USG byl w stanie okreslic wiek ciazy i wyznaczyc przewidywany dzien rozwiazania :)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • gabi... Nowa

Wysłany: 7 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny staramy sie z mezem o dzidzie juz ponad rok czasu. 29 wrzesnia(wtorek) bylam na monitorinku cyklu i pecherzyk mial 20 mm dostalam zastrzyk ovitelle na pekniecie i lekarz kazal wspolzyc 4 dni z tym ze kochalismy sie tylko w czwatrek ponieważ moj maz jest ciągle poza domem. 2 dni po owulacji zaczely mnie bolec piersi i podbrzusze. Jak myslicie mogło nam sie udac podczas jednego stosunku? Czy sobie cos uroilam? Tak bardzo marzymy o dziecku.

Gabi...
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko powiedzieć musisz cierpliwie czekać :-)

taka ja lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • gabi... Nowa

Wysłany: 8 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam wczoraj test bo juz nie moglam wytrzymac ale byl negatywny dzisiaj rano zrobilam z innej firmy i druga kreska bladsza ale jest. Możliwe ze utrzymuje sie jeszcze ten hormon po ovitrell czy może sie udalo ;-) kidy zrobic bete? Dzisiaj jest 7 dzien od owulacji a 9 od zastrzyku. Ciągle mnie bola piersi i podbrzusze.

Gabi...
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi... wrote:
    Zrobilam wczoraj test bo juz nie moglam wytrzymac ale byl negatywny dzisiaj rano zrobilam z innej firmy i druga kreska bladsza ale jest. Możliwe ze utrzymuje sie jeszcze ten hormon po ovitrell czy może sie udalo ;-) kidy zrobic bete? Dzisiaj jest 7 dzien od owulacji a 9 od zastrzyku. Ciągle mnie bola piersi i podbrzusze.

Betę mogłaś zrobić dziś, ale trochę późno jest.Więc jeśli wytrzymasz to zrób w poniedziałek i powtórz sobie w środę żeby zobaczyć jak przyrasta.Skoro sikańce nawet blade wychodzą to ok :-)Jeżeli boli podbrzusze to weź no spe żeby dzidzia miała spokój w brzuniu

relg3e5e9ky1omot.png
  • Paula 111 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

• Paula 111 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja tez tak mialam 3 nio po ow. Czulam pobolewanie piersi i podbrzusza. Ale bardzo delikatnie, bardziej wieczorami. Test 3 dni przed@pokazal slabiutka druga kreske po 3 dniach juz mocniejsza a dzis 6 dni po planowanej @mega wyrazne grube krechy na ktore nie trzeba bylo czekac☺

• Paula 111 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis bylam u gina ale jeszcze nic nie widzial to 5 tyg i 0 dni. Mowil ze jest pogrubione endometrium i na tym etapie czesto nic nie widac, ale ze wczesniej poronilam jutro mam zrobic bete i progesteron. Wierze ze bedzie ok ☺ Trzymam za Was kciuki

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ovitrelle druga kreska może być widoczna do 14 dni od zastrzyku. Jest szansa ale gdy beta rośnie lub druga kreska będzie z dnia na dzień mocna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Powiedzcie mi czy to możliwe czy sobie cos wkręcam.. Mianowicie ostatnia @ miałam 7 września. Teraz spóźnia mi sie trzeci dzień ale moje cykle niestety ńie zawsze bywało regularne. Jednak ostatnio przez trzy miesiące chodziło wszystko jak w zegarku. Teraz od tygodnia mam zgagę, w ciagu dńia dopadają mnie chwilowe mdłości, mam okropne zaparcia i straszliwe gazy

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czas na test :-)

taka ja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle o tym zeby wstrzymać sie do poniedziałku zeby w razie czego był bardziej wiarygodny

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już powinno pokazać. Kup dwa ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro po pracy llece po testy oby sie udało bo bardzo bym chciała byc już mamusia

• facebookowaja Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mieisączka ostatnia 15.09.2015 palmienie 2.10.2015 dzisiaj test robiłam ale jedna kreseczka czy to może zbyt wcześnie go zrobiłam ? termin spodziewanej @ to 16 .10 cykle mam co 31-32 dni

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    facebookowaja wrote:
    ja mieisączka ostatnia 15.09.2015 palmienie 2.10.2015 dzisiaj test robiłam ale jedna kreseczka czy to może zbyt wcześnie go zrobiłam ? termin spodziewanej @ to 16 .10 cykle mam co 31-32 dni

Powiem Ci ,że ja w pierwszej ciąży robiłam 3 dni przed planowaną miesiączką i nic, w dzień dwa bladziochy i jest Daria.Teraz w drugiej zrobiłam dwa dni przed i dwa bladziochy, potem dwa razy beta żeby wiedzieć czy przyrasta.Każda ciąża inna lecz lepiej robić w terminie okresu, jak masz jakieś przeczucia.Cykle mam 28 dniowe i mniej więcej w owu czułam ból brzucha,klucie w odbycie,bolesne piersi,zawroty głowy i gazy.Obstawiam chłopaka ale co będzie zobaczymy:-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie za wcześnie na testowanie, te plamienie to pewnie około owulacyjne, a zagnieżdżenie jest przeciętnie między 6 a 10 dniem po owu i dopiero po 48h podwyższa się hcg ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Andie Znajoma

Wysłany: 10 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 4 lat staraliśmy się z mężem o dziecko przez ostatni rok podchodziliśmy 8 razy do inseminacji i w czerwcu po usłyszeniu że bez in vitro nie ma żadnych szans odpuściliśmy sobie. Wczoraj na wizycie kontrolnej na monitorze pokazał się mały człowiek 17,3mm 9 tydzień i pięknie bijące serduszko :)

AgaL, DomiTomi lubią tę wiadomość

f2wli09kgp0kv2eg.png

setcgqq4rg8xk74u.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andie taka hstoria jak Twoja daje nadzieję wszystkim starającym się :)
    Spokojnej ciąży, pomyślnego rozwiązania życzę :)

DomiTomi lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ