X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie staram sie dodzwonić jak mi sie nie uda pojde do innego

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idz idz kochana i daj znac trzymam kciuki .
    musi byc dobrze..

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilaaaa i jak tam??? czeEkam na info

• pogodynka172203 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czekamy. Dziewczyny możliwe że na poczatku 5 tc (4 tydz i 3dni) na usg zupelnie nic nie widac? Endometrium povrubione wyraznie i byla mala kropka lekarka mowila ze to moze byc pęcherzyk ale było zbyt małe żeby jednoznacznie to określić i kazała przyjść za tydzień.

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka Pogodynka
    Tak jest taka mozliwosc ze nic nie widac nie martw sie za tydzien juz zobaczysz :)
    ja bylam w 3tyg i pare dni i tez nic nie bylo widac ,,, a byc moze masz wczesniejsza ciaze...

Co z KAmila?

Wysłany: 29 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ja zwariuje przez ten tydzień cały czas się boję ze coś nie tak jest. Tak bardzo chciałam zajść w ciążę ze teraz sobie nie poradzę jeśli ją stracę..

Kamenka lubi tę wiadomość

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem cie doskonale bo przechodzilam to samo
    Ale wiesz jest u Ciebie jak najbardziej wszystko ok za tydzien zobaczysz piekny Pecherzyk :)ja 10tego ide na badanie kontrolne mysle ze juz zobacze serducho i mam nadzieje ze plamienia znikna;( trzym kciuki za mnie i moje malenstwo.a ja trzymam za Cb
    Nie wiesz co z Kamilka?

pogodynka172203 lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno za Was!!. No właśnie nie wiem pewnie robi badania mam nadzieję że u niej wszystko ok.

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    Trzymam mocno za Was!!. No właśnie nie wiem pewnie robi badania mam nadzieję że u niej wszystko ok.
    tez mam taka nadzieje
    a Ty sie kochana nie martw mowie Ci Za wczesnie poszlas dlatego nie bylo widać tez mialam to samo identycznie i ten tydzien byl koszmarem płakałam czytałam a na wizycie po tyg byl piekny pecherzyk z cialkiem zółtym ale jeszcze brak zarodka

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    Kamilaaaa i jak tam??? czeEkam na info
    Kamenka wrote:
    rozumiem cie doskonale bo przechodzilam to samo
    Ale wiesz jest u Ciebie jak najbardziej wszystko ok za tydzien zobaczysz piekny Pecherzyk :)ja 10tego ide na badanie kontrolne mysle ze juz zobacze serducho i mam nadzieje ze plamienia znikna;( trzym kciuki za mnie i moje malenstwo.a ja trzymam za Cb
    Nie wiesz co z Kamilka?

Jestes wspaniała! To bardzo mile i wazne dla mnie tym ze sie zainteresowałaś moim stanem!
    Dziękuję :)

Nie mialam siły wcześniej wejść i napisać do wizyty lekarza czulam sie fatalnie. Stres i wariacja mysli....
    Niedawno wróciłam..

W badaniu "standardowym" wszystko dobrze przy badaniu lekarz nie widzial plamienia jedynie malusi slad.

Zrobił mi USG do pochwowe na nim byl widoczny maly krwiak ktory widac ze sie usuwa z macicy, nie wiem jak to profesjonalnie nazwac.
    Na pytanie z kad krwiak sie bierze, powiedzial ze mnie o to powinien zapytac...Bo byc moze moglam gdzies sie uderzyć, szturchnąć, cos dźwignąć...

Tydzien temu jak bylam bylo widac jajo 7,4mm dzis jak bylam mialam 1,17cm i juz malusi zarodek. Puls i bicia serca brak Lekarz mowi ze moze byc za wczesnie.

Przepisał mi Duphaston w tabletkach 2 opakowania, mam brac dwa razy dziennie.
    Oby pomogło i bylo dobrze!

Co do seksu mamy zakaz. I jeszcze bardziej na siebie uwazac.

W wtorek ide do swojego lekarza mam nadzieje ze posypia sie dobre wiadomości.

Tego tez wam zycze!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 18:52

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka Ufff martwilam sie i czekalam na Twoje info ..Tyle dobrze ze juz ok
    tez mam 2 opkaowania "dupka" i 2x dziennie :) wiec masz ogolnie 6tydzien ciazy
    Ja mam stwierdzil wczesniejsza ciaze z obliczen usg jakis 5tydz nie caly..
    wiesz u mnie natomiast gin widzial w badaniu plamienie ....i to dosc tego ...:( mam nadzieje ze juz go nie bedzie 10.11 na badaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:12

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    Kamilka Ufff martwilam sie i czekalam na Twoje info ..Tyle dobrze ze juz ok
    tez mam 2 opkaowania "dupka" i 2x dziennie :) wiec masz ogolnie 6tydzien ciazy
    Ja mam stwierdzil wczesniejsza ciaze z obliczen usg jakis 5tydz nie caly

Wedlug Usg mam 6tydzien 1dzien Ale wiadomo to jest liczone od ostatniej @.
    A kiedy doszlo do zapłodnienia nie wiem. W piatym tygodniu bylo widac u mnie tylko jajeczko dzis 6-tego tyg i 1 dzien z zarodkiem takze musialo dojsc pozniej do zaplodnienia.
    Nie znam sie na tych wyliczeniach...

a jak u ciebie bylo na usg z jajkiem? Nie wiem czy tak to sie poprawnie nazywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:18

ma6n13bx3stfpcr8.png

Wysłany: 29 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilla czyli jednak dobrze ze się wybeakas do lekarza, bo nie wiadomo jak mogło by się to skończyć. Ale kochane wierzę ze leki na podtrzymanie pomogą i wasze Kruszynki będą się rozwijały prawidlowo. Co do seksu tez mi zabronil przex co juz ubolewa moja polowka ;p

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    Kamilla czyli jednak dobrze ze się wybeakas do lekarza, bo nie wiadomo jak mogło by się to skończyć. Ale kochane wierzę ze leki na podtrzymanie pomogą i wasze Kruszynki będą się rozwijały prawidlowo. Co do seksu tez mi zabronil przex co juz ubolewa moja polowka ;p

Mam nadzieje ze mi pomogą, musialam isc do lekarza w innym wypadku bym sobie tego nie wybaczyła jeśli coś by sie stało!

Co do seksu musza wytrzymac bo warto....maja trening bo po porodzie od razu tez nie można :D :)

A dlaczego Ci zabronił lekarz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:42

ma6n13bx3stfpcr8.png

Wysłany: 29 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badz dovrej mysli pamietaj ze podejscie tez po czesci wplywa na przebieg :* no oni musza sami na to zapracowali;) ja szczerze to nawet ochoty nie mam na nic w lozku od razu zasypiam :) powiedział mi ze pierwszy trymestr to bardzo ważny etap i jest to po prostu niewskazane lepiej zaczekać az się zarodek odpowiednio zadomowi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:49

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    Badz dovrej mysli pamietaj ze podejscie tez po czesci wplywa na przebieg :* no oni musza sami na to zapracowali;) ja szczerze to nawet ochoty nie mam na nic w lozku od razu zasypiam :)
    heheh...dokładnie...
    Ja bylam na poczatku bardzo senna i szybko sie meczylam, a od jakiegos czasu nie czuje jakbym byla w ciazy.

W którym jesteś tygodniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:56

ma6n13bx3stfpcr8.png

Wysłany: 29 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie wiem co masz na myśli. Tez ostatnio nie czuje się inaczej tyle ze ja schizuje z każdej drobnostki. Ledwo zaboli ledwie zakluje a ja już panika. A wszystko dlatego ze kiedyś lekarz powiedział mi ze mam 20% szans na ciążę bo miałam problemy z jajnikami.I teraz strasznie się boję ze mogę stracić moją fasolkę.

Wysłany: 29 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z terminu ostatniej @ 8 tc ale ja z tego co wyliczylam zaszła po meczu Polska Irlandia ;) czyli zarodek ma jakieś 2 tym oni to liczą jako 4tc

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    Z terminu ostatniej @ 8 tc ale ja z tego co wyliczylam zaszła po meczu Polska Irlandia ;) czyli zarodek ma jakieś 2 tym oni to liczą jako 4tc
    Ja nie wiem jak to wyliczyc, mialam aktywny miesiac z mezem. A nie mierzyłam temp itp. bo to byl nasz pierwszy i trafiony cykl :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Wedlug Usg mam 6tydzien 1dzien Ale wiadomo to jest liczone od ostatniej @.
    A kiedy doszlo do zapłodnienia nie wiem. W piatym tygodniu bylo widac u mnie tylko jajeczko dzis 6-tego tyg i 1 dzien z zarodkiem takze musialo dojsc pozniej do zaplodnienia.
    Nie znam sie na tych wyliczeniach...

a jak u ciebie bylo na usg z jajkiem? Nie wiem czy tak to sie poprawnie nazywa.
    u mnie pecherzyk ciazowy byl 9mm z ciałkiem żółtym i powiedzial ze to wczesna ciaza jakos 4tydz i 3,4dni
    mam byc za 2tyg ze juz powinien byc zarodek zobaczymy .......

‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ