X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie staram sie dodzwonić jak mi sie nie uda pojde do innego

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idz idz kochana i daj znac trzymam kciuki .
    musi byc dobrze..

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilaaaa i jak tam??? czeEkam na info

• pogodynka172203 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czekamy. Dziewczyny możliwe że na poczatku 5 tc (4 tydz i 3dni) na usg zupelnie nic nie widac? Endometrium povrubione wyraznie i byla mala kropka lekarka mowila ze to moze byc pęcherzyk ale było zbyt małe żeby jednoznacznie to określić i kazała przyjść za tydzień.

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka Pogodynka
    Tak jest taka mozliwosc ze nic nie widac nie martw sie za tydzien juz zobaczysz :)
    ja bylam w 3tyg i pare dni i tez nic nie bylo widac ,,, a byc moze masz wczesniejsza ciaze...

Co z KAmila?

Wysłany: 29 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ja zwariuje przez ten tydzień cały czas się boję ze coś nie tak jest. Tak bardzo chciałam zajść w ciążę ze teraz sobie nie poradzę jeśli ją stracę..

Kamenka lubi tę wiadomość

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem cie doskonale bo przechodzilam to samo
    Ale wiesz jest u Ciebie jak najbardziej wszystko ok za tydzien zobaczysz piekny Pecherzyk :)ja 10tego ide na badanie kontrolne mysle ze juz zobacze serducho i mam nadzieje ze plamienia znikna;( trzym kciuki za mnie i moje malenstwo.a ja trzymam za Cb
    Nie wiesz co z Kamilka?

pogodynka172203 lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno za Was!!. No właśnie nie wiem pewnie robi badania mam nadzieję że u niej wszystko ok.

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    Trzymam mocno za Was!!. No właśnie nie wiem pewnie robi badania mam nadzieję że u niej wszystko ok.
    tez mam taka nadzieje
    a Ty sie kochana nie martw mowie Ci Za wczesnie poszlas dlatego nie bylo widać tez mialam to samo identycznie i ten tydzien byl koszmarem płakałam czytałam a na wizycie po tyg byl piekny pecherzyk z cialkiem zółtym ale jeszcze brak zarodka

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    Kamilaaaa i jak tam??? czeEkam na info
    Kamenka wrote:
    rozumiem cie doskonale bo przechodzilam to samo
    Ale wiesz jest u Ciebie jak najbardziej wszystko ok za tydzien zobaczysz piekny Pecherzyk :)ja 10tego ide na badanie kontrolne mysle ze juz zobacze serducho i mam nadzieje ze plamienia znikna;( trzym kciuki za mnie i moje malenstwo.a ja trzymam za Cb
    Nie wiesz co z Kamilka?

Jestes wspaniała! To bardzo mile i wazne dla mnie tym ze sie zainteresowałaś moim stanem!
    Dziękuję :)

Nie mialam siły wcześniej wejść i napisać do wizyty lekarza czulam sie fatalnie. Stres i wariacja mysli....
    Niedawno wróciłam..

W badaniu "standardowym" wszystko dobrze przy badaniu lekarz nie widzial plamienia jedynie malusi slad.

Zrobił mi USG do pochwowe na nim byl widoczny maly krwiak ktory widac ze sie usuwa z macicy, nie wiem jak to profesjonalnie nazwac.
    Na pytanie z kad krwiak sie bierze, powiedzial ze mnie o to powinien zapytac...Bo byc moze moglam gdzies sie uderzyć, szturchnąć, cos dźwignąć...

Tydzien temu jak bylam bylo widac jajo 7,4mm dzis jak bylam mialam 1,17cm i juz malusi zarodek. Puls i bicia serca brak Lekarz mowi ze moze byc za wczesnie.

Przepisał mi Duphaston w tabletkach 2 opakowania, mam brac dwa razy dziennie.
    Oby pomogło i bylo dobrze!

Co do seksu mamy zakaz. I jeszcze bardziej na siebie uwazac.

W wtorek ide do swojego lekarza mam nadzieje ze posypia sie dobre wiadomości.

Tego tez wam zycze!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 18:52

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka Ufff martwilam sie i czekalam na Twoje info ..Tyle dobrze ze juz ok
    tez mam 2 opkaowania "dupka" i 2x dziennie :) wiec masz ogolnie 6tydzien ciazy
    Ja mam stwierdzil wczesniejsza ciaze z obliczen usg jakis 5tydz nie caly..
    wiesz u mnie natomiast gin widzial w badaniu plamienie ....i to dosc tego ...:( mam nadzieje ze juz go nie bedzie 10.11 na badaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:12

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    Kamilka Ufff martwilam sie i czekalam na Twoje info ..Tyle dobrze ze juz ok
    tez mam 2 opkaowania "dupka" i 2x dziennie :) wiec masz ogolnie 6tydzien ciazy
    Ja mam stwierdzil wczesniejsza ciaze z obliczen usg jakis 5tydz nie caly

Wedlug Usg mam 6tydzien 1dzien Ale wiadomo to jest liczone od ostatniej @.
    A kiedy doszlo do zapłodnienia nie wiem. W piatym tygodniu bylo widac u mnie tylko jajeczko dzis 6-tego tyg i 1 dzien z zarodkiem takze musialo dojsc pozniej do zaplodnienia.
    Nie znam sie na tych wyliczeniach...

a jak u ciebie bylo na usg z jajkiem? Nie wiem czy tak to sie poprawnie nazywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:18

ma6n13bx3stfpcr8.png

Wysłany: 29 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilla czyli jednak dobrze ze się wybeakas do lekarza, bo nie wiadomo jak mogło by się to skończyć. Ale kochane wierzę ze leki na podtrzymanie pomogą i wasze Kruszynki będą się rozwijały prawidlowo. Co do seksu tez mi zabronil przex co juz ubolewa moja polowka ;p

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    Kamilla czyli jednak dobrze ze się wybeakas do lekarza, bo nie wiadomo jak mogło by się to skończyć. Ale kochane wierzę ze leki na podtrzymanie pomogą i wasze Kruszynki będą się rozwijały prawidlowo. Co do seksu tez mi zabronil przex co juz ubolewa moja polowka ;p

Mam nadzieje ze mi pomogą, musialam isc do lekarza w innym wypadku bym sobie tego nie wybaczyła jeśli coś by sie stało!

Co do seksu musza wytrzymac bo warto....maja trening bo po porodzie od razu tez nie można :D :)

A dlaczego Ci zabronił lekarz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:42

ma6n13bx3stfpcr8.png

Wysłany: 29 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badz dovrej mysli pamietaj ze podejscie tez po czesci wplywa na przebieg :* no oni musza sami na to zapracowali;) ja szczerze to nawet ochoty nie mam na nic w lozku od razu zasypiam :) powiedział mi ze pierwszy trymestr to bardzo ważny etap i jest to po prostu niewskazane lepiej zaczekać az się zarodek odpowiednio zadomowi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:49

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    Badz dovrej mysli pamietaj ze podejscie tez po czesci wplywa na przebieg :* no oni musza sami na to zapracowali;) ja szczerze to nawet ochoty nie mam na nic w lozku od razu zasypiam :)
    heheh...dokładnie...
    Ja bylam na poczatku bardzo senna i szybko sie meczylam, a od jakiegos czasu nie czuje jakbym byla w ciazy.

W którym jesteś tygodniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:56

ma6n13bx3stfpcr8.png

Wysłany: 29 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie wiem co masz na myśli. Tez ostatnio nie czuje się inaczej tyle ze ja schizuje z każdej drobnostki. Ledwo zaboli ledwie zakluje a ja już panika. A wszystko dlatego ze kiedyś lekarz powiedział mi ze mam 20% szans na ciążę bo miałam problemy z jajnikami.I teraz strasznie się boję ze mogę stracić moją fasolkę.

Wysłany: 29 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z terminu ostatniej @ 8 tc ale ja z tego co wyliczylam zaszła po meczu Polska Irlandia ;) czyli zarodek ma jakieś 2 tym oni to liczą jako 4tc

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    Z terminu ostatniej @ 8 tc ale ja z tego co wyliczylam zaszła po meczu Polska Irlandia ;) czyli zarodek ma jakieś 2 tym oni to liczą jako 4tc
    Ja nie wiem jak to wyliczyc, mialam aktywny miesiac z mezem. A nie mierzyłam temp itp. bo to byl nasz pierwszy i trafiony cykl :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Wedlug Usg mam 6tydzien 1dzien Ale wiadomo to jest liczone od ostatniej @.
    A kiedy doszlo do zapłodnienia nie wiem. W piatym tygodniu bylo widac u mnie tylko jajeczko dzis 6-tego tyg i 1 dzien z zarodkiem takze musialo dojsc pozniej do zaplodnienia.
    Nie znam sie na tych wyliczeniach...

a jak u ciebie bylo na usg z jajkiem? Nie wiem czy tak to sie poprawnie nazywa.
    u mnie pecherzyk ciazowy byl 9mm z ciałkiem żółtym i powiedzial ze to wczesna ciaza jakos 4tydz i 3,4dni
    mam byc za 2tyg ze juz powinien byc zarodek zobaczymy .......

‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ