Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Clara wrote:Dziewczyny, wytłumaczcie mi coś: lekarze liczą ciążę od ostatniej miesiączki.
Na moim przykładzie: ostatnia miesiączka 10.09, plamienie implantacyjne: 24.09 (wiem, bo plamiłam).
I teraz tak: idę do gina, on mierzy płód i mówi, że ciąża młodsza.
No a jak nie ma być młodsza jak giny liczą od ostatniej miesiączki, a owulacja jest o wiele później, nie mówiąc o zagnieżdżeniu.
I kurcze potem kobieta przeżywa stres jak słyszy, że ciąża młodsza itd.
Nie rozumiem tego...
U mnie takze ciaza nie zgadzala sie z data ostatniej miesiaczki (lekarz mi pow ze jajeczkowanie musialo sie opoznic i stad ciaza mlodsza o 2 tyg) w ciagu kolejnych wizyt lekarz za pomoca USG byl w stanie okreslic wiek ciazy i wyznaczyc przewidywany dzien rozwiazania -
Cześć dziewczyny staramy sie z mezem o dzidzie juz ponad rok czasu. 29 wrzesnia(wtorek) bylam na monitorinku cyklu i pecherzyk mial 20 mm dostalam zastrzyk ovitelle na pekniecie i lekarz kazal wspolzyc 4 dni z tym ze kochalismy sie tylko w czwatrek ponieważ moj maz jest ciągle poza domem. 2 dni po owulacji zaczely mnie bolec piersi i podbrzusze. Jak myslicie mogło nam sie udac podczas jednego stosunku? Czy sobie cos uroilam? Tak bardzo marzymy o dziecku.Gabi...
-
Zrobilam wczoraj test bo juz nie moglam wytrzymac ale byl negatywny dzisiaj rano zrobilam z innej firmy i druga kreska bladsza ale jest. Możliwe ze utrzymuje sie jeszcze ten hormon po ovitrell czy może sie udalo kidy zrobic bete? Dzisiaj jest 7 dzien od owulacji a 9 od zastrzyku. Ciągle mnie bola piersi i podbrzusze.Gabi...
-
gabi... wrote:Zrobilam wczoraj test bo juz nie moglam wytrzymac ale byl negatywny dzisiaj rano zrobilam z innej firmy i druga kreska bladsza ale jest. Możliwe ze utrzymuje sie jeszcze ten hormon po ovitrell czy może sie udalo kidy zrobic bete? Dzisiaj jest 7 dzien od owulacji a 9 od zastrzyku. Ciągle mnie bola piersi i podbrzusze.
Betę mogłaś zrobić dziś, ale trochę późno jest.Więc jeśli wytrzymasz to zrób w poniedziałek i powtórz sobie w środę żeby zobaczyć jak przyrasta.Skoro sikańce nawet blade wychodzą to ok :-)Jeżeli boli podbrzusze to weź no spe żeby dzidzia miała spokój w brzuniu -
Gabi ja tez tak mialam 3 nio po ow. Czulam pobolewanie piersi i podbrzusza. Ale bardzo delikatnie, bardziej wieczorami. Test 3 dni przed@pokazal slabiutka druga kreske po 3 dniach juz mocniejsza a dzis 6 dni po planowanej @mega wyrazne grube krechy na ktore nie trzeba bylo czekac☺
-
Dzis bylam u gina ale jeszcze nic nie widzial to 5 tyg i 0 dni. Mowil ze jest pogrubione endometrium i na tym etapie czesto nic nie widac, ale ze wczesniej poronilam jutro mam zrobic bete i progesteron. Wierze ze bedzie ok ☺ Trzymam za Was kciuki
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny! Powiedzcie mi czy to możliwe czy sobie cos wkręcam.. Mianowicie ostatnia @ miałam 7 września. Teraz spóźnia mi sie trzeci dzień ale moje cykle niestety ńie zawsze bywało regularne. Jednak ostatnio przez trzy miesiące chodziło wszystko jak w zegarku. Teraz od tygodnia mam zgagę, w ciagu dńia dopadają mnie chwilowe mdłości, mam okropne zaparcia i straszliwe gazy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
facebookowaja wrote:ja mieisączka ostatnia 15.09.2015 palmienie 2.10.2015 dzisiaj test robiłam ale jedna kreseczka czy to może zbyt wcześnie go zrobiłam ? termin spodziewanej @ to 16 .10 cykle mam co 31-32 dni
Powiem Ci ,że ja w pierwszej ciąży robiłam 3 dni przed planowaną miesiączką i nic, w dzień dwa bladziochy i jest Daria.Teraz w drugiej zrobiłam dwa dni przed i dwa bladziochy, potem dwa razy beta żeby wiedzieć czy przyrasta.Każda ciąża inna lecz lepiej robić w terminie okresu, jak masz jakieś przeczucia.Cykle mam 28 dniowe i mniej więcej w owu czułam ból brzucha,klucie w odbycie,bolesne piersi,zawroty głowy i gazy.Obstawiam chłopaka ale co będzie zobaczymy:-) -
Zdecydowanie za wcześnie na testowanie, te plamienie to pewnie około owulacyjne, a zagnieżdżenie jest przeciętnie między 6 a 10 dniem po owu i dopiero po 48h podwyższa się hcg12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Od 4 lat staraliśmy się z mężem o dziecko przez ostatni rok podchodziliśmy 8 razy do inseminacji i w czerwcu po usłyszeniu że bez in vitro nie ma żadnych szans odpuściliśmy sobie. Wczoraj na wizycie kontrolnej na monitorze pokazał się mały człowiek 17,3mm 9 tydzień i pięknie bijące serduszko
AgaL lubi tę wiadomość