Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje pierwsze objawy były podobne do tych przed okresem.
Piersi zaczęły boleć kilka dni przed terminem spodziewanej miesiączki czyli tak jak zawsze.
Jedyne co mnie zaciekawiło to to, że ulubione piwo nie smakowało tak samo, było nie dobre, więc większą połowę wyrzuciłam.
3 dni po terminie spodziewanej miesiączki zrobiłam test, wyszedł pozytywny:)
Teraz 7 tydzień nadal okropnie bolą piersi, zmęczenie non stop mi towarzyszy, mdłości jednak na szczęście nie wymiotuje i cały czas jestem głodna, zjem śniadanie za godzinkę znów boli mnie żołądek z głodu, jak tak dalej pójdzie to z wagi 50 kg wbije na 100 pod koniec ciąży -
Dziewczyny a macie moze tak ze czujecie w brzuchu jakby ciagniecie, rozpieranie? Jestem 2 tygodnie po owulacji, testy i beta bardzo pozytywne. Martwi mnie ten brzuch. Ciagnie mnie tylko z prawej strony tak od jajnika z niego byla owulacja. Nie moge powiedziec, ze to boli bo tak nie jest. Po prostu tylko czuje ta prawą strone jakbym miala tam powietrze" Nigdy nie mów nigdy"
-
ciasteczkowy potwór wrote:Dziewczyny a macie moze tak ze czujecie w brzuchu jakby ciagniecie, rozpieranie? Jestem 2 tygodnie po owulacji, testy i beta bardzo pozytywne. Martwi mnie ten brzuch. Ciagnie mnie tylko z prawej strony tak od jajnika z niego byla owulacja. Nie moge powiedziec, ze to boli bo tak nie jest. Po prostu tylko czuje ta prawą strone jakbym miala tam powietrze
nasza dziewczynusia -
Czytałam was długo i wreszcie mogę napisać o swoich pierwszych objawach mniej więcej po owulacji raz na jakiś czas czułam dziwne dretwienie w podbrzuszu...Takie dziwne uczucie
od tygodnia przed terminem miesiączki miałam wrażliwe piersi, lekki ból jak na okres, gesty,kremowy śluz aż przed wczoraj brak okresu i pozytywny test na którym od razu pojawiła się gruba krechaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 19:40
-
nick nieaktualnygreen wrote:Kochana spokojnie, dziecko sobie wezme z Twoich zapasow. Ja sie do konca 4 miesiaca mniej wiecej meczylam z codziennymi wymiotami i tez niewiele bylam w stanie jesc. Wazne by sie nie odwodnic przy wymiotach. Dziecko sobie poradzi:)
Totoro, nie trac nadziei, moze akurat sie udalo, a testy jeszcze nie pokazaly. Trzymam mocno kciuki :*
szukam dobrego lekarza prowadzacego, jestes zadowolona ze swojej P. Doktor? -
Witajcie juz jakis czas korzystam z tej stronki (od czasu do czasu czytajac wasze wpisy ale sama jakos nie odwazylam sie napisac) dzis jednak postanowilam sie podzielic radosna dla nas nowina po wielu latach niepowodzen i jednym poronieniu wkoncu i nam sie udalo (co prawda to dopiero poczatek, 8 tyg za nami).
Trzymam kciuki za wszystkie starajace sie pary, i przedewszystkim zycze wytrwalosci (nie nakrecajcie sie zbytnio, ta cudowna wiadomosc przyjdzie wtedy kiedy nie bedziecie sie spodziewali przynajmniej u nas tak bylo).Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 11:19
-
Cześć dziewczyny.
Dziś i ja zobaczyłam 2 kreseczki. Jestem prze szczęśliwa, ale i boję się strasznie (moje ostatnie doświadczenie to puste jajo płodowe). Zrobiłam dziś bete i progesteron, czekam na wyniki.
Ostatnio robiłam też tsh i było:2,8. Czy powinnam powtórzyć? Jakie badanie jeszcze zrobić? W ogóle moje główne pytanie to czy wolno latać samolotem? Za tydzień wybieramy się do Włoch na wakacje.
Pozdrawiam
-
taka ja wrote:Trzymam kciuki za wszystkie starajace sie pary, i przedewszystkim zycze wytrwalosci (nie nakrecajcie sie zbytnio, ta cudowna wiadomosc przyjdzie wtedy kiedy nie bedziecie sie spodziewali przynajmniej u nas tak bylo).
Dokładnie tak! ja zaszłam w ciąże właśnie w tym miesiącu, w którym też powiedziałam sobie, że koniec starań na kilka miesięcy, że już nie będe o tym myśleć itp. pomogło chyba też to, że naprawde nie miałam czasu o tym mysleć i bach!taka ja lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam betę 11.77, według ovu płód ma dopiero tydzien i jest to 3 tydzien ciazy. Na normach bety tez jest tak wskazane. Wiem ze to malutko ale tez szybko pewnie rośnie...jak myślicie kiedy powtórzyć betę ? Dodam, że jestem obecnie w 22 dniu cyklu a moje cykle trwają maksymalnie 25 dni, jestem więc jeszcze przed planowaną @, ale test strumieniowy o czułości 25 już wczoraj pokazał cień cienia, dlatego pobiegłam od razu na badanie krwi
Z objawów, które dały mi do myślenia:
dziwne pobolewania jajnika
ciągnięcie
śluz po owu był dziwny bardzo gęsty prawie jak serek..
kilka dni przed @ powinnam mieć mleczny śluz albo uczucie suchości a teraz mam cały czas wilgotno, śluz jest lepki, biały, rozciągliwy..dziwny
kręci mi się w głowie, na nic nie mam siły -
kejkej wrote:Dziewczyny mam betę 11.77, według ovu płód ma dopiero tydzien i jest to 3 tydzien ciazy. Na normach bety tez jest tak wskazane. Wiem ze to malutko ale tez szybko pewnie rośnie...jak myślicie kiedy powtórzyć betę ?
Tak jak pisze josephink84 bete nalezy powtorzyc najlepiej po 2 rownych dobach -
Ale z doswiadczenia wiem ze nie ma co sie opierac na becie zbytnio bo u kazdego HCG przyrasta w innym tempie (u mnie np bardzo szybko, beta pokazywala 6sty tydz a ciaza nie miala nawet 4 tyg-na usg niewiele bylo widac) Jak beta wam wyjdzie to moze warto sie do gina zapisac juz? ja nie zwlekalam (umowilam sie na usg za 2 tyg, dostalam suplementy witamin i progesteron bo u mnie byl zaledwie 6 a norma byla 11 cos; na usg poszlam we wskazanym terminie i juz bylo widac zarysy cialka i serducho ; kolejna wizyta 8smego wrzesnia)
Foto_Anna lubi tę wiadomość
-
kejkej wrote:Dziewczyny mam betę 11.77, według ovu płód ma dopiero tydzien i jest to 3 tydzien ciazy.
Mi ovu pokazalo 2 tyg wiecej niz ciaza trwa (musiala mi sie owulacja przesunac) wiec najlepiej zeby lekarz stwierdzil ktory to tydz i wyznaczyl wtedy termin rozwiazania trzymam kciuki za jak najlepsze wyniki dziewczeta!kejkej lubi tę wiadomość